Znikająca ikona

• 13 Odpowiedzi
  • 1799 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Znikająca ikona
« dnia: Listopad 07, 2005, 18:03:16 »
Witam serdecznie  !!1
Mam pytanie dotyczące PocketPC Holux GPSmile 60 jest to Palmax z napisem Holux po zainstalowaniu AutoMapy XL i sciągnięciu najnowszych wersji programu i map ikona AutoMapy w Today-u czasami mi znika i pomimo że jej nie widać wystarczy klinąć w miejsce gdzie była i wszystko się uruchamia to znikanie głownie pojawia się po przejściu pion poziom lub odwrotnie czy ktoś miał taki problem i jak go rozwiązać. Proszę o pomoc

*

Offline cin2000

• 509
Znikająca ikona
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 07, 2005, 19:32:14 »
Ja tak mam cały czas, ale nie traktowałem tego jako problem. W końcu jak kliknę w miejsce gdzie powinna być i tak się uruchamia... a wróg nie będzie wiedział jak odpalić AM! ;)
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
Znikająca ikona
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 07, 2005, 19:40:44 »
Jest to problem Automapy, ktora po pierwsze nie jest zgodna z WM 2003 SE, a po drugie plugin do ekranu Today wgrany jest na karte pamieci. Zarowno owa niezgodnosc jak i lokalizacja pluginy owocuje wlasnie takim dziwnym zachowaniem sie tej wtyczki ze skrotem do AM. Jak rozwiazac problem? Sprobuj zainstalowac program w pamieci RAM zamiast na karcie, ale czy ta ikona jest tego warta?

*

Offline marlech

• **
  • 107
  • Sprzęt: HTC Touch HD2
Znikająca ikona
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 07, 2005, 20:49:27 »
Dzięki wielkie za pomoc już jestem spokojny

*

Offline pimar

• 26
Znikająca ikona
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 09, 2005, 16:16:24 »
Jesli AM 3.8.3 nie jest zgodna z WM 2003 SE - czy może to oznaczać problemy innego typu :

1. Znikająca ikona - normalka
2. Brak sygnału gps przy większym obciążeniu procesora (ACER N50!)
3. Wieszanie się ekranów z mapami.

*

Offline kanczug

• 19211
Znikająca ikona
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 09, 2005, 17:19:57 »
2. To moze byc bardziej wina zlej optymalizacji sterownikow Acera do np. do obslugi BT lub kart pamieci. Masz wgrany najnowszy ROM?
3. Wieszanie sie ekranow? Nie za bardzo wiem o czym mowisz. Brak ich odswiezania?

Brak zgodnosci z WM 2003 SE nie moze byc raczej przyczyna tych dwoch problemow, bo na innych PDA z WM 2003 SE AM dziala dobrze.

Znikająca ikona
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 09, 2005, 20:32:47 »
Cytat: jakub kańczugowski
Sprobuj zainstalowac program w pamieci RAM zamiast na karcie, ale czy ta ikona jest tego warta?

Ja mam zainstalowany program w pamieci RAM ale problem ze znikającą ikoną nadal występuje.

*

Offline pimar

• 26
Znikająca ikona
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 10, 2005, 10:19:48 »
3. Wieszanie sie ekranow? Nie za bardzo wiem o czym mowisz. Brak ich odswiezania?

PM: Tak , nakładają się jeden na drugi - widać że to coś z pamięcią.
A najnowszy ROM ? - ze strony Acera? BYły tam jakieś pliki do N50, ale wolę nie instalować, bo nie jestem pewny czy to to?
MOże potwierdzisz? - http://support.acer-euro.com/drivers/handheld/n50.html

Będę wdzięczny za pomoc

*

Offline kanczug

• 19211
Znikająca ikona
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 10, 2005, 18:37:56 »
Tak tam jest ROM... jest nawet instrukcja obslugi.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Znikająca ikona
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 26, 2007, 11:43:00 »
Ja mam ten sam problem w iPAQ 2750 z WM 2003SE i wersją AM 3.9.7. Ikonka pojawia się ponownie gdy odświeży się ekran czyli np kliknę na "Start" i ponownie by zgasić ""Start". AM 3.9.7 jest zainstalowana na Ipaq File      Store. Co ciekawsze, problem nie występuje z AM 4.0 beta 2 i w żadnym innym programie.  

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline Gufer-posepny

• **
  • 195
Znikająca ikona
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 27, 2007, 09:35:51 »
Przypiszcie sobie klawisz sprzętowy do uruchamiania  AM . I dla ułatwienia ten sam w AM jako zamknięcie aplikacji . Zobaczcie jakie to wygodne . I miejsce na today-u odzyskacie .
Navroad 350

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Znikająca ikona
« Odpowiedź #11 dnia: Luty 27, 2007, 10:14:10 »
Cytat: "Gufer-posepny"
Przypiszcie sobie klawisz sprzętowy do uruchamiania  AM . I dla ułatwienia ten sam w AM jako zamknięcie aplikacji . Zobaczcie jakie to wygodne . I miejsce na today-u odzyskacie .

Tak tez można... ale nie o to mi chodziło w pytaniu... chodziło mi o to czy problem został rozwiązany....  :(

Poizdrav
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Znikająca ikona
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 27, 2007, 10:58:57 »
Cytat: "piotr.lutynski"
Tak tez można... ale nie o to mi chodziło w pytaniu... chodziło mi o to czy problem został rozwiązany....  :(

No przecie wiesz ... został rozwiązany w AM4 :)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline AstraFan

• 28
  • Sprzęt: MIO P560 + SanDisk III 2GB
Odp: Znikająca ikona
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 24, 2008, 08:40:04 »
oj chyba nie do końca.... jak zainstaluję na swoim MIO P560 Automapę w pamięci FLASH to po hard resecie ikona z TODAY znika :( dodam że WM 6.0 jest czyściutki, tzn. nawet bez spolszczenia; jeśli zainstaluję go na karcie pamięci - wszystko jest ok :o OCB?