Witam
Jestem kilkuletnim legalnym użytkownikiem programu AM. Niestety kierunek w jakim podążył program rozminął się z moimi oczekiwaniami jakie stawiam programowi dla przeciętnego Kowalskiego. Mam już dosyć formatowania karty przed każdą aktualizacją programu, mam dosyć rozgryzania pokrętnej filozofii wyznaczania tras (LD, SR, profile prędkości itd) . Kiedyś jak wybrałem trase szybką to wiedziałem, że będzie mnie program prowadził głównie po drogach najwyższej kategorii, dziś szybka to byle jak najszybciej do celu i nie ważne , że po drogach osiedlowych. Mnie takie podejście nie odpowiada. Nie jestem dostarczycielem pizzy, ani przedstawicielem handlowym firmy produkującej odkurzacze czy garnki Zepter. Właśnie wczoraj dostałem mejla z AM, że kończy mi się licencja itd. No trudno jeżeli chodzi o aktualizację AM to ...... (tu się ocenzurowałem szanując regulamin forum) .
Od kilku dni testuję Igo 8.3.4 . Bardzo mi się podoba ten program. Nie będę się rozpisywał, bo to nie forum tego programu. Zrobiłem już nim kilka tras po kraju i jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem. Oczywiście program musi mieć skórkę Gurjona, bo ta oryginalna jest kiepska. Mam oczywiście uwagi do mapy, ale nawet zauważając jej drobne błędy jeździ mi się naprawdę super z tym softem. Jestem przekonany, że na euro 2012 producent Teleatlas, czy Navteq dopracuje swoje produkty i taki program jak Igo zmiecie AM z rynku. Przecież trzeba sobie otwarcie powiedzieć, że AM istnieje dziś tylko dzięki najdokładniejszej mapie na Polskę, bo sam program AM jest archaiczny i co gorsza pomimo prymitywnego silnika, designu ma największe wymagania co do sprzętu. Pobawcie się Igo, a szybko wywalicie AM do...... Narazie. ps. Mam nadzieję, że administrator nie wykasuje tego posta, bo starałem trzymać się litery regulaminu forum i chyba mi się to udało.