Poprawione mapy Łódź i Polska v3_r

• 166 Odpowiedzi
  • 27378 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

MILOOO

« Odpowiedź #120 dnia: Styczeń 03, 2006, 20:42:19 »
Kółko wzajemnej adoracji. Czyżby Moi potrzebował adwokata? A może 2 na 1 da większą przewagę?

Ajed, a ty potrafisz? Niech inni osądzą, czy byłem chamski. Bo ja twój post właśnie w ten sposób odczytałem.

Cóż, kultura na tym forum znika za drzwiami z napisem "2006 rok".

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #121 dnia: Styczeń 03, 2006, 21:02:08 »
Cytat: "MILOOO"
Proponuję, byś liczył się ze słowami. Chłopcy prostują gwoździe u szewca.
Zero tolerancji dla chamstwa.
GDZIE SĄ ADMINI??????

Zanim mnie Lechu dopadnie, to zdążę Cię jeszcze przeprosić za nazwanie Cię chłopcem...
Przepraszam.
Tylko wytłumacz mi - jesteś dziewczynką?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #122 dnia: Styczeń 03, 2006, 21:08:54 »
Kółko wzajemnej adoracji.

Tego nie zrozumiałem. Jestem pewien, że w swojej elokwencji mi to wyjaśnisz.

Czyżby Moi potrzebował adwokata?

Nc mi o tym nie wiadomo, ale jakby co to jestem chętny do pomocy. Dotyczy to każdego forumowicza, Ciebie również.

A może 2 na 1 da większą przewagę?

To miałbyć taki żart :?:
Bo jak nie, to chyba nie rozumiesz idei forum.

Ajed, a ty potrafisz?

Mam nadzieję. Do tej pory nikt się nieskarżył.

Niech inni osądzą, czy byłem chamski. Bo ja twój post właśnie w ten sposób odczytałem.

Ależ prosze bardzo. A tak na marginesie - zaimki osobowe pisze się weilką literą, aby oddać szacunek rozmówcy. Pisanie "twój" zamist "Twój" jest również dość niegrzeczne.

*

MILOOO

« Odpowiedź #123 dnia: Styczeń 03, 2006, 21:40:40 »
Cytat: "ajed"

Tego nie zrozumiałem. Jestem pewien, że w swojej elokwencji mi to wyjaśnisz.

A co tu wyjaśniać?

Nc mi o tym nie wiadomo, ale jakby co to jestem chętny do pomocy. Dotyczy to każdego forumowicza, Ciebie również.

Obejdzie się.

To miałbyć taki żart :?:
Bo jak nie, to chyba nie rozumiesz idei forum.

To może mi wyjaśnisz?

A tak na marginesie - zaimki osobowe pisze się weilką literą, aby oddać szacunek rozmówcy. Pisanie "twój" zamist "Twój" jest również dość niegrzeczne.

Owszem, że niegrzeczne. Ale nie spodziewałeś się chyba szacunku za bezpardonowy atak na mnie.

Cytat: "Moi"

Zanim mnie Lechu dopadnie, to zdążę Cię jeszcze przeprosić za nazwanie Cię chłopcem...
Przepraszam.
Tylko wytłumacz mi - jesteś dziewczynką?

Sam o sobie dajesz świadectwo. Proponuję, abyś dla dobra Clubowiczów frustracje seksualne rozwiązywał w zaciszu domowego ogniska, a nie na forum. No chyba, że szukasz taniego poklasku "kółka wzajemnej adoracji" (znów trudne pojęcie Ajed) w celu poprawy samopoczucia swego niedowartościowanego ego.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #124 dnia: Styczeń 03, 2006, 21:51:27 »
Wielce Szanowny Panie Milooo dyskusję z Panem uważam za zakończoną. Nie będę się zniżał do Pańskiego poziomu i z Panem dyskutował.

*

MILOOO

« Odpowiedź #125 dnia: Styczeń 03, 2006, 22:29:13 »
Wielce Szanowny Panie Milooo dyskusję z Panem uważam za zakończoną. Nie będę się zniżał do Pańskiego poziomu i z Panem dyskutował.

Szanowny Panie Ajed,
:cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry: :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:  :cry:

A może to za wysokie progi, hę?

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #126 dnia: Styczeń 03, 2006, 23:02:20 »
noo 8 strona sie szykuje :)))

hehe normalnie ta cala dyskusja jak jakis serial typu hmm "moda na sukces" gdzie ma byc ponad 1000 odcinkow tylko ze tekstowy :))) ( niezly ubaw )

panowie przystopowac troche , wy naprawde nie macie co robic ? toz to normalnie wypracowania , a gdzie czas na rodzine ,gdzie czas na dziewczyne , gdzies wyjsc do pubu na piwko , pobiegac , cos porobic pozytecznego  , a tu jak patrze stare pierdziele a zachowuja sie jak dzieci , no coz.... n/c

pozdrawiam
Follow me: Blip  Twitter

« Odpowiedź #127 dnia: Styczeń 03, 2006, 23:56:55 »
Przepraszam. Tylko wytłumacz mi - jesteś dziewczynką?

Adam i tu właśnie dałeś dowód jaki naprawdę jesteś.

Jeżeli uważasz, że Twój ojcowski ton: "chłopcze" był uzasadniony, to powiedz, że był uzasadniony lub .... nie mów NIC zostawiając to tak jak jest.

Ale jak już mówisz Przepraszam, to powiedz Przepraszam i nic więcej.
No comment. Takie pogardliwe sformułowania typu: przepraszam, ale nie wiem za co - ja odczuwam jak poniżanie adwersarza. Przypomnę: wobec mnie zastosowałeś identyczny "chwyt".

Zatem albo albo. Tzn. albo widzisz swój błąd i przepraszasz, albo uważasz że masz rację to nie przepraszasz. Logiczne prawda ?

Powiem Tobie Adam tak. Dostałem na tym forum dwa banany. W pamiętny zresztą wątku. Na pl.rec.gps też zdarzyło mi się ze dwie, trzy osoby nazwać w bardzo wulgrany sposób. Nie powinno tak być, ale zdarza się. Nerwy czasem puszczają. Problem w tym, że Ty ciągle traktujesz swoich adwersarzy jak ludzi drugiej kategorii. Póki tylko pytają i mają ogon podkulony to jest OK. Jak tylko ośmielą się mieć inne zdanie lecą epitety. Nie zawsze, ale bardzo często. Zaryzykuję wręcz teorię, że w większości przypadków.  :cry:

Smutne to ale prawdziwe.  :oops:

*

• 6498
« Odpowiedź #128 dnia: Styczeń 04, 2006, 00:12:41 »
Lechu, gdybym tylko miał cień podejrzenia, że sam wierzysz w to, co napisałeś - pewnie dyskutowałbym.
Spytam tylko kogóż to obrzuciłem epitetami?
Skoro napisałem ponad 2000 postów, to chyba nie powinieneś mieć problemów z odnalezieniem setek takich wątków....

« Odpowiedź #129 dnia: Styczeń 04, 2006, 01:52:06 »
kogóż to obrzuciłem epitetami?

Nie pisałem, że kogoś obrzuciłeś, ale że lecą epitety.
To niby subtelna, a tak naprawdę bardzo poważna różnica. Dlaczego ?

Wyjaśniam:
Ja przez epitet rozumiem m.in. zwroty: "chłopcze", "mentorski ton nowicjusza" itp. Czyli sformułowania nie wnoszące żadnych treści merytorycznych do dyskusji, a wskazujące na to jaki jest Twój stosunek do innego dyskutanta. Z reguły oczywiście stosunek lekceważący z pozycji wyższości człowieka, który .... wszystko wie lepiej.

Zresztą, co mi szkodzi sypnę cytatem /tyle że nie Twoim/:

EPITET określenie poetyckie, uzupełnienie nazwy przedmiotu wskazujące na jego właściwości (w formie przymiotnika, rzeczownika lub imiesłowu) w sposób bezpośredni lub przenośny. Epitet podkreśla cechę pojęcia, wzmacnia plastykę przedstawienia, wnosi zabarwienie uczuciowe, wyraża stosunek autora do przedmiotu, służy ozdobności stylu, np. uskrzydlone kopyta, gromowładny Zeus.

Powiem szczerze, że mocno się zawiodłem.
Byłem pewien że tak oczytany człowiek jak Ty, wie co to jest epitet  :oops:

/ powyższe zdanie jest oczywistą złośliwośią i jest właśnie takim samym epitetem jakich Ty nagminnie używasz/

Rozumiem jednak, że dla Ciebie "epitet" to synonim "przezwiska" ?
Jeżeli tak to zrozumiałeś, to przepraszam. Nie to chciałem powiedzieć.

*

• 6498
« Odpowiedź #130 dnia: Styczeń 04, 2006, 02:34:07 »
Oj Lechu, sam się wystawiasz na strzał.

Słownik języka polskiego:
2. zwykle w lm, pot. <wyzwiska>
Soczyste, niewybredne, ordynarne epitety.
Obrzucać, obsypywać kogoś epitetami.

Nigdy nie sądziłem, że w stosunku do pierwszego, podanego przez Ciebie znaczenia słowa epitet, tj. literackiego, poetyckiego określenia używa się czasownika "lecą".
Coż, człowiek uczy się przez całe życie.

To teraz ja przepraszam, że źle Cię zrozumiałem...

No i zrobił nam się jeśli nie pełny Wersal, to chociaż poetycka wersalka.

Swoją drogą, ciekawym reakcji publiki, gdybym jakiemuś forumowemu adwersarzowi wygarnął: a Ty to chyba masz uskrzydlone kopyta.
Hmmm... muszę popracować nad warsztatem.

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #131 dnia: Styczeń 04, 2006, 07:29:47 »
tak sie zastanawiam czy wam nie zamknac tego watku bo juz przeginacie... pomijam, ze nijak ma sie to do tematu... moze wymienicie sie mailami lub pogadacie na GG? z tematu zrobiliscie watek juz na ponad 3000 odslon - chyba miesci sie w pierwszej 20 watkow na forum...

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #132 dnia: Styczeń 04, 2006, 09:00:37 »
Cytat: "lipciopda"
tak sie zastanawiam czy wam nie zamknac tego watku bo juz przeginacie... pomijam, ze nijak ma sie to do tematu... moze wymienicie sie mailami lub pogadacie na GG? z tematu zrobiliscie watek juz na ponad 3000 odslon - chyba miesci sie w pierwszej 20 watkow na forum...

Znaczy ze jest zainteresowanie  :D  :D  :D
Ja sam czytam z wypiekami na twarzy..
Pojedynek gigantów nie zdarza sie czesto...
Ale dałbym czas do konca tygodnia. IMO temperatura opada.. :D

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #133 dnia: Styczeń 04, 2006, 09:49:26 »
ale cowy miedzy sejmem a senatem niezly przerywnik - nie ma dnia zebym tu nie zerknal

*

• 6498
« Odpowiedź #134 dnia: Styczeń 04, 2006, 09:50:14 »
Cytat: "kwieto"
Moi zdolal sie juz wystarczajaco skompromitowac, a obawiam sie, ze jesli watek nie zostanie zamkniety, bedzie go ciagnal jeszcze dlugo...

Jesteś żałosny. Masz pretensję, że kolejny raz Ci się nie udało?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #135 dnia: Styczeń 04, 2006, 10:28:50 »
Moi zdolal sie juz wystarczajaco skompromitowac, a obawiam sie, ze jesli watek nie zostanie zamkniety, bedzie go ciagnal jeszcze dlugo...

Ileż życiowej mądrości przebija ze słow tej piosenki
Silnej Grupy Pod Wyzwaniem:

Chłop żywemu nie przepuści
 Chłop żywemu nie przepuści
 Jak się żywe napatoczy
 Nie pożyje se a juści
 ;-P

A tu znów zamiast 'uskrzydlonych kopyt', prozaiczne i z lekka wulgarne 'jesteś żałosny'  :?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
Było: Poprawione mapy Łódź ... - Jest: AutoMapa vs GPMapa
« Odpowiedź #136 dnia: Styczeń 04, 2006, 11:18:37 »
Cytat: "bazi22"
A jak myślisz co było łatwiejsze - przygotować nawigację mając z góry narzucone ograniczenia w postaci softu, czy też napisać sobie własny soft i do niego mapy.
Po razk kolejny Ci sugeruję, że naprawdę nie wiadomo dlaczego Imagis zrobił mapę bez routingu - ale miał narzucone z góry ograniczenia: soft, użytkownicy, sprzęt itd. i ..... kunkurencję do pokonania - eMapę
AutoMapa nie miała żadnych ograniczeń, ani konkurencji.

Chyba nie do końca. AM również robiła soft i bazę przy użyciu jakichś narzędzi (w tym kompilatorów), które miały jakieś ograniczenia. Także platforma PPC (jak każda inna) narzucała ograniczenia swoje.
Z tą konkurencją, jak widać wyżej, sprawa niejasna.

Co innego jest korzystać z narzędzi do pisania programów. Ja miałem na myśli, że AutoMapa mogła sobie napisać program Automapappc.exe, tak by jak najlepiej wykorzystać sposób kompilacji map, zresztą pewnie ten kompilator również sami napisali.

Imagis nie miał żadnego wpływu na soft nawigacyjny, musiał się zmieścić w sztywnych granicach narzucanych przez kompilator i soft.

Jakie to mogą ograniczenia popatrz na historię rozwoju cgpsmapper'a - dopiero w ostatniej wersji dodano możliwość kompilowania map morskich.

Cytat: "bazi22"
Jeśli piszesz że esencją nawigacji jest routing i komunikaty, to nie mów że GPMapa 1 i 2 to soft nawigacyjny. Bardziej nawigacyjny jest Ozi, bo przynajmniej gada.

No, właśnie. Bardziej nawigacyjne i mniej nawigacyjne, ale wszystkie nawigacyjne.

Esencją samochodu jest silnik, jeśli weźmiesz wóż drabiniasty, bryczkę to też nazwiesz je samochadami (i tu i tu 4 koła, przednia oś skrętna itd, itd.)

AutoMapa była od początku softem nawigacyjnym, a GPMapa elektroniczną mapą dla odbiorników gps. A że używano jej do nawigacji, mimo że nie była softem nawigacyjnym. Cóż userzy tak wybrali.

Równie niedorzeczne jest używanie AutoMapy do żeglowania, a takim uzytkowniku świadczą niektóre poi na poi.mobilne.net

Zatoka Gdańska - światła nawigacyjne na Zatoce
Znaki nawigacyjne
Czy tez prawa i lewa granica szlaku żeglugowego

Pomijam już fakt wykorzystywania AutoMapy w górach (patrz poi.mobilne.net kategoria Szczyty górskie)

I co mam zaatakować teraz AutoMapę, że przez 3 lata nie zrobiła map zatoki z przeszkodami nawigacyjnymi, głębokością wód, softu z możliwością podłączenia echosondy itd. itd.
Że nie ma możliwości podłączenia ciśnieniomierza (pomiar wysokości w górach), że nie ma wbudowanego kompasu itd. itd.
Nie bo przeznaczeniem AutoMapy jest nawigacja samochodowa, a przeznaczeniem GPMapy 1 i 2 były nierutowalne odbiorniki gps garmina

O tym jakie cechy musi mieć produkt, decyduje jego przeznaczenie. Więc nie porównywujmy GPMapy 1 i 2 z AutoMapą [/url]
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

MILOOO

« Odpowiedź #137 dnia: Styczeń 04, 2006, 11:49:17 »
Skoro napisałem ponad 2000 postów, to chyba nie powinieneś mieć problemów z odnalezieniem setek takich wątków....

Proszę, bez szukania.

Ja odnoszę jednak wrażenie, że Moi chodzi o czysto fetyszystyczną przyjemność z czytania takiej dyskusji więc sam ją wkręca na taki poziom.

A może jest jednak związany z AutoMapą, bo za często temu zaprzecza :roll: ???

Skoro robi się nam już takie małe reality to może dodajmy możliwość głosowania "kogo popierasz"  :lol:

« Odpowiedź #138 dnia: Styczeń 04, 2006, 16:13:03 »
Masz pretensję, że kolejny raz Ci się nie udało?

Adam ! Nikomu się nie udało i nikomu się nie uda !
Jeszcze się taki nie narodził, który by Ciebie zagadał.
Co oczywiście wcale nie oznacza że nie mają racji.

Nie ukrywam, że ja dyskutując z Tobą też czuję się jak "żałosny chłopiec i nowicjusz". Czuję się tak, bo brak mi Twojej elokwencji, Twojego oczytania itp. Nie mam takiej smykałki do gry słów, gry faktów i jak to ładnie mówisz falandyzacji. Nie mam i dlatego tak jak każdy na tym Forum przegrywam z Tobą i dlatego też - jak coraz większa część czytelników - boję się wręcz wypowiedzieć opinię odmienną od Twojej.

Chociaż wielokrotnie wiem że NA PEWNO Ty nie masz racji ja po prostu się nie odzywam, bo wiem że to nie ma sensu. Tym razem się odezwałem no i wyszło co wyszło. Nie mogło być inaczej, bo przecież każdy fakt można dowolnie zinterpretować - a w interpretacji Ty jesteś mistrzem.

Wiem, że gdybyś przypadkiem powiedział, że 2+2=5, a ja że 2+2=4 też bym przegrał, bo w końcu zawsze można sięgnąć do podstaw i powiedzieć że to wszystko zależy od tego co rozumiemy przez umowne w końcu symbole "2" "+" i "4" lub "5". No racja - to w końcu kwestia pewnej umowy i zdefiniowania pojęć. Raz nawigacja to nawigacja a innym razem to nie nawigacja. Jasne. Rzecz umowna. Adam to jest Twoja taktyka. Lawirowanie, szukanie interpretacji na siłę itp. byle tylko pokazać że to co powiedziałeś nawet jeżeli jest błędne to ..... jest to obiektywną prawdą, tylko my głąby jej nie rozumiemy, nie widzimy ..... bo jesteśmy żałosne dupki.

To jest zresztą powód, dla którego ja unikam prawników (a mam takich parę egzemplarzy w rodzinie) bo dla nich, podobnie jak dla Ciebie - w ogóle nie liczy się prawda. Dla nich najważniejsze jest zwycięstwo. Należy tak sprytnie operować interpretacjami by udowodnić drugiemu prawnikowi że jest dupkiem czy żałosnym nowicjuszem. Ty postępujesz podobnie.

Przy czym oni przynajmniej -  w przeciwieństwie do Ciebie - "żałosny nowicjusz" - mówią nie publicznie, ale po cichu przy kawie.

Sądzę, że lipcio ma rację  :lol:  :lol:  :lol:

EOT
----------------
Przepraszam wszystkich wobec których byłem zbyt agresywny. Przede wszystkim .... Ciebie Adamie.

*

• 6498
« Odpowiedź #139 dnia: Styczeń 04, 2006, 20:36:19 »
Lechu, odpowiem Ci tak - przeczytaj sobie uwważnie trzecią stronę wątku.
Zobaczysz jak na dłoni dlaczego dyskusja pomiędzy nami przybrała formę niezbyt pożądaną. Zauważ, że byłem bardzo uprzejmy i rzeczowy.

Nie ja zacząłem pierwszy używać:
"Nieustanne korzystanie z komputera trochę przytępia, a z netu ...... jeszcze bardziej."
"Czy ta wypowiedź miała być złośliwością czy jest po prostu głupia ?"
"Twoja wypowiedź jest głupia jeszcze z jednego powodu. Bo przypomina wypowiedź przedszkolaka, któremu gdy się zwróci się uwagę że był niegrzeczny to on mówi: Pse Pani, a Jasiu jeszcze bardziej !"
"Zamiast przyznać się do bzdury, którą napisałeś"
"żenujące kłamstwo"
"I proszę ...... nie pisz bzdur że jest inaczej."
"wypowiedź która ma w sposób kłamliwy promować AutoMapę"
"Piszesz tu o jakichś bzdetach."
"Widzisz Adasiu/Jasiu drogi, nawet (zwłaszcza !) próbując bronić swych pomyłek trzeba to robić inteligentnie."
"I musiałeś naskażyć pani w przedszkolu, że to nieważne że się pomyliłeś bo i tak QUE się nie przyjmie ? Śmieszne. "
"Zatem nie popadaj w takie samouwielbienie"
"Jak widzisz ja wcale takich bzdur nie wypisuję"

To tylko Twoje dwa posty - drugi i trzeci w tym wątku.
Bardzo Cię proszę, żebyś nie obarczał mnie za styl, w który nasza dyskusja przeszła, bo nie jest to prawdą.
Powiem wprost - Lechu, Ty pierwszy odstawiłeś zacisze i kawę w rozmowie między nami.

*

Offline palman

• 6
  • Sprzęt: NavRoad VIVO+
« Odpowiedź #140 dnia: Styczeń 04, 2006, 20:37:42 »
no co jest Szanowni Panowie
czyżby już koniec...
a tak dobrze się codziennie czytało, te mozolne, karkołomne i finezyjne wywody (choć mogło być więcej dramaturgi)
chcę Was czytać dalej...
  Pozdrawiam Obu Wielkich i naprawdę czekam na ciąg dalszy

*

• 6498
« Odpowiedź #141 dnia: Styczeń 04, 2006, 21:19:09 »
Nie no, Moi jeszcze probuje ciagnac temat, ale mam nadzieje ze GPS Maniak nie da sie sprowokowac :")

A to paradne.
Jak ja piszę, to ciągnę temat. Jak pisze Lechu, to dał się sprowokować.

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #142 dnia: Styczeń 04, 2006, 21:58:39 »
1-3=4-6                     dodajemy obustronnie 9/4
1-3+9/4=4-6+9/4        zwijamy
(1-3/2)^2=(2-3/2)^2   pierwiastkujemy obustronnie
1-3/2=2-3/2                dodajemy obustronnie 3/2
1=2                             dodajemy obustronnie 3
4=5

czyli:

2+2=5       CND  :wink:
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #143 dnia: Styczeń 04, 2006, 22:30:26 »
Cytat: "cin2000"
1-3+9/4=4-6+9/4        zwijamy
(1-3/2)^2=(2-3/2)^2

Mozesz zdefiniować co to jest 'zwijanie'?
Bo ja widzę, że tu 'zwinąłeś' jedynkę z jednej strony równania.

*

Offline cin2000

• 509
« Odpowiedź #144 dnia: Styczeń 04, 2006, 22:38:04 »
(a-b)^2 rozwijamy a^2-2ab+b^2
zwijanie jest odwrotnością rozwijania w tym przypadku  :idea:
"Istnieją 3 typy ludzi: Ci co umieją liczyć i Ci co nie umieją liczyć."

« Odpowiedź #145 dnia: Styczeń 04, 2006, 22:40:22 »
Lechu, odpowiem Ci tak - przeczytaj sobie uwważnie trzecią stronę wątku.

A dlaczego trzecią ? Pierwsza i druga też są ciekawe, chociaż jeszcze bez mojego udziału  :lol:

Zobaczysz jak na dłoni dlaczego dyskusja pomiędzy nami przybrała formę niezbyt pożądaną. Zauważ, że byłem bardzo uprzejmy i rzeczowy. .

Czytam i czytam i jakoś nie widzę.

"Nieustanne korzystanie z komputera trochę przytępia, a z netu ...... jeszcze bardziej."
...............
...............
...............

To są cytaty z mojego pierwszego postu ? Od razu tak z grubej rury Ciebie zaatakowałem ? A to wstyd :oops: Wiesz, jestem nerwus i w trakcie dyskusji - podczas gdy widzę, że dyskutant stanowczo i systematycznie ustawia mnie w szeregu. Jak zamiast argumentów próbuje mentorskim tonem pokazać jaki to ja jestem maluczki, to potrafię być naprawdę niegrzeczny. Tak jak w tych cytatach, albo jeszcze gorzej. Ale tak w pierwszym poście - nie sprowokowany ? Ni z gruszki ni z pietruszki ? Ojejej ! Ależ jestem ćwok i burak i moher i co tam jeszcze  :oops:

*

Offline palman

• 6
  • Sprzęt: NavRoad VIVO+
« Odpowiedź #146 dnia: Styczeń 04, 2006, 22:45:54 »
Szanowni Wielcy !!!
...ciągnąć, ciągnąć dalej...Panie Lechu daj się sprowokować  :D
z tej polemiki naprawdę sporo się dowiedziałem

lipciopda napisał:
tak sie zastanawiam czy wam nie zamknac tego watku bo juz przeginacie...

jeszcze nie zamykać, stać na straży i czuwać
spokojnie, to jest dyskusja ponadregionalna, a i rozwija się w różnych czasami zaskakujących kierunkach

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #147 dnia: Styczeń 04, 2006, 23:05:56 »
(-5)^2=5^2  pierwiastkujemy obustronnie
-5=5 => 10=0  :lol:

I na tym zakończmy ten OT :)

*

• 6498
« Odpowiedź #148 dnia: Styczeń 04, 2006, 23:38:54 »
Cytat: "GPS maniak"
...

Widzę, że nie przeczytałeś tej trzeciej strony oraz swojego drugiego i trzeciego postu w tym wątku (pierwszy pomijam, bo jeszcze mnie nie atakowałeś).

Ale inni przeczytali...

Cytat: "GPS maniak"
...............
...............
...............

To są cytaty z mojego pierwszego postu ? Od razu tak z grubej rury Ciebie zaatakowałem ? A to wstyd :oops: Wiesz, jestem nerwus i w trakcie dyskusji - podczas gdy widzę, że dyskutant stanowczo i systematycznie ustawia mnie w szeregu. Jak zamiast argumentów próbuje mentorskim tonem pokazać jaki to ja jestem maluczki, to potrafię być naprawdę niegrzeczny. Tak jak w tych cytatach, albo jeszcze gorzej. Ale tak w pierwszym poście - nie sprowokowany ? Ni z gruszki ni z pietruszki ? Ojejej ! Ależ jestem ćwok i burak i moher i co tam jeszcze  :oops:

Czy mógłbyś, Lechu, wskazać w którym miejscu, przed użyciem przez Ciebie tych obelżywych, wymienionych stwierdzeń (tj. przed Twoim drugim postem) ja "stanowczo i systematycznie ustawiałem Cię w szeregu i zamiast argumentów próbowałem mentorskim tonem pokazać jaki to Ty jesteś maluczki"?

*

• 6498
« Odpowiedź #149 dnia: Styczeń 05, 2006, 00:04:54 »
dalem sie sprowokowac

Ufff... Kamień z serca. Bo już myślałem, że ciągniesz wątek (ciężko odróżnić).
To by bylo na tyle i "ignor" znowu wlaczony :"P

Z ciekawości - jak się włącza "ignora"?