Książka: skarg (wniosków) i zażaleń do moderatora

• 8 Odpowiedzi
  • 1632 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
Książka: skarg (wniosków) i zażaleń do moderatora
« dnia: Styczeń 23, 2009, 00:37:49 »
No tak,
nowy wątek - nie wiadomo po co?
Z wielu powodów, ale napiszę tylko o "jednym" - który mnie bardzo dziwi a wręcz niepokoi - "BRAK SKARG NA MODERATORA".
Prowadzę wymianę zdań z autorami punków, czasami się mylę,
moderuję najbardziej kontrowersyjne kategorie (pomijając szczególne) i jak do tej pory nie wpłynęła do mnie (na mnie) żadna skarga.
Przejrzałem na oczy, poczytałem, i co widzę...
najważniejsze kategorie w AM to fotoradary - nie ujmuję rangi - potrafią być groźne - szczególnie finasowo (osobiście je subskrybuję);
jednym z kilku, który odpowiedział na pytanie zadane w "teście", byłem ja, że ważniejsze są "mapy" - a reszta uskarża się na błędy w mapach (ja również);
ale nie rozumiem dlaczego, prawie nikt nie wykorzystuje, jednej z najważniejszych, jeśli nie najważniejszej funkcji, czyli "traffic".
Nie mówię tu o kategoriach, które support przypisał do "traffic", tylko o kategoriach, które można do tego wykorzystać.
Jeśli prawie nikogo to nie interesuje - TO DLA KOGO JA TO ROBIĘ?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Książka: skarg (wniosków) i zażaleń do moderatora
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 23, 2009, 01:16:59 »
Dla mnie na pewno :ok: inni też się pewnie znajdą  B)
Niestety wielu chyba nie ma pojęcia jak to działa i ile jest warta ta funkcjonalność ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Wiceq

• **
  • 121
  • Sprzęt: iPhone 6S PLUS (iAM)
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 23, 2009, 07:12:28 »

Nie mówię tu o kategoriach, które support przypisał do "traffic", tylko o kategoriach, które można do tego wykorzystać.
Jeśli prawie nikogo to nie interesuje - TO DLA KOGO JA TO ROBIĘ?

Np. dla mnie :grin: Jest to dla mnie najbardziej przydatna funkcja miplosync w tej chwili.

Więc nie łam się i rób dalej dobrą robotę, by "Zablokowany odcinek, remont" i "Zakaz ruchu" były zawsze aktualne.  :ok:

Pozdrawiam
W.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 23, 2009, 08:28:08 »
Niestety większość użytkowników AM nie czyta tego forum, a na Miplo pewnie też nie wchodzi (albo bardzo rzadko), w związku z czym nie ma pojęcia o tej funkcjonalności - IMHO na drugim miejscu po fotoradarach. Pewnie będzie się to zmieniało stopniowo, ale raczej powoli.
Natomiast mogło by być coś takiego, żeby po zakończeniu synchronizacji pokazywał się komunikat o pojawieniu się Miplotrafficu i zachęta do zapoznania się z nowymi możliwościami Miplo.

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2009, 09:05:40 »
Tak,
wprowadzenie traffic, to świetna okazja na promocję serwisu.
Ciekawe dlaczego support tego nie wykorzystuje? (może jest "skopana").
Może serwis "wybucha" od nadmiaru punków i więcej nie potrzebuje?
Może pokrycie mapy punktami sięga 99% i nie ma co już dodać?

Dodane
A na stronę Miplo nie ma po co wchodzić, bo 1/3 strony zajmują "ikony",
główny "bajer" migające zdjęcia - od zawsze te same - stałe jak "Kolumna Zygmunta".

Większość użytkowników nie wie jak wprowadzić zmianę opisu punku, o przesunięciu nie wspomnę,
a instrukcję do MiploTrafic - napisał użytkownik i opublikował na niezależnym forum - poza tym prawie wszystko jest OK.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2009, 11:08:46 wysłana przez igab »

*

Dżeju

« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:23:10 »
No cóż, mnie całe Miplo Traffic załatwia CB (jako kierowca osobówki - czasem bez szofera :E ), i dalej nie będę polemizował w tym temacie.
Igab robisz tak samo dobrą robotę w tym obszarze jak Bartek w swoim  :ok:  i nie ma się co zniechęcać, z czasem to zyska na popularności.
Poza tym jest to za mało rozreklamowane wśród użytkowników, choćby z tego powodu, że gro AM sprzedawane jest bez jakiejkolwiek instrukcji

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 23, 2009, 11:40:02 »
Ale mi nie chodzi o pochwały - tylko o zmiany.
Od reklamy Miplo to nie jestem ja - chyba, że mi zleci usługę - prywatnie się tym zajmuję m.in., więc nie widzę problemu, zwiążę się zaliczką i działam.

Przez pół roku, albo i dłużej - udostępniałem plik z blokadami i antybokadami utworzony "ręcznie",
bo programiści Miplo nie mogą sobie z tym poradzić, a jak już coś zrobili to niestety nie do końca - antyblokady nie działają - u mnie działały.
(Wiem, że pracują nad tym, ale co z tego...)

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 23, 2009, 12:47:51 »
No cóż, mnie całe Miplo Traffic załatwia CB (jako kierowca osobówki - czasem bez szofera :E ), i dalej nie będę polemizował w tym temacie.
Igab robisz tak samo dobrą robotę w tym obszarze jak Bartek w swoim  :ok:  i nie ma się co zniechęcać, z czasem to zyska na popularności.
Poza tym jest to za mało rozreklamowane wśród użytkowników, choćby z tego powodu, że gro AM sprzedawane jest bez jakiejkolwiek instrukcji

Czy kiedykolwiek bedzie tak, ze aktualne, dynamicznie zmieniajace sie miejsca postoju suszarek, radiowozow oznakowanych i nieoznakowanych beda pojawiac sie w AM ? Zapewne nie, prosciej zlapac "gruche" albo nawet tylko sluchac CB niz klikac w czasie jazdy w ekran malej nawigacji i dodatkowo placic za przeslanie danych do serwera Miplo czy innego serwisu. To samo moim zdaniem dotyczy korkow i utrudnien na drogach. Utrudnienia trwaja zazwyczaj dluzej i tutaj akurat jest szansa na to, ze ktos stojacy w korku z nudow przesle dane do serwera. Reszta to domena "mobilkow"  :D

*

Offline igab

• 1119
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 23, 2009, 14:21:08 »
Temat wątku jest pojemny,
moderatorów jest więcej, a nawet sam support nim jest.
To, że napisałem wstęp o swoich kategoriach, nikogo nie powinno ograniczać w wypowiedziach.
Zapraszam...