Z Pamiętnika Użytkownika
13 XII zainstalowałem AM 6, zrobiłem kilka kilosów, nagle program sam się wyłączył.
Włączyłem ponownie i zniknęły moje ulubione punkty. Potem znowuż pojawiał się komunikat "
occurent error" czy jakoś tak. Część ikon POI zmieniła się na prostokącik z niebieską kropką w środku.
14 XII zrobiłem
uleczenie, czyli format mojej SD i ponowna instalacja, ściągnięcie POI. Na MIPLO nic nie zmieniałem w parametrach, więc mam synchro przyrostowe. Wyświetlanie POI [wyświetlam wszystko] nastawione na wbudowane i użytkownika -zero dubli. Na razie OK.
15 XII znowu AM się zawiesiła w trakcie jazdy. Pojawiał się komunikat "
occurent error" czy jakoś tak, próbowałem też opcji "pokaż całą trasę" zawiesiło się.
godz 18:30 zrobiłem synchronizacje- komunikat synchro pomyślne. a co u mnie? brak pliku z blokadami, po każdym odpaleniu AM wszystkie POI sa nie widoczne, musze ustawiać w wyświetlaniu POI co chce widzieć na ekranie. Za kazdym odpaleniem AM wczytuje punkty użyteczności publicznej [nie robiłem żadnego nowego synchro]. Ponowne synchro i nic.
Robię uleczenie, czyli format SD i ponowna instalacja.
16 XII ruszam w drogę wytyczam trasę, w trakcie jazdy zatrzymuję się i robię rekalkulację trasy, komunikat automapa błąd i biały ekran, restart ponowne właczenie AM i w górnym pasku [dojazd o...., pozostało do celu...] ustawienia zmieniły się, nastawiam ponownie. po drodze znowu kilka zawieszeń AM i restarty [zauważyłem że włączenie GPS i wyłączenie uzdrawia sytuację], ponowne zawieszenia AM i ustawienia INTERFEJSU zresetowały się, musze, ponownie nastawiac skale widoków. Zatrzymuję sie zmieniam ustawienia na prowadzenie po drogach utrzymanych, powoduje to kompletne zamulenie nawigacji i konieczny reset. Jadę dalej, znowu zwiecha i komunikat
an unknow error occurent while accesing end unnamed file Automapa EU PPC błąd - jak widać lista tragicznych wydarzeń wydłuża się.
18 XII dzis nie jeździłem z nawigacją, ale wieczorem 18:00 postanowiłem zrobić synchronizację. AM wyłączona, synchro przyrostowe, odpalam miplosynca i..... komunikat błąd dekompresji, robię reset, wyłączam właczam moje MIO i każda kolejna próba synchronizacji to komunikat na miplosyncu błąd dekompresji. Ok myśle zobacze później, więc włączam AM i.... nie może się odpalić, zapodaje resety włączanie i wył MIO i nic nie rusza, nie da sie właczyć AM.
Robię uleczenie, czyli format SD i ponowna instalacja. Po kolejnym odpaleniu komunikat
[an unknow error occurent while accesing end unnamed file]. Pomimo tego jednak działa --- czas zabawy 2 godziny.
19 XII odpalam w domu AM, na dzień dobry
an unknow error occurent while accesing end unnamed file zamykam komunikat, AM działa. Wyznaczam sobie trase na ulubione narty w kluszkowcach, zmieniam punkty przez planując urokliwa drogę, przy kolejnej zmianie pojawia się błąd automapy i biały ekran, wciskam krzyżyk i działa, kolejne zmiany punktu przez i..... obecnie trasa jest ale AM nie pokazuje jej za pomocą niebieskiego paska, wybór trasa>pokaż całą to w efekcie uzyskanie obrazu mapy bez niebieskiego paska, zamykam program i otwieram ponownie. Ale suprise wszystkie ustawienia AM zresetowane, ustawiam więc setny raz, podczas ustawiania komunikat
[an unknow error occurent while accesing end unnamed file] usuwam trasę[ bo cały czas była] i....pokazuje ekran mapy na biało, zamykam AM. Włączam ponownie AM , ustawienia zresetowane, wywaliło też plik z ulubionymi do default, wczytuje ponownie.
Rewelacja!! Każde odpalenie AM resetuje wszystkie moje ustawieniaJeszcze nigdzie nie wyjechałem...
Czytając komentarze na temat AM narzuciło mi się rozwiązanie

))
Robię uleczenie, czyli format SD i... instaluję AM 553.Powiem że szczerze mi żal ludzi którzy naciągną się na najnowszy ... bubel firmy AutoMapa i kupią AM 600 również szkoda firmy która tym posunięciem napewno straci wielu klientów.
Uważam że to zwykłe złodziejstwo i cwaniactwo dopuszczanie do użytku tak niedopracowanego programu.