Producenci AM odwalili kawał doskonałej roboty w ostatnim czasie

• 36 Odpowiedzi
  • 10044 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
Odp: Producenci AM odwalili kawał doskonałej roboty w ostatnim czasie
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 21, 2010, 00:02:15 »
Ale w raporcie mam tylko info na temat SD. Sugerujesz, że jeśli takie dane o SD i PPC są w raporcie to, że to Miplo ma szpiega ?
Mi wskazali dokładną lokalizację (ścieżka/nazwa pliku) na dysku (pendrive) z odległą literą (chyba K). I tak jak pisałem - plik na tym pendrive nie uczestniczył w całej akcji, pendrive był tylko podłączony do komputera, nawet o tym zapomniałem.
« Ostatnia zmiana: Marzec 21, 2010, 00:04:16 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 21, 2010, 00:54:05 »
A miałeś na tym penie katalog z AutoMapą?
Miplosync przeszukuje dostępne napędy żeby umieścić plik blokad bezpośrednio w katalogu AM.
(dokładnie w AutoMapa EU\Data Files)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 21, 2010, 03:05:07 »
Ja i tak lubię to forum, bo lubię czytać takie tematy i oczywiście wpisy np. :
Jeden pirat ukarany za idiotyczne udostępnianianie legalnej wersji za którą zapłacił przywdział włosienicę i doradza niedawnym oprawcom jak unikać takich jak niedawno on (brawo nawrócony).
Drugi popisuje się w stopce "Dnia pańskiego 23 lutego 2010r. postanowiłem przedłużyć subskrypcję AM zamiast ściągać pirata. Zobaczymy czy się opłaci" (jak się nie opłaci to przejdź na pirata).
Jak czytam te deklaracje : mam legalną wersję i nie kradnę a złodziejami się brzydzę, to mam ochotę ogłosić światu że między 15:00 a 17:30 nie dokopałem żadnej staruszce na ulicy i jestem z tego dumny, jak będzie o innej porze tego jeszcze nie wiem.
Jeżeli chodzi o dbanie o interesy firmy i wymyślanie zabezpieczeń to może wspomóc jakimiś dobrymi pomysłami firmę Microsoft, Urząd skarbowy albo babcię klozetową którą też często próbują oszukać i sikają nie płacąc.

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 21, 2010, 08:05:27 »
A miałeś na tym penie katalog z AutoMapą?
Zakopany na piątym poziomie katalog o nazwie "AM"
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 21, 2010, 08:09:04 »
Mam na myśli walkę z piractwem. Wiadomo, że nie da się do końca tego wytępić, ale za to co zrobili ostatnio jestem pełen podziwu. Zablokowane gryzonie, zdezaktywowane linki, brak torrentów, naprawdę dobra robota. Oby tak dalej  :ok:
Przykładowa strona:

http://i40.tinypic.com/24gk77p.jpg
Szału nie ma z tą walką z piractwem. Zajęli by się lepiej dopracowaniem programu, bo z tym nie wygrają...

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 21, 2010, 09:17:47 »
Taki drobne sprostowanie co do wersji pirackich. Obecnie w 10 minut po pokazaniu sie nowej wersji AM na serwerze AM jest ona juz scrackowana. :P Nie trzeba czekac na nowy crack.

Z prostego powodu, Aqurat nic nie zmienia w zabezpieczeniach i wystarczy sciagnac nowa wersje, uruchomic program patchujacy i po kilku sekundach cieszyc sie nowa, dzialajaca AM. Tak to sie teraz odbywa, nie trzeba podmieniac zadnych plikow, licencjonowac itp. Nowe cracki sa dopasowane do wszystkich wersji od 6.0 w gore - o ile nie zmieni sie sposob zabezpieczenia aplikacji.

Sam mam od zawsze wersje licencjonowane ale zawsze tez testuje je sobie z patchem i jak do tej pory ciagle to dziala, niestety...

Zauwazylem, ze producenci nawigacji bardzo niechetnie zmieniaja sposob zabezpieczen swoich aplikacji. Imagis z MapaMap robi tak samo. Program do patchowania dziala z kazda wersja idenczycznie. To zwalnia piratow od robienia czegokolwiek. To co jest i dziala juz dawno zostalo zrobione...

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 21, 2010, 09:48:39 »
Wątek zmierza w niebezpiecznym kierunku, co już zauważyli niektórzy Clubowicze zgłszając go do zamknięcia. Dlatego, zanim zabrniecie zbyt daleko, zamykam.