Słuchaj, nocnyMarku! Jestem takim samym userem, jak każdy posiadacz legalnej AM. Zapłaciłem swoje za program, który został zepsuty w ramach wydania wersji z "3Dbuildings". Nikt mnie nie pytał, czy chcę zrezygnować z numeracji wzdłuż ulic.
Słuchaj Tomku, a licencję na pisanie głupot też kupiłeś? Teśli tak, to przepraszam, nie wiedziałem.
Domyślam się, że mieszkasz w Warszawie, bo zachowujesz się, jak współautor programu,
a w takim razie każde inne miasto i jego ulice dla Ciebie nie są kluczowe.
Źle się domyślasz, wystarczyło spojrzeć w mój profil.
A skąd wiesz, że autorzy AM mieszkają w Warszawie?
Na jakiej podstawie sądzisz, że dla autorów programu liczy się tylko Warszwa? Myślisz, że tam błędów nie ma?
Jedno Twoje zdanie i aż 3 nieuprawnione wnioski.
Tak się składa, że wskazana ulica jest znaczącą ulicą w Katowicach i nic na to nie poradzisz.
Zaciągnąłem wersję 4.5.3 - błędu nie naprawiono.
Znacząca, a kluczowa, to nie to samo, a Wita Stwosza nawet taka znacząca zbytnio nie jest.
Komunikacyjnie nieistotna, jej zamknięcie nie zablokowałoby pół miasta, nawet samo centrum byłoby nadal przejezdne.
Dwadzieściakilka numerów adresowych, oddział banku, trochę biur, biurowiec KZKGOP, seminarium i drukarnia diecezjalna.
Katedra, choć obok przypisana jest do innej ulicy Nie jest to jakaś tam poślednia uliczka, ot zwyczajna ulica jakich wiele w centrum.
Błędu nie poprawili, zgadza się, bo nie wydali jeszcze nowszej wersji map.
Nadzieja Twoja, że poprawią to w nowszej wersji programu była złudna, to nie jest błąd programu tylko danych mapowych.
Jak wydadzą nowsze mapy, a błedu nie poprawią, będziesz miał rację czyniąc z tego zarzut.
Nie pisz, że jestem jednostkowym przypadkiem, bo mijasz sie z prawdą.
Zarzucasz mi że kłamię? Proszę bardzo, udowodnij, pokaż mi jeszcze choć 2 przykłady,
gdzie na kluczowej ulicy w dużym mieście była numeracja i zniknęła. Ba podaj choć jeden.
Nie pisz też, że moje uwagi są bezsensowne i nieuprawnione, bo jednym machnięciem ręki możesz zniechęcić
wielu użytkowników programu, którzy i tak ciągle się wahają, jakie oprogramowanie wybrać.
Na jakiej podstawie oceniasz, że uwagi są nieuprawnione?
Dlaczego mam nie pisać skoro takie właśnie są?
Ile jest prawdy w stwierdzeniu:
kluczowe ulice wielkich miast straciły numerację na etapie wyszukiwania pozycji?
I to właśnie Ty dezinformujesz innych stawiając zbyt daleko idące wnioski na podstawie nawet nie szczątkowych danych,
na podstawie jednego jedynego przypadku i tego co Ci się wydaje. Bo oparłeś się na opinii innych, którym też sie tylko wydawało,
a rzeczywistość okazała się nieco inna od ich wyobrażeń.
Tak się składa, że na TYM FORUM uczestniczyłem w dyskusji w innym wątku i uwierz - nie byłem sam z tym problemem.
Tak czy siak, nie byłeś ani rzeczowy, ani pomocny, ani tym bardziej uprzejmy.
Nie uwierzę, tak się składa, że razem braliśmy udział jeszcze tylko w jednym wątku,
przejrzałem go i nie znalazłem nikogo, kto miałby taki sam problem jak Ty, może mi ich wskażesz?
Bo Ci którzy tam sie wypowiadali albo nie potrafili wskazać żadnych konkretów,
albo podawali takie adresy, gdzie tylko im sie wydawało że wcześniej tam była numeracja.
Pogubiłeś się z kilku powodów. Sprawa dotyczy orentacji północnej po przekroczeniu 2-3 km...
Otóż dla mnie to też irytujące, takie było zawsze ...
Reasumując, TY swoją opcje Marku masz, czemu dziwisz się, że ktoś chce swoją?
Marku, i faktycznie....zachowujesz sie jak twórca programu. Wszyscy Ci są tu wdzięczni za te skórki i zmiany
i Twoją wiedzę ale nie mozesz miec na tym forum jakiegos monopolu na mądrość.
No już wiem o co chodzi, z początku nie do końca wiedziałem, bo zwykle nie jeżdżę przy takiej skali,
ale jak już pisałem, przećwiczyłem to na sucho i znalazłem to miejsce w którym robi się 'kołowrotek'
Ty jesteś drugi, który napisał że mu to przeszkadza. Być może jest Was więcej, ale dopóki się nie 'pokażecie'
nie mam zadnych podstaw by sądzić, że jest Was wielu. Jestem na forum ponad 2 lata i nie przypominam sobie
by ktoś już wcześniej zgłaszał taki problem. Albo jet to kwestia lichej pamięci, albo nieprzeczytanego wątku,
albo po prostu nikt jeszcze o tym nie pisał.
Dlaczego sądzisz, że się dziwię?
Napisałem tylko, że sądzę, że jesteście w mniejszości, z powodów które wyżej wymieniłem.
Napisałem też co zrobić, żeby problem miał szansę 'zaistnieć' (by były szanse, że producent AM go dostrzeże).
Sam miewam różne pomysły, pytam tu czy inni widzą to podobnie i jeśli tak, proponuję, by myślący podobnie jak ja
też zgłaszali taką propozycje do supportu, albo czynnie udzielili poparcia temu pomysłowi.
Również sam piszę do supportu by poprzeć czyjąś propozycję, która mi się podoba.
I to się sprawdza, sporo takich pomysłów, czy moich, czy innych, znajduję później w nowej wersji programu.
Czy dlatego, że są one genialne?
Nie, nawet jeśli są, to zwykle nie wystarczy, AM nie jest programem pisanym pod indywidualne zamówienie.
Aby pomysł, nowa funkcja czy usprawnienie miały szanse zaistnieć, to poza tym, że muszą być dobre,
lepsze niż dotychczasowe, to jeszcze musi być na nie wyartykułowane tzw. społeczne zapotrzebowanie.
Oskokowi napisałem jak ja to widzę i jakie moim zdaniem w tej sytuacji ma możliwości.
Gdzie tu widzisz próbę objęcia jakiegoś monopolu na mądrość?
Czy ja choć słówkiem stwierdziłem, że jego propozycja jest 'be', głupia, czy coś w tym stylu?
Gdybym tak uważał, to napisałbym wprost (czego też masz przykład w tym wątku).
A że mam trochę inne zdanie? Chyba mi wolno?

Nie każdy pomysł/propozycja musi mi się podobać, a ta konkretnie jest mi obojętna.
I trudno się dziwić, skoro dotąd nawet nie zauważałem tego problemu.
I proszę nie łącz 'kwestii oskoka'

z 'kwestią vroobla'.
To dwie zupełnie różne sprawy.