Zasięg Automapa Traffic (zapewne chodzi o funkcjonalność Live Drive)

• 65 Odpowiedzi
  • 29463 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: Zasięg Automapa Traffic (zapewne chodzi o funkcjonalność Live Drive)
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 10, 2010, 21:15:15 »
To nie masz blokad, tam jest kategoria "powódź".

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 10, 2010, 21:20:30 »
To nie masz blokad, tam jest kategoria "powódź".

Bazując na tym - http://www.miplo.pl/articles/?art=42

"Support 006867, dnia 24.05.2010, 15:02

Wprowadzane przez Użytkowników Miplo informacje nt zablokowanych odcinków są systematycznie przekazywane do systemu AutoMapa Traffic!

Dane nt nieprzejezdnych odcinków wprowadzajcie do kategorii http://www.miplo.pl/?c=1247&dir=1#showmap"

LiveDrive powinien uwzględniać zamknięcie Wału Miedzeszyńskiego. A tego nie robi. A kategoria "wypadek, kolizja" jest dość upierdliwy, bo musiałbym odświeżać POI co kilka chwil, a po drugie - blokady tam wstawione są zdejmowane dużo później niż zostanie to zdarzenie "zneutralizowane".
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 10, 2010, 21:28:30 »
Na co dzień, też nie ściągam tej kategorii, ale w czasie powodzi się sprawdza. Chociażby w/w Wał Miedzeszyński, zablokowany był parę minut po tym jak Pani G.W. powiedziała o tym w TV.

*

Offline jetsf

• 365
  • Sprzęt: Omnia 2,WM6.5, AM6.12.EU, BT-Q1000XT, GS2 ws 4.0.4
« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 10, 2010, 22:17:58 »
A zaznaczyłeś w MiploTraffc "droga zablokowana - wypadek, kolizja".
Już się pogubiłem. W wątku [Wyznaczanie trasy i zablokowane odcinki] pytałem o tą kategorię.
http://pdaclub.pl/forum/automapa/wyznaczanie-trasy-i-zablokowane-odcinki/msg1293332/#msg1293332
Z dyskusji wynikało, że nie należy jej zaznaczać i odpowiedzi były przekonujące. Jeśli już to, sprawa WałuM. nadaje się do kategorii [Zablokowany odcinek], bo z wypadkiem-kolizją nie widzę związku.
Sądzę również, że blokada WM naniesiona przez Użytkowników w MiploTrafic nijak się ma do tytułu tego wątku i tego co napisał jerzu
Jeżeli korzystając na bieżąco z funkcjonalności Live Drive nie miał zablokowanego WM - to nazwanie tego lipą i tak wg mnie jest bardzo łagodnym określeniem.

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 10, 2010, 22:29:19 »
... Jeśli już to, sprawa WałuM. nadaje się do kategorii [Zablokowany odcinek], bo z wypadkiem-kolizją nie widzę związku.
Tak samo jak z robotami drogowymi (a kategoria Zablokowany Odcinek jest podkategorią kategorii Roboty Drogowe.
Sądzę, że wybranie takiej a nie innej kategorii ma bezpośredni związek z przewidywalnością czasu blokady.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 11, 2010, 09:50:52 »
. Ja ostatnie dane mam z 20 maja i dziś podłączając urządzenie do AM Center, mam komunikat, że dane są najnowsze, czyli po 21 dniach nic się nie zmieniło. Szkoda.

A ja dzisiaj pobrałem dane do SmartRoutes z 10.06.2010. Czyli może co 2 tygodnie nie dają na razie, ale zawsze :)