Jest już AM EU i PL 6.1.0 z poprawionymi mapami 0912a

• 386 Odpowiedzi
  • 87574 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MarioM74

• 381
  • Sprzęt: HTC Desire S, Blow GPS35V
Odp: Jest już AM EU i PL 6.1.0 z poprawionymi mapami 0912a
« Odpowiedź #330 dnia: Styczeń 23, 2010, 18:45:23 »
Tutaj o tym chyba nie chcemy dyskutowac tylko korzystajac z jakiejs tam wiedzy, moze nie przecietnego uzytkownika wplynac na jakies zmiany. Natomiast robienie z forum miejsca do wyzalania nic nie wnosi poza tym ze moze piszacemu zrobi sie lzej na sercu.

WIec najlepiej albo piszmy wmiare technicznie i szukajmy bledow strajac sie je sklasyfikowac poprawnie, albo w hydeparku, na pudelku czy innym forum typu Onet itp. wyzalajmy sie do woli z wlasnej frustracji...

IMO, forum jest idealnym miejscem zarówno do "wyżalania się", że coś nie działa. Jak i do tego , aby starać się rozwiązywać problemy, żeby tych żali było jak najmniej.
Forum jest takie jacy są ludzie na nim. Nie każdy jest "techniczny" i wyzuty z emocji - czasem może człowieka szlag trafić... Chyba nie jest to zabronione?

Rozumiem tych, którym AM działa i są zadowoleni. Rozumiem też tych, którzy bronią AM, ale dostrzegają jej błędy i o nich piszą. Rozumiem też tych, którym nie działa poprawnie. Mi nie działa, ale znalazłem jakiś tam rozwiązanie problemu i używam AM. Nie rozumiem za to ślepej obrony i wmawianie że czarne jest białe.

pozdrawiam
Mario
P.S. Na forach Onetowych czy Pudelka nie pisuję, ani ich nie czytuję, bo takiego flejmu i jadu to już mój umysł nie przetrawia :)

*

MarkNavi

« Odpowiedź #331 dnia: Styczeń 23, 2010, 19:03:57 »
Ja tylko zadam pytanie, czy nie uczciwsze byłoby zatytułowanie wątku następująco: "Jest już AM EU i PL 6.1.0 z mapami 0912a" . To słowo "z poprawionymi" , czytając posty tu zawarte nie jest chyba najwłaściwsze. To wszystko bye.

*

Offline tplewa

• 688
  • Sprzęt: HTC Touch HD
« Odpowiedź #332 dnia: Styczeń 23, 2010, 19:09:35 »
Mario owszem pisac mozna i nalezy. Tak samo wiadomo kazdy ma inny poziom wiedzy technicznej. Chodzi o to by dany problem stosownie ocenic i wycianac wniosek co jest jego przyczyna. Jak juz wiadomo mozna zglosic problem czy to odnosnie aplikacji czy bledu na mapie.

Ja tam AM ani nie bronie, ani jej nie wychwalam - ma swoje plusy i minusy jak kazdy program do nawigacji. Dlatego uzywam AM i iGO8... AM Polska, iGO8 EU ze wzgledu na TMC co juz niejednokrotnie pisalem.

Chodzi tylko o to by podchodzic do problemow z wiekszym dystansem i starac sie rozsadnie to ocenic, bo nikt z forum nie ma wplywu na to co tworzy firma Aquart. Chodzi o to by wmiare poprawnie znajdywac bledy i odpowiednio je zglaszac co przeklada sie na wieksza szanse ich poprawy ze storny w/w firmy.

"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #333 dnia: Styczeń 23, 2010, 19:12:23 »
3. AM zainstalowana na PC - sto metrów za bramą Zachemu, jak na moich wcześniejszych zrzutach.
Ki diabeł?

MZ ten punkt na PC wskazałeś na mapie, a nie przez wybór adresu.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #334 dnia: Styczeń 23, 2010, 19:43:17 »
3. AM zainstalowana na PC - sto metrów za bramą Zachemu, jak na moich wcześniejszych zrzutach.
Ki diabeł?

MZ ten punkt na PC wskazałeś na mapie, a nie przez wybór adresu.

Niestety nie.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #335 dnia: Styczeń 23, 2010, 20:04:27 »

Niestety nie.

Jak wybierzesz:
Menu>Prowadź do>Adresy>wpisany adres>pokaż na mapie, to zaprowadzi Cię w to miejsce.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 20:07:42 wysłana przez AdamMie »

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #336 dnia: Styczeń 23, 2010, 20:15:20 »
Menu>Prowadź do>Adresy>wpisany adres>pokaż na mapie, to zaprowadzi Cię w to miejsce.

Czytałeś mój post?
Drążąc dalej temat. Mam przed sobą trzy urządzenia z AM. Wszędzie najnowsza wersja, wszystkie zresetowane do ustawień fabrycznych. Wklepuję sobie adres: Bydgoszcz, Wojska Polskiego 65 -> Pokaż na mapie. I co widzę?
1. Mio P550 - zaznacza całą ulicę Wojska Polskiego,
2. jakaś tam Akira - pokazuje prawidłowo - budynek z numerem 65,
Ki diabeł?

Dodam, że spotkałem się już kilka razy z tym, że AM co inaczej wyznacza trasę mając sygnał GPS, a co innego w domu, gdzie sygnału nie ma.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #337 dnia: Styczeń 23, 2010, 20:22:13 »
U mnie na Asusie 636N i NavRoad Q1 pokazuje to samo, pewnie gdzieś jest jakiś chochlik (może w AM na PC masz nieaktualne blokady z Miplo).
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 20:26:52 wysłana przez AdamMie »

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #338 dnia: Styczeń 23, 2010, 20:35:27 »
U mnie na Asusie 636N i NavRoad Q1 pokazuje to samo, pewnie gdzieś jest jakiś chochlik (może w AM na PC masz nieaktualne blokady z Miplo).

W AM na PC nie mam żadnych blokad z Miplo.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #339 dnia: Styczeń 23, 2010, 21:11:30 »
Przede wszystkim problem jest w tym, o czym już pisałem w tym poście. Punkt końcowy (jego rzut na ulicę) leży na zablokowanym odcinku i w przypadku opisanym przez jerza prowadzi trasą od drugiej strony. AM nie rozróżnia, czy punkt końcowy jest dalej, czy bliżej  początku zablokowanego odcinka, dlatego prowadzi raz z jednej (prawidłowej), a raz z drugiej(nieprawidłowej) strony.

Edit:
Jest jeszcze drugi problem. Adres Wojska Polskiego 65 nie dotyczy w rzeczywistości tylko tego budynku, ale całego kilkusethektarowego obszaru Zachemu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 23, 2010, 21:27:32 wysłana przez akubit »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #340 dnia: Styczeń 23, 2010, 21:30:51 »
Wklepuję sobie adres: Bydgoszcz, Wojska Polskiego 65 -> Pokaż na mapie. I co widzę?
1. Mio P550 - zaznacza całą ulicę Wojska Polskiego,
A tu pewnie nie trafiłeś palcem/rysikiem w adres 65, tylko ciut wyżej w 'cała ulica'
albo już wcześniej wybrałeś adres W.P. 65, a w kolejnej próbie wykonałeś dokładnie taką sekwencję:
Menu\Szukaj\Adresy i (tu adres był już wpisany) przeszedłeś bezpośrednio przez ikonę wskaźnika pozycji
do 'pokaż na mapie' wtedy pokazywana/wybierana jest zawsze cała ulica.
(do taki mały bug, w okienku widać ostatnio wpisany numer, ale nie jest on brany pod uwagę)
Na Akirze wybierałeś adres pierwszy raz i pokazało Ci go dokładnie.
Napisane: 23-01-2010, 21:26:52
AM nie rozróżnia, czy punkt końcowy jest dalej, czy bliżej  początku zablokowanego odcinka, dlatego prowadzi raz z jednej (prawidłowej), a raz z drugiej(nieprawidłowej) strony.

MZ rozróżnia i prowadzi z tej strony, z której zablokowany odcinek jest krótszy.
(jeśli zablokowanych odcinków jest więcej, to możliwe że wybiera tę stronę, z której do pokonania jest ich mniejsza ilość)

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
« Odpowiedź #341 dnia: Styczeń 23, 2010, 21:37:48 »
albo już wcześniej wybrałeś adres W.P. 65, a w kolejnej próbie wykonałeś dokładnie taką sekwencję:
Menu\Szukaj\Adresy i (tu adres był już wpisany) przeszedłeś bezpośrednio przez ikonę wskaźnika pozycji
do 'pokaż na mapie' wtedy pokazywana/wybierana jest zawsze cała ulica.
(do taki mały bug, w okienku widać ostatnio wpisany numer, ale nie jest on brany pod uwagę)

To by wyjaśniało dlaczego AM ustawia punkt końcowy nie w miejscu budynku. Po wybraniu Menu/Prowadź do/Adresy (gdy wcześniej był tam wpisany adres) i wybraniu "Prowadź do" punkt końcowy ustawiony jest jak na screenie.

MZ rozróżnia i prowadzi z tej strony, z której zablokowany odcinek jest krótszy.
(jeśli zablokowanych odcinków jest więcej, to możliwe że wybiera tę stronę, z której do pokonania jest ich mniejsza ilość)

A tu już niekoniecznie.

*

FISHBONE89

« Odpowiedź #342 dnia: Styczeń 24, 2010, 16:27:14 »
Chyba znalazłem błąd. Program ostrzega mnie o przejeździe kolejowym, fotoradarze stacjonarnym i radarze mimo, że w opcjach (Ostrzeganie) mam wszystkie kategorie odznaczone.

*

Offline ES

• **
  • 118
  • Sprzęt: SPV M3000
« Odpowiedź #343 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:00:38 »

Nikt nikogo nie zmusza do zakupu AM, to tak jak z systemem operacyjnym Windows mial sporo bledow, a wszyscy go uzywaja.

Automapa, jak Windows, ma sporo błędów, a i tak wszyscy jej używają. ;-)

Jednak wbrew głośnemu wołaniu piarowców, że Vista najlepsza, bo nowa, super hiper i ojejku, piszemy, że Windows Wiśta Wio wypada w ważnych miejscach gorzej od sprawdzonego i stabilnego XP.
I że warto pozostać przy XP, przynajmniej do czasu premiery Windows 7.

Wątek poświęcony Automapie 6.1 powinien pomóc odpowiedzieć na fundamentalne pytanie: Warto zmieniać wersję na nową? Czy "szóstka" w obecnej, wczesnej fazie to wypuszczony pospiesznie pudelek-bubelek, czy warta uwagi nowa wersja nawigacji, "o numer nowsza/lepsza" od poprzedniej?

Mniejszość chce testować, większość zakupiony program użytkować. W wersji stabilnej i poprawnej, oczywiście.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #344 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:13:36 »
Mniejszość chce testować, większość zakupiony program użytkować. W wersji stabilnej i poprawnej, oczywiście.

Robiłeś jakieś badania na ten temat? Czy tak sobie po prostu p...

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #345 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:19:49 »
w 6.1.0 nie ma jakiejs tragedii sa pewne bledy i jak nie zainstalujesz to sie nie dowiesz. Co do Visty to poza niektorymi sprawami przegietymi jest wiele dobrego w stosunku do XP zwlaszcza w kwestji bezpieczenstwa (to sie najwiecej nie podoba bo system nie pracuje tak jak XP niemal w calosci na prawach administratora). Do tego doszly rozwiazania w stylu ASLR itp. ktore sa wielkim plusem. Natomiast wada jest przebajerowanie co wplywa na wydajnosc troche bledow (niestety) w implementacji TCP/IP ale zwykly uset tego nie zauwazy i problem z DHCP (jak serwerem nie jest M$ DHCP... ja zauwazylem to z Cisco i potwierdza to M$ na technecie)... ale tez zwykly user tego nie odczuje... te bledy wychodza w  wiekszych implementacjach korporacyjnych przy uzywaniu niektorych technologii...

Dobra ale zostawmy juz ta Viste i WIn 7 w spokoju. TO bylo jakies takie porownanie. IMHO paranoja zwiazana z AM6 jest troche na wyrost. Tak jak mowilem ma pewne bledy zwlaszcza 6.0.0 je miala i wpadka z mapami (brak blokad)... ale mozna jej uzywac. Co do bledow pamieci ktore wystepuja to wiem ze sa - jednak u mnie w praktyce nawigowaniu nie wystepuja (jedynie jak czlowiek zacznie kombinowac z wyznaczaniem tras to potrafi sie wywalic)...

Zrob sobie backup zainstalowanej AM i mozesz testowac, jak nie bedzie ok to wrocisz do 5-tki... kazdy ma inne podejscie wiec trudno powiedziec czy warto. Trzeba sie przyzwyczaic do kilku nowosci typu inny wyglad POI itp. ot tyle...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 00:22:39 wysłana przez tplewa »
"Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe."

*

Offline ES

• **
  • 118
  • Sprzęt: SPV M3000
« Odpowiedź #346 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:38:59 »
Czy tak sobie po prostu p...

Udowodnisz, że większość kupuje produkt, by go sobie testować?

Przy okazji, nie da się nie zauważyć, że twój poziom komentarzy dryfuje w okolice "nerwowego wielokropka".
Jakieś "naciski z góry" lub inna presja?
Napisane: Styczeń 25, 2010, 00:27:46

Daruj sobie głupawe komentarze. Jeśli nie odróżniasz błędów mapy, od błędów programu, to lepiej nie pisz bzdur, tylko się przesiądź na ten lepszy program i ciesz się jego perfekcją.
BTW żadnego błędu tu nie widzę, nie każda zgłoszona uwaga jest rzeczywiście błędem.

Skorzystam z okazji i podpinając się pod cudzą wypowiedź, pozwolę sobie zapytać o błędy w centrach miast i na granicach.

To dostawca map dał ciała, a w Firmie Aqurat nikt braków na mapach nie sprawdził i wyszła dobra Automapa tyle, że z niezawinionymi od producentów programu błędami map?
Czy dostawca map nie strzelił w kolejnej wersji takich baboli, a Aqurat nie sprawdził, jak implementuje mapy w swym programie i wypuścił ciut, ciut skaszanioną Automapę?

Oczywiście ideę rozdzielenia programu i map jak gorąco popieram.
Mam zainstalowaną najnowszą wersję programu 5.x Automapa, lekko przeze mnie zmodyfikowaną.
Dostosowanie zajęło mi trochę czasu (kiepski jestem w te klocki), program w wersji 5.x działa niesamowicie stabilnie, traffic on-line nie potrzebuję, więc chętnie skorzystam z subskrypcji i zainstaluję tylko nowe mapy.
To będzie dla mnie rozwiązanie idealne. :-)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #347 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:51:48 »
Jakieś "naciski z góry" lub inna presja

Coś insynuujesz? Zbyt długo jestem na forum ( w przeciwieństwie do Ciebie  :mysli:), żeby mnie podejrzewać o jakieś "naciski z góry".
Nie łap mnie za słówka, dobrze wiesz o co chodzi. Wersja jest stabilna na ogromnej większości nawigacji. Problem jest z HTC z TouchFlo. Jest też kilka problemów dotyczących głównie AM Europe w pewnych obszarach (przejścia graniczne z Ukrainą, Grecja, część Holandii). Pewnie też konieczne jest dopracowanie AM Traffic. Przestań siać defetyzm, bo nie dyskwalifikuje to AM6 jako programu do nawigacji, tylko wymusza działania korygujące.
Tak było w początkowych wersjach AM4, AM5, i tak jest teraz.
Prawda, że być może nie powinni wypuszczać wersji niedopracowanych, ale pamiętam doskonale, gdy AM przesuwała kolejne terminy wydania nowych wersji w nieskończoność. To dopiero było narzekanie i kpiny. A i tak zawsze ludzie wracali do AM.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 00:54:34 wysłana przez akubit »

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #348 dnia: Styczeń 25, 2010, 00:54:21 »
Jesli chodzi o cos takiego to to mozna spotkac u wielu producentow oprogramowania, niestety bledy sie pojawiaja. Tutaj jest plus ze masz upgrade przez rok wiec jestes zabezpieczony. W niektorych programach tego nie masz i placzesz po kupnie lub placisz za upgrade bez wzgledu na to jaki to blad :)

Odnosnie mozliwosci upgrade samych map to raczej na to bym nie liczyl. Same mapy z tego co widac maja powiazanie z programem i sa tam jakies zmiany...
« Ostatnia zmiana: Styczeń 25, 2010, 01:04:27 wysłana przez tplewa »

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #349 dnia: Styczeń 25, 2010, 01:18:14 »
@ES - Mam nieśmiałe pytanie jak długo miałeś kontakt z MS Vista oraz jak długo z AM-6.1 ?.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #350 dnia: Styczeń 25, 2010, 07:02:47 »
Prawda, że być może nie powinni wypuszczać wersji niedopracowanych, ale pamiętam doskonale, gdy AM przesuwała kolejne terminy wydania nowych wersji w nieskończoność. To dopiero było narzekanie i kpiny. A i tak zawsze ludzie wracali do AM.

Tak, z tym się muszę zgodzić, że jak ktoś już zrobi z AM kilka tysięcy kilometrów, to łatwo od AM się nie oderwie, nawet jak coś jest nie tak.
Sam tego doświadczam prawie codziennie na własnej skórze. Mam w swoim pda trzy nawigacje, które regularnie aktualizuję, a jeżdżę tylko na AM, pozostałymi bawiąc się tylko jak klockami lego, bo to lubię. AM jak dziewczyna do której lgniemy nie wiedząc dlaczego, po prostu ma to coś w sobie i czasami się irytując akceptujemy jej humorki licząc, że się poprawi . Ale "pojechałem" , muszę odstawić te leki :D :D :D

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #351 dnia: Styczeń 25, 2010, 08:40:26 »
Ale "pojechałem" , muszę odstawić te leki :D :D :D

Ja sie zastanawiam czy to napewno leki  :E Generalnie smialo mozna zadac pytanie na jakim towarze sie krecisz  :E ;)

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #352 dnia: Styczeń 25, 2010, 08:58:39 »
shisha smaki 
cola, albo jabłko  :ok:

AM jak dziewczyna do której lgniemy nie wiedząc dlaczego, po prostu ma to coś w sobie i czasami się irytując akceptujemy jej humorki licząc, że się poprawi . Ale "pojechałem" , muszę odstawić te leki :D :D :D
Kilka dni temu przeprosiłem się z AM i na razie się nie kłócimy  :proud:

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #353 dnia: Styczeń 26, 2010, 11:50:54 »
Mam pytanie dotyczące AM6. to chyba tutaj je zadam.
W poprzednich wersjach w "prowadź do/szukaj - adresy" po wpisaniu nazwy miasta można było przewijać nazwy ulic. W AM6 tego nie widzę. Ślepa jestem czy takiej możliwości nie ma?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
« Odpowiedź #354 dnia: Styczeń 26, 2010, 11:56:56 »
Nie ma i nie było. Na liście do przewijania są tylko ulice już wcześniej wybrane w czasie wyszukiwania adresów.

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #355 dnia: Styczeń 26, 2010, 11:59:52 »
Mam pytanie dotyczące AM6. to chyba tutaj je zadam.
W poprzednich wersjach w "prowadź do/szukaj - adresy" po wpisaniu nazwy miasta można było przewijać nazwy ulic. W AM6 tego nie widzę. Ślepa jestem czy takiej możliwości nie ma?

Prawde mowiac nigdy na to nie zwracalem uwagi jak bylo w poprzednich gdyz najczesciej wpisuje nazwe :) ale obecnie po wprowadzeniu pierwszej litery pojawia sie lista (z ulicami zawierajacymi ta litere) i mozna ja przewijac.

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #356 dnia: Styczeń 26, 2010, 12:15:41 »
Dzięki, niemota jestem, już widzę to przewijanie.

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #357 dnia: Styczeń 26, 2010, 14:39:32 »
Nie bede nikogo obrazal, stawal po jakiejkolwiek stronie, ale moim zdaniem 6.0 czy 6.1 to na razie bubel i niepotrzebne parcie "przed swietami" zeby cos jeszcze wyszlo i zeby troche kasy na prezenty wpadlo.

U mnie ogolnie AM6.1 dziala, ale wystarczy jedna trasa na Wrocław, aby przekonać się, że o ile Traffic sprawdza mi się znakomicie, o tyle sama nawigacja i błędy w komunikatach - wyprowadzają człowieka z równowagi.

Z AM jestem już od 4 lat. Na razie 6.x jest jedyną wersją na którą narzekam najbardziej i osób którym ona przeszkadza, jest coraz więcej.
Więc proszę mi też nie wciskać, że błedy takie a takie będą się zdarzać, bo każda kolejna AM która kiedyś wychodziła, zyskiwała coraz więcej zwolenników (w tym i mnie), ale ostatnio odnoszę wrażenie, że satysfakcja klienta i renoma jaką AM sobie budowała, zaczyna podupadać na rzecz komercjalizacji, zysku i wciskania ludziom głupot

P.S. Przedwczoraj przyszedł do mnie Pan zakupić nawigację i koniecznie żeby było super mapa Polski i dobra mapa Ukrainy.
Przedstawiłem mu właśnie AM w wersji EU i np. okazało się, że nie dość że sama PL działa strasznie wolno,to na Ukrainie mamy tylko główne drogi, a wybór miast pozostał nam tylko w cyrylicy (czyli w naszym języku i alfabecie nie wpiszemy np. "Kijów").
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline tplewa

• 688
« Odpowiedź #358 dnia: Styczeń 26, 2010, 15:01:06 »
Nie bede nikogo obrazal, stawal po jakiejkolwiek stronie, ale moim zdaniem 6.0 czy 6.1 to na razie bubel i niepotrzebne parcie "przed swietami" zeby cos jeszcze wyszlo i zeby troche kasy na prezenty wpadlo.

Ladna i dluga historia i wszystko fajnie tylko nic nie wnosi bo to takie maslo maslane. Prosze sie nie obrazic ale jesli piszemy o bledach piszmy konkrety jakie bledy i gdzie. Bo tak to ja moge tez pisac w superlatywach i wiadomo ze to tez bedzie takie naciagane. Kazdy pisze jaka ta wersja jest beee, a ja widze ze ma bledy ale nie jest taka straszna i na upartego tez pojade w ten sposob po 5.5.3....

Jak bedziemy tylko tak narzekac to nic to nie zmieni, natomiast po producencie to tez splynie do puki ludzie beda produkt kupowac. Jesli sa wymienione bledy jest szansa zrobic wspolnie testy, zweryfikowac te bledy i grupa uderzyc do supportu. Mamy wtedy szanse na poprawe produktu i wymienionych bledow. Tak to nic tylko sie modlic ze producent sie domysli co takiego zlego jest w tej wersji...

Odnosnie miasta Kijow to faktycznie po wybraniu Ukrainy mamy klawiature z Cyrylica, jadnak dostepne jest tez np literka "K" Po jej wybraniu ladnie pokazuje nam sie lista, a na niej medzy innymi "Kijow" "Kiev" "Kiew"... fakt ta cyrylica to nie najlepszy pomysl i moglo by to byc przelaczane. Nie wiem jak bylo z ta klawiatura w starszych wersjach...a le mam jeszcze na dysku jakies instalki i wieczorem moge sprawdzic czy to przypadlosc tylko 6-tki ktora jest taka beee...

« Ostatnia zmiana: Styczeń 26, 2010, 15:12:53 wysłana przez tplewa »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #359 dnia: Styczeń 26, 2010, 15:26:38 »
... a wybór miast pozostał nam tylko w cyrylicy (czyli w naszym języku i alfabecie nie wpiszemy np. "Kijów").

Alfabet na klawiaturze zmienia się przez przytrzymanie ikony klawiatury: