Nikt tu nie pisze o ogromnym znaczeniu, ale wiem, że Aqurat czyta forum regularnie
i korzysta z przedstawianych tu pomysłów czy sugestii. Chcesz dowodów? Proszę bardzo:
Jakiś czas temu pisałem o menu kontekstowym AM podczas jazdy:
Moim zdaniem w tym menu występują tylko dwa potencjalnie przydatne polecenia:
Dodaj do ulubionych... / Dodaj do POI...
Polecenia te uznaję tylko jako potencjalnie przydatne, z tego wzgledu, że obecnie
nie polecam korzystania z nich podczas jazdy z dwóch zasadniczych powodów:
- bezpieczeństwa jazdy - skuteczne dodanie POI/ ulubionych wymaga zbyt długiej sekwencji
dość precyzyjnych czynności na ekranie, czyli zbyt absorbuje uwagę kierowcy,
- małej dokładności pozycjonowania punktów spowodowanej opóźnionym zapamiętywaniem
współrzędnych przez program.
Zobacz sobie jak obecnie wygląda to menu, sprawdź jaka pozycja GPS jest zapamiętywana
(o tym że AM powinna od razu zapamiętać 3 pozycje (w punkcie GPS, z prawej i z lewej)
a nie dopiero po wskazaniu wyboru użytkownika, pisałem do supportu oddzielnie)
Swego czasu Darek _Foto pisał o okienkowym menu kontekstowym,
przedstawił swoja propozycję, ja też przedstawiłem swoją:

Co o tym myślicie ?
Myślałem, myślałem ... i wymyśliłem 
Rozmiar uniwersalny, do trybu poziomego, pionowego, a nawet na kwadratowe ekrany 
a sama koncepcja graficznie bardziej 'AutoMapowa' 
Zobacz jak dziś wygląda menu kontekstowe, przypadek? A może cud?

W innym wątku dyskutowaliśmy o sygnalizowaniu na panelu pilota o aktywnej funkcji
'Nawiguj względem punktu 'przez'':
No to pytanie, która wersja lepsza:
-żółte cyferki (jak kolor punktu 'przez') gdy nawiacja wzgledem punktu przelotowego
-czy wprost oznaczenie na panelu pilota:
żółty znaczek (z cyferką) gdy nawigacja względem 'przez',
albo czerwony znaczek końca trasy, gdy nawigacja wzgledem celu?

Myślę że nazwa punktu 'przez' nie jest niezbędna, zajmowałaby znacznie wiecej miejsca.
Dorzućcie ewentualnie własne propozycje, wybierzemy tą która się najbardziej spodoba,
a potem zostanie już tylko (oby) skuteczny lobbing 
Na forum wygrała opcja z żółtym znaczkiem z numerkiem punktu przelotowego, A w AM?
Po prostu przyszedł na to czas?

Czy może jednak głos z forum?
Zauważ, że pokazałem tylko przykłady moich propozycji - bo własne najlepiej pamietam,
Jestem przekonany, że inni odnajdą też własne pomysły. Owszem sporo z nich było na tyle ogólnych
że trudno będzie ocenić czy to one były przyczyną zmian, ale będą i takie, na tyle konkretne i szczegółowe
jak te powyżej, że nie trudno będzie dostrzec, że są w AM zaimplementowane wprost z forum/zgłoszenia.
Możesz twierdzić, że po prostu przyszedł czas na ten żółty znaczek z numerem punktu 'przez',
na menu kontekstowe w takim jak obecny kształcie, na tylko dwie konkretne ikony w tym menu podczas jazdy...
Twierdzić możesz, ale mnie nie przekonasz