A co do braków to nic dziwnego Polska cały czas się buduje i ciągle sąjakies zmiany ciągle czegos przybywa aktualizowanie tego to naprawdę kawał ciężkiej roboty i nie sądzę by TT był aż tak rewelacyjny jesli chodzi o Polske
Coz, jezeli idzie o Ciechanow to bije AM na glowe - ma numeracje ktorej AM nie ma... :"P Rowniez np. Torun (numeracja) pojawil sie z tego co pamietam dopiero w mapach "u" - nie musze chyba dodawac ze i to miasto ma numeracje w TT?
Zgoda, AM ma za to numeracje w Wachocku.
Pytanie "za 100 punktow" - gdzie numeracja jest bardziej potrzebna - w miejscowosci o ludnosci 10, czy 50 tys mieszkancow?
Oczywiscie pytanie jest tendencyjne...
Destinatora zas nie chwale, bo go zwyczajnie nie znam.
a co do numeracji w Ciechanowie to fakt nadal jej nie ma w AM ale dziwi mnie dlaczego skoro oni to maja juz opracowane
Moze tak naprawde nie maja?
Albo w AM 4 beda stosowac mapy teleatlasa, identyczne jak TomTom :"PP
hmm... ciekawe.. sprawdzcie jakis adres np. w Wyszkowie albo w Ciechanowie. Z tego co wiem to są miasta i nawet siedziby powiatów, których w Polsce mamy pewnie 300-400. Niestety mi nie udało się znaleźć żadnego adresu.
Wyszkowa niestety w tej chwili nie sprawdze, bo moj T|X lezy w serwisie, a palmtop siostry ma zarejestrowane starsze mapy.
Przypuszczam jednak, ze bedzie podobnie jak z Ciechanowem.
Mam wrazenie ze TomTom i Aqurat maja po prostu inna strategie rozwoju map - Aqurat (AM) - najpierw duze miasta, potem wakacyjne pipidowki (zeby sie pochwalic ze nawet tam jest baza adresowa), potem srednie miasta (typu Ciechanow, Wyszkow).
TomTom (a wlasciwie Teleatlas) pokrywa numeracja "od gory do dolu" czyli - duze, srednie, mniejsze, najmniejsze.
IMO druga strategia jest skuteczniejsza - bo w Wachocku latwo znajde ulice i adres o ktory mi chodzi, a w Ciechanowie juz niekoniecznie.