SPV M650 i aktualizacja AM

• 11 Odpowiedzi
  • 2300 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SPV M650 i aktualizacja AM
« dnia: Czerwiec 12, 2009, 12:29:46 »
Na wstępie witam wszystkich  :ok:
Ponieważ dopiero się zarejestrowałem to dopiero rozgryzam to forum, więc proszę wybaczyć mi gafy które być może popełnię  :ok:

A teraz może przejdę do sedna sprawy  :wink:

Dostałem od brata komplet SPV M650 z orange AM na karcie 1gb, ponieważ AM jest mocno nieatualna więc chciałbym ją zatualizować do najnowszej wersji (lub do najlepszej która jest dostępna)
Podpowiedzcie mi jak mam to zrobić ponieważ AM była zarejestrowana na mojego brata a chciałbym ją przepisać na mnie (na mój adres @ i moje dane)
Z AM dostałem tylko taką ogólnikową odpowiedź:
Aby licencje zarejestrowac na wlasne dane nalezaloby wykonac reinstalacje map w programie instalacyjnym pojawi sie odpowiednie okno w ktorym
bedzie mozna wpisac nowe dane

Jak mam to rozumieć ??
Należy odinstalować AM z karty i od nowa wgrać czy jak ??
Jak potem zaktualizować AM ?? czy mam wykupić aktualizację za 89zł (?) i od razu wpisać numer ??

Dziękuję za wszelkie odpowiedzi i podpowiedzi

PS do Modów: Jeżeli źle trafiłem z kącikiem to proszę o przesunięcie na odpowiedni kącik i pozostawienie odnośnika do niego  :ok:

pozdrawiam Tomek

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
Odp: SPV M650 i aktualizacja AM
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 12, 2009, 14:11:58 »
Jeżeli masz aktualną licencję, to ze strony automapa.pl pobierz najnowszą wersję, instalując i rejestrując ją wpisz nowe dane.
Jeżeli masz nieaktualną licencję to całą procedurę musisz poprzedzić wykupieniem przedłużenia subskrypcji.

[usunięty zbędny cytat całego postu poprzedzającego. nM.]
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 12, 2009, 15:38:18 wysłana przez nocnyMarek »

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 12, 2009, 21:29:50 »
No właśnie jest już nieaktualna i chcę ją zaktualizować.

Czyli co, mam kupić tę subskrypcję za około 80zł i w trakcie upgrade zmienić dane na swoje ??

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 12, 2009, 21:49:37 »
No właśnie jest już nieaktualna i chcę ją zaktualizować.

Czyli co, mam kupić tę subskrypcję za około 80zł i w trakcie upgrade zmienić dane na swoje ??

Tylko pamiętaj o jednym:

Zakup subskrypcji przedłuża dostęp do aktualizacji programu oraz odpowiednich map na kolejne 12 miesięcy, licząc od momentu wygaśnięcia poprzedniej subskrypcji.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 12, 2009, 21:59:45 »
Tylko pamiętaj o jednym:

Zakup subskrypcji przedłuża dostęp do aktualizacji programu oraz odpowiednich map na kolejne 12 miesięcy, licząc od momentu wygaśnięcia poprzedniej subskrypcji.

A ważniejsze jest w sumie to:
Jeśli jednak po zakupie subskrypcji lub upgrade subskrypcja byłaby krótsza niż 1 miesiąc zostaje ona automatycznie przedłużona na 1 miesiąc od daty zakupu.

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 12, 2009, 22:09:25 »

A ważniejsze jest w sumie to:
Jeśli jednak po zakupie subskrypcji lub upgrade subskrypcja byłaby krótsza niż 1 miesiąc zostaje ona automatycznie przedłużona na 1 miesiąc od daty zakupu.

:ok:
O widzisz, za mało mi się skopiowało.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 12, 2009, 22:33:31 »
Dziekuję koledzy za pomoc, rano walczyłem z AM i SPV i jakoś nie szło, a teraz usiadłem i poszło  :ok:

Już jest przepisana na mnie i mój adres @ teraz tylko muszę zakupić nową subskrycję i zainstalować  :mrgreen:

Dobrze że uda mi się ją zaktualizować, szkoda natomiast że będę miał ją ważną tylko przez 1-2 miechy, powinno być przez 12 miechów od momentu pobrania/zaktualizowania

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 12, 2009, 23:18:10 »
powinno być przez 12 miechów od momentu pobrania/zaktualizowania

I tak jest, jeżeli aktualizujesz na bieżąco  :ok:

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 28, 2009, 00:37:00 »
W Poniedziałek idę zakupić aktualizację i mam takie pytanko czy w tej najnowszej wersji AM 5.5.2 są już dodane punkty z fotoradarami czy trzeba coś dogrywać ??

Jeśli trzeba samemu to co polecacie i jak dograć do AM ?

pozdrawiam Tomek

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 28, 2009, 02:25:29 »
Ogólnie rzecz biorąc - tak. Ale jest tam groch z kapustą, fotoradary, suszarki, fotoradary przenośne itd.
Najlepiej użyć Miplo i skonfigurować co potrzebne.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 28, 2009, 21:23:56 »
W Poniedziałek idę zakupić aktualizację i mam takie pytanko czy w tej najnowszej wersji AM 5.5.2 są już dodane punkty z fotoradarami czy trzeba coś dogrywać ??

Jeśli trzeba samemu to co polecacie i jak dograć do AM ?

pozdrawiam Tomek

Raz do roku muszą coś totalnie spieprzyć, w tym roku padło na wbudowane POI.  :-?

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 28, 2009, 21:43:08 »
pościągałem sobie z tej stronki http://poi4am.prv.pl/  i jutro będę się męczył i zapewne was też :ok: jak nie będzie mi szło wgrywanie tego.
ze stronki MIPLO na razie nie mogę skorzystać bo nie che mi kodu wygenerować  :mysli: