Żegnaj AutoMapo :-(

• 112 Odpowiedzi
  • 49341 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline izaw

• 1165
Odp: Żegnaj AutoMapo :-(
« Odpowiedź #30 dnia: Wrzesień 23, 2010, 17:51:57 »
Tak, tylko my tutaj staramy się ucywilizować AM, aby wyniki jej pracy były w miarę poprawne. Większość albo nie ma pojęcia jak nawigacja powinna działać, lub zniechęceni rezygnują zupełnie albom przerzucają się na inny program.

Ciekawe, ile z tych pół miliona użytkowników wykupuje subskrypcje, a ile po pierwszym kontakcie bez żalu pożegnało AM (licencja nie wygasa). Ta druga grupa musi być znacząca. Bo inaczej po co byłyby nachalne monity o przedłużenie subskrypcji.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #31 dnia: Wrzesień 23, 2010, 19:26:50 »
...Ciekawe, ile z tych pół miliona użytkowników wykupuje subskrypcje, a ile po pierwszym kontakcie bez żalu pożegnało AM (licencja nie wygasa). Ta druga grupa musi być znacząca. Bo inaczej po co byłyby nachalne monity o przedłużenie subskrypcji.

No tego to akurat słynny szef marketingu na pewno nie ujawni  :P

*

Offline hipeck

• **
  • 212
« Odpowiedź #32 dnia: Wrzesień 23, 2010, 21:20:59 »
Izaw - piszesz, że licencja nie wygasa. To znaczy?   pozdr

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #33 dnia: Wrzesień 23, 2010, 21:23:40 »
... że możesz tej wersji programu którą kupiłeś używać do końca świata.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #34 dnia: Wrzesień 23, 2010, 21:25:07 »
Możesz używać wersji programu aktualnej na czas wygaśnięcia subskrypcji. Nie masz też prawa do usług dodanych jak miplo, LD itd.

« Odpowiedź #35 dnia: Wrzesień 23, 2010, 21:25:46 »
Witam

Jestem świeżym użytkownikiem AutoMapy 6.6. Wybierałem praktycznie pomiędzy MapaMap, TomTom i AM.
MapaMap odstraszyła mnie ubogością opcji (ograniczenia na ilość POI, niewygodny interfejs do POI, ubogie opcje wyznaczania trasy), TomTom z kolei wysoką ceną map.
AutoMapa ma dobra opinię, a AMTraffic wyglądał obiecująco.

Po zakupie AM (około tygodnia użytkowania) entuzjazm  mi nieco opadł.
Mapy - w ciągu tygodnia natrafiłem na 4 błędy (Katowice i okolice), dla porównania zawsze sprawdzałem na MapaMap i TomTom i w obu tych systemach było prawidłowo (nawet dokładniej na TomTomie). Asystent pasa ruchu wpuszcza czasem w maliny. Wygląda na to że mapy AM nie mają w tej chwili dużej przewagi nad konkurencją.
Zabił mnie interface aplikacji - może po przyzwyczajeniu będzie lepiej ale jak na razie jest maksymalnie nieintuicyjny. O tym żeby go obsługiwać sprawnie w trakcie jazdy nie mam nawet co myśleć.
Do tego kilka błędów na które trafiłem (kolory w 2D nie zmieniają się prawidłowo, w 3D nazwy pokazują się w dymkach niezależnie od opcji).

Na razie mam rok aktualizacji, a potem znowu się przyjrzę TomTom i MapaMap.

Pozdrawiam

*

Offline Ian

• *
  • 93
  • Sprzęt: TT VIA 62, Samsung Mega, Garmin 2460 L
« Odpowiedź #36 dnia: Wrzesień 23, 2010, 21:57:50 »
Wysoką cenę aktualizacji map to ma Navigon (100 euro za 24 miesiące).
Natomiast Tom Tom ma wyjątkowo nie zaktualizowane mapy Polski. No i ten podział Europy na strefy, nie pozwalający na ciągłą nawigację np do Anglii, Hiszpanii czy Portugalii.
A co do dokładności map AM to ostatnio szukałem adresu w AM i nie mogłem go znaleźć natomiast w MM był.

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #37 dnia: Wrzesień 23, 2010, 22:23:27 »
Jak już tak psioczycie na AutoMapę to powiedzcie który program ma lepszy support?
Każdy z nas ma możliwość przesłania do supportu swoich propozycji czy sugestii, które mogą być wzięte pod uwagę. Marudzicie, że są gadżety. Każdy z tych gadżetów można wyłączyć. Jak by ich nie było marudzilibyście jeszcze bardziej. Najwięcej do powiedzenia mają oczywiście osoby, które nic nie wniosły do programu, ani nie zgłosiły żadnych poprawek. Jeszcze nie tak dawno beta testy nie były dla wszystkich, to na forum był ogólny lament. Teraz są dla wszystkich i dalej źle, bo wypuszczają betę z błędami. Niestety niektórzy nie rozumieją co to jest wersja beta, a tym bardziej nie czytają tekstu pojawiającego się przed pobraniem bety. Jestem pewien, że ogromna większość nawet się nie potrudziła na wysłanie choćby jednego zdania z beta testów do działu bety. Który producent programu do nawigacji w tym kraju publikuje wersję beta? Tak Wam źle z tą AutoMapą?
Przestańcie w końcu użalać się nad sobą i dajcie coś od siebie, albo jeździjcie sobie z tym iGO, którego nawet nie można u nas kupić.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #38 dnia: Wrzesień 23, 2010, 22:27:26 »
Mapy - w ciągu tygodnia natrafiłem na 4 błędy (Katowice i okolice), dla porównania zawsze sprawdzałem na MapaMap i TomTom i w obu tych systemach było prawidłowo (nawet dokładniej na TomTomie).

Nie sądzisz, że byłoby dziwne, gdyby błędy z AM powtarzały się na innych mapach? Znaczyłoby to, że ktoś od kogoś zrzyna  :ohreally:
Z drugej strony, skąd wiesz, że na innych mapach nie znalazłbyś w tym czasie 40 błędów? Całkiem to zresztą prawdopodobne, gdybyś np kupił iGO z mapami od Emapy.

*

Offline Teodoryk

• **
  • 173
  • Sprzęt: A696, Samsung I9070, Acer 811 3G
« Odpowiedź #39 dnia: Wrzesień 23, 2010, 22:32:58 »
Każdy z nas ma możliwość przesłania do supportu swoich propozycji czy sugestii, które mogą być wzięte pod uwagę.

to tak jak w tym kawale : Rosjanin mówi do Amerykanina: tak u na też jest demokracja i też można mówić że Reagan to  h... ;)

Możliwośc mamy, niektórzy nawet korzystają , i niektórzy nawet już się nie wkurzająją że support po raz kolejny ma gdzieś ich poprawki i uwagi.
A wątek bardzo pożyteczny, bo przecież wszystkim nam chodzi o to żeby AM była coraz lepsza, czyż nie?  A nie ma jak kubeł zimnej wody  na łeb Aquratu od czasu do czasu ;)

*

Offline Ian

• *
  • 93
« Odpowiedź #40 dnia: Wrzesień 23, 2010, 22:43:37 »
Każdy z nas ma możliwość przesłania do supportu swoich propozycji czy sugestii, które mogą być wzięte pod uwagę.

to tak jak w tym kawale : Rosjanin mówi do Amerykanina: tak u na też jest demokracja i też można mówić że Reagan to  h... ;)

Możliwośc mamy, niektórzy nawet korzystają , i niektórzy nawet już się nie wkurzająją że support po raz kolejny ma gdzieś ich poprawki i uwagi.
A wątek bardzo pożyteczny, bo przecież wszystkim nam chodzi o to żeby AM była coraz lepsza, czyż nie?  A nie ma jak kubeł zimnej wody  na łeb Aquratu od czasu do czasu ;)

DOKŁADNIE TAK
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 23, 2010, 22:46:22 wysłana przez Ian »

« Odpowiedź #41 dnia: Wrzesień 23, 2010, 23:12:34 »

Nie sądzisz, że byłoby dziwne, gdyby błędy z AM powtarzały się na innych mapach? Znaczyłoby to, że ktoś od kogoś zrzyna  :ohreally:
Z drugej strony, skąd wiesz, że na innych mapach nie znalazłbyś w tym czasie 40 błędów? Całkiem to zresztą prawdopodobne, gdybyś np kupił iGO z mapami od Emapy.

iGo nie brałem pod uwagę, nie wiem jaka jest jakość map.
AutoMapę wybierałem kierując się między innymi opinią o najlepszej jakości map Polski, i 4 błędy w tydzień to była niezbyt miła niespodzianka.
Na pewno inne mapy tez mają błędy (i pewnie nie w tych samych miejscach co AM :) ale np. wiele razy korzystałem z Zumi i nigdy nie trafiłem na żaden błąd (to mapy od Imagis czyli powinno być to samo co w MapaMap).
Nie wiem jak z aktualnością map w TomTOm, czytałem różne opinie ale przeglądając mapy na internecie (route planner tomtom.com) widzę że nie jest źle - te okolice które znam i mogę porównać sa oddane bardzo dobrze.

Od TomToma odstraszały mnie ceny - aktualizacja roczna AM to około 80 zł, a TomToma około 150 z tego co pamiętam (a odświeżanie poza abonamentem to po kilkaset złotych za mapę).

Pozdrawiam

*

Bilunia

« Odpowiedź #42 dnia: Wrzesień 23, 2010, 23:57:07 »
Jeszcze nie tak dawno beta testy nie były dla wszystkich, to na forum był ogólny lament. Teraz są dla wszystkich i dalej źle, bo wypuszczają betę z błędami. Niestety niektórzy nie rozumieją co to jest wersja beta, a tym bardziej nie czytają tekstu pojawiającego się przed pobraniem bety. Jestem pewien, że ogromna większość nawet się nie potrudziła na wysłanie choćby jednego zdania z beta testów do działu bety. Który producent programu do nawigacji w tym kraju publikuje wersję beta?
Tutaj to już przegiąłeś.
Który szanujący się producent pozwala sobie na to, że testuje swoje nie dopracowane pomysły na użytkownikach ?
Który z producentów wypuszcza "ukradkiem" co kilka dni kolejną zbaboloną wersję ? Jak ktoś nie wie, o czym mówię, to mówię o v.6.5. Te cyferki od 6.5.0, później połowa alfabetu od "a" do "d", a w międzyczasie dwie mapy. Nie było nawet odwagi, by oficjalnie powiadomić użytkowników o zmianach. Ludzie dowiadywali się z plotek i "przecieków" - podejrzewam, że świadomych.
Ty jeszcze masz pretensje, że ludzie mało aktywnie uczestniczą w testach ? A niby z jakiej okazji mają odwalać za kogoś robotę. Oczekujesz, że będą pisali do producenta elaboraty, by otrzymać info o przekazaniu do odpowiedniego działu (czytaj - do kosza)?. Bo w danym momencie ważniejsze jest wprowadzenie gadżetów, niż "papranie się" w poprawianiu wykrytych baboli. Każdy inteligentny człowiek w końcu się zniechęci na drodze do usiłowania poprawienia jakości tego, za co płaci. A ludziom producenta ciężko postudiować forum ?
..... chyba wystarczy, bo mi ciśnienie rośnie.

*

Offline Ian

• *
  • 93
« Odpowiedź #43 dnia: Wrzesień 24, 2010, 00:08:51 »
Łyknij coś na rozluźnienie, całkowicie Cię popieram!
W końcu to co się płaci za aktualizację to nie jest tak mało, żeby producent nas lekceważył jak np. Navigo 9i.
Może lepiej mniej aktualizacji (np. 4 rocznie) ale sensowniej.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 24, 2010, 00:23:24 »
AutoMapę wybierałem kierując się między innymi opinią o najlepszej jakości map Polski, i 4 błędy w tydzień to była niezbyt miła niespodzianka.
wiele razy korzystałem z Zumi i nigdy nie trafiłem na żaden błąd
Cztery w godzinę to by była niemiła  :wink:
No i to jeszcze zależy od ciężaru gatunkowego tych błędów ...
Poza tym z samego oglądania niewiele błędów widać, błędy wyłażą dopiero na trasie.
Widzisz np. tu jakiś błąd?
http://skocz.pl/trasaZumi
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 24, 2010, 01:06:58 »
Z ciekawością przeczytałem nawet cały wątek, choć rzadko tu zaglądam.
Powiem też od siebie kilka słów.

Jeżdżę z AM PL. Mam subskrypcję od chyba 4 lat, zawsze na biurku jakiś sprzęt z WM. I tak się przyjęło. Ale na ostatnie wakacje szukałem czegoś na wyjazd zagranicę. Akurat miałem wtedy iPhone'a i akurat trafiłem promocję w AppStore na iGo za 29$. Przejechałem ponad 2.5k km z iGo (plus TT żony w razie czego :)) i....czarna rozpacz mnie ogarnęła kiedy wróciłem do polski i do Automapy...
Owszem- mapy mają najbardziej aktualne, zawsze na czasie, wszystkie nowe odcinki itd. Ale tu się naprawdę kończą przewagi. iGo na iP to odpowiednik nowego iGo Primo, które jest już też na WM. Wygoda, łatwość obsługi, intuicyjność, szybkość i logika wytyczania tras są naprawdę o lata świetlne przed naszą kochaną AM. Wróciłem do AM, bo raz, że sprzedałem jabłko, a dwa, że mieszkając 5km od węzła Sośnica i ciągle nie mając go na mapie to raczej ciężko funkcjonować (mówię o ostatnich mapach w iGo). Ale wiem, że po skończeniu się obecnej subskrypcji AM stanę na głowie, by kupić legalną i aktualną iGo.

Albo kupię iP4 i wyrzucę w diabły całego WM :P

*

MarkNavi

« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 24, 2010, 07:53:17 »
Koledzy cieszę się, że wątek który założyłem podoba się Wam, co widzę po sporej ilości wypowiedzi. Uważam, że jest on potrzebny i założyłem go też w trosce o przyszłość AM, bo to naprawdę dobry program może być, tylko w tej chwili zakręcił się wokół własnego ogona. Jak napisałem w pierwszym poście przesiadłem sie na Igo i wczoraj zrobiłem kolejna trase, tym razem z Wawy do Łodzi na ostatniej mapie TA. Piszę z hotelu w Łodzi, więc chyba program mnie do niego doprowadził  :ok: Owszem zauważyłem błąd już w samej Łodzi (kazał mi skręcić w lewo na zakazie), ale przy moim amatorskim wykorzystaniu nawigacji jest to do przyjęcia. Ale co mi się bardzo podobało i co kiedyś kiedyś też uzyskiwałem w AM to ETA. Jak wyruszałem spod domu Igo pokazalo mi , że bedę na miejscu o 9:03 i byłem dokładnie o 9:02 . Fakt nie stałem w korkach po drodze, ale i tak jest to rewelka. No i jeszcze co mi sie bardzo podoba (skórka Gurjon), to podgląd na ekranie takich informacji jak:
- za ile minut będę wykonywał najbliższy manewr jadąc z aktualna prędkością
- na bieżąco podgląd ile czasu straciłem stojąc na trasie (korki, parkingi itp)
- na bieżąco z jaka średnią prędkościa sie poruszam
- no i na górnej belce te kolorowe oznaczenia dróg (numeracja) w które muszę skręcić oraz drogowskazy
- no i coś co powinienem napisać jako numer 1, to prędkość przeliczenia trasy jak z niej przez pomyłkę lub celowo zjadę - to jest bajka  :ok:
.
Ważne jest też dla mnie to, że tu w Igo trasa szybka, bo głównie taką wybieram to taka, która składa się z dróg o najlepszej kategorii, czyli tak jak kiedyś było w AM. Nie odpowiada mi to, że trasa szybka ma oznaczać jak najkrótszy czas dojazdu i nie ważne jakimi drogami. Takiej filozofii mówię stanowcze NIE. Niech taką filozofię zrobią jako opcję w programie lub dorobią dodatkowy typ trasy - "szybka tradycyjnie" i ustawią jako default, który każdy z nas będzie mógł zmienić. Oczywiście po wyborze typu "szybka tradycyjnie" następowałoby automatyczne wyłączenie gadżetów typu LD, SR, profile prędkości.

Piszę to nie po to, żeby reklamować produkt, tylko po to, żeby też twórcy AM zobaczyli na co warto poświęcić czas wg mnie oczywiście  :)
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2010, 08:12:53 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 24, 2010, 09:31:33 »
Jeszcze nie tak dawno beta testy nie były dla wszystkich, to na forum był ogólny lament. Teraz są dla wszystkich i dalej źle, bo wypuszczają betę z błędami. Niestety niektórzy nie rozumieją co to jest wersja beta, a tym bardziej nie czytają tekstu pojawiającego się przed pobraniem bety. Jestem pewien, że ogromna większość nawet się nie potrudziła na wysłanie choćby jednego zdania z beta testów do działu bety. Który producent programu do nawigacji w tym kraju publikuje wersję beta?
Tutaj to już przegiąłeś.
Który szanujący się producent pozwala sobie na to, że testuje swoje nie dopracowane pomysły na użytkownikach ?
Który z producentów wypuszcza "ukradkiem" co kilka dni kolejną zbaboloną wersję ? Jak ktoś nie wie, o czym mówię, to mówię o v.6.5. Te cyferki od 6.5.0, później połowa alfabetu od "a" do "d", a w międzyczasie dwie mapy. Nie było nawet odwagi, by oficjalnie powiadomić użytkowników o zmianach. Ludzie dowiadywali się z plotek i "przecieków" - podejrzewam, że świadomych.
Ty jeszcze masz pretensje, że ludzie mało aktywnie uczestniczą w testach ? A niby z jakiej okazji mają odwalać za kogoś robotę. Oczekujesz, że będą pisali do producenta elaboraty, by otrzymać info o przekazaniu do odpowiedniego działu (czytaj - do kosza)?. Bo w danym momencie ważniejsze jest wprowadzenie gadżetów, niż "papranie się" w poprawianiu wykrytych baboli. Każdy inteligentny człowiek w końcu się zniechęci na drodze do usiłowania poprawienia jakości tego, za co płaci. A ludziom producenta ciężko postudiować forum ?
..... chyba wystarczy, bo mi ciśnienie rośnie.
Na i właśnie mamy osobę, która ślepo pobiera betę i nie czyta tego co jest napisane na stronie.
Czy ktoś Cię zmusza do udziału w beta testach? Pobierając betę zobowiązujesz się do czynnego udziału w testach. Nie chcesz to czekasz na wersję finalną. Zrozumiałeś, czy mam napisać pogrubioną czcionką ?

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 24, 2010, 09:34:33 »
Jeżdżę z AM PL. Mam subskrypcję od chyba 4 lat, zawsze na biurku jakiś sprzęt z WM. I tak się przyjęło. Ale na ostatnie wakacje szukałem czegoś na wyjazd zagranicę. Akurat miałem wtedy iPhone'a i akurat trafiłem promocję w AppStore na iGo za 29$. Przejechałem ponad 2.5k km z iGo (plus TT żony w razie czego :)) i....czarna rozpacz mnie ogarnęła kiedy wróciłem do polski i do Automapy...
Owszem- mapy mają najbardziej aktualne, zawsze na czasie, wszystkie nowe odcinki itd. Ale tu się naprawdę kończą przewagi.
Ja mam dokładnie takie same przemyślenia - mapy częściej aktualizowane , ale cała reszta daleko odbiega od tego co dają inni producenci. Używam obecnie TT Go i AM 6.x, z tym że na trasy , gdzie jadę "w nieznane" zabieram zawsze TT , a na inne AM ( w celach eksperymentalnych ).
Przyznam się szczerze że widzę postęp Automapy w ciągu ostatniego roku - jednak nadal mam wrażenie że cały czas jestem beta testerem za własne pieniądze, a głośno reklamowane rewolucyjne nowości nie są aż tak bardzo rewolucyjne jak się temu przyjrzeć. No chyba że rewolucyjność polega na tym że produkt może w każdej chwili odmówić posłuszeństwa. Po za tym większość tych rewolucyjności już dawno mają programy innych wiodących producentów.
Sądząc po niedawno otrzymanym Laurze Konsumenta - program nadal jest dobrze postrzegany.
Być może to jest ostatni dzwonek żeby przemyśleć strategie rozwoju tego produktu, bo tak naprawdę funkcjonalność produktów konkurencji jest przeważnie większa , a z każdą aktualizacją różnica w dokładności map się zaciera.

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #49 dnia: Wrzesień 24, 2010, 09:44:56 »
Do mojego poprzedniego postu jeszcze dorzucę cytat ze strony AM
Bilunia skoro nie czytasz tego co jest napisane na stronie, to może tu przeczytasz.
Warunki uczestniczenia w programie beta testów oprogramowania nawigacyjnego AutoMapaPobierając i użytkując wersję Beta oprogramowania nawigacyjnegoAutoMapa przyjmujący niniejsze zaproszenie wyraża tym samym zgodę nawszystkie poniższe warunki i oświadcza, że:
  • Jest użytkownikiem posiadającym licencję programu AutoMapa z ważną subskrybcją
  • Ma czas i chęci, aby testować wersję Beta programu i map
  • Zobowiązuje się do przesyłania uwag z testów w zwięzłej, jasnej i rzeczowej formie pod adres: beta@AutoMapa.pl
  • Zdaje sobie sprawę, że wersje Beta mogą zawierać poważne usterki, wtym również takie, które mogą prowadzić do utraty danych zarówno wAutoMapie, jak i innych aplikacjach
  • Rozumie, że w przypadku problemów z wersją Beta możemy nie być wstanie pomóc w razie kłopotów z instalacją, lub użytkowaniem programu
  • Rozumie, że wersja Beta nie jest finalnym produktem i w przypadkuwypowiadania się na jej temat będzie każdorazowo wyraźnie zaznaczał, żesą to uwagi dotyczące wersji Beta, a więc wersji testowej/ roboczejudostępnianej jedynie świadomym tego faktu użytkownikom w celachtestowych.

*

Offline paulus

• **
  • 132
  • Sprzęt: NR450BV + AM EU 6.10.0
« Odpowiedź #50 dnia: Wrzesień 24, 2010, 10:40:05 »
A mnie się wydaję, że nie rozumiesz iceneon, o co tak naprawdę chodzi Biluni (a może tylko tak mi się wydaje). Ja to rozumiem w ten sposób, że to co piszesz o wersjach beta to jak najbardziej rzecz słuszna, ale od pewnego czasu część użytkowników AM (podkreślam, że chodzi o tzw. wersje finalne) jest przekonanych, że wciąż bierze udział w beta testach. I tutaj nie może być zgody na "testowanie" produktu finalnego, za który w końcu płacimy pieniądze.

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #51 dnia: Wrzesień 24, 2010, 10:56:28 »
W tym momencie mam na myśli tylko i wyłącznie wersję beta. Bilunia twierdzi, że jak wyśle uwagi z beta tetów to zrobi supportowi ogromną przysługę i łaskę, a w powyższym cytacie widać wyraźnie o co chodzi w testach i na co się zgadzasz.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2010, 10:59:22 wysłana przez iceneon »

*

Zachu

« Odpowiedź #52 dnia: Wrzesień 24, 2010, 11:26:35 »
Który z producentów wypuszcza "ukradkiem" co kilka dni kolejną zbaboloną wersję ? Jak ktoś nie wie, o czym mówię, to mówię o v.6.5. Te cyferki od 6.5.0, później połowa alfabetu od "a" do "d", a w międzyczasie dwie mapy. Nie było nawet odwagi, by oficjalnie powiadomić użytkowników o zmianach.
Dobrze tam gdzie nas nie ma ;) Niestety nie jest różowo. Inni też tak potrafią. Tylko u innych trzeba pobrać 4G ;)

*

Offline Hanys57

• 26
  • Sprzęt: Mio p350 z WM5
« Odpowiedź #53 dnia: Wrzesień 24, 2010, 11:29:09 »
Jest niezwykle pocieszające, że tak wielu martwi się o los firmy Aqurat. Chcecie ją ratować, a ona nie chce. Jak splajtuje, bo nie słuchała Waszych rad, będzie spokój i będziemy jeździli na Igo i Tomtomach. Pozdrawiam

*

Bilunia

« Odpowiedź #54 dnia: Wrzesień 24, 2010, 12:15:22 »
Na i właśnie mamy osobę, która ślepo pobiera betę i nie czyta tego co jest napisane na stronie.
Człowieku.
Twoje maniakalne przekręcanie faktów, już Cię przerosło.
Czy jedyne, na co Cię stać w tym temacie, to zrobić z rozmówcy "debila" za wszelką cenę w obronie honoru Aquaratu?
Z podobnym chamstwem dawno się nie spotkałem.
A teraz króciutko do rzeczy, byś znów się nie zagubił.
W którym to miejscu cytowanej przez Ciebie mojej wypowiedzi, doszukałeś się informacji, że biorę udział w beta testach ?

....
 Zrozumiałeś, czy mam napisać pogrubioną czcionką ?
Tego nawet nie będę komentował. Nie dam Ci satysfakcji zniżania się do Twojego poziomu dyskusji. Nie będę Ci też niczego pogrubiał - i tak nie zrozumiesz.

A teraz poszczekaj sobie jeszcze trochę.
Zapewniam, że na Twój zaczepny bełkot, już nie zamierzam reagować.

Edit.
Proszę Moderatora o tolerancję i wyrozumiałość, ale pewnych określeń nie potrafiłem zastąpić bardziej stosownymi.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 24, 2010, 12:23:55 wysłana przez Bilunia »

*

Offline paulus

• **
  • 132
  • Sprzęt: NR450BV + AM EU 6.10.0
« Odpowiedź #55 dnia: Wrzesień 24, 2010, 12:26:03 »
A teraz króciutko do rzeczy, byś znów się nie zagubił.
W którym to miejscu cytowanej przez Ciebie mojej wypowiedzi, doszukałeś się informacji, że biorę udział w beta testach ?

Czyli jednak dobrze myślałem  :ok:

Bilunia wyluzuj, szkoda nerwów

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #56 dnia: Wrzesień 24, 2010, 12:37:32 »
....... że Reagan to  h... ;)
..................................

Chyba raczej: .....  Reagan to ch..    :ohreally:   :E :E
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #57 dnia: Wrzesień 24, 2010, 12:44:01 »

A gdzie Bilunia pisze o wersji beta? Ja się w 100% zgadzam z tym, co napisał. Obecna, ponoć finalna wersja, IMHO powinna mieć dalej status bety, ew. RC1. Ale nie, marketing ponad wszystko, wypuścimy nie do końca dopracowany produkt, liczy się tylko ilość wydanych wersji. O buildach nawet nie wspomnę.
Jak v. 7 ma być dalej modyfikowaną 6.x a nie pisaną od nowa aplikacją, to ja wysiadam.

Połączone: Wrzesień 24, 2010, 12:44:58
Chyba raczej: .....  Reagan to ch..    :ohreally:   :E :E

Zależy czy twardy, czy miękki  :))
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline Miedzio

• 492
« Odpowiedź #58 dnia: Wrzesień 24, 2010, 12:55:56 »

Ważne jest też dla mnie to, że tu w Igo trasa szybka, bo głównie taką wybieram to taka, która składa się z dróg o najlepszej kategorii, czyli tak jak kiedyś było w AM. Nie odpowiada mi to, że trasa szybka ma oznaczać jak najkrótszy czas dojazdu i nie ważne jakimi drogami. Takiej filozofii mówię stanowcze NIE. Niech taką filozofię zrobią jako opcję w programie lub dorobią dodatkowy typ trasy - "szybka tradycyjnie" i ustawią jako default, który każdy z nas będzie mógł zmienić. Oczywiście po wyborze typu "szybka tradycyjnie" następowałoby automatyczne wyłączenie gadżetów typu LD, SR, profile prędkości.

Ja jednak uwazam, ze to jest duzy plus AM, a nie jej minus. Owszem nie dziala to na zasadzie jednego klikniecia, ale tez takie dzialanie obarczone byloby duzym bledem. Dzieki mozliwosci wlaczenia, badz nie LD i SR, a do tego profile predkosci, mozna sobie tak ustawic AM, ze bedzie w miare realizowala nasze oczekiwania co do rodzaju "szybkosci" trasy. Jedni wola Twoja filozofie, a inni nowe spojrzenie na routing (niewazne ktory lepszy, gusta sa rozne, pojazdy sa rozne, kierowcy sa rozni...). AM - jak chyba zaden inny program - nie znam wszystkich - dzieki tym opcjom daje duze mozliwosc elastycznego ustawienia pod kazdego uzytkownika.

A ze AM ma tez wady...dobrze ze mamy jako taki wybor w postaci innych programow... Mam wrazenie, ze to cos jak z sieciami GSM, wkurzy nas jedna, idziemy do innej zachwalanej, przez dluzszy czas tez zachwalamy, bo jednak z jakiegos powodu sie "przesiedlismy", ale po czasie sie okazuje, ze wcale tak rozowo nie jest.

« Odpowiedź #59 dnia: Wrzesień 24, 2010, 14:33:34 »

Z dodatkowym rodzajem wyboru drogi to jest dobry pomysł.
Ja też gdy wybrałem trasę "szybką" spodziewałem się że AM poprowadzi mnie głównymi drogami jak najbliżej celu a potem do końca mniejszymi. Tak bym zrobił układając ręcznie trase do nieznanego miejsca. Zamiast tego AM przepędziła mnie po uliczkach osiedlowych.

W sumie - ja to rozumiem że "szybka" oznacza taką trasę dla której suma czasów przejazdu poszczególnymi odcinkami dróg bedzie najmniejsza, ale przydałby się też rodzaj trasy "najlepszymi drogami" która poprowadzi mnie głównymi drogami i zminimalizuje liczbe manewrów do wykonania.