(...)Bo na tym rondzie wbrew temu co sugerujesz jest wszystko OK.
Wyszyńskiego skręca w lewo, a komunikaty słowne współgrają z ikoną manewru.
(komunikat brzmi: na rondzie w lewo, drugi wyjazd)
Wg mnie nie jest OK, bo to nie jest w lewo. Piszę o organoleptycznie doświadczanym zjawisku zmyłki. Piszę o konkretnym skrzyżowaniu o ruchu okrężnym i dla mnie opieranie komunikatu manewru o wyliczanie kątów na wjazdach/zjazdach jest głupotą. Podobnie uciążliwą jak błąd z rondami w centralnej PL opisywanymi "w prawo, w lewo, w prawo" w jednej z poprzednich wersji AM. Niemniej dziękuję za wyjaśnienie skąd takie, a nie inne komunikaty. Przy kolejnych akcjach "prosto wg oznakowania pionowego/poziomego, ale w lewo/prawo wg AM" łatwiej mi przyjdzie pogodzić się z logiką programu.
@Sygma: podany przykład jest mimo wszystko daleki od tego o czym ja piszę. W Radomiu masz "w lewo i bardziej w lewo"

Jakby nie patrzeć w lewo. W Gorzowie jest oznakowanie jazdy prosto w ciągu Wyszyńskiego, które w mojej ocenie jest co najwyżej "lekko w lewo" (czyli jak dawniej w AM) i w lewo, które jest rzeczywiście w lewo w Odrodzenia. Ale to są drobiazgi, taka mikrorysa na krystalicznym wizerunku AQ, AM i Geosystems

Bo do ideału im w mojej ocenie sporo brakuje, mimo że biją resztę o trzy długości.