Rozbrajająca szczerość Aqurat-u

• 163 Odpowiedzi
  • 55210 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
Odp: Rozbrajająca szczerość Aqurat-u
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwiec 13, 2010, 08:22:52 »
Oficjalnie nie było i właśnie o to chodzi, poza dostępnymi Lark-ami w komplecie z AM.

:O
Możesz w jakikolwiek sposób wykazać związek tych "kompletów" z Aquratem? :ohreally:

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwiec 13, 2010, 08:46:06 »
Oficjalnie nie było i właśnie o to chodzi, poza dostępnymi Lark-ami w komplecie z AM.

:O
Możesz w jakikolwiek sposób wykazać związek tych "kompletów" z Aquratem? :ohreally:

Wykazać będzie trudno i nie ma takiej potrzeby. Tak samo jak nie ma potrzeby wypisywanie bzdur przez Aquart i wiązanie danego typu urządzenia z piractwem. Widziałem wiele piratów na różnych urządzeniach (i to nie tanich), a Larka na oczy nie widziałem (no może poza zdjęciami w necie).

Jednak na pewno ktoś dystrybutorowi Larka musiał sprzedawać licencje AM i robił to zapewne Aquart gdyż oferują dalej urządzenia z AM i nie interesował ich zapewne zakup licencji u detalistów.

Natomiast PR rządzi się dość często dziwnymi prawami i potem mamy takie efekty. Szkoda że tracą na tym najczęściej legalni użytkownicy, niestety jak napisałem wcześniej pirat ma w czterech literach certyfikaty, PR Aquart czy ich support...

Zresztą jak napisałem polityka firmy Aquart to tylko dbanie o dobry PR i nic więcej, a przez to tracą legalnych użytkowników na własną prośbę... Mnie nawet pirat nie interesuje bo na co mi niedziałający bubel....
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2010, 08:48:28 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwiec 13, 2010, 13:18:00 »
Dyskusja chyba zmierza w złym kierunku, a i wielu z czytających nie rozumie co powiedział ten dupek z AM.
Ja sprzedaje części do dwunastu marek samochodów, nie sprzedaje części do aut marki BMW, na pytanie dlaczego do tej marki nie - odpowiadam : bo nie potrafię się przebić i być konkurencyjny dla już będących w tym temacie.
Nie wyobrażam sobie odpowiadać : bo tą marką jeżdżą łyse karki z bejsbolami a ja ich nie będę wspierał - zachował bym się jak ten bezczelny kretyn z aqartu.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwiec 13, 2010, 13:28:21 »
Dyskusja chyba zmierza w złym kierunku, a i wielu z czytających nie rozumie co powiedział ten dupek z AM.

Ty chyba też nie bardzo to rozumiesz  :P
Bo cytat powinien być taki:
Nie wyobrażam sobie odpowiadać : bo tą marką jeżdżą łyse karki z bejsbolami którzy właśnie zrobili skok na mój magazyn(dopisek mój), a ja ich nie będę wspierał

Lepiej oddaje rzeczywistość, niż ten Twój - mocno naciągany.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #34 dnia: Czerwiec 13, 2010, 15:09:52 »
Ty chyba też nie bardzo to rozumiesz  :P
Bo cytat powinien być taki:
Nie wyobrażam sobie odpowiadać : bo tą marką jeżdżą łyse karki z bejsbolami którzy właśnie zrobili skok na mój magazyn(dopisek mój), a ja ich nie będę wspierał

Lepiej oddaje rzeczywistość, niż ten Twój - mocno naciągany.

Wcale nie oddaje rzeczywistości, a Twój dopisek to już jakaś nieuzasadniona nadinterpretacja całej tej sytuacji. 

Ja nadal nie pojmuję jak można wiązać producenta urządzeń (firmę Lark) z tysiącami kopii pirackiej wersji AM na serwerach Chomika? Tylko dlatego że na Larku można uruchomić dowolną inną aplikację wprost z menu bez grzebania w systemie? Taką możliwość daje przecież jeszcze kilku innych producentów. A może dlatego że jest stosunkowo tani jak na swoje możliwości i dzięki temu jest często kupowany? Obyśmy mieli jak najwięcej takich tanich producentów, bo ceny tych "oficjalnie wspieranych" przez Aquart wydają mi się mocno zawyżone w przypadku niektórych modeli.
A może to zemsta za to że taniego Larka można kupić z konkurencyjnym programem (w wersji okrojonej OEM, ale za to z licencją która stanowi koszt kilkunastu złotych)? Dawno już (także na tym forum) postuluję aby Aquart wprowadził tanią wersję Start/Lite/OEM do sprzedaży własnie razem z tego typu urządzaniem i w ten sposób osiągnął by znacznie większe sukcesy w tępieniu piractwa niż poprzez łapanie chomików i wypisywanie tych bredni na własnej stronie. Co dało skasowanie 100 tysięcy Chomików, ano dało 200 tysięcy kopi na serwerach do których się już nie da dobrać żądając usuniecie tego czy owego.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 13, 2010, 15:13:05 wysłana przez emisiu »

*

Dżeju

« Odpowiedź #35 dnia: Czerwiec 13, 2010, 15:27:39 »
Ja nadal nie pojmuję jak można wiązać producenta urządzeń (firmę Lark) z tysiącami kopii pirackiej wersji AM na serwerach Chomika? (...)

A gdzież to, jest w tekście opublikowanym na stronach AM ? Żadnego bezpośredniego związku "spisanego" nie ma i żaden prawnik ( np. urażony właściciel Larka, nic tu nie zrobi ), a że powiedzieli prawdę w dwóch kwestiach, pod jednym tytułem, to cóż...

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #36 dnia: Czerwiec 13, 2010, 19:06:01 »
Ja nadal nie pojmuję jak można wiązać producenta urządzeń (firmę Lark) z tysiącami kopii pirackiej wersji AM na serwerach Chomika? (...)

A gdzież to, jest w tekście opublikowanym na stronach AM ? Żadnego bezpośredniego związku "spisanego" nie ma i żaden prawnik ( np. urażony właściciel Larka, nic tu nie zrobi ), a że powiedzieli prawdę w dwóch kwestiach, pod jednym tytułem, to cóż...

Wiesz to jak to napisali, a jaka byłą intencja to już inna sprawa. Jaka była intencja każdy ślepy widzi. Natomiast że nie napisali tego w prost to już inna sprawa i można to określić tylko jako podłe posunięcie firmy Aquart. Mam nadzieję że im się to czkawką odbije.

generalnie "znaczna część nielegalnych kopii AutoMapy instalowana jest na najprostszych i najtańszych urządzeniach nawigacyjnych oferowanych z uproszczonymi wersjami map" tak też można Larka określić....

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #37 dnia: Czerwiec 13, 2010, 20:25:22 »
Mnie to tylko utwierdza w przekonaniu, że należy tępić piractwo.

Nie tędy droga.

P.S. Masz Larka, wyjdzie wersja 6.6, coś Ci nie bedzie działać. Napiszesz maila do supportu, podasz typ urządzenia (o co ostatnio często pytają), otrzymasz odpowiedź "sorki, ale Larków to my nie wspieramy". Nie będziesz się czuł dotknięty, pomimo posiadania licencji?
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #38 dnia: Czerwiec 13, 2010, 23:51:43 »
Nie, nie będę się czuł dotknięty. Kupiłem Larka z premedytacją, wiedząc, że nie jest urządzeniem, które przeszło testy zgodności z AM. Kupiłem go, bo był tani i dobry, w dodatku świetnie współpracuje z AM.
Natomiast więcej nie kupię Larka, bo teraz już wiem, że firma Lark, podobnie zresztą jak Goclever, który jest obecnie moją podstawową nawigacją, nie potrafi i nie chce dogadać się z Aquratem na temat supportowania swoich urzadzeń. Mało tego GoClever nawet nie odpowiada na moje zgłoszenia, żeby przekazali do testów urządzenia firmie Aqurat, a wszelkie teksty na forum GoClevera zawierające słowo AutoMapa są z automatu blokowane.
Kij w oko firmom Lark i GoClever, które sprzedają sprzęt wyposażony w mapy praktycznie nie nadające się do użytku (przynajmniej w porównaniu do AM), że nie chcą dogadać się z AM w sprawie supportowania ich urządzeń. Widocznie nie chcą i takie ich prawo. Moje prawo nie kupować więcej ich urządzeń (mimo pozytywnej oceny samego sprzetu!) i w przyszłości zakupić np Blowa, Navroada, Pentagrama, czy Crusera, które potrafią tę współpracę nawiązać. Larkom i Gocleverom pozostanie rynek piratów, który zresztą do tej pory jest ich głównym klientem. Do czasu, bo jak się okazuje, do bardziej wyrafinowanego użycia AM, jest i będzie w przyszłości niezbędna większa współpraca. W końcu nawet piraci będą mieli dość braku zgodności z AM i odwrócą się od tych tanich i niezłych urządzeń.
No chyba, że Mireo, MapaMap, Cardinale czy ViaGPS, montowane jako programy nawigacyjne w tych urządzeniach, poczynią takie postępy, że AM będzie musiała zwinąć interes.
Na to bym jednak nie liczył  B)  Póki co IMHO to producent AM, dyktuje warunki, a nie producenci sprzętu, który bez AM, może jedynie z wyglądu przypominać nawigację. A ograniczenie piractwa, poprzez współpracę jednych z drugimi, dałoby obu stronom korzyści. A przede wszystkim legalnym klientom i rozwojowi nawigacji w Polsce w ogóle  :ok:

*

Offline jagga68

• **
  • 187
  • Sprzęt: NR460 + AM EU, Nokia E52 + Ovi Maps, HTC Desire S
« Odpowiedź #39 dnia: Czerwiec 14, 2010, 00:16:12 »
Póki co IMHO to producent AM, dyktuje warunki, a nie producenci sprzętu, który bez AM, może jedynie z wyglądu przypominać nawigację.

Póki co, tak, masz rację, ale jak długo to potrwa? Konkurencja czeka w kolejce, mimo iż wszystkim się wydaje iż jest lata świetlne za tymi co dyktują warunki... Rezygnowanie z "kolejnych brandów" nie jest dobrym posunięciem IMHO, chyba że AM chce zmierzać w kierunku rozwiązania przyjętego przez TomTom'a. Jak dla mnie jest to dość słaby "product management" w wykonaniu Aqurat...

*

Offline Tomko

• 330
  • Sprzęt: XdaExec, Omnia, BB Bold.
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 14, 2010, 16:26:57 »
Tyle że nie każdy potrzebuje kosztownej nawigacji za 1k.  Koszt samego oprogramowania to jedno a urządzenia to drugie. Decydując się na zakup Navi, ludzie patrzą na jej cenę i jeśli okaże się że Am nie współpracuje z tą czy inną tanią, to prędzej zrezygnują z AM na rzecz czegoś innego niż z zakupu tanirgo np. Larka na korzyść "uznanego i baaaardzo drogiego " producenta.
  AM jest dobra, ale to nie znaczy że jest jedyną słuszną nawigacją na Polskę i Europę.
Broń - To prawo wolnego człowieka, nie przywilej nadany przez urzędnika.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 14, 2010, 16:57:26 »
Natomiast więcej nie kupię Larka, bo teraz już wiem, że firma Lark, podobnie zresztą jak Goclever, który jest obecnie moją podstawową nawigacją, nie potrafi i nie chce dogadać się z Aquratem na temat supportowania swoich urzadzeń. Mało tego GoClever nawet nie odpowiada na moje zgłoszenia, żeby przekazali do testów urządzenia firmie Aqurat, a wszelkie teksty na forum GoClevera zawierające słowo AutoMapa są z automatu blokowane.

Można to i tak rozumieć, ale zazwyczaj to programista dba o to aby dany program działał na dużej ilości urządzeń. Ale Polska to dziki kraj ;) wiec u nas widocznie jest inaczej.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #42 dnia: Czerwiec 14, 2010, 18:49:06 »
Decydując się na zakup Navi, ludzie patrzą na jej cenę i jeśli okaże się że Am nie współpracuje z tą czy inną tanią, to prędzej zrezygnują z AM na rzecz czegoś innego niż z zakupu tanirgo np. Larka na korzyść "uznanego i baaaardzo drogiego " producenta.

Tylko, że są urządzenia wiele nie odbiegające ceną od tych najtańszych, a jednak ich producenci potrafią się dogadać z AM. Przy okazji oferują też lepszą jakość produktu (np Blow, Pentagram, czy nawet Navroad - choć nieco droższy).

*

Offline sp4jkk

• 322
    • http://www.odkurzacze.elk.pl
  • Sprzęt: HTC ONE V, Nokia E51 i E52
« Odpowiedź #43 dnia: Czerwiec 14, 2010, 19:56:43 »
Zabiorę głos w dyskusji, ponieważ niedawno zakupiłem Lark Freebird 50.2 i przeniosłem licencję z Omni na tego Larka. Z urządzenia jestem bardzo zadowolony. Natomiast aż się boję pomyśleć, co będzie, gdy coś się skopie i napiszę do supportu a oni mi odpiszą: przykro nam, ale nie wspieramy już tego urządzenia.

Natomiast co do niewielkiej różnicy w cenie z innymi urządzeniami, to niestety Lark 50.2 wypadł najlepiej cenowo w klasie 5 calowych nawigacji i dlatego na niego się zdecydowałem.

Szkoda, że Aqurat nabrał wody w usta i tak się zachowuje.
SPV M3100 był, był Samsung Omnia. Była Omnia jest Nokia E51 i E52 oraz HTC ONE V. Do nawigacji jest Lark 50.2.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #44 dnia: Czerwiec 14, 2010, 22:46:35 »
Tylko, że są urządzenia wiele nie odbiegające ceną od tych najtańszych, a jednak ich producenci potrafią się dogadać z AM. Przy okazji oferują też lepszą jakość produktu (np Blow, Pentagram, czy nawet Navroad - choć nieco droższy).

Producent urządzeń nie jest po to żeby się z jakimś tam Aquartem dogadywał! To w interesie producenta AM jest aby działał on na możliwie największej gamie urządzeń. Dlaczego inni producenci potrafią zrobić soft który działa praktycznie na wszystkim co się rusza (np. iGo)? Moim zdaniem niepotrzebnie odwracasz kota ogonem.

Tak czy inaczej to czy się dogadują czy się nie dogadują nie powinno być być w jednym niusie przeplatane informacjami o piractwie bo świadczy o tym że pan rzecznik reprezentuje jeszcze niższy poziom niż ci programiści co sobie z tak popularnym urządzeniem nie mogą poradzić.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #45 dnia: Czerwiec 14, 2010, 22:59:37 »
Dlaczego inni producenci potrafią zrobić soft który działa praktycznie na wszystkim co się rusza (np. iGo)?

I co? Zabrnęli w ślepą uliczkę. Praktycznie w Polsce prawie 100% piractwa  :]
Ja natomiast już wiem, jakich urządzeń nie kupię  :ok: A AM przedłużę na pewno, chyba, że nagle pojawi się soft i mapy, które przewrócą wszystko do góry nogami.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #46 dnia: Czerwiec 14, 2010, 23:00:51 »
Producent urządzeń nie jest po to żeby się z jakimś tam Aquartem dogadywał! To w interesie producenta AM jest aby działał on na możliwie największej gamie urządzeń.

No tak jest za zwyczaj, ale jak napisałem Polska to dziki kraj ;) i widocznie u nas to norma. Natomiast sam kod AM widząc po disassemblacji nie jest najwyższych lotów, siedzą nawet jakieś dziwne procedury które nic nie robią albo jak by to były jakieś niedokończone funkcje przyszłościowe... Jak widać przekłada się to też na to jak działa aplikacja...

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #47 dnia: Czerwiec 15, 2010, 09:03:37 »
Cześć z tych procedur to nieużywane pułapki z systemu zabezpieczenia programu, część to nieposprzątane pozostałości po radosnej twórczości programisty, a część rzeczywiście może być przyszłościowa bo stanowi jakby fragment całej biblioteki procedur.

*

Offline Tomko

• 330
« Odpowiedź #48 dnia: Czerwiec 15, 2010, 12:31:58 »
@ akubit - Ok, AM może się starać o opinię RR wśród navi na Polskę - zawsze znajdzie nabywców którzy ze względów zawodowych ją kupią " wrzucając w koszta". Ale przeciętny Kowalski, który potrzebuje nawigacji kilka razy w roku , zdecyduje się raczej na "auto dla ludu" , kierując się chocby takimi testami : http://g1.pcworld.pl/news/2/0/204658.  Kowalskich jest więcej niż zawodowców - ale to juz zmartwienie AM do jak licznej grupy odbiorców ma trafić  :evil:
 Ja do tej pory uzywałem AM na pocketach, ale ze względu na przejście na BB, zastanawiam się nad kupnem czegoś  4"-5" tylko do navi  (filmy, mp3 itp w takim urzzeniu mnie nie interesują ) .  I czuję się lekko rozczarowany tym że jestem postawiony przed ograniczonym wyborem urządzeń...
 Tyle że na ten rok nie wykupiłem aktualizacji, więc nie jestem związany z AM... A przed wakacjami konkurencja nie śpi i stara się zdobyć jak najwięcej klientów. 

*

mik39

« Odpowiedź #49 dnia: Czerwiec 15, 2010, 12:35:29 »
Wystraczy wybrac urzadzenie konkurencji i cala ta dyskusja staje sie mniej wazna :)

*

Offline Tomko

• 330
« Odpowiedź #50 dnia: Czerwiec 15, 2010, 12:43:58 »
Wystraczy wybrac urzadzenie konkurencji i cala ta dyskusja staje sie mniej wazna :)
  W sumie racja, ci co kupili Larka mogą się czuć pokrzywdzeni, kto nie kupił - to ma określony wybór...  Więc zamiast bić pianę ( co i tak nic nie zmieni ) ; lepiej nawigować po pracy na pienisty napój z nutką chmielu w tle  :mrgreen:

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #51 dnia: Czerwiec 15, 2010, 13:24:36 »
  W sumie racja, ci co kupili Larka mogą się czuć pokrzywdzeni, kto nie kupił - to ma określony wybór...  Więc zamiast bić pianę ( co i tak nic nie zmieni ) ; lepiej nawigować po pracy na pienisty napój z nutką chmielu w tle  :mrgreen:

No w sumie niby tak, do czasu aż AM znajdzie za miesiąc dwa kolejnego kozła ofiarnego z "tanich nawigacji"...

*

mik39

« Odpowiedź #52 dnia: Czerwiec 15, 2010, 13:36:12 »

No w sumie niby tak, do czasu aż AM znajdzie za miesiąc dwa kolejnego kozła ofiarnego z "tanich nawigacji"...
...i tym samym AM strzeli sobie w stope. Ale moze oni to lubia?

*

Offline jakubd

• 2820
  • To error is human, to forgive is not our policy.
    • jdtech.pl
  • Sprzęt: N900, Milestone, Galaxy Tab
« Odpowiedź #53 dnia: Czerwiec 15, 2010, 13:55:52 »
Dobra, powiedzcie mi w zasadzie o co chodzi. Czy Automapa umieściła w nowej wersji AM jakąś blokadę (DeviceID==Lark => zablokuj uruchomienie aplikacji)? Ja używam AM na Mio Moov 500, który także nie jest wspierany oficjalnie przez AM a działa bezbłędnie. Używałem na równie niewspieranym GoCleverze 4,3", a także na BlueAngel i jakoś problemu nie było, choć wsparcia dla tych urządzeń było dokładnie tyle samo, co teraz dla Larka - zero. Za to z przenoszeniem licencji między urządzeniami problemu nigdy nie miałem.

Z panicznej reakcji można dojść do wniosku, że Am zablokowała co najmniej Larka, albo uniemożliwia przeniesienie licencji z/na te urządzenia, a tu chodzi tylko o testowanie nowych urządzeń i ich reklamę na stronie AM...
Sprzęt: 5MX, SimPad, BlueAngel, Hermes, N810, 8510p, k810i, PSP, 2133, MBW150, RedFly, G1, d780, HP HDX Dragon, E75, 5101, Rose, 3GS, N900, Uni, c901, Milestone, N96, Rhodium, Huawei e5, Envy 17, Galaxy Tab, e6500

*

Offline overconscious

• 276
  • Sprzęt: Stary telefon na korbkę
« Odpowiedź #54 dnia: Czerwiec 15, 2010, 15:04:50 »
Przeczytałem temat tu i na innym forum i dochodzę do dwóch wniosków:

1. Oświadczenie to burza w szklance wody. Praktycznie można je puścić mimo uszu.
Nie sądzę by AutoMapa blokowała instalacje na Lark'ach. Z resztą, nawet ktoś dostał odpowiedź z supportu, że obecna wersja działa i przyszłe prawdopodobnie też, ale, że nie mogą zagwarantować.... ble, ble, ble....

Gdyby AutoMapa zrobiła jednak sztuczną blokadę, to mogło by dojść do patologicznej sytuacji w której crackerzy by to ominęli, a legalni użytkownicy zostaliby z ręką nocniku.

2. Aqurat chciał poruszyć pewien problem i ma 110% racji. Armia ludzi kupuje taniochę z "dupo-mapami" na pokładzie, a potem się pyta jakie dobre mapy można na to wgrać (wgrać, ale nie kupić).
To jest zwykłe złodziejstwo, nic więcej i powinno to dotrzeć w reszcie do przeciętnego Kowalskiego, że programy same się nie tworzą.

Natomiast na wypowiedzi osób w stylu: "najpierw niech poprawią babole, to potem kupię legalną licencję", po prostu brak słów. Tych ludzi powinno wyprowadzić się w obrączkach.

Lekarstwem na "złą" (ich zdaniem, nie moim) jakość produktu, może być konkurencja, ale nigdy piractwo. Piractwo to leczenie choroby przez upust krwi.

Testerów mogę zrozumieć, ale jeśli używasz programu i ponosisz z tytułu tego użytkowania wymierne korzyści, to powinieneś go kupić lub przestać używać (skoro jest beee).
Powinniśmy się w reszcie nauczyć szanować twórczość intelektualną, która wymaga takiej samej pracy jak twory materialne.

PS.
Ileż to taki Microsoft niedopracowanych systemów nam wcisnął, a ile kasy za to zgarnął.
W przypadku AutoMapy przynajmniej mamy 100% wolny wybór.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2010, 15:23:38 wysłana przez overconscious »

*

mik39

« Odpowiedź #55 dnia: Czerwiec 15, 2010, 15:39:51 »

PS.
Ileż to taki Microsoft niedopracowanych systemów nam wcisnął, a ile kasy za to zgarnął.
........

...tu tez mamy wybor i zawsze byl ;)

*

MarkNavi

« Odpowiedź #56 dnia: Czerwiec 15, 2010, 15:41:02 »
Ale mi zaimponowałeś swoim mądrym postem overconsc...... , poważnie.  :ok:

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #57 dnia: Czerwiec 15, 2010, 15:46:09 »
Ja używam AM na Mio Moov 500, który także nie jest wspierany oficjalnie przez AM a działa bezbłędnie. Używałem na równie niewspieranym GoCleverze 4,3", a także na BlueAngel i jakoś problemu nie było, choć wsparcia dla tych urządzeń było dokładnie tyle samo, co teraz dla Larka - zero.

Jako ciekawostka, AutoMapa od dawna "wspiera" HTC, m.in. HTC HD2. Nie trzeba daleko szukać na forum użytkowników, którzy nie moga używać swoich legalnych nawigacji na wspieranym sprzęcie...

Inną sprawą jest to, co napisali na stronie, dla mnie trochę to było nie na miejscu, ale na to już sobie odpowie każdy przy kupowaniu/przedłużaniu licencji. A może to tylko "wypadek przy pracy" i jednorazowa wtopa... :mysli:

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #58 dnia: Czerwiec 15, 2010, 15:51:55 »
1. Oświadczenie to burza w szklance wody. Praktycznie można je puścić mimo uszu....

A Ty byś puścił mimo uszu będąc producentem LARK'a? Co ten producenta zawinił że go ten producenta aplikacji dyskredytuje publicznie na swojej stronie? Winny jest LARK czy ludzie którzy go kupują i instalują inne programy?

Połączone: Czerwiec 15, 2010, 15:56:22
2. Aqurat chciał poruszyć pewien problem i ma 110% racji. Armia ludzi kupuje taniochę z "dupo-mapami" na pokładzie, a potem się pyta jakie dobre mapy można na to wgrać (wgrać, ale nie kupić).
To jest zwykłe złodziejstwo, nic więcej i powinno to dotrzeć w reszcie do przeciętnego Kowalskiego, że programy same się nie tworzą.

Nadal się pytam czy to wina LARKA że ludzie tak postępują? Czy to firma LARK uprawia złodziejstwo? 
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 15, 2010, 15:56:22 wysłana przez emisiu »

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #59 dnia: Czerwiec 15, 2010, 16:20:35 »
A kto z krzyczących tutaj kest producentem LARKa? :O
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4