Mnie już też podejrzewali, że jestem 'tajnym współpracownikiem' 
Czyli jest nas conajmniej dwóch 
W dobrze zorganizowanym, praworządnym państwie pisiorskim wszyscy muszą się wzajemnie podejrzewać o wszystko. W przeciwnym razie wygrałyby te złodzieje i inne oligarchy. Musimy się do tego przyzwyczajać.

ATPO, tuż przed tym nim zniknąłeś, (tajna misja tajnego współpracownika?
)
Miałem totalny kocioł z robotą. Trzymałem kilka srok za ogon i dwie zdechły. Na szczęście jedna przeżyła i ma się całkiem nieźle.

miałeś się poudzielać z MaDuchem w testach AutoPilota, liczyłem na jakąś solidną opinie ...
zdążyłeś przetestować?
W związku z tym, o czym wspomniałem wyżej, kompletnie nie starczało czasu na testy AP. Ponadto, miałem problem z instalacją. Wszystkiego.
Ale jak zobaczyłem co wyprawia Marek (w najlepszym tego słowa znaczeniu), to uznałem, że znakomicie "odwala robotę" za nas obu.
Uważam, że zrobił to bardzo dobrze, obszernie, szczegółowo i obiektywnie. Ja pewnie nie napisałbym i ćwierci tego, co Marek. Należą Mu się wielkie brawa!

(Chyba właśnie b.szczegółowe mapy AutoPilota mogłyby na rajdach konkurować z AM)
Tę testową (chyba RC) wersję AP uruchomiłem (bez jakiejś albo kilku funkcjonalności). Jeździłem jakiś czas na AP i AM równolegle. Rewelacji w stosunku do AM (szczegółowość map) nie zauważałem. Ale nie traktuję tego jako własnej opinii. Za krótko i po zbyt małym obszarze testowałem AP, by rościć sobie prawo do opiniowania.
Pamiętam, że czytywałem nocami teksty MaDucha i mógłbym się podpisać pod absolutną większością z nich, jeśli nie pod wszystkimi. Szczegółów już nie pomnę, więc może jakiś drobiazg mogłbym chcieć oprotestować. Jednak, podkreślam, nie przypominam sobie takiej sprawy.
Pogooglam trochę n/t AutoPilota, może faktycznie warto kupić jako uzupełnienie AM i GPMapy. Właśnie na bezdrożowe wyprawy.
Ale czyż może być coś doskonalszego, niż AM i GPM użytkowane równolegle? Wątpię. Ale zaraz się dowiem, że jest to... no, co?