Navigon 5110 Europe-instalacja automapy 4.x.x

• 2 Odpowiedzi
  • 2730 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Navigon 5110 Europe-instalacja automapy 4.x.x
« dnia: Grudzień 28, 2007, 19:29:06 »
Witam wszystkich.Na sam początek powiem, że jestem tu pierwszy raz, więc proszę o wyrozumiałość. Problem mam następujący-mianowicie kupiłem AutoMape 4.1.2 Europe i nie moge jej zainstalować na urządzeniu GPS (Navigon 5110). Gdy podłącze urządzenie do komputera, to wykrywa normalnie dysk wymienny (karta SD 2 GB), ale przy instalacji automapy pokazuje sie komunikat o treści:"Nie wykryto połączenia z urządzeniem przenośnym". Co mam zrobić aby urządzenie było wykrywalne ?? Dzięki z góry za odpowiedzi.Pozdrawiam.

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
Odp: Navigon 5110 Europe-instalacja automapy 4.x.x
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2007, 19:42:14 »
akubit paręwątków poniżej pisał:cytuję
Trzeba podłączyć zewnętrzny czytnik, bo często te wbudowane traktowane są jak dyski laptopa i nie widziane przez AM.
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=87029.0
Pozdrawiam

Odp: Navigon 5110 Europe-instalacja automapy 4.x.x
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2007, 23:15:53 »
no właśnie to nie to samo, bo on ma wbudowany czytnik w laptopie, a ja chciałem zainstalować poprzez nawigacje (mam kabel miniUSB i nim chciałem zainstalować AM na karcie pamięci), i nie wykrywa urządzenia przenośnego....więc jaka jest gwarancja że wykryje zewnętrzny czytnik pamięci jako urządzenie przenośne ??? A i jeszcze jedno....czy przed instalacją automapy mam sformatować karte pamięci??Dodam jeszcze, że system operacyjny tej nawigacji to Microsoft windows CE Net 5.0 dlatego nie moge sie połączyć z ActiveSync.Dzięki z góry za odpowiedzi  :grin:
« Ostatnia zmiana: Grudzień 29, 2007, 12:01:49 wysłana przez a2n1 »