Miplo - sens istnienia

• 75 Odpowiedzi
  • 20001 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
Miplo - sens istnienia
« dnia: Lipiec 29, 2010, 09:51:50 »
Dzisiaj jadąc z Konstancina postanowiłem wyznaczyć sobie trasę do Urzędu Miasta na Ursynowie.
Kliknąłem prowadź do --> POI i zacząłem się zastanawiać. Jak wpiszę Urząd to  mi wyskoczą wszystkie okoliczne Urzędy (Konstancin, Piaseczno, Falenica, Wilanów, urzędy celne). Postanowiłem więc wpisać Ursynów... i co... Wyskoczyło mi 45 pasujących POI w tym nie wiedzieć czemu chyba z 30 $#@&^*%^$  stacji metra. Była i Żabka, Centrum Handlowe ale Urzędu Miasta nie było. Wpisałem więc Urząd i wyskoczyło mi wszystko tylko nie urząd Ursynowski.

Automapa firmuje (poprzez ścisłą integrację) badziewne Miplo z ogromną ilościa bezsensownych POI. Wiem że zaznaczenie na mapie każdego wejscia do Metra miało na celu tylko zdobywanie miplokodów bo innego pomysłu nie mam. Czy Dworzec Centralny tez ma oznaczone wszystkie wejscia podziemne? Czy ktoś kto rządzi w Aquracie ma zamiar coś z tym wieeeeeelkim bezsensownym bałaganem zrobić. Mam zamiar zgłosić wszystkie stacje metra jako zdublowane. Ciekawee jaką odpowiedz dostanę z Miplo.
Do momentu kiedy mogłem wybierac co ściągam z Miplo było ok. ALe teraz jak mnie zmuszają do posiadania tych POI to chce miec porządek .
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 09:53:52 wysłana przez plesniak »
Paweł

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Miplo - sens istnienia
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2010, 10:08:28 »
Może powinieneś poćwiczyć zadawanie pytań?
Umiejętność zadania pytania to bardzo często klucz do właściwej odpowiedzi,
nie tylko przy szukaniu POI w AM
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 29, 2010, 10:17:05 »
OK. Masz rację, może moim błędem było wyszukiwanie względem aktualnej pozycji, i niezawężanie wyszukiwania względem kategorii, ale jesli znalazł mi  stację metra która jest 40 metrów od Urzędu to dlaczego nie było na liście Urzędu.
Paweł

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 29, 2010, 11:28:53 »
Mam zamiar zgłosić wszystkie stacje metra jako zdublowane. Ciekawee jaką odpowiedz dostanę z Miplo.

Odmowną.

PPepe

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 29, 2010, 12:56:26 »
Czy ktoś kto rządzi w Aquracie ma zamiar coś z tym wieeeeeelkim bezsensownym bałaganem zrobić.

Ten bałagan jest także z innego powodu, prawie nikt nie usuwa nieaktualnych już POI.
Zalegają na Miplo miesiącami a nawet latami (tak, spotykałem takie które były nieaktualne
od dnia powstania Miplo) i nikomu nie chce się zgłosić ich do usunięcia.

Powody ku temu są co najmniej 2:
1. Usuniecie POI można zgłosić tylko przez stronę www
2. Usunięcia POI są "nieopłacalne", bo nie dość że są znacznie bardziej
pracochłonne, to jeszcze są znacznie gorzej lub wcale "opłacane".
W najlepszym razie można być "docenionym" na 3 miplomile, a i to trzeba mieć szczęście,
żeby natrafić na globalmoderatora, albo Igaba bo w zasadzie tylko oni tak punktują
zgłoszenia do usunięcia. Cała reszta moderatorów usunięcie nieaktualnych czy zdublowanych POI
traktuje jak zło konieczne i nagradza za sprzątanie bazy ten sposób jak w załączniku.
A jednocześnie wstawienie POI w dowolnej, choćby najbardziej egzo(idio)-tycznej kategorii
to obowiązkowe 5 punktów, niezależnie od tego czy to nowy fotoradar, ToyToy, czy wysepka na rondzie.
Dzięki takiej polityce mamy na Miplo tysiące kategorii,
a prawie żadna z nich nie jest ani kompletna ani aktualna.

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 29, 2010, 13:25:15 »
A ja ostatnio dodałem sobie punkt, którego nie miałem w POI - strzelnica w Parzęczewie. W synchronizacji Miplo mi to przyjęło jako potwierdzenie punktu zgłoszonego wcześniej i ....... usuneło mi go z urządzenia. A że oryginalny punkt ma nadal status nie potwierdzonego to jego też nie mam. Masakra!!!!

Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Dżeju

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 29, 2010, 13:34:32 »
Zgadzam się prawie w całości z założycielem wątku - prawie  :wink:
Sens istnienie racjonalnego MIPLO, wg mnie byłby taki, że tam zaznaczamy jakie chcemy mieć kategorie POI w AM i tylko je w AM widzimy - to byłoby jak dla mnie SUPER rozwiązanie. Widziałbym w tzw. drzewie kategorii tylko te, które chcę mieć, a nie cały ten ... Obecnie bardzo brakuje narzędzia typu UAMEdytor lub innego pozwalającego dowolnie modyfikować kategorie POI.

Kolego mobik, osobiście za usunięcie zazwyczaj daję 2 lub 3 pkt. Jeśli się gdzieś pomyliłem i dałem mniej to  :oops:

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 29, 2010, 13:54:48 »
2. Usunięcia POI są "nieopłacalne", bo nie dość że są znacznie bardziej
pracochłonne, to jeszcze są znacznie gorzej lub wcale "opłacane".

1. Bardzo się mylisz w tej kwestii
 - punkty można zgłaszać przez stronę www w Miplo
 - z programu Auto Mapa powyżej wersji 6.5 przez edycję punktu, dodanie np. komentarza "do usunięcia" jeżeli możliwe krótkie uzasadnienie tak aby moderator wiedział dlaczego punkt do usunięcia, porównując dane do  historii punktu.
Przy synchronizacji danych opis zostanie dodany do punktu i zweryfikowany przez moderatora. W panelu moderatora widać wszystkie zmiany i moderator zatwierdza lub odrzuca je.

2. Moderuje ponad 95 tys. punktów i w pierwszej kolejności moderowania zajmuję się zgłoszeniami propozycji zmian do punktów.
Wszystkie punkty zgłoszone do usunięcia oceniam na 3 miplo mile

moderator
morette
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 13:59:45 wysłana przez morette »
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 29, 2010, 14:01:09 »
Ja wczoraj usunąłem punkt z pocztą, która została zlikwidowna w Tomaszowie Bolesławieckim i przeniesiona w inne miejsce. Za to zostałem oceniony na "0". Komentarz- informacja mało przydatna :O Rozumuję wiec tak-poczta jest czy jej nie ma, tu czy tam-wszystko jedno :O
Cyt. "Ludzie listy piszą nawet w małej wiosce" :E
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 14:25:51 wysłana przez jartro »

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 29, 2010, 14:22:10 »
Raczej na "1".

Nie zmienia to faktu, że za nisko.
Zwrócę uwagę moderatorowi na sposób oceniania.

PPepe

*

Offline jartro

• 555
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 29, 2010, 14:51:01 »
Dziękuję bardzo. Nie zależy mi na punktach ale dziwi taka ocena tejże informacji. Jestem z Tomaszowa i wprowadziłem tu co nieco różnych punktów. Wcześniej była to pustynia POI  B)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 29, 2010, 15:26:30 »
Hehe, sam założyłem podobny wątek ... 1,5 roku temu:
http://pdaclub.pl/forum/automapa/25-miplomili-za-wskazanie-nieistniejacego-poi/

Czas płynie, a problemy z miplo wciąż te same  :mrgreen:

...

1. Bardzo się mylisz w tej kwestii
 - punkty można zgłaszać przez stronę www w Miplo
 - z programu Auto Mapa powyżej wersji 6.5 przez edycję punktu, dodanie np. komentarza "do usunięcia" ...

Nie sądzisz że w pierwszym zdaniu napisałeś dokładnie to samo co mobik?   B)
A co do drugiego zdania, to taka możliwość odnośnie POI z Miplo istniała zawsze.
Ale to tylko erzac, taka proteza, z której od biedy da się skorzystać.
Moderator musi najpierw zatwierdzić edycję POI, a potem dodatkowo go skasować.
(przynajmniej tak było kiedyś, ale nie sądzę żeby coś się zmieniło)
Miewałem już takie sytuacje, że moderator hurtowo zatwierdzał zmiany
a skutek był taki, że zamiast usunięcia POI pozostawała zatwierdzona zmiana
nazwy bądź opisu na 'do usunięcia', albo 'punkt został zlikwidowany'  :mrgreen:

Fakty są takie, że cała konstrukcja serwisu to przede wszystkim 'parcie na ilość'
i nic się w tej mierze nie zmienia.

*

Offline ador1

• 36
  • Sprzęt: MIO A701, AM 4.0
« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:16:46 »
A ja mam innego "babola" w wykonaniu MIPLO/AM. Od niedawna jestem posiadaczem nawigacji "dedykowanej" (do tej pory miałem palmfona) i z racji tego nie mam jak zainstalować MIPLOSync na urządzeniu, tylko muszę zrobić to na komputerze (licencja na AM EU jest przypisana do karty SD). I tu zaczyna się paranoja - okazało się, że możliwość synchronizacji za pomocą MIPLOSync jest "przypisywana" do jednego!!!! komputera. Czyli jak w moim przypadku mam w domu trzy komputery to muszę wybrać jeden. Nie wspomnę już o braku możliwości synchronizacji POI w pracy, czy gdziekolwiek z innego komputera. Jak dla mnie jest to PARANOJA.

*

Offline jartro

• 555
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:25:20 »
Zawsze tak było. Kod miplo jest związany z nr licencji AM :mrgreen:

*

Offline morette

• 630
  • Sprzęt: HTC HD2 hypnosis V.12_3.14_F; Samsung Galaxy S III
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:29:05 »
Fakty są takie, że cała konstrukcja serwisu to przede wszystkim 'parcie na ilość'
i nic się w tej mierze nie zmienia.

Przede wszystkim nic na siłę. Nie chcesz użytkowniku korzystać nie korzystaj.
Każdy z użytkowników programu może sobie zaznaczyć które kategorie chce mieć widoczne.
I tu też jest pole do dyskusji bo są gusta i guściki dla jednych to wodotryski a dla jeszcze innych to bałagan i można by tu nazywać jak się chce i jak kto uważa. 
Fakty są takie że jeden użytkownik subskrybuje (zaznacza do wyświetlania) takie kategorie jakie mu się podobają.
I wiem że np. to co ty uważasz (bez obrazy) za kategorie warte subskrybowania dla mnie może być totalnym banałem i odwrotnie rzecz gustu i upodobań co chce mieć na ekranie navi.

Co do ilości to same te punkty się tam nie biorą, widocznie jedni chcą by były w bazie inni natomiast nie. I znowu to kwestia gustu.

Ja robię tak że to co mi nie potrzebne to odznaczam aby się nie wyświetlało i tyle.

Moim zdaniem to ogólny temat dotyczący ikony prędkości i terenu zabudowanego w AM oraz ilości poi. Każdy ma inne zdanie i upodobania.
Z poi jest o tyle lepiej że można je sobie odznaczyć aby się nie wyświetlały. 

« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 16:44:20 wysłana przez morette »
Auto Mapa 6.10.0(1714)/Europe 1206  włączone korzystanie z LD
Android Auto Mapa - Samsung Galaxy S III

*

Dżeju

« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 29, 2010, 16:58:08 »
(...) Z poi jest o tyle lepiej że można je sobie odznaczyć aby się nie wyświetlały.

Tylko jakby to się robiło z poziomu PC, czyli np. poprzez Miplo, a zarazem można by usunąć wszystkie nam niepotrzebne kategorie, to już byłoby miodzio  :)  Ale przy obecnym podejściu do tematu, nie ma co marzyć. Pozostaje DRZEWO przez duże D, przez które należy się przedzierać.
P.S. Proszę mi tu nie odpisywać, że można używać klawiatury do wyszukiwania POI w tym drzewie, bo w czasie jazdy jest to nie za bardzo możliwe   B)

*

Offline ador1

• 36
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 29, 2010, 17:10:29 »
Zawsze tak było. Kod miplo jest związany z nr licencji AM :mrgreen:
Nie twierdzę, że tak nie było, ale w przypadku licencji przypisanej do karty SD , czyli możliwości używania jej w różnych urządzeniach jest to ewidentne ograniczenie funcjonalności programu. Tym bardziej, że (wiem dyskusja już była na początku historii  "ślubu" MIPLO z AM) zbiór punktów był robiony przez nas dla nas.
Zresztą tytuł wątku świadczy o tym, że MIPLO nie spełnia oczekiwań  :evil:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 17:13:34 wysłana przez ador1 »

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 29, 2010, 17:23:53 »
A mogę zadać mądre pytanie?
PO CO WAM TE PUNKTY?! dostaliście coś za to ? to jak kolejne punkty "Pomógł" które nic nie odzwierciedlają :/
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline ador1

• 36
« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 29, 2010, 17:28:16 »
PO CO WAM TE PUNKTY?! dostaliście coś za to ? to jak kolejne punkty "Pomógł" które nic nie odzwierciedlają :/
A o które punkty Tobie chodzi? Miplopunkty czy punkty POI?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 29, 2010, 18:26:47 »
PO CO WAM TE PUNKTY?!

Taka już natura człowieka, że jest chciwy nawet na błyskotki bez żadnego znaczenia.
Nie ważne po co, ważne że one działają na wyobraźnię wielu i dzięki temu właściciel serwisu
gdyby tylko chciał, mógłby wpływać na jakość bazy POI, a wpływa wyłącznie na ilość.
Wystarczyłoby, żeby np. promował tymi nicniedającymi miplomilami POI w wybranych kategoriach,
żeby stworzyć 'ciśnienie' użytkowników na uzupełnianie/aktualizację/weryfikację punktów
tych właśnie kategorii.
Dzieki temu miałby bazę nie tylko duuużą, ale bardziej wiarygodną, aktualną i kompletną,
ku pożytkowi wszystkich użytkowników.
Ale jak widać nie chce, liczy się tylko i wyłącznie ilość POI, reszta jest bez znaczenia.

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 29, 2010, 18:30:42 »
Zgadzam się z nocnymMarkiem, może np. 10k miplomil to 25%zniżki na przedłużenie licencji? Albo etat dla kogoś kto będzie jeździł i weryfikował? :)

*

Dżeju

« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 29, 2010, 18:45:37 »
Zgadzam się z nocnymMarkiem, może np. 10k miplomil to 25%zniżki na przedłużenie licencji? (...)

Ale masz chyba na myśli te 10k miplomili z wybranych (istotnych, ale z kolei dla kogo ? ), przez AM kategorii, a nie jak leci ? Bo inaczej, to dopiero by było  :terrified: 
Jak już kiedyś napisano, powstałaby kategoria: nisko przelatujące gołębie  :evil:

*

Offline pasza_sadyka

• 366
  • Sprzęt: Xperia Neo
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 29, 2010, 18:49:50 »
Może jakiś nowy system punktowania? W kategoriach które z oczywistych powodów są istotne więcej mil a za inne mniej? Może aqurat powinien pomyśleć o finansowym wsparciu moderatorów co mogło by być bodźcem do "przykładania się" i np. wyjazdów w teren? Sam nie wiem.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 29, 2010, 21:38:48 »
Witam wszystkich.

Z prawdziwą przyjemnością pragnę zakomunikować, że w najbliższych godzinach (czytaj w dniu jutrzejszym) zostaną wprowadzone zmiany w systemie naliczania punktów serwisu Miplo.

Zmianie ulegnie punktacja naliczana za propozycje.

Nowa punktacja będzie następująca:

zmiana mało przydatna (0)
zmiana przydatna (1)
zmiana bardzo przydatna (5)
zmiana niezbędna (10)

Za propozycje usunięcia system będzie rekomendował domyślnie 10 pkt.

Do wszystkich Moderatorów przed wprowadzeniem zmiany zostanie rozesłany komunikat.
W mailingu do Moderatorów zarekomendujemy nagradzanie najwyższa ilością MM użytkowników składających sensowne propozycje do POI.

Przypominam Użytkownikom, że każda propozycja wykasowania POI musi posiadać uzasadnienie wykasowania.
Jest to wymagane do jej zatwierdzenia. Propozycje wykasowania bez podania przyczyny będą odrzucane.
W tym temacie Moderatorzy będą również kierować się rankingiem (zaufaniem) do naszych najlepszych Użytkowników, budowanym od wielu lat.
W tym miejscu zachęcam obecnie mniej aktywnych Użytkowników do dołączenia do naszej czołówki na liście http://www.miplo.eu/users.php

Przypominam, że w przypadku błędu lokalizacji ikony na mapie w zakresie do 500m należy proponować zmianę lokalizacji a nie wykasowania wraz z propozycją nowego POI.
Zmiany wnoszące do bazy nowe informacje, np. uzupełniające bieżące zapisy o numeracje telefoniczną / faksową będą oceniane wyżej niż zmiany, nazwijmy to "kosmetyczne", np. drobne poprawki zapisów.

Mam również nadzieję, że wszyscy odbiorą wprowadzone zmiany w sposób pozytywny i będą one dobrą zapowiedzią kolejnych zmian idących w kierunku spełnienia postulatów naszych Drogich Użytkowników.

Serdecznie pozdrawiam,

PPepe - Global Moderator Miplo.eu
http://www.miplo.eu/users.php?u=PPepe

*

Offline jartro

• 555
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 29, 2010, 22:08:32 »
Nie wszyscy robią coś tylko za kasę. Być może Ty-tak. Chciałem pomóc-pomogłem. Nie oczekiwałem nic w zamian. Ty nie chciałeś-to nie pomogłeś i też dobrze. :ohreally:
 A krzyczeć w necie nie trzeba :-|
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 22:23:19 wysłana przez jartro »

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 29, 2010, 22:42:10 »
A ja z innej strony.

Wykupuję subskrypcję, płacę kasę i dostaję nową wersję programu. Dotychczas jest OK. Ale dlaczego Aqurat zmusza mnie do ożenku z trzecią firmą Miplo? Wydaje mi się, że podstawowe kategorie związane nawigacją, np. blokady dróg, radary, korki powinien mi gwarantować Aqurat. Resztę jeżeli ma takim kaprys mogę pobierać z Miplo.

Jest tutaj taki przekręt. Aqurat wyręcza się inną firmą i w razie problemów za nic nie odpowiada. To ktoś inny jest winny.

Podsumowując. Nie potrzebuję 99% tych POI. Chciałbym najważniejsze dostać z Aqurat wraz z gwarancją jakości. Reszta (POI) to już inna bajka. Dodam, że nie jest tutaj moim celem ocena jakości serwisu Miplo. Post dotyczy tylko i wyłącznie uchylaniu się Aquratu od swoich obowiązków.

*

Offline tomek1970

• **
  • 116
  • Sprzęt: MIO P560 + WM6.0
« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 29, 2010, 22:55:22 »
Po tym co zapowiedział Ppepe Boję się przegięcia w drugą stronę, usuwania wszystkiego co się da bez względu na zasadność :mrgreen:.
Piszę to bo sam miałem doświadczenie podczas majowej powodzi gdy zgłosiłem do zablokowania odcinek drogi 256 zalanej przez Wisłę, pierwszą blokadę ktoś zdjął po tygodniu, więc postawiłem drugą z wyraźną notatką że sam zgłoszę do usunięcia gdy droga zostanie otwarta. Druga blokada znowu została usunięta po dwóch tygodniach a efekt był taki że zamknięta droga była widoczna jako otwarta jeszcze przez prawie tydzień.

*

Offline jagga68

• **
  • 187
  • Sprzęt: NR460 + AM EU, Nokia E52 + Ovi Maps, HTC Desire S
« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 29, 2010, 22:59:04 »
A ja z innej strony.

Wykupuję subskrypcję, płacę kasę i dostaję nową wersję programu. Dotychczas jest OK. Ale dlaczego Aqurat zmusza mnie do ożenku z trzecią firmą Miplo? Wydaje mi się, że podstawowe kategorie związane nawigacją, np. blokady dróg, radary, korki powinien mi gwarantować Aqurat. Resztę jeżeli ma takim kaprys mogę pobierać z Miplo.

Jest tutaj taki przekręt. Aqurat wyręcza się inną firmą i w razie problemów za nic nie odpowiada. To ktoś inny jest winny.

Podsumowując. Nie potrzebuję 99% tych POI. Chciałbym najważniejsze dostać z Aqurat wraz z gwarancją jakości. Reszta (POI) to już inna bajka. Dodam, że nie jest tutaj moim celem ocena jakości serwisu Miplo. Post dotyczy tylko i wyłącznie uchylaniu się Aquratu od swoich obowiązków.
Przesadzasz, od dłuuugiego czasu wiadomo że miplo dostarcza POI, to nie jest żadna tajemnica. Natomiast  czy akurat gwarancja Aquart'u bylaby wyższa niz gwarancja Miplo, no cóż chyba trochę trudno na ten temat dyskutować... Poza tym równie dobrze mógłbyś skierować zastrzeżenia do Navteq'u ktory dostarcza POI dla wersji AM-EU, napisz im że 99% POI nie potrzebujesz, na pewno rozpatrzą Twoją petycję z pełnym zrozumieniem :wink:

No i z jeszcze innej strony... nikt Ciebie do niczego nie zmusza, wraz z subskrybcją dostajesz wbudowane POI w mapy od Aqurat'u, czy chcesz je aktualizować przez MiploSync to jest tylko i wyłącznie Twoja dobra wola... a czy Miplo nazywa się Miply czy tez np Automapa-POI-servis, co za różnica?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 23:10:36 wysłana przez jagga68 »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 29, 2010, 23:11:32 »
Wytłumaczcie mi proszę jaką trzeba zaproponować zmianę  do poi  hotel Westin w Warszawie żeby było ok.  Problem z nim mam taki  że żeby go wyszukało w AM to trzeba wpisywać : the wes...    :-|   jak zacząć :westi.... to go "nima" :worried:  Hotel nazywa się The Westin ale kto tak w Polsce mówi  nawet neon na hotelu mają bez "The"
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 29, 2010, 23:13:27 »
Wykupuję subskrypcję, płacę kasę i dostaję nową wersję programu. Dotychczas jest OK. Ale dlaczego Aqurat zmusza mnie do ożenku z trzecią firmą Miplo?

Aż się boję napisać, że mapy masz od Geosystems i Navteqa, zdarzenia drogowe od GDDKiA,
a dane traffic nawet trochę ode mnie  :E

Połączone: Lipiec 29, 2010, 23:32:33
Wytłumaczcie mi proszę jaką trzeba zaproponować zmianę ...
Żadnej, wyszukiwania działa dla każdego wyrazu z nazwy z osobna:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 29, 2010, 23:32:33 wysłana przez nocnyMarek »