To jest kopia dosłowna maila, który otrzymałem w odpowiedzi na swoje pytanie.
Chciałbym nadmienić dla ppepe, ze nie znajduje tam słowa przygany za dopisanie "24h" do nazw punktów.
MSPANC
Muszę chyba zacząć pisać do Ciebie Kolego dużymi literami z włączoną funkcja BOLD abyś załapał mój przekaz.
Czy Ty naprawdę nie widzisz czy tylko udajesz, że nie widzisz różnicy między:
a. wystąpieniem do właściciela o decyzję w jakieś konkretnej sprawie dot. zmiany i w kolejnym kroku ogłoszeniem tej decyzji użytkownikom i dalszym jej wdrażaniu w życie;
b. konsultacjami społecznymi na otwartym forum na temat ww. sprawy bez udziału właściciela, następnie samodzielnym podjęciem decyzji i jej wdrożeniem bez jego informowania oficjalnego?
Czy coś cię tu nie razi? 
Co Ci napisał Support?
Masz prawo się wypowiadać, masz prawo do własnego zdania.
Przecież to było i jest oczywiste.
Źle postawione pytanie - pytania.
Źle, ponieważ zapewne czujesz, że coś jednak w Twoim postępowaniu było nie tak, jak powinno być.
Pytania powinny być następujące:
Czy masz prawo decydować o tym, o czy samodzielnie zdecydowałeś nie informując właściciela i opierając się jedynie na wypowiedziach kilku osób?To jest najważniejsze pytanie.
I drugie:
Czy informując publicznie o pewnych danych np: zasadach działania bazy, sposobie funkcjonowania itd. itp., ogólnie danych do których ma dostęp jedynie moderator, osoba ta staje w sprzeczności z regulaminem? W szczególności z punktem IV pkt5. Warunków użytkowania.
W temacie Twojego pokrętnego sposobu usprawiedliwiania własnych wypowiedzi.
Napisze tylko, że jesteś mistrzem w wyszukiwaniu usprawiedliwień.
Pamiętaj tylko, że słowa już padły i to w określonym czasie i kontekście.
Gdybyś był człowiekiem honoru, to napisał słowo "Przepraszam", a nie pokrętnie budował usprawiedliwienie.
Usprawiedliwienie na zasadzie: nie odpisują na moje listy -

nie zatwierdzają punktów -

więc im napiszę, że są tacy a owacy i to publicznie.
W temacie żerowania:Dobry człowiek z ciebie. Masz takie dobre serduszko. Martwisz się o obie firmy pisząc, cyt.: "Jak się można domyślać powodowało by to z pewnością zablokowanie supportu, zwłaszcza po wydaniu nowych wersji AutoMapy, MiploSynca."
To ja, gruboskórny, zły PPepe zapytuje - A co cię to obchodzi - to przecież ich problem?
1. Producent AM udziela wsparcia poprzez kontakt telefoniczny lub mailowy z odpowiednim działem.
2. Operator bazy Miplo udziela wsparcia poprzez kontakt mailowy.
Dziwię się po przeczytaniu Twojej wypowiedzi, że nie zgłosiłeś się do najbliższej prokuratury czy izby skarbowej z zawiadomieniem o popełnieniu przestępstwa przez obie instytucje.

Z Twojego sposobu rozumowania i pojmowania świata wynika, że obie instytucje zarobiły, a raczej zaoszczędziły kupę kasy, jednocześnie nie wykazując jej w zeznaniach i nie płacąc podatku.
To jest przestępstwo karno-skarbowe.
Na tematy bajki od czasu stwierdzenia synka - NUDA! - się nie wypowiadam.
Na koniec:Mam nadzieję drogi Kolego, że dotarło do Ciebie, że:
- to właściciela piaskownicy i łopatek należy spytać o opinię czy możesz zmienić zasady podczas zabawy w piasku.
- na forum publicznym można zbierać opinię na dany temat / pomysł, ale decyzję podejmuje zawsze właściciel piaskownicy i łopatek.
- wolność wypowiedzi i z niej wynikające prawo do krytyki to jedno, a stosowanie się do zasad (regulaminów), na które dobrowolnie się zgadzasz, to drugie.
Oraz co najważniejsze: cyt. z listu, który otrzymałeś: "Zachęcamy do przedstawiania konkretnych pomysłów rozwoju i zmian w Miplo kierując je na nasz adres email: support@miplo.pl".
Więc zanim wyskoczysz z kolejnymi, jestem o tym głęboko przekonany, rewelacyjnymi pomysłami napisz na adres:
support@miplo.plPozdrawiam wszystkich.