numeracja budynków -nie działa wyszukiwanie

• 7 Odpowiedzi
  • 2307 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline vhorn

• 40
  • Sprzęt: HTC Leo, Galaxy Note
numeracja budynków -nie działa wyszukiwanie
« dnia: Styczeń 28, 2008, 10:31:30 »
Musiałem niedawno pojechać pod konkretny adres w Warszawie na ul.Sobieskiego i...po zadaniu parametrów dowiedziałem się jakie są skrzyżowania, ale nr budynku to sobie znajdź drogi użytkowniku sam, po nocy w samochodzie, a oczy już nie te. Sprawdzałem inne ulice np.Puławską, budynek można znaleźć po konkretnym adresie. Ale Sobieskiego to chyba nie jedyny taki kwiatek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: numeracja budynków -nie działa wyszukiwanie
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 28, 2008, 10:45:48 »
Musiałem niedawno pojechać pod konkretny adres w Warszawie na ul.Sobieskiego i...po zadaniu parametrów dowiedziałem się jakie są skrzyżowania, ale nr budynku to sobie znajdź drogi użytkowniku sam, po nocy w samochodzie, a oczy już nie te. Sprawdzałem inne ulice np.Puławską, budynek można znaleźć po konkretnym adresie. Ale Sobieskiego to chyba nie jedyny taki kwiatek.
Poetyka tego posta jest na tak wysokich obrotach, że można się tylko domyślać o co chodzi....
ISTQB Certified Tester

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 28, 2008, 10:49:07 »
Lutek II odniosłem podobne wrażenie. To jest jeden z tych wątków gdzie należy rozgryźć co autor miał na myśli.  Ten wątek to chyba próba rozładowania emocji??
« Ostatnia zmiana: Styczeń 28, 2008, 10:50:38 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 28, 2008, 11:05:18 »
Ech nie rozumiem waszych uwag co do poetyki posta. Autor chciał znaleźć konkretny numer domu na Sobieskiego, a tu akurat AM nie ma numeracji dla tej ulicy, wiec sie kolega słusznie oburzył.

Mnie tez często wkurza, gdy nie moge znaleźć w wielu miejscowościach w AM, na jakim pietrze bloku jest np mieszkanie 176, oraz która z wind podjeżdza najbliżej drzwi.

Każdy ma różne oczekiwania co do produktu...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 28, 2008, 11:15:25 »
Przecież vhorn ma świętą rację. Numery przy Sobieskiego nie są przypisane do tej ulicy, więc wyszukiwarka ich nie znajduje. Trzeba wyświetlić mapę i szukać ręcznie budynku z właściwym numerem, by oznaczyć go jako cel podróży.
Błąd bazy, który trzeba zgłosić do supportu AM.

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 17, 2008, 15:33:31 »
Witam
sprawdzcie prosze ulice Narutowicza w Łodzi czy mozna ustawic dojazd np do numeru 38 bo wczoraj mialem dziwna sytuacje mianowicie AM wyswietlala mi numery poprawnie przy ulicy ale nie mozna bylo ustawic dojazdu na tej ulicy do konkretnego numeru

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 17, 2008, 15:50:13 »
Mozna ustawić dojazd, ale trzeba wskazać punkt na mapie.
Wyszukiwanie numerów przy Narutowicza nie działa, to błąd danych mapowych
Mozesz zgłosić do supportu, było już tu opisanych kilka podobnych przypadków
Był już podobny wątek, jak znajdę to połaczę.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline macluke

• **
  • 180
  • Sprzęt: Mio p550m; Dell Axim X3
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 18, 2008, 22:03:34 »
To nie na temat ale muszę to napisać...

Kolega podzielił się problemem związanym z ulicą Sobieskiego w pewnym mieście. Niestety - nie trafił w gust niektórych czytających.
Niekoniecznie od razu trzeba było do niego walić jakimiś tekstami w stylu 'poetyka', 'rozładowanie emocji'...

Czasem odnoszę wrażenie, że na tym forum to rządzą dziwne prawa. Najpierw nawrzucać a potem okazuje się, że tak naprawde to nie było powodu...
Po co się tak czepiać?