Witam wszystkich
Od kiedy czytam forum, natykam się na narzekania a to na kategorie POI, a to na kłopoty z modyfikacją plików *.uam etc. Irytawał mnie konwerter na stronie AM (uam -> cvs i odwrotnie), który wywalał, gdy napotkał na niektóre znaki (np. "/" a niekiedy jest to konieczne przy adresach), nie mówiąc już o plikach przekraczających 1 MB.
Taki konwerter powinien każdy mapowicz mieć na PC i offline dokonywać potrzebnych mu przeróbek zbioru punktów wg własnego uznania i upodobań.
Sprowokowało mnie to do przemyśleń, a ich owocem jest narzędzie (bo trudno to nazwać programem) bazującym na Excelu. Owe
"cudo" możecie sobie pobrać i wykorzystać.
Przeczytajcie koniecznie załącznik tekstowy, aby uniknąć niepotrzebnych rozczarowań.
Mam nadzieję, że podzielicie się swoimi uwagami.
Chciałbym podziękować koledze Krzysztofowi - guru w dziedzinie VB - za okazaną pomoc.
PS1
Moi (Adam Kubicki) - dzięki za pierwsze uwagi - wskazał, że jak wejdzie AM4 rzecz będzie nieużyteczna, ale póki co ... używajcie do woli. A potem pomyślimy.
PS2
Jeżeli będzie zainteresowanie proponuję Adminom przeniesienie tego pliku na serwer grupy bo za "mój" serwer nie ręczę.
Pozdrowienia