Podświetlenie ekranu w AutoMapie

• 7 Odpowiedzi
  • 2733 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dorszes

• **
  • 236
  • Sprzęt: HTC Touch HD, HTC HD 2
Podświetlenie ekranu w AutoMapie
« dnia: Czerwiec 18, 2010, 17:00:08 »
Postanowiłem zapytać tutaj, bo być może ktoś coś wie w tej kwestii.
Napisałem do supportu z pytaniem czy w AM kiedyś pojawi się opcja możliwości regulacji podświetlenia ekranu z poziomu programu...

Odpisali mi, że sugestia została przyjęta i na tym się urwało.
Może gdyby zgłosić taki pomysł grupowo to by pomogło?
Osobiście uważam, że to bardzo przydatna rzecz kiedy mamy do czynienia z Windows Mobile i trzeba wychodzić z AM by przedrzeć się do ustawień energii i tam zmienić podświetlenie...
Doświadczenie powiększa naszą mądrość, lecz nie zmniejsza naszej głupoty.

*

pliers

Odp: Podświetlenie ekranu w AutoMapie
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 18, 2010, 17:14:38 »
Ja też to jakiś czas temu zgłaszałem. Sam chciałbym mieć możliwość ściemniania ekranu dużo bardziej niż oferuje to Windows.

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 19, 2010, 12:58:08 »
Ten temat był już poruszany na forum kilkukrotnie. Takiej regulacji nie da się zrealizować tak żeby działała na wszystkich urządzeniach a jedynie na stosunkowo nie dużej części. Taką regulację miały pierwsze edycje iGo, później producent z nich zrezygnował z tychże powodów. Z kolei coraz więcej urządzeń ma automatyczna regulację podświetlenia bazującą na wbudowanym czujniku światła i to jest IMHO najlepszy kierunek w tej kwestii.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 19, 2010, 21:27:29 wysłana przez emisiu »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 19, 2010, 13:11:05 »
...............coraz więcej urządzeń ma automatyczna regulację podświetlenia bazującą na wbudowanym czujniku światła i to jest IMHO najlepszy kierunek w tej kwestii.

Ale to nie zawsze (czytaj :nie w każdym urządzeniu)  się sprawdza  :-|
Mam takie cudo w HP214  i niestety zakres automatyki jest niewystarczający. Ściemnia ale za mało , trzeba poprawiać ręcznie poprawiać  a rano w drugą stronę :E  Jak się ze słońca wjeżdża np. do lasu  to jest malina  ale z ciemnością sobie nie radzi :]
Używam MVBklight  przypisane do klawisza i można wywołać suwak na AM ustawić i sam znika :ok:
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 19, 2010, 21:31:34 »
Jak dobrze pamiętam to w 214-tce grzebiąc w plikach możesz sobie tę automatykę samemu skonfigurować według własnych upodobań w b. dużym zakresie.

*

Offline Krakus

• 632
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 19, 2010, 23:56:42 »
Taką regulację miały pierwsze edycje iGo, później producent z nich zrezygnował z tychże powodów.
Ejże, chyba nieco przesadzasz. Mają to wszystkie wersje iGO, co najwyżej nie wspierają danego urządzenia. Choć jak dobrze pogrzebać, to okazuje się, że dla 99% dostępnych urządzeń da się znaleźć analoga, tyle że pod inną nazwą. Widziałem jak to działa na różnych modelach Larka.

« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 20, 2010, 07:10:35 »
Jak dobrze pamiętam to w 214-tce grzebiąc w plikach możesz sobie tę automatykę samemu skonfigurować według własnych upodobań w b. dużym zakresie.

Mógłbyś powiedzieć parę słów więcej na ten temat ?

Strasznie irytuje mnie niewielki zakres tego sensora i będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki.
Niestety chyba nie umiem googlać, bo jak do tej pory nie udało mi się znaleźć niczego konkretnego.

Pozdr.
Mareceq

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 20, 2010, 22:17:22 »
Znalazłem to kiedyś na jakimś forum poświęconym HP, niestety już teraz nie pamiętam gdzie to było. Ale pamiętam że był tam też taki prosty soft który robił czujnik światła z wbudowanej kamery i np. na hp6915 to nawet działało choć było lekko bez sensu bo kamera w tym modelu (i wielu innych) jest oczywiście po drugiej stronie niż ekran.