POI AM

• 59 Odpowiedzi
  • 14454 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
POI AM
« dnia: Sierpień 30, 2007, 10:05:06 »
Panowie wakacje się kończą... fotoradarów przybywa a punktów POI nie da się uaktualnić.. nowe co prawda można dodać do miplo.pl ale i tak się nie da z nich skorzystać. Czy macie jakąś poradę jak można zaktualizować te punkty. Czy serwisy np TT Desti Igo mają uaktualnioną bazę?

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: POI AM
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 01, 2007, 15:38:04 »
Ściągnąć się da z mobilne.net a po 09.09 dotychczasowa baza z mobilne ma być przekazana pdaclub.pl a nowy serwis Miplo.pl ma być czynny po 9.09 ....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2007, 15:40:04 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 01, 2007, 15:39:54 »
póki co importować pliki ściągnięte z mobilnenet.pl większość jest ;)
Niedługo będzie już program do aktualizacji
i piotr mnie wyprzedził ;)
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 01, 2007, 15:40:59 »
Ale na mobile.net jest juz baza nieaktualna od conajmniej miesiąca... a z tym 9.09 to się jeszcze okaże. Ten termin może być jak zwykle przesunięty.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 01, 2007, 15:42:42 »
Ale na mobile.net jest juz baza nieaktualna od conajmniej miesiąca... a z tym 9.09 to się jeszcze okaże. Ten termin może być jak zwykle przesunięty.
No fakt od 12:00 dnia dzisiejszego przybyło radarów... :(
ISTQB Certified Tester

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 01, 2007, 16:55:21 »

Piotrze... z tego co wiem to serwis nie jest juz aktualizowany od początku sierpnia.. (np fotoradary) a od tego czasu chyba ich troche juz przybylo... prawda?

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 01, 2007, 17:13:09 »
Ściągnąć się da z mobilne.net a po 09.09 dotychczasowa baza z mobilne ma być przekazana pdaclub.pl a nowy serwis Miplo.pl ma być czynny po 9.09 ....

:lol:

Primo - nie słychać jakoś o zakończeniu testu AM 4.1RC = nie słychać o wydaniu AM 4.1 = nie będzie MiploSync

Secundo - z jakieś dwa tygodnie temu admini MIPLO napisali w mailu, że do końca miesiąca (sierpnia) dodadzą możliwość dodawania ikon do serwisu - mamy już wrzesień i nadal nic z tego
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 01, 2007, 17:13:33 »

Piotrze... z tego co wiem to serwis nie jest juz aktualizowany od początku sierpnia.. (np fotoradary) a od tego czasu chyba ich troche juz przybylo... prawda?
I co z tego... Jak ktoś chce łamać przepisy to niech używa CB Radio...  :grin:
Np: ja jadę wg znaków a używam tego tylko informacyjnie  :worried:
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2007, 17:18:34 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 01, 2007, 17:26:16 »
Piotrze.. czyżbys chciał podyskutowac na temat łamania przepisów??? Uwazam ze to zbedna polemika. Chodzi mi tylko o to ze od sierpnia nie ma juz mozliwosci uaktualniania punktow POI (miedzy innymi fotoradary, ale inne pukty tez przybyly prawda?) i tak naprawde nie wiadomo kiedy bedzie mozna korzystac ze wspolnoty jaką sa mobilki z pda i  nasze punkty dodane do bazy.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #9 dnia: Wrzesień 02, 2007, 00:12:29 »
Niestety nie na wszystko my Ludzie mamy wpływ...
ISTQB Certified Tester

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #10 dnia: Wrzesień 04, 2007, 09:20:08 »
Panowie wakacje się kończą... fotoradarów przybywa a punktów POI nie da się uaktualnić.. nowe co prawda można dodać do miplo.pl ale i tak się nie da z nich skorzystać. Czy macie jakąś poradę jak można zaktualizować te punkty. Czy serwisy np TT Desti Igo mają uaktualnioną bazę?

Ja znalazłem IMHO złoty środek na fotoradary (niektóre są fałszywki, niektóre prawdziwe...) no i na suszarki...
Niestety, ale przy mnogości oraz częściowo mobilności niektórych tego typu punktów racje bytu ma wyłącznie CB Radio...
Szczerze polecam...  :ok:
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #11 dnia: Wrzesień 04, 2007, 09:33:37 »

Ja znalazłem IMHO złoty środek na fotoradary (niektóre są fałszywki, niektóre prawdziwe...) no i na suszarki...
Niestety, ale przy mnogości oraz częściowo mobilności niektórych tego typu punktów racje bytu ma wyłącznie CB Radio...
Szczerze polecam...  :ok:
Ja należę do starej gwardii użytkowników CB bo działałem od 1980 roku, działałem w ukryciu pod pseudonimem w stanie wojennym itp.
Jakiś czas temu jak zrobił się b...l to sobie odpuściłem
Ale teraz jak widzę auto z anteną CB to patrzę jak na potencjalnego mordercę drogowego zagrażającego mnie i mojej rodzinie....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #12 dnia: Wrzesień 04, 2007, 09:45:35 »
Ja należę do starej gwardii użytkowników CB bo działałem od 1980 roku, działałem w ukryciu pod pseudonimem w stanie wojennym itp.
Ale teraz jak widzę auto z anteną CB to patrzę jak na potencjalnego mordercę drogowego zagrażającego mnie i mojej rodzinie....

A ja po sobie stwierdziłem, że jeździłem bardziej "wariacko" bez CB jak teraz jak jeźdzę z CB, bo człowiek jedzie wolniej, bo wie, że wyżej d..y nie podskoczy, że gdzieś jest "nieoznakowany misiek", że i tak szybciej się nie da. Delektuję się jazdą i czerpię przyjemność z komfortowego podróżowania...   B)
No i spokojnie mijam fotoradary...  :smile:

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
« Odpowiedź #13 dnia: Wrzesień 04, 2007, 09:49:36 »
[/quote]

Piotrze.. nie przesadzasz ponownie? Niejednemu CB pomogło w dotarciu do celu czy wezwaniu pomocy przy "kapciu" czy tez przegrzaniu chlodnicy. Nie patrz na kazdego kierowce jak na potencjalnego morderce. Mozna polemizowac co jest bardziej niebezpieczne... czy za szybko pedzący kierowca, czy tez nierowna nawierzchnia. Fakt ze polskim kierowcom brakuje wyobraznic.. i sam czesto sie wkur...am ze mi ktos wyjzdza pod kola czy tez wyprzedza na 3-ciego i musze sie ratowac poboczem. Ale jest druga strona medalu ze gdyby bylo wiecej dwupasmowych drog nasze bezpieczenstwo byloby wieksze. Pytanie co latwiej sie da zalatwic? Wieksza wyobraznia u kierowcow czy tez polepszenie stanu drog... a moze jedno i drugie. Czasami fotoradary stoja w bardzo idiotycznym miejscu... np kolo Sycowa stoja w miejscu poza terenem zabudowanym na prostej a do skrzyzowania jest 2km. Sensu tego nie widze.

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #14 dnia: Wrzesień 04, 2007, 09:52:38 »
Link nie chodzi.
Może więcej informacji na ten temat.
Chodzi...
Tylko po co komu dalej ciągnąc temat AM3.x...... chyba tym, którzy nie mają lub nigdy nie mieli licencji i dlatego nie mają AM4  :E

piotrze moze byc troche pomyslal a nie od razu nazywal sugerowal ze ktos jest zlodziejem, mysle ze sa osoby ktore nie przedluzyly licencji i zostaly z AM3xx, czy one nie maja prawa do pytan zwiazanych z AM3xx ?

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #15 dnia: Wrzesień 04, 2007, 10:20:04 »

A ja po sobie stwierdziłem, że jeździłem bardziej "wariacko" bez CB jak teraz jak jeźdzę z CB, bo człowiek jedzie wolniej, bo wie, że wyżej d..y nie podskoczy, że gdzieś jest "nieoznakowany misiek", że i tak szybciej się nie da. Delektuję się jazdą i czerpię przyjemność z komfortowego podróżowania...   B)
No i spokojnie mijam fotoradary...  :smile:
Nie chciałem nikogo obrażać ale napisałem jakie mam odczucia.... co ja poradzę, że mam takie skojarzenia -podzieliłem się z Wami....
Co do jazdy to nie jeździ sie przepisowo tylko tam gdzie stoją ale wszędzie. Ja w na trasie  (zwykłe drogi) jadę do 100 (wg GPS) i 55-60 w miejscowościach a POI z radarami traktuję jako wzmożenie uwagi.
ISTQB Certified Tester

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #16 dnia: Wrzesień 04, 2007, 10:27:06 »
widzisz wedlug Twojej filozofi (ciaglego narzekania na wszystko i wszystkich) mozna powiedziec ze jestes piratem drogowym bo przekraczasz dopuszczalne predkosci na drogach a przez to mozna spowodowac wypadek ze skutkiem ..... (niech kazdy sobie dopisze) i prosze sie pisac ze to tylko przekroczenie o 10km/h bo wedlug przepisow nawet o 1km/h to juz przekroczenie dopuszczalnej predkosci i koniec
P.S. to tylko ironia

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #17 dnia: Wrzesień 04, 2007, 10:34:21 »

Piotrze.. nie przesadzasz ponownie? Niejednemu CB pomogło w dotarciu do celu czy wezwaniu pomocy przy "kapciu" czy tez przegrzaniu chlodnicy. Nie patrz na kazdego kierowce jak na potencjalnego morderce. Mozna polemizowac co jest bardziej niebezpieczne... czy za szybko pedzący kierowca, czy tez nierowna nawierzchnia. Fakt ze polskim kierowcom brakuje wyobraznic.. i sam czesto sie wkur...am ze mi ktos wyjzdza pod kola czy tez wyprzedza na 3-ciego i musze sie ratowac poboczem. Ale jest druga strona medalu ze gdyby bylo wiecej dwupasmowych drog nasze bezpieczenstwo byloby wieksze. Pytanie co latwiej sie da zalatwic? Wieksza wyobraznia u kierowcow czy tez polepszenie stanu drog... a moze jedno i drugie. Czasami fotoradary stoja w bardzo idiotycznym miejscu... np kolo Sycowa stoja w miejscu poza terenem zabudowanym na prostej a do skrzyzowania jest 2km. Sensu tego nie widze.
Miałbyś rację w 100% gdyby nie to, że w polskich warunkach 90% (tak umownie) kierowcy używają tego by wydy..ć Policję i dlatego masz 70% racji  :)
Napisane: Wrzesień 04, 2007, 10:27:49
Link nie chodzi.
Może więcej informacji na ten temat.
Chodzi...
Tylko po co komu dalej ciągnąc temat AM3.x...... chyba tym, którzy nie mają lub nigdy nie mieli licencji i dlatego nie mają AM4  :E

piotrze moze byc troche pomyslal a nie od razu nazywal sugerowal ze ktos jest zlodziejem, mysle ze sa osoby ktore nie przedluzyly licencji i zostaly z AM3xx, czy one nie maja prawa do pytan zwiazanych z AM3xx ?
Pewnie, że mają ale widzę po moich znajomych (a nie obracam sie w sferach przestepczych -  :) ), że ja legalny użytkownik AM należę do rzadkości .....
Albo inny przykład -  jakiś czas temu dałem na pda.club ogłoszenie, że sprzedam orginalne iGO i co...... z tego, że zaproponowałem cenę niższą o 50% od sklepowej ...... jak można mieć za darmo to gdybym wystawił za 1PLN to byłoby za dużo.....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2007, 10:36:56 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline emigrant

• 362
  • Sprzęt: iPhone 3G 16GB BLACK, iPad 2 3G 64GB WHITE
« Odpowiedź #18 dnia: Wrzesień 04, 2007, 10:57:05 »
w Polsce to jest smieszne, wszyscy jada jak na zaboj i takie drogi, zebyscie zobaczyli jak w USA jezdza, tam maja samochody o klase albo kilka lepsza niz w Polsce prawie kazdy , silniki po 3.0 V6 i wiecej, 300HP ale kazdy jezdzi spokojnie w miare, ale niech ktos tylko sie wylamie i pojedzie 160-180km/h i kap zlapie, tam sie nie cackaja i nie ma zadnego mandatu od razu  za taka predkosc tylko laweta a goscia w kajdanki i rozprawa sadowa taka szybka. Tam jak ktos jedzie taka predkoscia jest przestepca a nie ze tylko przekroczyl predkosc i tylko mandant jak w Polsce.

I niech ktos nie pitoli, ze w am ma fotoradary czy suszarki o tak sobie, prawie wszyscy maja je po to aby uniknac mandatu lub fotki z fotoradaru i nie uwierze w nic innego ze te POI ma do czegos innego,  ma sie je po to aby jechac w miare szybko i uniknac mandatow i nic wiecej, koniec kropka. Sam ich uzywam bo nie jezdze wolno w sensie sztywne 90km/h jak i wiekszosc ludzi. Duza szybkosc nie wynika z wiekszego prawdopodobienstwa wypadku, trzeba umiec dostosowac sie do panujacych warunkow atmosferycznych lub sytuacji na drodze i tyle.
Follow me: Blip  Twitter

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #19 dnia: Wrzesień 04, 2007, 12:11:22 »
w Polsce to jest smieszne, wszyscy jada jak na zaboj i takie drogi, zebyscie zobaczyli jak w USA jezdza, tam maja samochody o klase albo kilka lepsza niz w Polsce prawie kazdy , silniki po 3.0 V6 i wiecej, 300HP ale kazdy jezdzi spokojnie w miare, ale niech ktos tylko sie wylamie i pojedzie 160-180km/h i kap zlapie, tam sie nie cackaja i nie ma zadnego mandatu od razu  za taka predkosc tylko laweta a goscia w kajdanki i rozprawa sadowa taka szybka. Tam jak ktos jedzie taka predkoscia jest przestepca a nie ze tylko przekroczyl predkosc i tylko mandant jak w Polsce.
Całkowicie się z Tobą zgadzam.....

I niech ktos nie pitoli, ze w am ma fotoradary czy suszarki o tak sobie, ...
A tu nie zgadzam się, dla przykładu podaję, że 90% aut w miejscowościach mnie wyprzedza (w tym także te o wiele wolniejsze) a tylko 10% jedzie podobnie jak ja tzn w granicach dozwolonej....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #20 dnia: Wrzesień 04, 2007, 12:12:06 »
Panowie proszę bez hipokryzji, jeżdżę szosą circa 160km/h, w wiochach wyraźnie zwalniam (np. do 80), chyba, że widzę dzieci - wtedy znacznie wolniej. Regularnie płacę mandaty: raz na dwa lata 500zł i nie pomoże AM ani CB, ostatnio wyprzedziłem auto z videoradarem - i na to nie ma antidotum
JESTEM PIRATEM. i co???

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #21 dnia: Wrzesień 04, 2007, 12:50:49 »
JESTEM PIRATEM. i co???

Nic, ze wszystkiego się wyrasta i do wszystkiego się dorasta.
Zobaczysz i wtedy przypomnij sobie co napisałem.
Kiedyś też byłem kozak. Polecam kurs doskonalenia jazdy na autodromie.
Przekonasz się, że nie nadajesz się na kierowcę, a to daje do myślenia.

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #22 dnia: Wrzesień 04, 2007, 13:09:29 »
Panowie proszę bez hipokryzji, jeżdżę szosą circa 160km/h, w wiochach wyraźnie zwalniam (np. do 80), chyba, że widzę dzieci - wtedy znacznie wolniej. Regularnie płacę mandaty: raz na dwa lata 500zł i nie pomoże AM ani CB, ostatnio wyprzedziłem auto z videoradarem - i na to nie ma antidotum
JESTEM PIRATEM. i co???

Szerokiej drogi...  :mrgreen:   B)
Napisane: Wrzesień 04, 2007, 13:08:37
JESTEM PIRATEM. i co???

Nic, ze wszystkiego się wyrasta i do wszystkiego się dorasta.
Zobaczysz i wtedy przypomnij sobie co napisałem.
Kiedyś też byłem kozak. Polecam kurs doskonalenia jazdy na autodromie.

Dokładnie tak... Trolejki uświadomiły mi powagę sytuacji za kierownicą...

*

Offline bartek_63

• 584
« Odpowiedź #23 dnia: Wrzesień 04, 2007, 13:13:31 »
Dokładnie tak... Trolejki uświadomiły mi powagę sytuacji za kierownicą...

Do mnie przemówiła BABA na przejściu na torze poślizgowym.
Niestety nie przeżyła. :'( :'( :'(

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #24 dnia: Wrzesień 04, 2007, 13:26:34 »

[/quote]
Odpukać 35 lat bez wypadku:

*

Offline Laszko

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC T7373
« Odpowiedź #25 dnia: Wrzesień 04, 2007, 13:46:21 »

[/quote]

Ja co prawda z wypadkami ( w tym jeden z ofiarą smiertelną w moim wozie) ale bez mandatu od 1989 roku... (18 lat)

Uwielbiam jeździć zgodnie ze znakami, po prostu się tym delektuje...
Po co ryzykować, żeby dojechać na miejsce kilkanaście minut wcześniej...

ps. CB mam od 1992 roku (jeszcze wymagane było zezwolenie)

*

Offline bartek_63

• 584
« Odpowiedź #26 dnia: Wrzesień 04, 2007, 13:49:07 »
I bardzo dobrze.
Dlatego jeszcze raz polecam autodrom. Na prawdę warto.
Szczególnie,  że wyglądasz na poważnego faceta

*

Offline Yako

• 508
« Odpowiedź #27 dnia: Wrzesień 04, 2007, 13:56:50 »
ps. CB mam od 1992 roku (jeszcze wymagane było zezwolenie)

To właśnie mam i ja - delektuję się jazdą - zwykle nie przekraczam, a przy szkołach specjalnie zwalniam nawet do 30km/h nawet jak nie ma ograniczenia. A dziś koło szkoły córki jechałem 40km/h a wyprzedził mnie durak dużym fiatem.  :S Oceniając szybkość, z jaką śmignął, to miał coś koło 100km/h. Dziecko, to zawsze dziecko, a my musimy być odpowiedzialnymi ludzmi za kółkiem... Dziecko nie ma szans...   :worried:

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #28 dnia: Wrzesień 04, 2007, 14:00:22 »
Panowie proszę bez hipokryzji, jeżdżę szosą circa 160km/h, w wiochach wyraźnie zwalniam (np. do 80), chyba, że widzę dzieci - wtedy znacznie wolniej.
Przy 80 w zabudowanym to może się okazać, że zobaczysz dziecko dopiero pod swoim autem.....
A inna moja to fefleksję jest  to, że Polska to dzwny kraj, kraj w który niektórzy nie maja wstydu by publicznie przyznawać i obnosić z tym co w każdym innym kraju europejskim byłoby publicznie napiętnowane.....
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 04, 2007, 14:13:04 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline Laszko

• **
  • 115
  • Sprzęt: HTC T7373
« Odpowiedź #29 dnia: Wrzesień 04, 2007, 14:12:32 »

To właśnie mam i ja - delektuję się jazdą - zwykle nie przekraczam,

Powinniśmy jakieś stowarzyszenie założyć --- LOL :-)