Zrozumieć i ewentualnie coś mądrego podpowiedzieć.
No właśnie przede wszystkim to Ty musisz zrozumieć, że lokalizacja POI nie może pokrywać się z parkingiem, tylko z rzeczywistym położeniem tego punktu i niestety, jeżeli chcesz mieć pewność, że dotrzesz do parkingu, to musisz szukać parkingu, a nie innego POI. Właśnie dlatego AM ma tak rozbudowane funkcje wyszukiwania POI.
Czasem poprzez umiejętne przesunięcie punktu (bliżej drogi którą można najlepiej/najbliżej dojechać) można skorygować dojazd. Często tak robię, bo np postawiony punkt dotyczący centrum handlowego wskazuje jego zaplecze techniczne, a nie parking przed wejściem. Ale jest to możliwe tylko w rozsądnych granicach, na pewno nie wtedy, gdy parking znajduje się zupełnie gdzie indziej, niż sam POI.
Natomiast ja (i nie tylko ja) mam pretensje do Ciebie, że szukałeś parkingu, znalazłeś go, ale punktu nie dodałeś. Jak będę się tam wybierał, to niestety będę błądził. I nie jest to żadne mądrzenie, tylko fakt.
Połączone: Wrzesień 24, 2011, 15:40:01
Swoją drogą możnaby się zastanowić, czy nie byłoby korzystne dodanie w menu, tam gdzie jest START, PRZEZ, KONIEC, PROWADŹ DO itd., jeszcze jednego pola ZNAJDŹ PARKING W OKOLICY?