Warszawa - Międzywodzie, jaką trasą?

• 69 Odpowiedzi
  • 12459 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Warszawa - Międzywodzie, jaką trasą?
« Odpowiedź #60 dnia: Sierpień 17, 2007, 20:39:07 »
 "Potem stwierdziłem, że jednak jeszcze się nie poddam i ustawiłem prędkość obliczania mapy na najwolniejszą i... Sukces! "

Pisałem o tym 23 posty wyżej

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #61 dnia: Sierpień 17, 2007, 20:54:20 »
Ale przecież wcześniej nic nie zmieniałem w ustawieniach i było OK!

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #62 dnia: Sierpień 17, 2007, 21:20:51 »
Takie obliczanie trasy jak opisałem ja mam w 4.1 RC przy obu suwakach ustawionych na 1/2 (tak jak jest po instalacji).
ISTQB Certified Tester

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #63 dnia: Sierpień 17, 2007, 21:46:37 »
A u mnie du... ża dupa. Jak mam małą szybkość obliczania, to szybka trasa jest przez A2 - jak nie, to wszystko wali przez Tucholę.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #64 dnia: Sierpień 17, 2007, 21:52:04 »
A u mnie du... ża dupa. Jak mam małą szybkość obliczania, to szybka trasa jest przez A2 - jak nie, to wszystko wali przez Tucholę.
Słowo honoru... nie wiem co Ci powiedzieć.... może powinieneś zrobić Hard Reset, bo jak napisałeś kiedyś było dobrze.... może coś się pochrzaniło i urządzenie (AM) nie może dokonac całego obliczenie....?
Słuchaj... a ile masz pamięci po soft resecie?
W Twoim opisie widzę, że maj jakiś kombinowany ROM... może to powoduje, że nie robic całego liczenia trasy...?
ISTQB Certified Tester

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #65 dnia: Sierpień 17, 2007, 21:56:52 »
Widzisz, ROM jest OK, nie powinno być problemów. Tym bardziej, że jeszcze wczoraj DOBRZE DZIAłAłO. Zielonego pojęcia nie mam co się pochrzaniło. Na razie przeżyję, zobaczymy po powrocie. Wysłałem info z odpowiednimi plikami do AutoMapy. Po Soft Resecie mam ok. 32 MB, a jak uruchamiam AM, to ok. 20 jest jeszcze wolnych.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #66 dnia: Sierpień 17, 2007, 22:46:58 »
Widzisz, ROM jest OK, nie powinno być problemów. Tym bardziej, że jeszcze wczoraj DOBRZE DZIAłAłO. Zielonego pojęcia nie mam co się pochrzaniło. Na razie przeżyję, zobaczymy po powrocie. Wysłałem info z odpowiednimi plikami do AutoMapy. Po Soft Resecie mam ok. 32 MB, a jak uruchamiam AM, to ok. 20 jest jeszcze wolnych.
A Hard reset?
ISTQB Certified Tester

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #67 dnia: Sierpień 25, 2007, 18:09:18 »
No to wróciłem. Jechałem w te i wewte przez autostradę A2 i to był dobry wybór - niby prawie 700 km, a niezbyt jestem zmęczony. W tamta stronę 6,5h (+0,5 h na postój - kawę i hot-doga), z powrotem (z żoną i dziećmi, w tym zupełnym dzidziusiem :-) ) prawie 10 h (w tym ze 2-2,5 h postojów). Jednak do rzeczy:
1. piotrze - zrobiłem wszystko, łącznie z hard resetem (restore sprzed instalacji AutoMapy) - efekt ten sam
2. co więcej - jak ustawiłem powrotną trasę "szybką", zrobiło ją przez A2, ale jak kliknąłem "optymalna", to pchnęło przez Tucholę; opisałem to do supportu AM - zobaczymy co powiedzą (napisałem im też dodatkową uwagę - na bocznych drogach na zakrętach AM "wyrzucała mnie" w pole, po czym przywracała na drogę po kilkudziesięciu metrach)

Generalnie jednak muszę stwierdzić, że chyląc czoła szanownym Kolegom, pozostawiam u siebie AM 4, nie wracam do 3. Zwłaszcza, jeżeli wprowadzą dalsze poprawki do wersji 4.1. Cóż... jeżdżąc z AM 4.1 RC1 czuję się poniekąd beta (gamma?) testerem, a to zobowiązuje ;)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #68 dnia: Sierpień 25, 2007, 19:21:35 »
To zjawisko z wyrzucaniem w pole na zakretach to efekt wlaczonej funkcji przewidywania polozenia.... w niektowych przypadkach w 3.x sprawdzalo sie, tu ta funkcja jest bez sensu bo odwzorowanie polozenia w 4.x jest Natychmiastowe bez opoznien czy skokow (jak w 3.x).....
Ja tego w 4.x nie uzywam....
ISTQB Certified Tester

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
« Odpowiedź #69 dnia: Sierpień 25, 2007, 20:24:12 »
Tak też myślałem i tak to zinterpretowałem. Ja jeszcze poznaję AM 4.0 (w zasadzie to 4.1), więc pewne rzeczy poznaję w praktyce. Faktycznie odwzorowanie trasy jest natychmiastowe i jest to jedna z większych zalet AM 4.