Ponad 31 000 punktów w poi.mobilne.net

• 44 Odpowiedzi
  • 6045 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 26, 2006, 21:01:13 »
12^2
« Ostatnia zmiana: Listopad 06, 2021, 21:21:02 wysłana przez AMi »

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
Mobilne i komercja
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 27, 2006, 11:23:56 »
Wiesz jak to jest z komercją-pojawi sie naturalny opór Dodawaczy: "dlaczego mam za friko biegać po Polsce a oni biorą kasę?" albo: "po co dodawać POI z wymuskanym opisem, skoro ktoś to za mnie zrobi, skoro jest opłacany?" i inne malkontencko-materialistyczne podejścia.

Myślę, że lepszym rozwiązaniem (zanim społeczeństwo dojrzeje do świadomości, że za darmo nic nie ma, a zwłaszcza nic dobrego) jest odpowienie ukierunkowania mocy przerobowych i zapału "uczestników" serwisu.
Zobacz ile było postów na temat modyfikacji serwisu, ile pomysłów, które tylko wiszą w powietrzu, a efektem tego jest coraz częściej widoczne na forum stwierdzenie "już mi się nie chce" :-(

PS. Ponieważ w mobilnych nick palmus był zajęty, występuję tam jako palmas.I jeszcze nadal mam zapał...

palmus
palmus

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 22, 2006, 22:49:04 »
Odświeżam, bo zachwilę pęknie 50k.  :)
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
31-01-2007 i 60.000 POI
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 31, 2007, 13:55:42 »
No i nie minął rok, a ilość POI się podwoiła,
to przyspieszenie w kilkunastu procentach zawdzięczamy
pewnemu przepisywaczowi książek telefonicznych ...
żeby tak jeszcze jakość POI szła w parze z ilością :S
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 31, 2007, 16:53:44 »
Właśnie, chcę zrobić porządek w kategorii "Fotoradary stacjonarne" ale widzę,  że jakoś niewielu jest tym zainteresowanych.
A tak liczyłem na pomoc forumowiczów...
Cóż jeszcze poczekam w temacie:

http://pdaclub.pl/forum/viewtopic.php?t=56531

Może komuś też będzie przeszkadzał jakiś fotoradar (zdublowany czy ustawiony w lesie 100m od drogi).

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 31, 2007, 17:50:07 »
I chwała Ci za to  :)
W mojej okolicy już nie ma czego poprawiać,
chyba że zaczniesz 'kolekcjonować prędkości' ...

*

Offline bartek_63

• 584
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 31, 2007, 20:51:03 »
Co do prędkości, to jeszcze przyjdzie na to pora.
W tej chwili próbuję doprowadzić do porządku to co jest.
Jak wejdzie AM4 będziemy dopisywać prędkości ale chyba na to mamy duuuuuużo czasu. Przynajmniej do... wakacji.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 19, 2007, 00:16:37 »
Moi się 'rozpłynął' a tymczasem wybiło 65000 POI,
a sam Moi został 'zdublowany' ;-)

Odp: Ponad 31 000 punktów w poi.mobilne.net
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 17, 2007, 23:27:06 »
Zaraz przekroczy 70 tyś  ;D

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 26, 2007, 09:10:36 »
Się nie rozpłynął. Żeby mnie rozpuścić, z moim brzuchem, cały polski przemysł chemiczny musiałby przez rok produkować HCl. I skąd by wziąć tak dużą wannę?  ;-)

Wracam do ligi, ale jako beniaminek.
Dopiero odświeżam licencje na AM4, bo mi wszystkie wyschły. Nie były potrzebne do niedawna.
Cieszę się, że w AM4 wersje TPC i PPC są wreszcie zgodne (choć jeszcze nie widziałem ani jednej, ani drugiej wersji). To znacznie ułatwi operacje na POIs.

Nie mam jeszcze dość czasu, by czytać PDAClub i forum na bieżąco, nie mówiąc o nadrobieniu zaległości. Ale kambeknę już niebawem i parę punktów dodam. Na razie nie mogę nawet wejść na mobilne.net. Komunikat o błędzie serwera albo zwis połączenia.

Pozdrawiam wszystkich maniaków. I tych pro, i anty.
Napisane: Maj 26, 2007, 09:01:55
Właśnie wszedłem na mobilne i ściągnąłem nowe punkty.
70 i pół kilo POIs!
Aleście narozrabiali! Zostawić Was na parę minut samych...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #40 dnia: Maj 26, 2007, 17:56:43 »
Się nie rozpłynął. Żeby mnie rozpuścić, z moim brzuchem ...

Taaa, się nie rozpłynął tylko zdezerterował  ;D
... testy AutoPilota miał robić z MaDuchem ... i wcięło go na 9 miesięcy  :o
Zaraz, zaraz ... 9 miesięcy ... taki brzuch ...  ::)
... czy Ty czasem nie chcesz zwinąć tego miliona $$ dla pierwszego faceta ... :D

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #41 dnia: Maj 27, 2007, 06:51:05 »
Tylko ja ten brzuch noszę już parę lat i nikt jakoś nie chce dać ani grosza. Co więcej, nikt się do ojcostwa nie przyznaje. Partenogeneza, czy co?  ???

Żeby nie było całkiem offtopicznie - powracam do pomysłu kategorii, który już kiedyś zgłaszałem. Coś dla fast & furious.

Chodzi o informację dla osób szybko ujeżdżających lewy pas, by zmienili go na środkowy, bo za chwilę będzie lewoskręt bez wydzielonej zatoczki po lewej. Lub z taką zatoczką, która jest zbyt krótka i jest wiecznie zajęta na całej długości, blokując płynność ruchu także i na jakimś odcinku naszego pasa.

Znacie to uczucie? Czy to na prostej, czy na światłach, człowiek zaiwania szybkim lewym i nagle ma stop, bo chłopaki przed nim skręcają w lewo. A sygnalizują kierunkowskazem zamiar skrętu dopiero w czasie samego manewru. I ciężko zmienić pas na sąsiedni po prawej, bo jest na nim sznurek aut zderzak w zderzak.
Mnie osobiście zalewa wtedy krew i używam wyrazów. W stosunku do samego siebie.

W Warszawie (pewnie nie tylko) często prawy skrajny bywa najszybszy. Bo środkiem jadą bogobojni obywatele i przybysze nie znający miasta, zaś lewym ci fast & furious. A imię ich legion, albo milijony. Bo dla niektórych fast zaczyna się już od 60 km/h w górę. Nb. poniekąd słusznie, w mieście.
Wtedy grzejemy prawym. Tak jest np. na całej prawie długości Wisłostrady (z paroma wyjątkami co do czasu i miejsca akcji). W obie strony, ale wyraźniej ku północy.
Wtedy przydałaby się też informacja o prawoskręcie blokującym prawy pas. Na szczęście ta druga (prawa) dolegliwość jest mniejsza. Szybciej się rozładowuje.

Oczywiście, jak jest totalny korek, jedynym ratunkiem jest zagłębianie się co chwila w lekturze darmowowego dziennika "Metro", rozdawanego kierowcom przy skrzyżowaniach ze światłami. Albo objazd bocznymi uliczkami. W drugim przypadku nawigacja GPS stanowi dość ułomną pomoc (typu funkcji "omiń korek 1 km"). Bo nas wpuści w kanał, w którym na jakichś światłach do skrętu w lewo załapiemy się dopiero na 10. ich zmianie. Szczególnie, kiedy przewodnikiem stada samochodów jest kapelusznik lub nauka jazdy.

Totalny korek jest bowiem w pewnych godzinach na obszarze całego miasta. Tylko dobra znajomość uliczek i ich drożności oraz ich skrzyżowań, może pozwolić na szybsze przemieszczanie się w czasie top traffic jams. Zauważcie, że taksówki zwykle nie stoją w koszmarnych korkach. Bo taksówkarze wiedzą gdzie i kiedy się ich spodziewać i jak je umiejętnie ominąć. Nie dotyczy zdarzeń losowych, jak wojskowa ciężarówka z amunicją, która się wywróciła kiedyś na skrzyżowaniu Ostrobramskiej, Grochowskiej, Płowieckiej i Marsa. Tego nawet zmotoryzowany Nostradamus nie przewidziałby. Jednak, jeśli się nie jest w oku takiego cyklonu, znacznie pomaga w jego ominięciu CB radio, prawda MaDuszku? To też jest jeden z elementów "korkowych sukcesów" taksówkarzy - radio.

Myślę, że dobrze byłoby powymieniać się trasami/trackami takich bocznych objazdów. Ja mogę sprzedać patenty na dojazd w 15 minut do ścisłego centrum z Bielan czy Żoliborza. W godzinach największego szczytu.
Kiedyś rzuciłem podobny pomysł na umieszczanie w mobilne.net tras dalekobieżnych,  omijających główne drogi. Szybszych, choć po drogach niższych kategorii. Ale o jako takim komforcie jazdy.

Jakoś nie wypaliło, można jednak do koncepcji wrócić. Zanim nas Minister Polaczek zawali superszybką siecią dróg. No matter, czy przed Euro 2012, czy już po. Albo nim palnie nam inne teżewe a la polonaise. Wtedy se nasze nawigatory pochowamy do dolnej szuflady. Nastąpi czas krainy wiecznej szczęśliwości. W pobliskim mi Kanałku będzie płynąć mleko i miód. A ja wreszcie nie będę musiał zapieprzać do Tesco. Chyba, że po same jajka. Bo w opisie standardów Eldorado nigdzie nie znalazłem darmowych jajek.

No, dobra. Już nie truję. Idę wyprowadzić psa.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2007, 07:00:43 wysłana przez Moi »

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #42 dnia: Maj 27, 2007, 18:54:44 »
Witamy z powrotem, a na wstępie chce podziękować za reakcje na błąd, w moderowanej przez Ciebie kategorii, który zgłosiłem Ci niedawno. Problem rozwiązany.

Według ilości punktów może i zostałeś zdublowany ale dla mnie gdy policzę logiczność tych które Cię zdublowały, to i tak jesteś na pierwszym miejscu.
Jak załapałem że Andy wprowadza swoje z książki telefonicznej, a na dodatek ustawił mi pod domem „Możliwą Kontrole Radarową” w miejscu gdzie ja w życiu Policji lub Milicji nigdy nie widziałem, to omijam z daleka kategorie przez niego zdominowane.

Spróbowałem przegryźć się przez zagadnienie opisane w twoim poście powyżej i przyznam szczerze, że jako mieszkaniec Warszawy i częsty stacz w różnych korkach spowodowanych przez ludzi zawalacych pas ruchu nie dla nich, nie widzę szans powodzenia i sukcesu wyżej wspomnianej kategorii. Proponowane przez Ciebie kategoria powinna zawierać interaktywne ikony i ostrzeżenia zmieniające swój opis i działanie zależnie od pory dnia, a tego chyba nie da się zrobić. Dodatkowo, to AM3 zamula się każdym dodatkowym POI i przy kilku tysiącach punktów zaczyna słabnąć, a AM 4 ma własne poważniejsze problemy i nie posiada własnego serwisu POI MOBILNE NET.

*

Offline bartek_63

• 584
« Odpowiedź #43 dnia: Maj 27, 2007, 22:15:03 »
Moi, fakt, że ja z prowincji ale czasem do stolicy zawitam i mam podobne uwagi do jazdy po pasach. Ja z tych od środkowego pasa.  Nie wiem jak zrealizujesz swój pomysł ale chyba mi się podoba.

Powhatan,
... i nie posiada własnego serwisu POI MOBILNE NET

nie denerwuj się, już niedługo, przed wakacjami ... ;)

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
« Odpowiedź #44 dnia: Maj 29, 2007, 08:51:01 »
nie denerwuj się, już niedługo, przed wakacjami ... ;)
Czy znana jest już może jakaś mniej lub bardziej konkretna data?