A po jaką cholerę w ogóle się to pokazuje? 
Szukamy ulicy w miejscowości Brodła a nie Kwaczała. 
Nie, nie szukamy ulicy 2 Maja, w miejscowości Brodła, tylko skał

. Natomiast, jeżeli będziemy szukali ulicy 2 Maja w gminie Alwernia, ale nie jesteśmy pewni, że należy ona do miejscowości Brodła, czy Kwaczała, czy Alwernia, (a może być nawet w oby-trzech jak ulica Krakowska w gminie Zabierzów), to tak, czy inaczej ją znajdziemy.
Po??czone: Sierpień 01, 2010, 02:40:37
Adresowym tak (32-080 Zabierzów Krakowska 280), administracyjnym nie
Zgadza się, tylko nie wiem co chcesz przez to powiedzieć?

Napisałem, że idiotyczne jest to w momencie, gdy posiadasz pełną wiedzę na temat położenia, zarówno w sensie adresu, jak
i administracyjnego. A jeżeli masz tylko wiedzę o jednym z tych elementów?
Wydaje Ci się, że masz rację, bo rozpatrujemy przykład strefy ekonomicznej, której adres wszyscy zainteresowani znają i nawet nie podejrzewają, że de facto znajduje się na terenie sołectwa Rząski. Ale co będzie w przypadku mniej spektakularnego miejsca? Za Chiny Ludowe wtedy nie trafisz.
Idąc tokiem rozumowania: Liszki, powiat krakowski ulica Mazurowa należy częściowo do Liszek, a częściowo do Budzynia?
A skąd? Błędne rozumowanie! Skoro jest czerwony wykrzyknik przy Budzyniu, to znaczy, że do Budzynia ta ulica nie należy. Ale ktoś, kto nie zna zawiłości adresowo-administracyjnych tego miejsca, może odnieść takie wrażenie.
Spotykam się z takimi przypadkami w mojej pracy. Często lokalizacje na zleceniach są właśnie w ten sposób "mylone" i wówczas trafienie w odpowiednie miejsce jest bardzo utrudnione.
BTW chyba rzeczywiście brakuje w bazie ulicy Krakowskiej w Zabierzowie (administracyjnie!), ale jeżeli znajdzie się numer 280 na mapie w AM, to jest on gdzie indziej, niż numer 280 przy Krakowskiej w Rząskach. Co ciekawsze IMHO to ten w Rząskach wskazuje na właściwe miejsce

Nieodgadnione są wyroki Opatrzności