Jakie urządzenie GPS z Auto Mapą kupić?

• 239 Odpowiedzi
  • 85857 Wyświetleń

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
Odp: Jakie urządzenie GPS z Auto Mapą kupić?
« Odpowiedź #180 dnia: Sierpień 28, 2010, 21:30:53 »
Pilot w Cruser Alpha B50, pomimo lepszej rozdzielczości, ma tylko 4 okienka. W Cruser Sigma A50 jest ich 5. Sprawa nie zależy od skórki(panorama bądź zwykła). Support AM mówi, że to zależy od urządzenia, dział techniczny Crusera wysyła do AM :O
« Ostatnia zmiana: Sierpień 28, 2010, 21:34:03 wysłana przez jartro »

*

Offline DaRu

• 36
« Odpowiedź #181 dnia: Wrzesień 07, 2010, 17:55:48 »
Pytanie do użytkowników.  Jak długo trzyma bateria podczas nawigowania w:

- Cruser Sigma B43
- Navroad 460
- Nokia 500

Jakie są wasze doświadczenia?

*

Offline piona

• 358
  • Sprzęt: Mio Moov
« Odpowiedź #182 dnia: Wrzesień 07, 2010, 19:43:38 »
Pytanie do użytkowników.  Jak długo trzyma bateria podczas nawigowania w:

- Cruser Sigma B43

Jakie są wasze doświadczenia?

Bateria mi trzyma ok godziny.
Jeżeli chodzi o doświadczenia:
Zalety:
1.Czuły ekran dotykowy
2. bardzo szybki start
3.szybko łapie fixa
4.funkcja sleep mode (czasowe uśpienie)
5. przejrzyste menu

wady:
1.przycisk power wystający (można wcisnąć przez przypadek)
2.krótki kabel od ładowarki samochodowej
3. brak możliwości zainstalowania AM w pamięci flash.

Nie korzystam z transmitera i BT ale jestem zadowolony ze zmiany (wczesniej miałem MioP550). No i 4 cale jest wg mnie zupełnie wystarczające.
piona

*

Offline stefanekmac

• **
  • 124
  • Sprzęt: keiser+navroad 460
« Odpowiedź #183 dnia: Wrzesień 07, 2010, 20:06:51 »
Navroad 460.Czas zależy od ustawień jasności ekranu.Ale to naprawdę u mnie krótko,raczej w minutach niż godzinach niestety.Nie nadaje się do noszenia i korzystania.Od tego mam HTC i po prostu przekładam kartę.
sagem,nokia 3210,nokia 6320,nokia 6310,nokian70.mdaII,nokiae66.mda IIIkeiser.

*

Offline DaRu

• 36
« Odpowiedź #184 dnia: Wrzesień 08, 2010, 08:43:05 »
Dzięki. A jak jest z Nokią 500?  Słyszałem pochlebne opinie

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
« Odpowiedź #185 dnia: Wrzesień 08, 2010, 08:48:54 »
Ja mam NavRoad 560BF. Zapomniałem wcisnąć zasilacz samochodowy i bez zasilania nawigacja prowadziła ponad dwie godziny. Jasność nastawiona na max. Oczywiście wcześniej była naładowana na max.
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline jartro

• 555
  • Sprzęt: Auro S 6, AM EU aktualna, TomTom Go 6000, 6200
« Odpowiedź #186 dnia: Wrzesień 08, 2010, 09:17:55 »
Bateria w Nokia trzyma ok godziny. To niezły sprzęt ale już nieco starawy. Procesor 400 Mhz. Ma za to zestaw głośnomówiący i możliwość importu książki telefonicznej.

*

Offline DaRu

• 36
« Odpowiedź #187 dnia: Wrzesień 08, 2010, 11:37:00 »
Wow.  2 godziny w NavRoad 560BF. To jest już niezły wynik.  A jak z prędkościami łapania fixa?
Bo w moim obecnym PDA, co nowsza wersja AM tym coraz gorzej.

*

Offline maryszek

• 326
  • Sprzęt: S. GALAXY S5 Neo+aAMPL
« Odpowiedź #188 dnia: Wrzesień 08, 2010, 11:57:44 »
No zimno różnie. Z uśpienia łapie fixa zanim ukaże się okno. Przynajmniej u mnie. Podczas nawigacji pracuje i reaguje szybko. Ma też FM i Bluetooth. Polecam.
Pozdrawiam
Leszek

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #189 dnia: Wrzesień 08, 2010, 17:25:58 »
Dzięki. A jak jest z Nokią 500?  Słyszałem pochlebne opinie
Minusy:
- wyświetlacz (jak dla mnie słabo radzi sbie w mocno słoneczne dni)
- rozmiar (grubość konkretnie)
- niektórzy rozmówcy narzekali, że "urywa" mój głos podczas rozmowy (to a propos zestawu głosnomówiącego). Ale może to przypadłość egzemplarza.
- cena
- popularność uchwytu wsród złodziei (oryginał chyba kosztuje 150zł)

Plusy:
- jakość wykonania
- rewelacyjny uchwyt
- bateria (pierwsze 20 kkm, przy zciemnionym na maksa ekranie, włączonym BT i transmiterze ok. 4h)
- żadnych problemów z fixem
- rewelacyjny transmiter FM

Reasumując dobry sprzęt ale drogi.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Ian

• *
  • 93
  • Sprzęt: TT VIA 62, Samsung Mega, Garmin 2460 L
« Odpowiedź #190 dnia: Wrzesień 08, 2010, 18:30:10 »
Używam Blow 50 Ybt i jestem zadowolony. Na samej baterii pracuje ponad 2 godz. Połączenie z GPS to kilkadziesiąt sekund (na zimno). Ma możliwość połączenia z Internetem przez DUN. Natomiast transmiter FM kiepski ale i tak z niego nie korzystam, bo przy każdej zmianie stacji trzeba przestrajać częstotliwość. Poza tym przy korzystaniu z odtwarzacza CD nie działa. Dodatkowym plusem Blowa jest to, że mogę szybko zmienić kartę na MM albo Navigo 9i w przypadku zawieszenia się AM (niestety zdarza się).

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #191 dnia: Wrzesień 08, 2010, 21:22:33 »
... Połączenie z GPS to kilkadziesiąt sekund (na zimno).
To tu Nokia jest lepsza. Choc w sumie zależy co rozumieć przez kilkadziesiąt. 20 czy 50?
... Natomiast transmiter FM kiepski ale i tak z niego nie korzystam, bo przy każdej zmianie stacji trzeba przestrajać częstotliwość. ...
W Noki nigdy nie byłem zmuszony do przestrajania stacji (zresztą prekonfguruje się kilka częstotliwości). Nadajnik Fm jest na tyle silny, że zagłusza skutecznie słabe sygnały z eteru.
Pozdrawiam
Karol

*

Offline grzesk

• *
  • 69
  • Sprzęt: SG A5(2016)
« Odpowiedź #192 dnia: Wrzesień 08, 2010, 22:54:06 »
Ciach... Procesor 400 Mhz. ... Ciach

Zgadza się procesor "tylko' 400 MHz ale to chyba jest jak wyjątkowe na dopałce 400 MHz.

Mam taką NOKIĘ i jestem z niej zadowolony jeśli chodzi o szybkość. Miałem w ręku kilka nawigacji, z których najdroższa kosztowała prawie 500 zł jakoś jak na razie nie  trafiłem na urządzenie, które by działało sprawniej niż moja NOKIA. Przełączanie się między poszczególnymi oknami menu (zwłaszcza teraz jak są te animacje), włączanie menu, przesuwanie mapy i inne operacje były zauważalnie wolniejsze, jakbym pracowałem na urządzeniu z zegarem 200-300 MHz. Może NOKIA jest jakaś wyjątkowa lub Automapa dobrze wykorzystuje ten sprzęt jaki w środku siedzi. Dziwi mnie to z jednej strony bo na papierze parametry tych nawigacji jakie miałem w ręku teoretycznie wyglądają lepiej, szybszy procesor, więcej pamięci lepszy układ GPS, większy wyświetlacz i rozdzielczość a jednak działały wolniej.
Ostatnio używałem GoClever 5066 FMBT niby szybszy na papierze ale w praktyce okazała się porażka pod względem szybkości działania z AutoMapą.
PS. Takie małe spostrzeżenie, jeszcze wczoraj miałem starego palmtopa Compaq iPAQ H3950, maszynka ma z 7 lat, na pokładzie Pocket PC 2003 czyli najniższy system na którym ruszy AutoMapa rozdzielczość niższa niż a NOKII 500 ale program działał prawie tak samo szybko jak na NOKII. Miałem wrażenie, że samo poruszanie po programie było szybsze, animacje dosłownie śmigały i reakcja na klikniecie w jakąś pozycje menu byla błyskawiczna. Jedynie co to strasznie wolno się Marzenka włączała i wolniej wyznaczała trasę oraz re-kalkulowała jak zboczyliśmy z kursu. Poza tym można było śmiało jeździć :-)
Przez chwile miałem też NavRoad NR460 i NavRoad NR560 i te muszę przyznać działały dość fajnie ale cenowo już były droższe.

Co do innych aspektów NOKII. Jak już tu ktoś wspomniał to starawy sprzęt i przy ewentualnej awarii może być problem z częściami lub naprawą. Osobiście padła mi ładowarka i miałem z tym wielki problem aby znaleźć identyczną/oryginalną. długo polowałem na nią na allegro ale się w końcu udało. Kontaktowałem się nawet bezpośrednio z NOKIĄ w Polsce ale tam mi powiedzieli (oddzwonili w ramach odpowiedzi na maila), że już tego nie produkują i nie mają już tych ładowarek i nie są mi w stanie sprzedać. Pani zasugerowała mi abym szukał właśnie używanej lub skorzystal z ich listy punktów serwisowych i tam dzwonił bo może jakaś tam będzie. Tak samo może być problem z uchwytem na szybę, jakby się uszkodził lub ktoś sobie go "sprywatyzował". Samą cześć przyklejaną do szyby się znajdzie ale już ten element (lub cały komplet), który trzyma nawigacji jest taki sam problem jak z ładowarką. Co do ładowarki to pewien elektronik mi powiedział, że mogła się spalić z tego powodu, że była w gnieździe zapalniczki podczas zapalania samochodu i nastĻowały skoki napięcia. Zanim znalazłem oryginał, kupiłem jakaś podróbkę ale dającą odpowiedni prąd (1A) i używałem ale ta chińska podróbka powodowała mi straszne zakłócenia w pracy CD Radia (instalacja do radia jest osobna i nie jest podpięte pod gniazdo zapalniczki czy jego okablowanie). Na oryginale mam ciszę i spokój.

Poza tym nie narzekam i jestem bardzo zadowolony, bateria trzyma mi około 2 godzin i ta nawigacja ma coś czego nie znalazłem gdzie indziej. Regulacja głośności na obudowie, ma klawisze odpowiedzialne regulację głośności i odpada już celowanie po ekranie aby zmienić głośność naszej Marzenki. Wiem można ustawić na automat aby program regulował głośność w zależności od prędkości ale nie zawsze to dobrze wychodzi. Kiedyś jak będę szukał nawigacje to też bym chciał znaleźć ze sprzętową regulacją głośności. Może coś takie znajdę, bo jak na razie nie widziałem (może ktoś zna taki model z obecnie sprzedawanych ?)

Pozdrawiam

*

Offline DaRu

• 36
« Odpowiedź #193 dnia: Wrzesień 09, 2010, 08:58:05 »
Świetna opinia.  Ja osobiście też preferuję urządzenia, które mają choć kilka przycisków.  Podczas jazdy ma to o tyle znaczenie, że można sobie do nich przypisać określone funkcje i uaktywniać je jednym przyciskiem.  I to jest fajne.  W przypadku gdy owych przycisków nie ma, trzeba grzebać po monitorze, a to już nie jest do końca bezpieczne.

Po przeczytaniu powyższych postów skłaniam ku NavRoad560BT.  Duża bateria, Ekran 5", prawna praca. Jedyna wada to brak owych przycisków... no cóż ale to urok większości produkowanych obecnie PNA. Szkoda

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
  • Sprzęt: Blow 50YBT, Goclever 5010, Wayteq X960, AM XL
« Odpowiedź #194 dnia: Wrzesień 09, 2010, 11:41:48 »
Jedna uwaga - Kolega wyżej napisał, że AM na GC 5066 to porażka, a na Navroad 560 działa dobrze :) Albo mówił o GC 5066 HD (czyli najnowszy model z rozdziałką 800x480 - wtedy zgoda), albo nie do końca miał okazję widzieć w działaniu oba urządzenia. GC 5066 i NR 560 to dokładnie to samo urządzenie, ten sam GPS i procesor. Szybkość działania identyczna - bardzo dobra, fixa łapią znacznie szybciej niż Nokia 500, prędkość działania podobna (Samsung 400 w Nokii spisuje się rzeczywiście nieźle). Każde urządzenie ma swoje zalety - główną w Nokii są wymieniane wielokrotnie przyciski sprzętowe.

*

Offline grzesk

• *
  • 69
« Odpowiedź #195 dnia: Wrzesień 09, 2010, 17:33:33 »
... Albo mówił o GC 5066 HD (czyli najnowszy model z rozdziałką 800x480 - wtedy zgoda), albo nie do końca miał okazję widzieć w działaniu oba urządzenia. GC 5066 i NR 560 to dokładnie to samo urządzenie, ten sam GPS i procesor...

Może i pomyliłem numery urządzeń ale to co ja miałem w rękach i testowałem, miało właśnie tą wyższą rozdzielczość i działało dużo wolniej od NOKII

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #196 dnia: Wrzesień 09, 2010, 20:32:24 »
Może i pomyliłem numery urządzeń ale to co ja miałem w rękach i testowałem, miało właśnie tą wyższą rozdzielczość i działało dużo wolniej od NOKII
Dlatego chciałem tylko uściślić opinię w oparciu o właściwe nazewnictwo urządzeń. Jeśli chodzi o Goclevera 5066 HD, tu rzeczywiście jest wolniej, w związku ze znacznie zwiększoną rozdzielczością.

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #197 dnia: Wrzesień 10, 2010, 23:09:33 »
Ciekawy wątek, sporo się dowiedziałem. Mam dwa pytania dodatkowe:

1. Prawie wcale nie mówi się tu o widoczności ekranu w słoneczne dni a to jest dla mnie b. istotne zagadnienie. Mój HTC Touch HD pod tym względem nie zachwyca - mimo matowej folii odblaski są często okropne, a przy słońcu od przodu jasna koszula jest wykluczona. Nawet prawa ręka na godzinie 2-3 na kierownicy daje różową plamę na ekranie :(
Czy PNA (ogólnie jako typ urządzeń albo szczególnie, jakieś konkretne modele) mają pod tym względem lepsze ekrany?

2. Gdybym się zdecydował na PNA to kusiłoby mnie mieć TT (albo może iGO) na Europę i AM PL. TT z funkcją TMC, AM z LD. Czy takie połączenie jest W OGÓLE możliwe?

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #198 dnia: Wrzesień 11, 2010, 11:56:16 »
Wygórowane wymagania :) TT odpada, bo nadal nie ma i chyba nie będzie w sprzedaży oprogramowania w wersji na Win CE. Niestety nie wiem, czy jest już w wolnej sprzedaży IGO na CE (długo nie było możliwości zakupu tego programu). Jeśli jednak udało by Ci się go kupić, to rozwiązaniem problemu LD w AM + TMC był by jeden z modeli Navroad + zewnętrzny TMC, albo Goclever 5066 FMBTTMC (niezbyt rozpowszechniony, ale jest). Tylko na tych urządzeniach odpalisz Live Drive w AM, a skoro jest TMC to i IGO powinno z niego skorzystać.
Widoczność ekranów w słońcu jest niestety podobna we wszystkich nawigacjach. Rozróżnił bym modele z przyzwoitą (znośną) widocznością - (przykład Blow 50YBT, Goclever 5065, Mio, Garminy itp) i z widocznością fatalną (GC 5066, Sonar, NR 750). To tylko przykłady oczywiście. Nie miałem jeszcze w rękach nawigacji, o której z czystym sumieniem mógłbym powiedzieć, że jest dobrze widoczna w słońcu, a sporo modeli już widziałem w akcji.

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #199 dnia: Wrzesień 11, 2010, 12:23:13 »
Wygórowane wymagania :)
Jak szaleć, to na całego :D

Rozumiem, że GC5066 należy jednocześnie do kategorii "możliwych" do uruchomienia iGO+TMC oraz AM+LD i do kategorii fatalnych ekranów na słoneczną pogodę. Cóż, najwyraźniej nie można mieć wszystkiego. A jak wypadają w tej drugiej kategorii Navroady?

Pisząc o Garminach ze "znośnym ekranem" masz chyba na myśli te samochodowe (Navi?) bo taki trekkingowy Garmin mojego kolegi, którego od biedy (mały ekran) można też używać w samochodzie to ma ekran fenomenalny - powiedziałbym nawet że im wiecej słońca tym lepiej widać.

*

Offline angler22

• Redaktor
  • 4803
« Odpowiedź #200 dnia: Wrzesień 11, 2010, 18:41:54 »
Oczywiście o samochodowe Garminy mi chodziło. Ręczniaki mają ekrany o zupełnie innych parametrach.
Dobrze zauważyłeś, że GC 5066 należy do obu kategorii - niestety ekran ma marniutki. Navroad'y wypadają tutaj lepiej. Musisz się tylko upewnić, że jest możliwość dokupienia odbiornika TMC do modeli 560 bądź 460 (na nich działa Live Drive).

*

Offline msz1959

• 569
« Odpowiedź #201 dnia: Wrzesień 11, 2010, 22:22:36 »
Tylko chyba nie będzie czego na tym Navroadzie zainstalować (poza AM). Sprawdzałem iGO - to jakaś porażka zupełna. Link ze strony jedynego polskiego dystrybutora trafia na ... podkupioną domenę firmy handlującej kosmetykami samochodowymi :) W necie można znaleźć jakieś wersje iGO na WinCE ale pachnie mi to na kilometr crackiem, a to mnie nie interesuje.

*

Offline mariano52

• *
  • 63
  • Sprzęt: NavRoad AURO,Modecom MX4HD
« Odpowiedź #202 dnia: Wrzesień 12, 2010, 11:34:49 »

Dobrze zauważyłeś, że GC 5066 należy do obu kategorii - niestety ekran ma marniutki. Navroad'y wypadają tutaj lepiej. Musisz się tylko upewnić, że jest możliwość dokupienia odbiornika TMC do modeli 560 bądź 460 (na nich działa Live Drive).

NavRoad 460 nie radzi sobie z AM 6,6.Ja mam taki model i totalna porażka.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #203 dnia: Wrzesień 17, 2010, 07:45:59 »
Bateria w Nokia trzyma ok godziny. ...
Nówka mi trzymała od minimum 2-óch do ok. 4-ech godzin (ekran zciemniony na maksa, BT i transmiter włączone).

Po??czone: [time]Wrzesień 17, 2010, 07:50:39[/time]
... Prawie wcale nie mówi się tu o widoczności ekranu w słoneczne dni ...
Myślę, że dopóki nie trafią do PNA ekrany AMOLED nie należy się spodziewać rewelacji. Zwykły LEDowy ekran, jakąbyś jasność i kontrast nie ustawił (przy 262 tys koorów, bo 16,7 mln to już inna bajka) ma swoje jednak technologiczne ograniczenia.

Połączone: [time]Wrzesień 17, 2010, 07:57:04[/time]

Ja chciałbym sprzedać swoją Nokię 500 (akurat wymienili mi na nówkę w serwisie  :mrgreen:) ale jak czytam, nie bardzo jest na co zamienić  :S
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2010, 07:57:19 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #204 dnia: Wrzesień 17, 2010, 08:30:53 »
Ja chciałbym sprzedać swoją Nokię 500 (akurat wymienili mi na nówkę w serwisie  :mrgreen:) ale jak czytam, nie bardzo jest na co zamienić  :S

Jak to zrobiłeś?? Ja już się martwię co będzie jak mi moja Nokia padnie. W serwisie uważają ją za przeżytek. Co może ją zastąpić?

*

Zachu

« Odpowiedź #205 dnia: Wrzesień 17, 2010, 09:10:25 »
Myślę, że dopóki nie trafią do PNA ekrany AMOLED nie należy się spodziewać rewelacji. Zwykły LEDowy ekran, jakąbyś jasność i kontrast nie ustawił (przy 262 tys koorów, bo 16,7 mln to już inna bajka) ma swoje jednak technologiczne ograniczenia.
Wcale nie trzeba do tego AMOLEDA. Zapoznaj się kiedyś z Garmin GPSmap 60CSx i GARMIN Nuvi 3790T.

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #206 dnia: Wrzesień 17, 2010, 09:27:27 »
Jak to zrobiłeś?? Ja już się martwię co będzie jak mi moja Nokia padnie. W serwisie uważają ją za przeżytek. Co może ją zastąpić?
Po ostatniej wymianie płyty głównej (pisałem o tym w tym wątku, na początku) ładowarka samochodowa nie ładowała urządzenia (ta via USB ładowała). Dioda na obudowie świeciła prawidłowo i w systemie była informacja "w trakcie ładowania" ale niestety zasoby baterii nie zmieniały się albo wręcz bateria rozładowywała się.
Wymienili mi więc na nową.
Zmieniłbym, bo w grudniu gwarancja mi się kończy ale jak tu czytam, to nie bardzo jest na co.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 17, 2010, 09:32:29 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol

*

Offline grzesk

• *
  • 69
« Odpowiedź #207 dnia: Wrzesień 18, 2010, 14:44:14 »
Zmieniłbym, bo w grudniu gwarancja mi się kończy ale jak tu czytam, to nie bardzo jest na co.

Zgadza się. Ja na swoją nie mogę jak na razie narzekać poza tym uszkodzeniem ładowarki ale jakiś czas temu tak z ciekawości śledziłem co się dzieje w świecie nawigacji i po moich testach z kilkoma urządzeniami stwierdziłem, że nic lepszego i szybszego jak dla mnie nie ma na rynku i nie miałbym na co wymienić. W każdym razie dla mnie nic takiego nie było. Jakoś połączenie z siecią mi jest do szczęścia nie potrzebne, jakbym miał to pewnie bym korzystał przez jakiś czas z LD, prędkość innych urządzeń mnie nie zadowala w porównaniu do swojej NOKII bo ona naprawdę bardzo sprawnie działa z AM pomimo swojego wieku a inne co miałem bywały dużo wolniejsze i to nowe konstrukcje, no i brak w nowych urządzeniach przycisków głośniej ciszej lub chociaż pokrędełka. Fakt są urządzenia z większym wyświetlaczem, większą rozdzielczością i to fajnie wygląda ale cały efekt psuje np. prędkość działa, która jest strasznie wolna w niektórych urządzeniach.

Pozdrawiam

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #208 dnia: Wrzesień 18, 2010, 15:14:07 »
Zmieniłbym, bo w grudniu gwarancja mi się kończy

Ale jeżeli wydali Ci nowe urządzenie i masz odpowiedni wpis w KG to czy gwarancja nie liczy się od nowa ??

*

Offline ochkarol

• 4813
« Odpowiedź #209 dnia: Wrzesień 18, 2010, 23:57:35 »
Do Nokii 500 nie dostajesz takiego dokumentu. Naprawy gwarancyjne są realizowane "na ogólnych warunkach" (cytat) na podstawie paragonu.
Ze strony Nokii o gwarancji:
W zakresie dozwolonym przez prawo krajowe, Okres Gwarancji nie zostanie przedłużony lub odnowiony bądź też w inny sposób zmieniony z powodu późniejszej odsprzedaży, naprawy lub wymiany Produktu. Naprawiona część (części) oraz wymieniony Produkt będzie jednakże objęty gwarancją na pozostałą część oryginalnego okresu Gwarancji lub na okres 60 (sześćdziesięciu) dni od daty naprawy lub wymiany, w zależności od tego, który z nich będzie dłuższy
http://www.nokia.pl/pomoc/naprawa/gwarancja
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 19, 2010, 00:01:07 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol