Może np. suszarki zrobić "okresowe" nie wiem czy to technicznie możliwe (żałuję ale to już nie moja branża), po np. roku od dodania suszarka znika.
A ja dzisiaj pod prysznicem wymyslilem cos podobnego

Kazdy punkt typu suszarka, fotoradar przenoscny itp mialby swoj licznik odliczajacy np 6 miesiecy od czasu dodania.
Kazdy uzytkownik, jesli wie ze dany punkt nadal istnieje (np zobaczyl policje lub fotoradar w danym miejscu), bedzie mogl przy pomocy jednego klikniecia licznik ten odnowic (znowu 6 miesiecy).
Jesli przez 6 miesiecy nikt nie odnowi licznika punkt przechodzi do archiwum. Punkty z archiwum nie trafiaja do punktow POI podczas synchronizacji tylko czekaja w archiwum dopuki ktos ich nie "wybudzi" po zobaczeniu znowu w tym punkcie policji, radaru itp.
Pytanie jest tylko jedno (w zasadzie to dwa

)... Jak wykonalnosc tego wyglada od strony kodu (niestety jestem na Europeistyce a nie na Informatyce

) oraz czy ludziom bedzie sie chcialo "odnawiac" liczniki.
Do odnawiania licznikow mozna zachecic na rozne sposoby no tworząc ranking odnawiaczy

Grozi to jednak tym ze co sprytniejsze jednostki beda odnawiac punkty bez wiedzy o ich istnieniu lub nie... To jest kwestia jeszcze do przemyslenia.
Co do powtarzajacych sie tych samych punktow w tym samym miejscu to sadze ze rozwiazanie z Excel`em sprawdzajacym czy punkty nie sa za blisko siebie jest rowiazaniem dobrym (znowu - o ile to mozliwe programowo).
Mam nadzieje ze choc troche pomoglem.
Ja tez ostanio jechalem z Poznania do Powidza przez Nekle i policja powinna byc co chwile. A byla tylko raz (na szczescie w miejscu wskazanym przez Jadzie

).
Pozdrawiam
PS Z AMPOIsync korzystam od niedawna wiec jesli w tym co wyzej napisalem popelnilem jakis karygodny blad to przepraszam