iPAW HX4700 i troche dziwna ta automapa ?

• 4 Odpowiedzi
  • 1119 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Roger_Krakow

• **
  • 153
  • Sprzęt: Diamond
« dnia: Maj 13, 2005, 11:44:45 »
Witam

Do tej pory korzystałem z AutoMapy na starszym pockecie i w zasadzie nie miałem zastrzeżeń do wyglądu. Obecnie zainstalowałem program na nowym urządzeniu jak w temacie to i zaczęło sie :(
Po pierwsze napisy jakieś takie jakby rozmyte i nie wyraźne. Dodatkowo często znikają mi ikonki na dole ekranu, w ich miejsce pojawiają sie puste białe pola, aby je przywrócić muszę zminimalizować okno a potem je otworzyć ponownie :(  Nie powiem uciążliwe.
Czy ktoś z Was miał podobny problem i odczucia co do wyglądu ?

PS
Programiści z AM powinni już pomyśleć o aktualizacji interfejsu do rozdzielczości 640x480, wymuszenie powoduje głupawke automapy, natomiast sama mapa wygląda miodnie, pomijając wygląd przycisków do obsługi.

pozdr Roger
--
Marcin Roger Pojałowski
tel. 509-872-935

*

Offline makii

• 44
    • www.makii.pl
  • Sprzęt: htc TyTN
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 13, 2005, 14:59:23 »
Witaj,

Autorzy AM juz niejednokrotnie wypowiadali sie w kwestii ekranow VGA. Pelne dostosowanie ma nastapic w momencie pojawienia sie wersji 4.0.
Co do ikonek... to na pewno masz uruchomiona jakas nakladka typu Wizbar Adv... mialem ten sam problem. Bylo juz na forum o tym.
Pozdr.
Makii

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 13, 2005, 15:06:22 »
Racja makii,

winą za "niewyraźne" wyświetlanie zawartości ekranu jest technika renderowania jego zawartości na podstawie treści przystosowanej do ekranów o 4 razy mniejszej rozdzielczości. W trybie True VGA jest niby OK, ale suwak powiększenia wyświetlany jest w połowie ekranu. Zgodnie z informacja autorów Automapy, trwają prace nad dostosowaniem programu do urządzeń z ekranami  VGA.
Sprawę znikania ikon rozwiązuje (przynajmniej u mnie) wyłączenie obsługi programu Automapappc.exe w ustawieniach Wisbar Advance.

*

Offline Roger_Krakow

• **
  • 153
  • Sprzęt: Diamond
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 13, 2005, 15:17:05 »
O cenna informacja, byc moze, ze faktycznie moje problemy biora sie z uzywania tej nieszczesnej nakladki. Zaraz zobacze czy da sie to ominać. Robert sugeruje wykluczenie automapy w Wisbar, hmm nawet nie wiedzialem o takiej mozliwosci. Dzieki

Fakt, duzy ekran, wiekszy niz standardowo w pocketach na pewno w jakims stopniu ponosi za to wine. Pozostaje miec tylko nadzieje, ze programisci z AM stana niebawem na wysokosci zadania :)

Pozdrawiam
--
Marcin Roger Pojałowski
tel. 509-872-935

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 13, 2005, 21:51:06 »
Witam,

Polecam najnowszą betę 2.0.1.27 Wisbara dostępną na forum LakeridgeSoftware. Tu już Automapa wygląda ok.

[pic=http://yourimg.com/hosted_images/05/133/14/automapa.gif]
Pozdrawiam
Robert Błaszczak