Przeczytaj uwaznie to co napisalem
W przeciwieństwie do Ciebie czytam
To że iGO ma numerację ulic w Ciechanowie i tu iGO był w tej materii szybszy od TomToma, nie oznacza, że musi mieć te same restrykcje
(np. zakazy skrętów w Warszawie) co TomTom. Oczywiście istnieje duże prawdopodobieństwo że te restrykcje są takie same.
Wracając do błędów iGO. Przecież Ty gadasz o Warszawie, a ja o Poznaniu. Jak na tej podstawie możesz wyciągać wnioski że iGO ma skopane algorytmy ?
To, że kiedyś wspomniałem
(i nadal tak uważam), że w odniesieniu do rodzimych produkcji
(GPMapa, AutoMapa) czy produkcji Garmina
(CityNawigatorEurope 9.o) iGO ma beznadziejnie rozwiązaną sprawę restrykcji
(oczywiście mówię to głównie na podstawie miasta które znam na pamięć: Poznań), nie oznacza że iGO działa wadliwie. Istnieje wielkie prawdopodobieństwo, że podobne błędy w Poznaniu
(czy Krakowie) ma też TomTom. To, że jeździłeś po Krakowie niczego nie zmienia. Wcale nie musiałeś jechać tą samą trasą - prawda ?
Jeszcze raz podkreślam: nie wiem jak iGO działa w Warszawie, bo mam alergię na Stolycę i tam nie jeżdżę. Niemniej, wyciąganie przez Ciebie wniosków, że skoro
TomTom dobrze działa w Warszawie, a
iGO ma poważne "kuchy" w Poznaniu zatem albo TomTom jest lepszy, albo iGO ma skopane algorytmy jest co najmniej .... niepoważne i zupełnie nieprofesjonalne.
A propos: sprawdziłeś te dwa skrzyżowania w Poznaniu, które pokazałem wyżej ? Czy TomTom radzi sobie tam dobrze ? Tzn. tak jak Garmin czy raczej tak jak iGO ? Jeszcze raz podkreślam i prosiłbym żebyś jednak zwrócił uwagę na to, że w TomTom i w iGO
nie są te same mapy. To że pochodzą z tych samych źródeł niczego nie zmienia. To są dwa różne produkty zarówno pod względem softwerowym jak też pod względem map. Myślisz że sformułowanie "te same źródła" oznaczają że wszystko jest tak samo ? Producent softu może np. kupić bazę adresową, a może nie kupić bazy zakazów skrętu. Ba !! Może ją kupić, ale może nie zdążyć przed premierą mapy zaimplementować jej w produkcie.
Widzę, Kwieto że Ty nie masz alergii na AutoMapę

Ty masz alergię na każdy soft, który nie nosi logo "TomTom"
Czekam na screenshoty z Poznania - zobaczymy czy w Poznaniu TomTom jest lepszy. Być może tak, a być może nie.