Miplo - nowy serwis internetowy - uwagi

• 558 Odpowiedzi
  • 88582 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Ogon

• 15
Odp: Miplo - nowy serwis internetowy - uwagi
« Odpowiedź #420 dnia: Wrzesień 13, 2007, 10:33:07 »
Jeszcze jedno pytanie:

W opcjach subskrypcji jest mozliwosc wybrania ilosci Wymaganych potwierdzeń.
Jak potwierdza się punkty?

Pytam się ponieważ uzywajac miplosync-a nie sciagaja mi sie wszystkie punkty (sciagnelo sie ich chyba z 10) z kat. fotoradary gdzie mam "zaznaczone wymagane jedno potwierdzenie" - no chyba, ze przyczyna tego lezy gdzie indziej.

Kolejne jedno pytanie:
Dzisiaj pojawiła się masa zdublowanych pukntów w mojej miejscowości (Legionowo) okazało się, że jeden z użytkowników zaimportował konto z mobilne.net (jest 13.09.2007). Jak w takim razie moderator powinien reagować na takie zdublowane punkty? Które powinne zostać?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2007, 11:19:00 wysłana przez Ogon »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #421 dnia: Wrzesień 13, 2007, 13:40:49 »
Jako potwierdzenia są chyba traktowane nowe POI z synchronizacji o tej samej/mocno zblizonej lokalizacji.
Czyli wygląda na to, że import jest nadal możliwy, choć nie ma już dostępu przez www
Do 9 września sprawa była jasna - importowane miały pierwszeństwo,
a co z maruderami? Nie wiem, spytaj support, moim zdaniem 'termin ochronny' minął.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #422 dnia: Wrzesień 13, 2007, 13:56:37 »
Niekoniecznie zaimportował konto... możliwe że wczytał plik z poi i zsynchronizował go... Ja właśnie usuwam duble z Jabłonny i Legionowa [moderator regionu]...
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #423 dnia: Wrzesień 13, 2007, 14:09:31 »
Historia każdego z 1266 punktów użytkownika misiek_to_ja jest taka sama:
12.09.2007, 00:46, import z mobilne.net
A wczytanie POI z mobilne+synchronizacja chyba nie wystarczy, kategorie w miplo maja inne nazwy.
ZTCW w miplo miało być zabezpieczenie, żeby nie dało się zsynchronizować POI z mobilne, inaczej pierwszy
'synchronizator' zostałby 'autorem zastępczym' wszystkich POI z mobilne,których nie było jeszcze w miplo.

*

Offline sponsor

• **
  • 198
    • Download from RapidShare Without Waiting
  • Sprzęt: LOOX n560 WM6.1 SDHC6 8GB, AM6, Nokia N95, HTC Touch Pro, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #424 dnia: Wrzesień 13, 2007, 14:33:49 »
Ok, sorki... Ale za to Ogon ma troche więcej MiploMil :-)
http://fixrapid.com/?premium=sponsor79 - Download from RapidShare Without Waiting

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #425 dnia: Wrzesień 13, 2007, 15:05:11 »
Ja wczoraj i dzisiaj zgłosiłem do usuniecia ze 30-40 dubli a najwięcej pamiętam to było chyba w kategorii BZWBK...... jak zobaczyłem ile jest tego to ręce mi opadły... nie mniej pousuwałem większośc w Warszawie, Bydgoszczy i Toruniu....
ISTQB Certified Tester

*

Dżeju

« Odpowiedź #426 dnia: Wrzesień 13, 2007, 18:00:45 »
Dzisiaj pojawiła się masa zdublowanych pukntów w mojej miejscowości (Legionowo) okazało się, że jeden z użytkowników zaimportował konto z mobilne.net (jest 13.09.2007). Jak w takim razie moderator powinien reagować na takie zdublowane punkty? Które powinne zostać?

Ja tam usuwam takie od razu, tak jak NM napisał, okres ochronny już się skończył  :]

*

Offline Ogon

• 15
« Odpowiedź #427 dnia: Wrzesień 13, 2007, 18:15:48 »
Ja tam usuwam takie od razu, tak jak NM napisał, okres ochronny już się skończył  :]
Dobrze wiedzieć.

Fajnie też że dowiedziałem sie kto jest moderatorem mojego regionu - dzieki sponsor :)

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #428 dnia: Wrzesień 13, 2007, 18:17:05 »
Ja dzisiaj kilka osób oprosiłem aby usunęli wszystkie punkty z kategorii które moderuję a następnie pobrali aktualną bazę przez synchronizację.
3 razy dziennie do weryfikacji trafiały punkty, które usunąłem lub przeniosłem do innej kategorii - a było tego trochę
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 13, 2007, 18:41:05 wysłana przez igab »

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #429 dnia: Wrzesień 13, 2007, 19:21:14 »
Od dwóch dni  (próbowałem kilka razy) mam komunikat "serwer przeciążony".
Żenada. Płacę i wymagam  :evil:

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #430 dnia: Wrzesień 14, 2007, 12:28:09 »
Płacisz za mapę, a POI masz jako bonus :E
palmus
palmus

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #431 dnia: Wrzesień 14, 2007, 12:35:35 »
Pytanie: gdzie i jak sie potwierdza?
ISTQB Certified Tester

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #432 dnia: Wrzesień 14, 2007, 20:26:53 »
Płacisz za mapę, a POI masz jako bonus :E
palmus
Tak. Jako wartość dodaną. A właściwie odjętą.  :D
Przecież też żałosny serwis jest kompletnie do bani.
Już czwarty raz zmieniam plik do synchronizacji. Bo jeden synchronizuje się parę razy i koniec. Pół paska postępu i stop. I to "pracujemy nad tym". Mało było czasu?

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC Sensation + HTC Touch Pro2 + HTC TyTN2
« Odpowiedź #433 dnia: Wrzesień 14, 2007, 21:24:02 »

To sie nawyprawialo - te duble to oczywiscie efekt importu mojego konta z mobilne.net. Szkoda troszke, ze autorzy serwisu tak niesprawiedliwie traktuja ludzi, ktorzy przed importem jednak troszke sie starali i byli w pierwszej piatce (a przez dlugi czas w pierwszej trojce) wprowadzaczy punktow i w pierwszej dwojce poprawiaczy .... Bylem na ponad miesiecznym urlopie, czasami zagladalem, zeby sie zsynchronizowac, wracam, a tu taki surprise ... no coz - zycie rozczarowuje ...  Czy Wy dostaliscie jakiegos maila z informacja, ze jest jakis okres ochronny czy cos takiego, bo inaczej punkty niezaimportowane pojda na konto kogos innego? Bo ja przegladam archiwum skrzynki i nic takiego nie widze. Jak to w ogole teraz jest,  ktos kto sie zsynchronizowal przed moim importem, a po okresie ochronnym z moimi punktami jest teraz ich autorem ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2007, 21:37:07 wysłana przez misiaczek »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #434 dnia: Wrzesień 14, 2007, 21:46:44 »
Nikt nie jest autorem Twoich punktów, po prostu nowi użytkownicy utworzyli je od nowa,
Nazwa POI i jego zawartość jest na tyle szablonowa, że nie możesz powiedzieć że to Twoje POI
po prostu na mobilne Ty je pierwszy wprowadziłeś, na miplo niektórzy byli szybsi od Ciebie,
ja sam wprowadziłem kilka, kiedy minął miesiąc, a Ty nie zaimportowałeś konta.
Ale To nie są Twoje POI z mobilne, bo miplo (ZTCW) nie pozwala na wprowadzenie przez synchronizację
POI które są identyczne z punktami z mobilne. Inni mogli to tylko zrobić ręcznie.

ps. Jak dotąd jeszcze ponad połowa Twoich punktów jest jeszcze niezatwierdzona
każdy punkt w miplo wymaga zatwierdzenia przez moderatora,
(moderator może sam zatwierdzić swoje POI z kategorii/obszarów które moderuje)
jeśli nadal masz ochotę moderować zgłoś chęć do supportu miplo.
Napisane: 14-09-2007, 21:44:26
.... Bylem na ponad miesiecznym urlopie, czasami zagladalem, zeby sie zsynchronizowac

Jeśli zaglądałeś do serwisu to nie sposób było przeoczyć informacji o miplo ...

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
« Odpowiedź #435 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:09:41 »
Nikt nie jest autorem Twoich punktów.... Inni mogli to tylko zrobić ręcznie.

Ufff to tu mnie uspokoiles... Myslalem, ze skala zjawiska jest wieksza, a pojedyncze sztuki jestem w stanie przezyc :)

ps. Jak dotąd jeszcze ponad połowa Twoich punktów jest jeszcze niezatwierdzona
.... jeśli nadal masz ochotę moderować zgłoś chęć do supportu miplo.

OK, dzieki za wyjasnienia, na razie jestem troszke zagubiony z tymi zmianami, przekopuje sie przez wpisy na forum, to lada moment powinienem wrocic do zywych. Urlop troszke mnie rozstroil :)

Jeśli zaglądałeś do serwisu to nie sposób było przeoczyć informacji o miplo ...

Oj ja nie mowie, ze przeoczylem informacje o miplo. Maile z informacja dostalem, zapisalem sie tez na testy, a potem na urlop pojechalem. Wracam, a tu po ptakach :) Nie moge znalezc tylko zadnej informacji o tym okresie ochronnym.

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #436 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:17:42 »
Nie mogę znalezc tylko zadnej informacji o tym okresie ochronnym.

Bo jej tak wprost nikt nie wypowiedział.  Serwis mobilne miał być zamknięty 09.09.2007 i to się stało, no może nie z tą datą ale jednak. Importów ma już nie być. W kategorii PEKAO; BPH: Fotoradary stacjonarne pilnuje żeby punkty importowane z mobilne zajmowały miejsce wprowadzonych ręcznie. Pilnie nad tym pracuję.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #437 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:26:01 »
Cytat: misiaczek
Nie moge znalezc tylko zadnej informacji o tym okresie ochronnym.

Bo tak w zasadzie to on w ogóle nie był planowany, został, że tak powiem, przez nas wywalczony...

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
« Odpowiedź #438 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:36:33 »
W kategorii PEKAO; BPH: Fotoradary stacjonarne pilnuje żeby punkty importowane z mobilne zajmowały miejsce wprowadzonych ręcznie. Pilnie nad tym pracuję.
Nie ukrywam, ze mocno mnie to cieszy :)))

Napisalem do chlopakow z miplo.pl, zeby przywrocili mi moderacje moich ulubionych kategorii, nie mowie, ze wszystkich, ale chociaz tych, do ktorych najwiekszy wklad i serce wlozylem ... Tak bede mogl troszke zapanowac nad tym, bo obecnie niektore osoby namietnie wywalaja wszystkie moje punkty.

Napisane: Wrzesień 14, 2007, 22:32:54
Cytat: misiaczek
Nie moge znalezc tylko zadnej informacji o tym okresie ochronnym.

Bo tak w zasadzie to on w ogóle nie był planowany, został, że tak powiem, przez nas wywalczony...

No super, domyslam sie, co bylo powodem tej decyzji, ale jakis komunikat mogl pojsc w stylu, ze masz 7 dni na import konta, bo inaczej punkty dodane przez userow maja pierwszenstwo ... Ja bym zareagowal, bo maile nawet na urlopie regularnie sprawdzam. Poza tym czemu te zmiany wykonywane byly w okresie urlopowym, czy tylko ja odpoczywam ?

« Odpowiedź #439 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:44:02 »
No super, domyslam sie, co bylo powodem tej decyzji, ale jakis komunikat mogl pojsc w stylu, ze masz 7 dni na import konta, bo inaczej punkty dodane przez userow maja pierwszenstwo ... Ja bym zareagowal, bo maile nawet na urlopie regularnie sprawdzam. Poza tym czemu te zmiany wykonywane byly w okresie urlopowym, czy tylko ja odpoczywam ?

Na import konta miałeś miesiąc - jeżeli ktoś w tym czasie tego nie zrobił to już jego sprawa - nie będziemy przecież czekali na kogoś kto ma miesięczny lub 2miesięczny urlop

PS: Kto w ogóle daje teraz miesięczne urlopy?????? Trudno doprosić się o max 3 tygodnie a tu miesiąc

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #440 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:54:27 »
nie będziemy przecież czekali na kogoś kto ma miesięczny lub 2miesięczny urlop
Trzeba było poczekać. Może byłby czas na zrobienie działającego programu do synchronizacji, a nie wydawanie w pośpiechu - knota. :|

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
« Odpowiedź #441 dnia: Wrzesień 14, 2007, 22:56:04 »
Na import konta miałeś miesiąc - jeżeli ktoś w tym czasie tego nie zrobił to już jego sprawa - nie będziemy przecież czekali na kogoś kto ma miesięczny lub 2miesięczny urlop
Zgadzam sie, ale jakby poszedl jakis komunikat to wiekszosc spoznialskich podjelaby odpowiednie kroki ... Tak uznalem, ze nie mam czyms sie stresowac i wezme sie za to jak wroce. Nawet przez mysl mi nie przeszlo, ze tak sprawa moze sie skonczyc ...
PS: Kto w ogóle daje teraz miesięczne urlopy?????? Trudno doprosić się o max 3 tygodnie a tu miesiąc
Ba, ja zaszalalem i 5 tygodni sie lenilem :)) A bylo to mozliwe tylko i wylacznie dzieki temu, ze sam sobie szefem jestem :) Wyniki zostaly wypracowane, reszta zarzadu nie wyrazala sprzeciwu to poszedlem na zasluzony odpoczynek ... :)

*

Dżeju

« Odpowiedź #442 dnia: Wrzesień 14, 2007, 23:06:30 »
Tak bede mogl troszke zapanowac nad tym, bo obecnie niektore osoby namietnie wywalaja wszystkie moje punkty

Kolego Misiaczek, jeżeli w moderowanej przeze mnie kategori jest wprowadzony pkt. z datą 11.08.2007. i zatwierdzony, to wybacz ale nie bede go kasował, ponieważ ktoś 12.09.2007. dokonał synchronizacji i stworzył dubla. Co wówczas powie ten pierwszy wprowadzacz ?
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 14, 2007, 23:11:12 wysłana przez Dżeju »

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
« Odpowiedź #443 dnia: Wrzesień 14, 2007, 23:12:56 »
Kolego Misiaczek, jeżeli w moderowanej przeze mnie kategori jest wprowadzony pkt. z datą 11.08.2007. i zatwierdzony, to wybacz ale nie bede go kasował, ponieważ ktoś 12.09.2007. dokonał synchronizacji i stworzył dubla. Co wówczas powie ten pierwszy wprowadzacz ?

No ja rozumiem, ze przed 09.09.2007 taka sytuacja nie byla mozliwa ? Czy jednak tak ?

*

Dżeju

« Odpowiedź #444 dnia: Wrzesień 14, 2007, 23:20:12 »
Do dnia zamknięcia mobilne, jak sprawdzałem duble to importowane z mobillne zawsze zostawały, a kasowałem ręcznie utworzone. Według siebie jestem w porządku.

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
« Odpowiedź #445 dnia: Wrzesień 14, 2007, 23:26:44 »
Do dnia zamknięcia mobilne, jak sprawdzałem duble to importowane z mobillne zawsze zostawały, a kasowałem ręcznie utworzone. Według siebie jestem w porządku.
OK, jak pisalem, jezeli jest to kwestia kilkunastu, kilkudziesiecu punktow to przezyje jakos, gorzej jezeli skala bedzie szla w setkach lub tysiacach - to juz kosztowalo mnie troszke pracy i jest to srednio sprawiedliwe, bo autorzy stwierdzili, ze miesiac to wystarczajacy czas, a nawet zadna komunikacja o okresie ochronnym nie poszla do uzytkownikow. Dla mnie to troszke niepowazne ... Jak Ty bys czul sie na moim miejscu ? Szczerze ?

*

Dżeju

« Odpowiedź #446 dnia: Wrzesień 14, 2007, 23:48:59 »
Szczerze, to myślę, że czułbym się tak jak Ty teraz - czyli podle.

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
« Odpowiedź #447 dnia: Wrzesień 14, 2007, 23:52:59 »
Szczerze, to myślę, że czułbym się tak jak Ty teraz - czyli podle.
No wlasnie, ale coz ... teraz to juz ptakach, spoznilem sie 3 dni :)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #448 dnia: Wrzesień 14, 2007, 23:58:00 »
Bodajże jeszcze w piątek im pisałem, że przed zamknięciem mobilne mogliby ponowić zaproszenia
to tych użytkowników którzy jeszcze nie zaimportowali konta, a zwłaszcza tych z dorobkiem,
odpisali, że mają taki zamiar, ale czy to zrobili, tego już nie wiem...
A może masz jakiegoś antyspama i Ci wcięło/odbiło maila?

*

Offline misiaczek

• **
  • 100
« Odpowiedź #449 dnia: Wrzesień 15, 2007, 00:05:36 »
Bodajże jeszcze w piątek im pisałem, że przed zamknięciem mobilne mogliby ponowić zaproszenia
to tych użytkowników którzy jeszcze nie zaimportowali konta, a zwłaszcza tych z dorobkiem,
odpisali, że mają taki zamiar, ale czy to zrobili, tego już nie wiem...
A może masz jakiegoś antyspama i Ci wcięło/odbiło maila?

Ostatnia oficjalna komunikacja od chlopakow z mobilne/miplo byla 6 sierpnia. Pozniej nic juz nie dostalem. Konto mam na gmailu, w antyspamie nic wartosciowego tam nie ma. Wyslalem zapytanie do chlopakow w tej sprawie ... Ktos z innych forumowiczow dostal takiego maila ?