No to wróciłem. Jechałem w te i wewte przez autostradę A2 i to był dobry wybór - niby prawie 700 km, a niezbyt jestem zmęczony. W tamta stronę 6,5h (+0,5 h na postój - kawę i hot-doga), z powrotem (z żoną i dziećmi, w tym zupełnym dzidziusiem :-) ) prawie 10 h (w tym ze 2-2,5 h postojów). Jednak do rzeczy:
1. piotrze - zrobiłem wszystko, łącznie z hard resetem (restore sprzed instalacji AutoMapy) - efekt ten sam
2. co więcej - jak ustawiłem powrotną trasę "szybką", zrobiło ją przez A2, ale jak kliknąłem "optymalna", to pchnęło przez Tucholę; opisałem to do supportu AM - zobaczymy co powiedzą (napisałem im też dodatkową uwagę - na bocznych drogach na zakrętach AM "wyrzucała mnie" w pole, po czym przywracała na drogę po kilkudziesięciu metrach)
Generalnie jednak muszę stwierdzić, że chyląc czoła szanownym Kolegom, pozostawiam u siebie AM 4, nie wracam do 3. Zwłaszcza, jeżeli wprowadzą dalsze poprawki do wersji 4.1. Cóż... jeżdżąc z AM 4.1 RC1 czuję się poniekąd beta (gamma?) testerem, a to zobowiązuje