Idzie nowe ... AutoMapa 5.0 na horyzoncie

• 231 Odpowiedzi
  • 54794 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
Odp: Idzie nowe ... AutoMapa 5.0 na horyzoncie
« Odpowiedź #150 dnia: Luty 14, 2008, 21:11:00 »
No może i macie rację. Sama perspektywa AM5 już mnie kręci. Jest :ok:

*

Offline SwarE

• *
  • 75
« Odpowiedź #151 dnia: Luty 16, 2008, 10:07:25 »
Też czekam ze zniecierpliwieniem. Miejmy nadzieję, że tym razem producent weźmie pod uwagę glosy użytkowników (nie tylko z ankiety, ale również indywidualne zgłoszenia mailowe) Wg mnie wystarczy pilot i sposób pokazywania taki jak w igo i będzie OK

« Odpowiedź #152 dnia: Luty 16, 2008, 19:50:11 »
A gdzie kilometr danej drogi
Będzie wreszcie czy nie  :evil:

*

Offline Tutejszyn

• *
  • 69
« Odpowiedź #153 dnia: Luty 16, 2008, 22:10:06 »
Też czekam ze zniecierpliwieniem. Miejmy nadzieję, że tym razem producent weźmie pod uwagę glosy użytkowników (nie tylko z ankiety, ale również indywidualne zgłoszenia mailowe) Wg mnie wystarczy pilot i sposób pokazywania taki jak w igo i będzie OK

To kup sobie igo! Nie uważasz, ze będzie prościej? Piszesz, ze "Miejmy nadzieję, że tym razem producent weźmie pod uwagę glosy użytkowników.." tak jakby do tej pory uzytkownicy byli kompletnie ignorowani... Jest 200 000 uzytkowników i czasem mam wrażenie, że kazdy z osobna wie najlepiej jak powinna wygladać mapa..
Lepiej iść po śladach, niż po trupach.

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #154 dnia: Luty 16, 2008, 22:58:10 »
Ale Jemu chodziło o głosy PRAWDZIWYCH użytkowników, a nie takich głąbów jak my. Przecież Jego zdanie, to właśnie głosy użytkowników - nikt inny nie chciał tutaj, żeby AM wyglądała jak iGo. Do naszego poziomu nie ma się co zniżać, AM powinna słuchać tylko i wyłącznie jedynego słusznego głosu JWP SwarE, jako tego właśnie, który ma monopol na ideał. Ergo - AM powinna zerżnąć interfejs z iGo, nie wymyślać nic, żeby szarej masie cokolwiek ułatwiać, tylko zrobić produkt na zamówienie JWP SwarE - On i tylko On jest ważny.  :E

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #155 dnia: Luty 16, 2008, 23:19:01 »
A gdzie kilometr danej drogi
Będzie wreszcie czy nie  :evil:

Jeśli masz na myśli pikietaż - raczej nie. Moim zdaniem. Zbyt skomplikowane, a zapotrzebowanie zbyt małe.

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #156 dnia: Luty 17, 2008, 09:33:33 »
Ale Jemu chodziło o głosy PRAWDZIWYCH użytkowników, a nie takich głąbów jak my. Przecież Jego zdanie, to właśnie głosy użytkowników - nikt inny nie chciał tutaj, żeby AM wyglądała jak iGo. Do naszego poziomu nie ma się co zniżać, AM powinna słuchać tylko i wyłącznie jedynego słusznego głosu JWP SwarE, jako tego właśnie, który ma monopol na ideał. Ergo - AM powinna zerżnąć interfejs z iGo, nie wymyślać nic, żeby szarej masie cokolwiek ułatwiać, tylko zrobić produkt na zamówienie JWP SwarE - On i tylko On jest ważny.  :E

Już tak się nad nim nie znęcaj  :) Wyraźnie napisał, że według niego.  Dla mnie propozycje do wersji AM 5.0 zrobiły ogromnie pozytywne wrażenie i czekam z niecierpliwością   :O~
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #157 dnia: Luty 17, 2008, 09:40:55 »
Tak Moi - pikietaż.

Co zbyt małe zapotrezbowanie ? Z jakiej ankiety użytkowników ta opinia ???

Chyba ze chcą w zamian pikietę po AM  :evil:

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #158 dnia: Luty 17, 2008, 11:37:59 »
O czym my mówimy...IGo wprowadza trójwymiarowe dwupoziome estakady (etc) a my prowadzimy wojny o słupki milowe...
ISTQB Certified Tester

*

Offline 6nt

• Ekspert Mio z GSM
  • 2545
  • Myślę, więc... myślę!
    • SGL-W
  • Sprzęt: HTC Kaiser z orangutana (TyTN II), MIO A701, SE K8
« Odpowiedź #159 dnia: Luty 17, 2008, 12:24:48 »

Już tak się nad nim nie znęcaj  :) Wyraźnie napisał, że według niego.  Dla mnie propozycje do wersji AM 5.0 zrobiły ogromnie pozytywne wrażenie i czekam z niecierpliwością   :O~

OK, odpuszczam, ale moja naturalna złośliwość nie pozwoliła mi tego tak zupełnie bez niczego zostawić :E

Propozycje AM5 rzeczywiście mnie też odpowiadają i to bardzo.
Napisane: 17 Luty 2008, 12:21:06
O czym my mówimy...IGo wprowadza trójwymiarowe dwupoziome estakady (etc) a my prowadzimy wojny o słupki milowe...

1. Trójwymiarowe estakady tylko gdzieniegdzie iGo wprowadza, jest to dopiero początek.
2. Skąd wiesz, że AM5 tego nie zrobi?
3. To jest, zdaje się, wątek o AM5, a nie "co kupić"? Ty zapewne masz iGo, więc super - baw się nim. Z opinii wielu użytkowników (ale również z własnego doświadczenia z iGo) wiem, że jednak AM per slado wypada znacznie lepiej. Oczywiście nie chcę rozpoczynać dyskusji co lepsze - de gustibus non disputandum est. Nie piszcie jednak "iGo to, Destinator tamto, a MioMap to już w ogóle!", bo to nie ma sensu i do niczego nie prowadzi, OK?

*

• 6498
« Odpowiedź #160 dnia: Luty 17, 2008, 12:33:17 »
Tak Moi - pikietaż.
Co zbyt małe zapotrezbowanie ? Z jakiej ankiety użytkowników ta opinia ???

Z najbardziej wiarygodnej - rakingu popularności kategorii na MIPLO.
Synchronizuje tę kategorię ok. 33% abonentów. Zakładam, że ok. 20% czyni to na tej samej zasadzie co ja - bo bierze wszystko. 20%, bo w tym przedziale mieszczą się tak bezensowne kategorie, różne, obok siebie, że nie ma na to innego, logicznego wytłumaczenia.

Zostaje 13% faktycznie zainteresowanych. Jeśli coś błędnie założyłem, proszę mnie poprawić.

Obciążenie AM znacznikami pikietażu musiałoby być bardzo widoczne, bo wyświetlany znacznik musiałby być  permanentnie wyliczany. To koszmar dla programu, który dopiero całkiem niedawno zaczął działać w miarę przyzwoicie szybko.

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
« Odpowiedź #161 dnia: Luty 17, 2008, 13:15:54 »
Pikietaż byłby jednym z atutów AM w walce o TIR'y.
Ten segment rynku jest dalej stosunkowo słabo obsadzony.
MiploLoc już jest, więc jest możliwość kontroli przemieszczania się pojazdów.
Do tego dodać ograniczenia rozmiarowe i tonażowe i AM może stać się niskobudżetową alternatywą dla systemów zarządzania flotą małych firm transportowych.

Myślę że aktualny format map ma sporo zapasowych atrybutów, które są obecnie wyzerowane i nieużywane. Jeden z nich mógłby być chyba przeznaczony na pikietaż.

A co do spowolnienia programu - jest jeszcze parę możliwości optymalizacji jego funkcji w celu przyspieszenia działania systemu.
Jedną z nich może być np rezygnacja z wyświetlania sekund w czasie do celu. Wystarczyłoby wyświetlanie minut.
Przeliczanie tego pola np co 30s też dałoby parę wolnych impulsów zegarowych procesora.

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
  • Sprzęt: Asus A696 WM6 PL
« Odpowiedź #162 dnia: Luty 17, 2008, 14:10:50 »
Fajna sprawa te trójwymiarowe estakady. No ale skoro iGO ma mapy dokładniejsze niż Automapa (przynajmniej w mojej okolicy) to może teraz się takimi rzeczami zajmować.
Mnie w nowej AM wystarczyłoby by mój dom nie znajdował się kilkaset metrów od najbliższej ulicy, tylko tak jak w iGO żeby wszystkie ulice obok mojego domu były na mapie.

Pozdrawiam
Sihpa

*

• 6498
« Odpowiedź #163 dnia: Luty 17, 2008, 14:24:45 »
A maluch (Polski Fiat 126p) jest autem lepszym od Mercedesa, bo miał (w starych modelach) płynną regulację częstotliwości pracy wycieraczek.

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
« Odpowiedź #164 dnia: Luty 17, 2008, 14:36:31 »
A maluch (Polski Fiat 126p) jest autem lepszym od Mercedesa, bo miał (w starych modelach) płynną regulację częstotliwości pracy wycieraczek.
Nie bardzo rozumiem. Czy to było do tego co ja napisałem?

Jeśli tak, to wytłumacz mi po co mi zmiana interfejsu programu na super-hiper-ekstra nowoczesny i przyjazny, miasta w 3D, skoro program i tak nie będzie potrafił pokazać mi ulicy na którą chce się dostać.
Wg mnie to trochę wstyd, że zagraniczny program ma w Polsce ulice z nazwami, tam gdzie AM widzi puste łąki i pola (których już nie ma tam od ładnych kilkudziesięciu lat).
Pozdrawiam
Sihpa

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #165 dnia: Luty 17, 2008, 15:02:21 »

1. Trójwymiarowe estakady tylko gdzieniegdzie iGo wprowadza, jest to dopiero początek.
2. Skąd wiesz, że AM5 tego nie zrobi?
3. To jest, zdaje się, wątek o AM5, a nie "co kupić"? Ty zapewne masz iGo, więc super - baw się nim. Z opinii wielu użytkowników (ale również z własnego doświadczenia z iGo) wiem, że jednak AM per slado wypada znacznie lepiej. Oczywiście nie chcę rozpoczynać dyskusji co lepsze - de gustibus non disputandum est. Nie piszcie jednak "iGo to, Destinator tamto, a MioMap to już w ogóle!", bo to nie ma sensu i do niczego nie prowadzi, OK?
Nie napisałem, że AM tego nie robi tylko zauważyłem, że trzeba patrzeć innowacyjnie na produkt a nie skupiać się może na rzeczach ważnych dla niektórych ale nie posuwających technologicznie AM.
Co do samego iGO to ja ostatnio sprzedałem iGO 2006SE ale z innego powodu i nie trzeba sie denerwować gdy powie się coś dobrego o produktach konkurencyjnych bo inni czasem też mają ciekawe pomysły... Ten pomysł wydał mi sie ciekawy i innowacyjny i nie ma to nic wspólnego z dyskusją co lepsze :)

Pozdrawiam
Napisane: Luty 17, 2008, 14:55:47
Wg mnie to trochę wstyd, że zagraniczny program ma w Polsce ulice z nazwami, tam gdzie AM widzi puste łąki i pola (których już nie ma tam od ładnych kilkudziesięciu lat).
To akurat nie jest argument bo :
- po pierwsze: jest znacznie więcej przykładów, że jest odwrotnie
- nie ma czegoś takiego jak program zagraniczny czy polski bo skąd nie wiesz czy właścicielem firmy aquart nie jest inwestor zagraniczny... tak samo jak nie jesteś w stanie obalić przypuszczenie, że trzon programistów w TomTom nie stanowią pracujący tam Polacy?
Żyjemy w otwartym świecie i rozumowanie w kategoriach oni my jest anachronizmem....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Sihpa

• *
  • 95
« Odpowiedź #166 dnia: Luty 17, 2008, 15:11:15 »
To akurat nie jest argument bo :
- po pierwsze: jest znacznie więcej przykładów, że jest odwrotnie
Mam nadzieje i dlatego kupiłem AM a nie iGO, żałuje tylko, że nie w mojej okolicy i miejscowościach w około.

- nie ma czegoś takiego jak program zagraniczny czy polski bo skąd nie wiesz czy właścicielem firmy aquart nie jest inwestor zagraniczny... tak samo jak nie jesteś w stanie obalić przypuszczenie, że trzon programistów w TomTom nie stanowią pracujący tam Polacy?
Żyjemy w otwartym świecie i rozumowanie w kategoriach oni my jest anachronizmem....
Jak spojrzeć w ten sposób to oczywiście masz racje, ale przypuszczam, iż dobrze wiedziałeś o co mi chodzi - tzn AM jest w pierwszej kolejności robiony dla klientów polskich (przypuszczam, że jeszcze na obecną chwilę większa część użytkowników to Polacy na co dzień jeżdżący z AM po Polsce).
Pozdrawiam
Sihpa

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #167 dnia: Luty 17, 2008, 15:19:42 »
Nie bardzo rozumiem. Czy to było do tego co ja napisałem?

Moi chodziło o to, że pewnie widziałeś iGO z mapą od Emapy, która wprawdzie ma duże pokrycie, ale nawigacja w miastach jest koszmarem ze względu na ogrom błędów mapy. Stąd analogia do malucha z super wycieraczkami (iGO) i Mercedesa (AM)   B)

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #168 dnia: Luty 18, 2008, 20:42:30 »
Qrcze dajcie już spokój z tymi ciągłymi udowodnieniami kto ma lepszy (większy dłuższy :) ).
IGo to fajny program chce go kupić!!! Niech mi szanowny producent sprzeda iGo Europa Wschodnia na karcie micro 2GB (chociaz 2GB, przydałoby sie 4 lub więcej) ZAPŁACE ZA KARTE DODATKOWO I JESZCZE DORZUCE PARE GROSZY ZA "KŁOPOT"
A Świstak dalej zawija sreberka.... czytaj Producent ma to w du..... Tak więc i ja mam producenta w du.....
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

« Odpowiedź #169 dnia: Luty 20, 2008, 01:55:17 »
nie wiem czy było ale mi zawsze brakowało

możliwości wyświetlenia okienka z punktem docelowym (czasami program wyprowadza w "krzaki" i wolałbym widzieć czy aby na pewno nawigacja idzie we właściwym kierunku -  taka opcja jest chyba w Garminach) 

przydałyby sie też wpisane i widoczne nazwy rzek i jezior przez które czy obok których przejeżdzamy  (szczególnie jak jedziemy "turystycznie"  komu to przeszkadza to zapewne mógłby sobie wyłączyć 

opcja komiwojażera byłaby też mile widziana

no i co mi najbardziej brakuje to wyznaczanie trasy z punktami pośrednimi w wersji dla blondynki tzn żona wpisuje sobie w domu punkt startu i mety (GPS wiadomo jeszcze nie działa) + plus pewna ilość punktów pośrednich  tak by po wpisaniu jednego czy dwóch można było sie szybko zorientować która trasa jest najszybsza i co ważniejsze by było widać jaką trasę zaproponował program (cos takiego chyba widziałem kiedyś w PC owe viaMichelin. Teraz zwykle tak bywa że jak wyznaczy trasę z A do Z a potem wpisze punkt pośredni C to nie prowadzi ACZ tylko AZC  Już nie wspomnę że taki punkt pośredni powinno sie tez w czasie jazdy wprowadzać jednym kliknięciem palucha lub rysika na mapie

Ideałem byłaby możliwość jednoczesnego wyświetlenia na ekranie w różnych kolorach kilku wariantów tej samej trasy tak by było widać co tracimy czy zyskujemy jadąc jeną z nich - to oczywiści na etapie planowania trasy

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #170 dnia: Luty 20, 2008, 02:34:48 »
opcja komiwojażera byłaby też mile widziana ...
Teraz zwykle tak bywa że jak wyznaczy trasę z A do Z a potem wpisze punkt pośredni C to nie prowadzi ACZ tylko AZC 

1. Wersja uproszczona, ale jest (hint: ustaw po najbliższych)
2. Nieprawda, nigdy nie zmienia celu z PP.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #171 dnia: Luty 20, 2008, 09:57:37 »
opcja komiwojażera byłaby też mile widziana ...
Teraz zwykle tak bywa że jak wyznaczy trasę z A do Z a potem wpisze punkt pośredni C to nie prowadzi ACZ tylko AZC

1. Wersja uproszczona, ale jest (hint: ustaw po najbliższych)
2. Nieprawda, nigdy nie zmienia celu z PP.

Potwierdzam, że nie zmienia celu z PP  :ok:
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

*

Offline Wiceq

• **
  • 121
  • Sprzęt: iPhone 6S PLUS (iAM)
« Odpowiedź #172 dnia: Luty 20, 2008, 10:17:34 »
Panowie, a co wy na to, żeby wprowadzić dwa rodzaje punktów "przez":
Typ1 - takie jak do tej pory
Typ2 - trzeba by je bezwzględnie "zaliczyć"

Typ byłby ustalany każdorazowo przy wyznaczaniu takiego punktu i oczywiście z możliwością mieszania w jednej trasie obu ich rodzajów.

Były już dyskusje na ten temat z głosami za jednym jak i za drugim rodzajem pkt "przez". Ja jestem za wprowadzeniem obu typów, bo raz przydają się jedne, a raz drugie.
Co wy na to ?

*

Offline vitek

• 1
  • Sprzęt: FS N560
« Odpowiedź #173 dnia: Luty 20, 2008, 20:01:16 »
Proponuję, aby do Autmapy 5.0 dołączyć program obsługujący zestaw głośnomówiący do telefonu komórkowego z funkcją  bluetooth. Większość palmtopów i telefonów posiada już tą funkcję, więc nie byłoby problemu z komunikowaniem się między urządzeniami. Zapewne zwiększyłoby to funkcjonalność i konkurencyjność Automapy, a także podniosło bezpieczeństwo podróżowania. Co Wy na to ?
Vitek

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #174 dnia: Luty 20, 2008, 23:24:13 »
...............opcja komiwojażera byłaby też mile widziana...................
To jak się nie nazywa "opcja komiwojażera" tylko "ustaw po najbliższych "  tzn. że nima ?  :-?

Ustawiasz punkty PRZEZ . START ,KONIEC   AM wylicza trasę  .Potem  trasa /informacje/opcje/ustaw po najbliższych/OK  i AM przelicza tak coby się nie nabiegać :E
Napisane: Luty 20, 2008, 23:19:48
no i co mi najbardziej brakuje to wyznaczanie trasy z punktami pośrednimi w wersji dla blondynki tzn żona wpisuje sobie w domu punkt startu i mety (GPS wiadomo jeszcze nie działa) + plus pewna ilość punktów pośrednich  tak by po wpisaniu jednego czy dwóch można było sie szybko zorientować która trasa jest najszybsza i co ważniejsze by było widać jaką trasę zaproponował program (cos takiego chyba widziałem kiedyś w PC owe viaMichelin. Teraz zwykle tak bywa że jak wyznaczy trasę z A do Z a potem wpisze punkt pośredni C to nie prowadzi ACZ tylko AZC  Już nie wspomnę że taki punkt pośredni powinno sie tez w czasie jazdy wprowadzać jednym kliknięciem palucha lub rysika na mapie

No nie wiem chyba też jestem blondynem .Robie tak jak piszesz i mi zawsze punkt PRZEZ  wstawia pomiędzy start i koniec
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2008, 08:51:48 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #175 dnia: Luty 21, 2008, 00:58:38 »
OT: Ten wątek jest jak "grupa kreatywna" :)
ISTQB Certified Tester

*

• 6498
« Odpowiedź #176 dnia: Luty 21, 2008, 01:11:10 »
I może warto zinwentaryzować te pomysły?

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
« Odpowiedź #177 dnia: Luty 24, 2008, 02:56:00 »
Popieram mojego przedmówcę. Jest to forum i pogadać trzeba, ale AM potrzebuje qńkretów, więc już czas myślę, na usystematyzowanie propozycji zmian, co szef tego wątku powinien rozpocząć, aby pomysły zdążyły się urzeczywistnić.

Moje 5 groszy to grafika. Już ten temat podnosiłem gdzieś na forum i w mailach do AM, a chodzi o brak zachowania zasad percepcji wzrokowej w stosowanej grafice AM. I nie chodzi tu o walory estetyczne, bo to robią uważam bardzo fajnie, jeno o błąd polegający na niewłaściwym doborze kolorów w poszczególnych warstwach ważności odczytu oraz nieco skopane proporcje. Przykładowo ładnie wygląda jasnoniebieski napis na niebieskim tle (pilot,komputer pok.), ale jest to dla kierowcy, który na odczytanie ekranu ma tylko chwilę, po prostu trudne i męczące. Takich podobnych przykładów jest wiele typu brązy na brązie w samych mapach. Mamy z reguły małe ekrany, więc każdy szczegół od liternictwa, kolorystyki do proporcji jest super ważny i nad tym AM fajnie jakby troszkę popracowała, bo mam wrażenie, ze testowanie AM i ocenę grafiki wykonują na dużych monitorach, gdzie tych problemów nie ma.
Uważam też, że ślad trasy powinien być wytyczany cienką, czerwoną linią, a nie jak obecnie szeroką niebieską. Manewry mogą pozostać żółtawe, ale pulsujące, a same strzałki też powinny być odchudzone. Czerwień jest pierwszym kolorem, który łapiemy wzrokiem, więc wszystko, co najważniejsze na ekranie powinno być właśnie takie.
Poszczególne kategorie dróg, wg mnie powinny posiadać jakiś kolor, ale nie na całym polu drogi, tylko na ich krawędziach. W AM jest zdecydowanie zbyt wiele skomplikowanych dla oka zasad kolorystycznych i powinno to być uproszczone i wyostrzone kolorystycznie. To ma być czytelne dla zmęczonego oka w słoneczny dzień, kiedy ekran odbija światło, a samochód się trzęsie.

Podoba mi się bardzo pomysł kolegów ze słupkami milowymi. Bardzo przydatne w ustalaniu gdzie stoją misiaczki. To, aby AM prowadziła mnie na miejsce, to jest dla mnie sprawa drugorzędna. Pierwszorzędna natomiast, to aby pomagała unikać Misiaków.

Właśnie wróciłem z kolejnego tygodniowego wypadu po Mazurach i świętokrzyskim, w sumie ponad 2 tys km i AM chodzi idealnie. Znajdywałem bez problemu miejsca, gdzie diabeł mówi dobranoc. Tylko raz Hołek dał ciała, bo kazał mi jechać w lewo, a wytyczona trasa wiodła w prawo, ale to szczegół i na marginesie tematu - pozdrawiam

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #178 dnia: Luty 24, 2008, 13:33:01 »
wytyczany cienką, czerwoną linią, a nie jak obecnie szeroką niebieską
dla mnie lepiej jest tak jak teraz  :ok:
Czerwień jest pierwszym kolorem, który łapiemy wzrokiem, więc wszystko, co najważniejsze na ekranie powinno być właśnie takie.
czerwień strasznie męczy i rozprasza  :|
Podoba mi się bardzo pomysł kolegów ze słupkami milowymi. Bardzo przydatne w ustalaniu gdzie stoją misiaczki
przecież wystarczy popatrzeć na słupek przy drodze  :worried:
Tylko raz Hołek dał ciała
niestety Marzenka też czasem coś prześpi  :ok:
zawodowy kierowca...

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #179 dnia: Luty 24, 2008, 13:35:27 »

To, aby AM prowadziła mnie na miejsce, to jest dla mnie sprawa drugorzędna. Pierwszorzędna natomiast, to aby pomagała unikać Misiaków.

Tu to chyba lekko przegiołeś :smile: