- od kiedy lato w południowej Europie kończy się w miesiącu sierpniu - więcej wiary w ludzi...
Wiesz dotąd mi się wydawało, że na całej półkuli północnej lato formalnie kończy się 23 września,
a październik tak samo jest w lecie, jak Niemcy i Austria w południowej Europie

nocnyMarek - zimą jadę ponownie do Włoch, to postaram się Ciebie usatysfakcjonować...
W styczniu sam jadę na narty, więc sprawdzę osobiście, tymczasem niedowierzam.
Nie napisałem, że wyznacza - napisałem, że jadąc na południe "mapa" jedzie pod prąd, czyt. przeciwnym pasem. Jadąc na północ jedzie po polu - dlaczego? Widać jest "przesunięta" w stosunku do rzeczywistego położenia na mapie. A gdzie można to zaobserwować - w moim przypadku większość odcinka autostrady nr 9 oraz niektóre fragmenty autostrady prowadzącej do Kołbaskowa.
OK. dokonałem nadinterpretacji, przepraszam, tym niemniej to co piszesz brzmi dla mnie jak bajka,
hmmm, ale Ty masz Looxa, to sprawia, że jednak znacznie łatwiej jest mi uwierzyć w to co piszesz. Poważnie.
Przymierzałem sie kiedyś do niego, fajny wypasiony sprzęt, super ekran, ale ten wbudowany GPS ... jakby z zupełnie innej bajki.
Używałem go kilka dni i właśnie z powodu tego odbiornika zupełnie straciłem na niego ochotę,
później znalazłem też trochę innych niepochlebnych opinii potwierdzających moje obserwacje
(owszem były też opinie pełne 'ach' i 'och'). Weź przynajmniej pod uwagę, że tu może być też wina sprzętu.
Choć z drugiej strony, gdyby szwankował GPS, to w kraju powinieneś mieć tak samo ...

Prędzej uwierzę, że ... używałeś trybu pieszego do jazdy po autostradzie 
Ech - odbieram to jako żart - bo w przeciwnym razie byłby to po prostu brak kultury osobistej...
Żebyś Ty wiedział ile razy podobne głupoty robili ludzie, których nigdy bym o to nie podejrzewał,
i to nawet łącznie ze mną - więcej wiary w ludzi...