Zachu jak widzę to Ty nie przeanalizowałeś pierwszego posta.
Choćby odpowiedź na proste pytanie jego Autora:
Nurtuje mnie jednak takie pytanie; Dlaczego forum np. Navigona jest takie skromne (ostatni wpis z początków lipca) a forum AM zmienia się z godziny na godzinę. Czy ilość Użytkowników AM jest tak duża w stosunku do Navigona czy też w Navigonie nie ma takich problemów jak w AM
Mnie też nie obchodzą piraci ale to jedna z przyczyn takiej popularności AM. Widzę, że nie znajdziemy "top listy" w której AM uzyskałaby drugą pozycję. Ma najwięcej użytkowników - samo dodzwonienie się do Supportu graniczy z cudem a potem przeprosiny, że nie są w stanie obsłużyć tylu interesantów a to chyba też o czymś świadczy.
A panowie tutaj (w tym wątku) zajmują się menu? Dwa kliknięcia mniej? Z czystej zabawy czy abstrakcji myślowej?
Może dla większości uzyskanie pomocy na zagranicznych forach stanowi problem? Bo na polskich - dedykowanych mogą się jej nie doczekać.
Podałem prosty przykład Noki Maps. Niestety GPS idzie w parze z aplikacją chyba że ktoś "przepisze kod" na inną platformę. Nie jest to szczyt techniki ale przyjmując w jak krótkim czasie ewaluowała duży plus dla niej.
Połączone: Sierpień 12, 2010, 07:08:51
Ian
W moim otoczeniu są właśnie tacy użytkownicy a i ja się też do nich zaliczam, chociaż lubię czytać wypowiedzi hobbystów i ich walkę o idealną nawigację.
Dodam, że większość tych hobbystów (maniaków) współtworzy aplikację. Support (programiści) jest bardzo elastyczny, przyjmuje wszystkie uwagi i w granicach możliwości nanosi poprawki w możliwie krótkim czasie pozwalając tym samym na naszą ingerencję.
Na stronie Nawigona jest tylko możliwość zgłoszenia błędu mapy. Ciekawe czy "u Nich" sugerowanie innych opcji odniosłoby skutek tak jak jest to w Aquart.
Proszę nie ustosunkowywać się do mojej wypowiedzi - zwłaszcza w sposób błędny.