Która trasa lepsza?

• 171 Odpowiedzi
  • 49462 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
Odp: Która trasa lepsza?
« Odpowiedź #150 dnia: Sierpień 20, 2012, 19:40:39 »
S7 jest dwupasmowa, DK10 ma szerokie pobocza i na odcinku do Góry jest prawie prosta, wiec łatwo wyprzedzać, na drodze 567 jest pusto i równo. Ja wolę dołożyć 10km i nie walczyć z TIR-am na DK62.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 20, 2012, 19:44:52 wysłana przez daro.s »
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #151 dnia: Sierpień 21, 2012, 19:11:26 »
[...] w Nowym Boryszewie/Płocku skręcam w ulicę Żyzną a później przejeżdżam nowym mostem i dalej DK 62 do Włocławka.
A ten manewr z nowym mostem jest wart ponad 5 km dłuższej trasy? Trochę tam po drodze trzeba kluczyć.

*

Offline daro.s

• 278
« Odpowiedź #152 dnia: Sierpień 21, 2012, 19:28:30 »
W załączeniu mapka przejazdu przez Płock, ja bym tego kluczeniem nie nazwał, napisałem jak ja jeżdżę ale każdy ma swoje ulubione trasy.
Pozdrawiam

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #153 dnia: Sierpień 21, 2012, 20:10:49 »
Myślałem, że może masz jakieś złe doświadczenia z jazdy przez miasto. Na Twojej mapce nie widać jednak kolejnego zawijasa, który jest konieczny przy wjeździe na 62 - trzeba albo dojechać do ul. Kolejowej (DK60) i skręcić w prawo aż do skrzyżowania z DK62 przed wjazdem na most, albo wcześniej zjechać z Dobrzykowskiej ulicą - nomen omen - Krętą i potem przeciąć DK60 i pojechać Popłacińską. No to jednak jest trochę kręcenia.

Aaaaaa, przyjrzałem się drodze 567 w granicach Płocka w dużym zbliżeniu na Targeo. Jeśli pokazują stan faktyczny, to jest ona ZAMKNIĘTA od ronda na skrzyżowaniu z Boryszewską. No to przesądza sprawę, być może nawet warto by uciec z 567 już wcześniej, w Rogozinie Królewskim, bo Żyzną pewnie jest poprowadzony objazd.

*

Offline Boncurek84

• 12
  • Sprzęt: Modecom Freeway M3 + AM EU + Motorola Moto G LTE
« Odpowiedź #154 dnia: Wrzesień 01, 2012, 12:01:07 »
Witajcie,
Jak jechać z Wrocławia na Poznań
Targeo proponuje przez Gostyń
Czy nie lepiej przez Leszno?

Jakieś sugestie, wybieram się tam  w październiku.

*

Smerfik

« Odpowiedź #155 dnia: Wrzesień 01, 2012, 12:18:22 »
Biorąc pod uwagę, że Poznań to prawie kraniec świata, a trasa Wrocław - Poznań to ogromne wyzwanie dla kierowcy, proponuję się dobrze zastanowić, czy Cię nie przerasta.
A tak poważniej. W przypadku tej konkretnej trasy, bez podania bliższych szczegółów "mety", trudno o czymkolwiek dyskutować. Inaczej będzie wyglądał dojazd do zach i pn-zach rubieży Poznania, a diametralnie różny do wsch, lub poł-wsch
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 01, 2012, 12:28:14 wysłana przez Smerfik »

*

Offline pR0SiAczek

• 286
  • Sprzęt: HTC Touch HD / Neo V / BBZ10
« Odpowiedź #156 dnia: Wrzesień 01, 2012, 15:49:14 »
Biorąc pod uwagę, że Poznań to prawie kraniec świata, a trasa Wrocław - Poznań to ogromne wyzwanie dla kierowcy, proponuję się dobrze zastanowić, czy Cię nie przerasta.
A tak poważniej. W przypadku tej konkretnej trasy, bez podania bliższych szczegółów "mety", trudno o czymkolwiek dyskutować. Inaczej będzie wyglądał dojazd do zach i pn-zach rubieży Poznania, a diametralnie różny do wsch, lub poł-wsch

Możliwe, że kolega nie spodziewa się zatwardzenia od Stęszewa. Ale na poważnie to faktycznie należy podać nieco więcej szczegółów. Tym bardziej, że to dość krótki odcinek.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #157 dnia: Wrzesień 27, 2012, 21:53:53 »
Witam, mam problem.

W piątek 12 października będę jechał z Łodzi do Warszawy na Bobrowiecką. Muszę dojechać około 8.30. AM prowadzi mnie A2 (OK) i w Wa-wie Połczyńską, Kasprzaka, Prymasa Tysiąclecia, Al. Jerozolimskie, Kopińska, Wawelska, Armii Ludowej, Waryńskiego, Goworka, Spacerowa, Belwederska, Chełmska.

Mało znam Wa-wę, a do tego jest ona cała rozkopana. Spóźnienie byłoby fatalne, więc szukam optymalnego przejazdu i sensownego czasu przejazdu.

Z góry dziękują za uwagi.

*

Offline SpokoKoko

• **
  • 220
  • Pozdrowienia / Regards / Mit freundlichen Gruessen
  • Sprzęt: SE Live (android GB 2.3.4) | HTC HD2
« Odpowiedź #158 dnia: Wrzesień 28, 2012, 09:23:38 »
Witam, mam problem. W piątek 12 października będę jechał z Łodzi do Warszawy na Bobrowiecką.
Jaki problem ? Właśnie z AM już go nie masz, bo z wielu dróg wybiera najlepsze oraz prowadzi jak najlepszy pilot, nigdy o tym nie zapominaj - tak głosi producent, a ja mu wierzę :P :E Jedziesz sobie A2, a potem w Wawie włączasz live drive i nie wiesz co to korki i jesteś przed czasem na Bobrowieckiej. Dobra, idę wziąć leki, bo chyba poprzednie przestają działać :E
android: aAM 1.4.1 (mapa 1209 PL) ; naviexpert 8.x

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #159 dnia: Wrzesień 28, 2012, 14:24:28 »
Dziękuję za błyśnięcie intelektem na miarę AQ.

Szkoda tylko, że nie na temat. LD to sobie włącz, ja tego nie zrobię, bo mój sprzęt nie ma takiej możliwości. A jak już zaczną działać leki, to może będziesz potrzebował od kogoś jakiejś rady. Chętnie Ci udzielę.

Zdrówka.

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #160 dnia: Wrzesień 28, 2012, 15:28:53 »
Często jadę tą trasą o godzinie 8:00 = Wolska - Prymasa - Al. Jerozolimskie - itd. do Chełmskiej, więc praktycznie w to samo miejsce i o tej samej godzinie.
Jak masz być na 8:30 to uwzględnij ewentualne dodatkowe utrudnienia (awaria na lewym pasie lub wypadek) i załóż że masz być na 7:30, tę godzinkę możesz w przypadku dojechania wcześniej poświęcić na kawę i mieć spokojną głowę.
Pora jest fatalna (biura, szkoły itp. wszyscy na tę godzinę), jak zjedziesz z A2 wcześniej np. w Pruszkowie to skrót też jest ryzykowny Pruszków - Wawa lub Pruszków przez Raszyn do Warszawy.
LD nic nie pomoże a wyłaczenie pliku speed.a też jest dobrym rozwiązaniem bo nie kieruje na równoległe drogi na których przejezdność jest podobna.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 28, 2012, 15:35:08 wysłana przez ycbo »

*

Offline WaFel1985

• 979
  • Sprzęt: XIAOMI MI4S ;SGS3;2x6310i;SeLWW
« Odpowiedź #161 dnia: Wrzesień 28, 2012, 17:46:37 »
Witam, mam problem. W piątek 12 października będę jechał z Łodzi do Warszawy na Bobrowiecką.
Jaki problem ? Właśnie z AM już go nie masz, bo z wielu dróg wybiera najlepsze oraz prowadzi jak najlepszy pilot, nigdy o tym nie zapominaj - tak głosi producent, a ja mu wierzę :P :E Jedziesz sobie A2, a potem w Wawie włączasz live drive i nie wiesz co to korki i jesteś przed czasem na Bobrowieckiej. Dobra, idę wziąć leki, bo chyba poprzednie przestają działać :E

Otóż to. Ja tez jakoś nie zrozumiałem pytania.
Rownie dobrze można napisać  : Mam problem , dzisiaj pójde kupić nowy telefon od operatora.
Ale do jasnej-ciasnej jaki problem ?
Bo tu raczej nikt nie wie o co pytasz.
Co innego ze odpowiedź na twój post Izaw (pytanie to nie było) nie miała treści merytorycznej. Była napisana chyba dla "jaj".
Podejrzewam ze gdybyś zadal konkretne pytanie to ktoś by odpowiedział.
Bez komentarza zostawię kwestię "przyjazni" między moderatorem a SpokoKoko

*

Offline JD-MM

• 1145
  • Sprzęt: SGS6 SM-G920F
« Odpowiedź #162 dnia: Wrzesień 28, 2012, 17:57:12 »
Witam, mam problem.

W piątek 12 października będę jechał z Łodzi do Warszawy na Bobrowiecką. Muszę dojechać około 8.30. AM prowadzi mnie A2 (OK) i w Wa-wie Połczyńską, Kasprzaka, Prymasa Tysiąclecia, Al. Jerozolimskie, Kopińska, Wawelska, Armii Ludowej, Waryńskiego, Goworka, Spacerowa, Belwederska, Chełmska.

Mało znam Wa-wę, a do tego jest ona cała rozkopana. Spóźnienie byłoby fatalne, więc szukam optymalnego przejazdu i sensownego czasu przejazdu.

Z góry dziękują za uwagi.

Tak wyglądało całe pytanie Kol. izaw.

*

Offline daro.s

• 278
« Odpowiedź #163 dnia: Wrzesień 29, 2012, 07:35:39 »
Witam

Dla osoby która nie zna Warszawy jest to prawie optymalna trasa, na pewno zmodyfikował  bym końcówkę: pojechałbym Armii Ludowej do Czerniakowskiej i w prawo w Chełmską - mniej swiateł.
Musisz się liczyć po drodze z dwoma korkami: pierwszy to końcówka Kasprzaka i Prymasa Tysiąclecia ok 20 min (czasami jadę równoległą Ordona lecz decyzję podejmuję w ostatniej chwili, gdy zbyt dużo samochodów skręca w Ordona to może się okazać, że jeszcze stracisz zamiast zyskać czas) drugie miejsce gdzie zawsze się korkuje to Wawelska na odcinku do skrzyżowania z Żwirki i Wigury 15-20 min (światła na tym skrzyżowaniu od strony Wawelskiej przepuszczają po kilka samochodów). Możesz to miejsce ominąć jadąc od Prymasa Tysiąclecia prosto w Bitwy Warszawskiej 20r (trochę się korkuje ok 10min) dalej w pustą Banacha do Żwirki i Wigury w lewo a potem w prawo w Wawelską. Od tego miejsca Wawelską jeździ się zawyżając ETA. Ja zazwyczaj ten odcinek jadę inaczej, ale nie chcę Cię wpuszczać w uliczki osiedlowe.

Mam nadzieję, że odpowiedziałem na Twoje pytanie. 
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 29, 2012, 07:44:29 wysłana przez daro.s »

*

Offline pR0SiAczek

• 286
« Odpowiedź #164 dnia: Październik 02, 2012, 16:41:06 »
Witam

Dla osoby która nie zna Warszawy jest to prawie optymalna trasa, na pewno zmodyfikował  bym końcówkę: pojechałbym Armii Ludowej do Czerniakowskiej i w prawo w Chełmską - mniej swiateł.
Musisz się liczyć po drodze z dwoma korkami: pierwszy to końcówka Kasprzaka i Prymasa Tysiąclecia ok 20 min (czasami jadę równoległą Ordona lecz decyzję podejmuję w ostatniej chwili, gdy zbyt dużo samochodów skręca w Ordona to może się okazać, że jeszcze stracisz zamiast zyskać czas) drugie miejsce gdzie zawsze się korkuje to Wawelska na odcinku do skrzyżowania z Żwirki i Wigury 15-20 min (światła na tym skrzyżowaniu od strony Wawelskiej przepuszczają po kilka samochodów). Możesz to miejsce ominąć jadąc od Prymasa Tysiąclecia prosto w Bitwy Warszawskiej 20r (trochę się korkuje ok 10min) dalej w pustą Banacha do Żwirki i Wigury w lewo a potem w prawo w Wawelską. Od tego miejsca Wawelską jeździ się zawyżając ETA. Ja zazwyczaj ten odcinek jadę inaczej, ale nie chcę Cię wpuszczać w uliczki osiedlowe.

Mam nadzieję, że odpowiedziałem na Twoje pytanie.

Potwierdzam, że Ordona potrafi zamrozić bardziej niż Prymasa, a podane "straty czasowe" są typowymi dla tych odcinków. Podobnie wybrałbym Bitwy zamiast pchanie się do Wawelskiej.

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #165 dnia: Październik 10, 2012, 22:02:24 »
@@ daro.s pROSiAczek

A może Bitwy Puławskiej Warszawskiej, Żwirki i Wigury, Racławicka, Odyńca, Dolna do Sobieskiego. Czy warto ominąć Wawelską?

@down dzięki.
« Ostatnia zmiana: Październik 11, 2012, 01:42:56 wysłana przez izaw »

*

Offline annkor

• **
  • 234
  • Sprzęt: MDACIV; AM z licencją;
« Odpowiedź #166 dnia: Październik 10, 2012, 22:46:21 »
@@ daro.s pROSiAczek

... Puławskiej...
a może Warszawskiej   B) bo znowu będzie na Automapę, że ma braki adresowe  :wink:
"Nie mów co wiesz, lecz wiedz co mówisz"

*

Offline pR0SiAczek

• 286
« Odpowiedź #167 dnia: Październik 11, 2012, 12:02:45 »
@@ daro.s pROSiAczek

A może Bitwy Puławskiej Warszawskiej, Żwirki i Wigury, Racławicka, Odyńca, Dolna do Sobieskiego. Czy warto ominąć Wawelską?

@down dzięki.

Wydaje mi się, że Wawelska>Armii Ludowej>Czerniakowska będzie najszybszą... Na Żwirki Wigury się ugotowałem parę razy konkretnie, więc ja jej unikałbym.

*

Smerfik

« Odpowiedź #168 dnia: Październik 11, 2012, 12:22:25 »
W sobotę jadę z Poznania do Cieplic i stąd moja prośba o opinię. Jak na chwilę obecną wygląda odcinek z Legnicy do Jeleniej Góry przez Złotoryję i Świerzawę. Kiedyś jakość drogi mnie odstraszyła od tego malowniczego OS-u i zacząłem jeździć od Legnicy do Jeleniej 3-ką, przez Bolków. Poproszę o sprawdzoną opinię - jechać OS-em, czy trzymać się 3-ki?. A może 3-ką do Jawora i tutaj odbić na 365 ?
Z góry dziękuję za sugestie.

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #169 dnia: Październik 11, 2012, 12:25:49 »
Jedź DK3.
Przez Złotoryję i Świerzawę czasowo i odległościowo jest +/- tak samo, ale droga niewygodna.
To nie tablica ogłoszeń !

*

Smerfik

« Odpowiedź #170 dnia: Październik 11, 2012, 14:32:06 »
@ rgr
Dzięki. Będę się trzymał 3-ki :ok:. Świerzawę zostawiam wielbicielom driftingu :D

*

Offline izaw

• 1165
« Odpowiedź #171 dnia: Październik 11, 2012, 22:16:55 »
@pR0SiAczek

Dzięki. Tak zrobię.