MIPLO - Błąd nieznany

• 9 Odpowiedzi
  • 2248 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MIPLO - Błąd nieznany
« dnia: Kwiecień 04, 2008, 15:58:35 »
Taki oto komunikat widnieje na moim urządzeniu przy próbie synchronizacji pliku z poi.
Musze pogratulowac akuratnemgo opisywania błędów w tym programie.
ma ktoś pomysły o co tym razem może chodzić?

Dodam, ze przed zainstalowaniem AM/miplo robilem hard reset coby wszystko bylo na czysciutkim urzadzeniu.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2008, 16:08:09 wysłana przez Robert de Clair »

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
Odp: MIPLO - Błąd nieznany
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 04, 2008, 16:43:59 »
W zakładce opcje MiploSync , wpisałeś właściwą ścieżkę ?

*

Offline slawekku

• 4
    • Pan
  • Sprzęt: Holux GPSmile 60, Palm T3,Asus P527
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 04, 2008, 16:52:48 »
Witam

Miałem to samo, próby re-instalacji programu miplo nic nie dawały. Ściągnąłem program ze strony miplo ponownie ( ten sam numer wersji, co miałem ) i zainstalowałem go po odinstalowaniu starej. Wszystko działa jak należy. Synchronizacja przebiegła poprawnie.

UPDATE: przy ponownej instalacji - pozwoliłem instalować w domyślnym katalogu. Przedtem wskazywałem kartę SD. Może to ma jakieś znaczenie.

Pozdrawiam
Sławek
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2008, 19:02:13 wysłana przez slawekku »
Slawomir Kulka

« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 04, 2008, 17:10:26 »
Nie pomogło :(

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 04, 2008, 17:11:57 »
Ja mam to samo na NavRoad 430BT. Odinstalowałem, ściągnąłem ponownie, zainstalowałem i doopa. Uwielbiam takie komunikaty które wyjaśniają wszystko. Zaznaczam, że na wersji 4.x działało bez zarzutu, choć teoretycznie nie ma to nic wspólnego, bo Miplosync odpalam bez udziału automapy. Pojęcia nie mam o co chodzi. Działało i nagle przestało...

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 04, 2008, 18:00:03 »
Generalnie w miplo mogli by dac mozliwosc pobierania POI na PC
bo z tego co widze to MIPLO na PC dziala TYLKO jak ma sie AM zainstalowaną na PC niech ktos mnie poprawi jakbym plótł bzdury.
Dzisiaj próbowałem zainstalowac i pobrać poi za pomocą komputerówi i PNA/PDA z systemami: XP HOME, XP PRO, VISTA HP32b, CE5.0, WM2003SE

XP - wysadzka z komunikatem systemowym  "wystąpił problem z aplikacja i..."
XP PRO - MIPLO powiedzialo NIEAUTORYZOWANE URZADZENIE...  rozumiem ze dlatego nieautoryzowane bo AM nie bylo tam zainstalowanej czy jak?
VISTA HOME PREMIUM 32bit - Wysadzka za kazdym razem przy próbie zapisu konfiguracji. komunikat: Program Miplo przestał odpowiadać.
CE5.0 (Akira 512) - NIEAUTORYZOWANE URZĄDZENIE (i tutaj nie zrozumiałem, bo AM normalnie miałem zainstalowaną)
WM2003SE (Dell Axim X30High) - Podczas synchronizacji komunikat "Błąd nieznany" (Także normalnie zainstalowana AM i MIPLO po Hard Resecie)

Oszaleć idzie, jaki to wszystko ma zwiazek? moze powinienem zainstalowac sobie jeszcze raz gdzies automape 4.x.x i tam zaciągać poi a potem podrzucać do 5.x.x
Jakieś to wszystko do pupy. Pozostaje mi odczekać aż zmieni się aplikacja na kolejny numerek albo ktoraś ze stron (AM lub brygada pod wezwaniem MIPLO) poprawia to co jest spierdzielone.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 04, 2008, 18:02:02 wysłana przez Robert de Clair »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 04, 2008, 18:10:15 »
Instalacja miplosynca jest tak samo powiązana z 1 urządzeniem jak AM,
jeśli chcesz mieć miplo na PC zapewne musisz zwolnić (przez suppoprt miplo)
przypisanie do sprzętu, na którym miałeś go wcześniej zainstalowanego.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 04, 2008, 18:18:04 »
No to zaszaleli, pogratulować pomysłu. Tyle, że nijak nie tłumaczy to nieznanego błędu (miplo było/jest na tym samym urządzeniu) :) skoro dla nich jest to nieznany błąd o jak ja mam go poznać ;)

*

Offline Roba

• 25
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 04, 2008, 18:57:46 »
Taki oto komunikat widnieje na moim urządzeniu przy próbie synchronizacji pliku z poi.
Musze pogratulowac akuratnemgo opisywania błędów w tym programie.
ma ktoś pomysły o co tym razem może chodzić?

Dodam, ze przed zainstalowaniem AM/miplo robilem hard reset coby wszystko bylo na czysciutkim urzadzeniu.
Też miałem ten problem, po zaktualizowaniu daty/godziny wszystko ruszyło. Z niewiadomego dla mnie powodu miałem przesuniętą datę o 2 dni do przodu. Za rękę nie złapałem, ale mam wrażenie, że nastąpiło to po pierwszej próbie połączenia z Miplo. Później wyskakiwał mi komunikat: błąd nieznany. Kiedy zauważyłem zmianę daty i przywróciłem prawidłową, problem zniknął.

« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 04, 2008, 19:22:31 »
BINGO :)

faktycznie (i to jest dziwne) mialem date zmienioną (choc godzine jak najbardziej prawidlową) I jestem pewien ze po hard resie ustawiałem / synchronizowałem te rzeczy.

Wracając do MIPLO SYNC No, nie mozna bylo odrazu dac w komunikacie programu Błędna Data Systemowa? :)

Problem rozwiązany, wielkie dzięki Roba