Dodawanie punktów adresowych w AM

• 3 Odpowiedzi
  • 1376 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline barek74

• 384
  • Sprzęt: różnie to bywało, obecnieBB BOLD9900 i Galaxy SIII
Dodawanie punktów adresowych w AM
« dnia: Czerwiec 28, 2009, 09:48:09 »
Witam!
Użytkownicy mogą dodawać punkty POI,
a czy można dodawać punkty adresowe?
Mieszkam w małej rozległej wiosce, gdzie numery są bardzo rozrzucone i jest kilka firm, do których często nie mogą trafić ciężarówki, a często mają one GPS z AM- chętnie dodali byśmy adresy, aby ułatwić życie kierowcą.
barek ;-)

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: Dodawanie punktów adresowych w AM
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 28, 2009, 10:11:37 »
Nie wiem jaka jest technologia dodawania numeracji adresowej w bazie AM. Wygląda na to, że do numeru posesji przyporządkowany jest obszar często wykraczający znacznie poza obrys budynku. W związku z tym potrzebują pewnie danych nieco szerszych, niż sama geolokalizacja numeru adresowego.
Byłbym raczej sceptyczny, co do możliwości pomocy userów w tej sprawie. Ale, kto wie?
Po raz kolejny powstaje myśl o przydatności takiej aplikacji jak TomTom Share. O ile prościej byłoby przenosić uwagi użytkowników o niedoskonałościach mapy do bazy danych, gdyby aplikacja była prawidłowo zaprojektowana.

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 28, 2009, 10:23:43 »
Być może wystarczy "MiploShare" - ale nie jestem pewien czy to działa poprawnie - nigdy tego nie wykorzystywałem w praktyce

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 29, 2009, 07:45:17 »
a czy można dodawać punkty adresowe?
Mieszkam w małej rozległej wiosce, gdzie numery są bardzo rozrzucone i jest kilka firm, do których często nie mogą trafić ciężarówki, a często mają one GPS z AM- chętnie dodali byśmy adresy, aby ułatwić życie kierowcą.

w opisanym przez Ciebie przypadku mogłaby to być niezła opcja, nie chodzi tu przecież o obrys budynku ale o numerację, która we wsiach jest często mocno rozrzucona i nierzadko w dziwnej kolejności.
Zapytaj w supporcie i podziel się potem odpowiedzią.