Dojrzewające punkty

• 80 Odpowiedzi
  • 20439 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DzerY

• 47
  • Sprzęt: Samsung Ace---HTC HD---MioMoov 330
Odp: Dojrzewające punkty
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 02, 2009, 19:03:58 »
Uprzejmie proszę o zapoznanie się z przesłaną korespondencją i uwagami /notatkami/ do POI.

Poprawki wprowadzone.
"Boso ale w ostrogach"

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 03, 2009, 02:56:51 »
Poprawki wprowadzone.

Widziałem. Cieszę się.
Proponuję jednak rozmawiać za pomocą odpowiednich możliwości w miplo lub przez pocztę internetową.
Tu takie rozmowy to OT.

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #62 dnia: Luty 07, 2009, 01:20:16 »
Czy w Miplo można wykluczyć pokazywanie tych POI na mapie?
Na mapie ogólnej NIE, ale przeglądając konkretną kategorię np. banki jakieś tam, wyświetla się lokalizacja tylko zawartości kategorii.
Wielka szkoda.
TRZEBA KONIECZNIE NAD TYM POMYśLEć
Operowałbym sobie w tym zakresie który mnie interesuje.
Obawiam się aby nie powstała kategoria określająca znaki poziome"linie ciągłe, przerywane, strzałki" :D
W dużych miastach, sygnalizacja, wysepki, progi wręcz zakrywają istotne informacje.
Ja ugodowy gośc jestem.
Tylko jak komu przyjdzie szukać szpitala albo telefonu to mam nadzieję że kolejny próg nie będzie dominował na mapie MIPLO.

A wystarczy wpisać w wyszukiwarce kategorii, ale jest to trudne - rozumiem.  :worried:
Napisane: Luty 07, 2009, 01:11:38
Jesteś rozżalony, że np. teatry nie maja składni tak jak Ty sobie wymyśliłeś. I tu się mylisz, przy wyszukiwaniu priorytet miejscowości jest ważniejszy niż widzimisię byłego moderatora! Jeżeli jest wiele miejscowości, w których jest ileś teatrów w każdej z nich, to chyba je łatwiej sortować  w składni która istnieje.

A wcale, że nie, bo jak w jakiej miejscowości będzie kilka teatrów to na ekranie wyszukiwania w AM ich nazwy nie zobaczysz, bo się nie zmieści.

np.

Szukając konkretnego te teatru go nie znajdziesz, tylko dowiesz się że w Poznaniu teatrów jest 10.

A tak będziesz szukał tego jednego z ze 156! To według Ciebie oczywiście jest łatwiejsze! :ok:

A tak przy okazji, widać jak często chodzisz do teatru, mamona jest ważniejsza! :(
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2009, 01:23:58 wysłana przez 1wal1 »

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 07, 2009, 09:59:19 »
Nie rozumiem tej dyskusji na temat kategorii
Ludziska przecież już kilka razy zwracana była na to uwaga- chcesz założyć kategorię reklama na drodze lub psie kupki to sobie ją załóżcie. Mnie ona nie będzie przeszkadzać. Poprostu ja subskrybuję tylko to co mnie interesuje i tyle. Wcale nie muszę zaśmiecać programu progami ,przystankami czy psimi kupkami, nikt mnie do tego nie zmusza

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #64 dnia: Luty 07, 2009, 10:34:44 »
Ludziska przecież już kilka razy zwracana była na to uwaga- chcesz założyć kategorię reklama na drodze lub psie kupki to sobie ją załóżcie. Mnie ona nie będzie przeszkadzać. Poprostu ja subskrybuję tylko to co mnie interesuje i tyle. Wcale nie muszę zaśmiecać programu progami ,przystankami czy psimi kupkami, nikt mnie do tego nie zmusza

Jak możesz tak pisać !!!!!
Przecież kategorie które się nie podobają kilku użytkownikom powinny być koniecznie usunięte z miplo.  Wypowiadasz się przeciwko ustrojowi panującemu tutaj. Popraw się !!!

Tak samo śmieszne jest używanie widoku 3D a już budynki to już maksymalny obciach.
A jeżdżenie na skali poniżej 1 km jest karygodne i przyznanie się powinno być karane banem dożywotnim.

Popraw się, najlepiej przeedytuj szybko posta, może nikt więcej go nie przeczytał.
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2009, 10:41:25 wysłana przez Dolek »

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 07, 2009, 11:54:25 »
Popraw się, najlepiej przeedytuj szybko posta, może nikt więcej go nie przeczytał.

Za późno.

*

Dżeju

« Odpowiedź #66 dnia: Luty 07, 2009, 13:22:44 »
Tak samo śmieszne jest używanie widoku 3D a już budynki to już maksymalny obciach.
A jeżdżenie na skali poniżej 1 km jest karygodne i przyznanie się powinno być karane banem dożywotnim.

Dolek ... nie przesadzaj  :E  Dla Ciebie jeżdżenie na skali pow. 1 km i do tego w 2D, to dopiero jest obciach, to o co chodzi   :O
Każdy ma swój obciach i tyle  :wink:

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 07, 2009, 19:22:12 »

Dolek ... nie przesadzaj  :E  Dla Ciebie jeżdżenie na skali pow. 1 km i do tego w 2D, to dopiero jest obciach, to o co chodzi   :O
Każdy ma swój obciach i tyle  :wink:

Tak, tylko ja co chwilę nie staram się negować i wyśmiewać 'innych'.

P.S.
Jeżdżę na 2D i skali 290 m w terenie zabudowanym, około 500 metrów poza terenem i w dłuższych trasach.

*

Dżeju

« Odpowiedź #68 dnia: Luty 07, 2009, 19:48:26 »

Tak całkiem OT, ale czyżbym ja tak robił  :mysli: 
Jeśli takie odniosłeś wrażenie to SORRY !

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #69 dnia: Luty 07, 2009, 19:53:27 »

Tak całkiem OT, ale czyżbym ja tak robił  :mysli: 
Jeśli takie odniosłeś wrażenie to SORRY !

Przecież kategorie które się nie podobają kilku użytkownikom powinny być koniecznie usunięte z miplo.

Mam nadzieje że w tej grupie nie jesteś  :ok:

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 07, 2009, 23:11:49 »

Wiesz ja tą kategorię założę " okupkuję całe miasto" jak już nic na miplo nie będziesz widział tylko kupki, to ponownie zapytam czy nie rozumiesz o czym jest topic  :grin: :grin: :grin: :grin:
« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2009, 23:13:45 wysłana przez sserafin »
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #71 dnia: Luty 08, 2009, 01:17:48 »

Wiesz ja tą kategorię założę " okupkuję całe miasto" jak już nic na miplo nie będziesz widział tylko kupki, to ponownie zapytam czy nie rozumiesz o czym jest topic  :grin: :grin: :grin: :grin:

Kolego, kupkuj sobie w majtki to poczujesz - zadajesz pytania i nie słuchasz odpowiedzi. Dla Ciebie najważniejsze jest słuchanie swego głosu. Najważniejsze by "zamieszać" i za istnieć! :(

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 08, 2009, 16:19:25 »
Cytat: Dolek
Przecież kategorie które się nie podobają kilku użytkownikom powinny być koniecznie usunięte z miplo...

No popatrz, czyli taki głos jak ten:
http://www.garniak.pl/viewtopic.php?f=15&t=5233&p=60705&hilit=miplo#p60705
to na pewno sprawka tej kliki, która opanowała to forum i zaraża swoją chorą ideologią inne fora  :E
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 08, 2009, 16:55:40 »
Przecież kategorie które się nie podobają kilku użytkownikom powinny być koniecznie usunięte z miplo...

to na pewno sprawka tej kliki, która opanowała to forum i zaraża swoją chorą ideologią inne fora  :E

A z drugiej strony poszukaj postów na pdaclub autorstwa chyba Moi - o ile mnie pamięć nie myli. Piszę ile punktów POI jest dostępnych w programach dla innych państw.
Ktoś potrzebuje, zakłada kategorie, dodaje punkty, moderuje i pilnuje ją. Ktoś nie potrzebuje omija ją wielkim łukiem i olewa - po prostu nie subskrybuje a nie wylewa łzy na forum.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 08, 2009, 18:00:23 »
W ramach budowy domu szwendam się często po blogach budowlanych. Na portalach na których wprowadzono przez głupotę adminów ranking najaktywniejszych blogowiczów zaczyna dochodzić do sytuacji (zaobserwowanej tez na MIPLO) że jedna dachówka równa się jedno zdjęcie i jeden wpis. Jedna ze sprytniejszych blogowiczek dziś od rana zrobiła 89 wpisów, mimo że podobno budowę ma i tak spauzowaną do lata. Inne sprytne osoby potrafia nawet poinformować pozostałych budujących, co miały dzis na obiad (łącznie z fotkami)

*

Offline Dolek

• 2023
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 08, 2009, 18:09:05 »
W ramach budowy domu szwendam się często po blogach budowlanych. Na portalach na których wprowadzono przez głupotę adminów ranking najaktywniejszych blogowiczów zaczyna dochodzić do sytuacji (zaobserwowanej tez na MIPLO) że jedna dachówka równa się jedno zdjęcie i jeden wpis. Jedna ze sprytniejszych blogowiczek dziś od rana zrobiła 89 wpisów, mimo że podobno budowę ma i tak spauzowaną do lata. Inne sprytne osoby potrafia nawet poinformować pozostałych budujących, co miały dzis na obiad (łącznie z fotkami)

W ramach poszukiwań pewnych rozwiązań m.in. w AM często zaglądam na forum pdaclub. Na tym portalu, gdzie przez głupotę adminów wprowadzono liczniki wypowiedzi zaczyna dochodzić do sytuacji że niektórzy piszą posty nie mające żadnego sensu z zadanym pytaniem lub problemem.

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 09, 2009, 14:27:26 »

A zakupkuj jak będę chciał je sprzątać to sobie je ściągnę ale narazie nie widzę takiej potrzeby :ok:

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 09, 2009, 15:17:57 »

Ale zdajesz sobie sprawę, że żeby uwierzytelnić twoje punkty będziesz musiał dołączyć fotki ?

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #78 dnia: Luty 11, 2009, 01:25:08 »

A z drugiej strony poszukaj postów na pdaclub autorstwa chyba Moi - o ile mnie pamięć nie myli. Piszę ile punktów POI jest dostępnych w programach dla innych państw.
Ktoś potrzebuje, zakłada kategorie, dodaje punkty, moderuje i pilnuje ją. Ktoś nie potrzebuje omija ją wielkim łukiem i olewa - po prostu nie subskrybuje a nie wylewa łzy na forum.

Daj sobie spokój, tu są bardzo mądrzy ludzie i wiedzą nawet co Tobie potrzeba, lepiej niż Ty sam! Ty chcesz jeść a oni zrobią Ci lewatywę. By to udowodnić dają Ci linka do strony. Po przestudiowaniu jej treści ma się ona tak do tezy którą wygłosiłeś jak badania pewnego uczonego, wyliczającego średnią głębokość jeziora. Wyszło mu  25 cm. Po czym nie umiejąc pływać poszedł po nim po brodzić, utracił grunt i się utopił.  :mrgreen:

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #79 dnia: Luty 15, 2009, 20:10:10 »
Niektóre kategorie leżą sobie odłogiem.
Wszystkie chyba moderowane przez support.

Podobnie jest z punkatmi wrzucanymi na podstawie jakichś tam baz danych. Np. jest sobie taki punkt: http://www.miplo.pl/point.php?p=m3Nib9A3 . Po pierwsze: nie ma w tym miejscu żadnego BTSa. Po drugie: podany tam adres (Puławska 303) ma się nijak do lokalizacji wskazanej na mapie. Puławska 303 to ten punkt: http://www.miplo.pl/point.php?p=P2P3X294
Podobnie było z niektórymi stacjami BP. Np. stacja z punktu http://www.miplo.pl/point.php?p=G503l3xk była jeszcze jakiś czas temu zupełnie w innym miejscu, nie odzwierciedlającym lokalizacji.
Kolejna kategoria - McDonaldy. Chyba moderator zapadł w sen zimowy. Punkty http://www.miplo.pl/point.php?p=04P0c216 i http://www.miplo.pl/point.php?p=m87iZksy oraz http://www.miplo.pl/point.php?p=059379JG to jedna i ta sama restauracja McD.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #80 dnia: Luty 15, 2009, 20:42:12 »
Niektóre kategorie leżą sobie odłogiem.
Wszystkie chyba moderowane przez support.
Podobnie jest z punkatmi wrzucanymi na podstawie jakichś tam baz danych...

Nie jest podobnie, jest wręcz odwrotnie, te kategorie są kompletne
(na tyle na ile kompletne są źródłowe bazy danych)
i wszystkie punkty są tam aktywne. Regularnie są również aktualizowane (jak tylko zmienią się dane źródłowe).
Są tylko kopią baz danych udostepnianych przez podmioty zewntrzne, więc zawierają wszystkie błędy tych baz.
Inna rzecz, że dla użytkowników Miplo (z moderatorami włącznie) są niedostępne do edycji,
a przecież Miplo mogłoby przekazywać znajdowane przez użytkowników błędy właścicielom tych baz
i w ten sposób wpływać na ich jakość u źródeł.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free