ale poco formatujesz aktualizacja to aktualizacja - ja nie formatuję i wszystko działa normalnie a przy okazji nic od nowa nie muszę ustawiać
Można,ale ja panicznie boję sie łatek.Wolę ściągać od nowa. Boję się błędów przy instalacji. Może gdybym miał EU to bym tego nie robił,ze względu na objętość map,ale z PL wolę w ten sposób. Może i niepotrzebnie,ale tak już mam.
Szczerze mówiąc to nie za bardzo rozumiem jak można używać Automapy w poziomie, zwłaszcza, że nie można tu ustawić pilota po prawej albo lewej stronie ekranu, a tylko u góry, co zabiera cenne miejsce na widok do przodu, a taki mnie przede wszystkim interesuje. Zawsze używam "Automapy", podkreślam "Automapy" (bo TomToma to już niekoniecznie) w pionie - interesuje mnie widok do przodu, a na boki to tylko wtedy gdyby było więcej miejsca.
Też używałem,gdy miałem giętki uchwyt w palmtopie. A teraz mam na szybie "sztywny". I tak się składa,że wtedy w pionie nie da się po prostu umieścić sprzętu. Tzn. da się,ale go nie wyjmiesz,bo żeby go wyciągnąć to trzeba ciągnąć w górę a pół centymetra nad nim jest szyba. I cholernie zasłania widok na drogę do tego stopnia,że kiedyś przez to o mało pieszego nie potrąciłem.
Pokażę ci o co mi chodzi
Tak to wygląda teraz:(wyjmujesz ciągnąc po prostu w lewo)

Tak kiedyś: (giętki uchwyt na desce rozdzielczej,wyjmowanie do góry,a ponieważ sprzęt jest daleko od szyby nie sprawia to kłopotów)

Dlatego tryb landscape jest taki ważny. Czasem po prostu NIE DA SIĘ inaczej umieścić sprzętu,nie robiąc sobie mnóstwa kłopotów.