Koledzy cieszę się, że wątek który założyłem podoba się Wam, co widzę po sporej ilości wypowiedzi. Uważam, że jest on potrzebny i założyłem go też w trosce o przyszłość AM, bo to naprawdę dobry program może być, tylko w tej chwili zakręcił się wokół własnego ogona. Jak napisałem w pierwszym poście przesiadłem sie na Igo i wczoraj zrobiłem kolejna trase, tym razem z Wawy do Łodzi na ostatniej mapie TA. Piszę z hotelu w Łodzi, więc chyba program mnie do niego doprowadził

Owszem zauważyłem błąd już w samej Łodzi (kazał mi skręcić w lewo na zakazie), ale przy moim amatorskim wykorzystaniu nawigacji jest to do przyjęcia. Ale co mi się bardzo podobało i co kiedyś kiedyś też uzyskiwałem w AM to ETA. Jak wyruszałem spod domu Igo pokazalo mi , że bedę na miejscu o 9:03 i byłem dokładnie o 9:02 . Fakt nie stałem w korkach po drodze, ale i tak jest to rewelka. No i jeszcze co mi sie bardzo podoba (skórka Gurjon), to podgląd na ekranie takich informacji jak:
- za ile minut będę wykonywał najbliższy manewr jadąc z aktualna prędkością
- na bieżąco podgląd ile czasu straciłem stojąc na trasie (korki, parkingi itp)
- na bieżąco z jaka średnią prędkościa sie poruszam
- no i na górnej belce te kolorowe oznaczenia dróg (numeracja) w które muszę skręcić oraz drogowskazy
- no i coś co powinienem napisać jako numer 1, to prędkość przeliczenia trasy jak z niej przez pomyłkę lub celowo zjadę - to jest bajka

.
Ważne jest też dla mnie to, że tu w Igo trasa szybka, bo głównie taką wybieram to taka, która składa się z dróg o najlepszej kategorii, czyli tak jak kiedyś było w AM. Nie odpowiada mi to, że trasa szybka ma oznaczać jak najkrótszy czas dojazdu i nie ważne jakimi drogami. Takiej filozofii mówię stanowcze NIE. Niech taką filozofię zrobią jako opcję w programie lub dorobią dodatkowy typ trasy - "szybka tradycyjnie" i ustawią jako default, który każdy z nas będzie mógł zmienić. Oczywiście po wyborze typu "szybka tradycyjnie" następowałoby automatyczne wyłączenie gadżetów typu LD, SR, profile prędkości.
Piszę to nie po to, żeby reklamować produkt, tylko po to, żeby też twórcy AM zobaczyli na co warto poświęcić czas wg mnie oczywiście