@mareko
Niewiele postów potrafi tak zaskoczyć jak ten ...
I nie wiem, czy dołączanie dalszych kategorii jest Twoją potrzebą, czy też usiłujesz ustalić krytyczną wielkość pliku *.uam, po której AM już "nie pociągnie". A jeszcze przed Tobą zapełnienie (jak piszesz) wolnych 20 MB.
Zastanów się, 5,5 MB to prawie 16 tysięcy punktów. Ile z nich jest Ci rzeczywiście potrzebne?
AM staje się "zatykana" taką ilością informacji. Było wiele wątków wskazujących, że dla płynnej pracy AM plik *.uam powinien być jak najmniejszy !!! Przy każdorazowym przewijaniu mapy musi nastąpić zaczytanie punktów, ich przetworzenie i wyświetlenie, nie mówiąc, że mogą jeszcze być powiązane z dźwiękami. Wszak Twój PDA to nie Blue, wykonujący biliony operacji na sekundę.
AM daje możliwość wczytywania i dodawania punktów w zależności od potrzeb. Podziel sobie ten plik na odpowiednie grupy, regiony kraju, "asortyment" etc. etc. i zaczytuj, kiedy będzie taka konieczność. Czy w czasie jazdy potrzebna Ci jest informacja o wszystkich (!!!) bankach, aptekach, bibliotekach, przedszkolach itp.? Jeżeli będziesz rzeczywiście potrzebował bankomat, to i tak musisz się zatrzymać, a wówczas wczytasz sobie np. plik kasa.uam zawierający wszystko co z pieniądzem związane.
Może jestem w lepszej sytuacji (mieszkam w samym centrum Polski), więc istnieje możliwość podzielenia punktów np. na cztery regiony, wszak nie jedziesz równocześnie do Szczecina i Przemyśla.
Z całym szacunkiem, przepraszając za to co napisałem, ale to co stworzyłeś to kuriozum i to wzięte z "najwyższej półki"
Pozdrawiam