Dojrzewające punkty

• 80 Odpowiedzi
  • 20402 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Dojrzewające punkty
« Odpowiedź #30 dnia: Styczeń 03, 2009, 22:23:43 »
Cytat: bazi22
Cytat: promil
Trochę to dziwne ze takie są priorytety właścicieli miplo.pl skoro i tak ich serwis jest użyteczny tylko dla właścicieli AM.
Właścicielem MIPLO w ten czy inny sposób jest Aqurat sp. z.o.o.
A poprzez MIPLO zbierają za darmo bazę POI do AutoMapy, które później sukcesywnie migrują do POI wbudowanych.
Dlatego support MIPLO popiera podawanie tak dokładnych danych teleadresowych

Bardzo chciałbym, żeby tak było, ale uważam, że bardzo się mylisz.
Dynamic Solutions jest firmą, która tylko współpracuje z Aquratem,
owszem Miplo to ich sztandarowy produkt ale Aqurat nie jest w żaden sposób ich właścicielem
a zaledwie głównym, a może tylko jednym z ważniejszych zleceniodawców.

Dlatego robią wszystko, by w razie czego mogli się jak najprędzej i jak najbardziej bezboleśnie rozstać.
Stąd gromadzą wszystkie bezużyteczne z punktu użytkownika AM dane,
stąd upierają się przy dublowaniu informacji które i tak są zawarte w AM.
Budują w ten sposób własną niezależną od AM bazę, bu w razie zaprzestania współpracy a AM
mieć nadal kompletną, pełnowartościową bazą danych, którą będą mogli dowolnie dysponować.
Stąd też w 'Warunkach użytkowania serwisu Miplo' znajduje się taki punkt:
3. ... Użytkownik poprzez przesłanie, wgranie, import, oznaczenie, opisanie
lub poprawienie lokalizacji, ikon, dźwięków, zdjęć, materiałów video i innych materiałów
za pośrednictwem Usług i/lub Produktów, wyraża dobrowolną zgodę
na ich wykorzystywanie  w dowolnych celach przez Operatora oraz
zrzeka się praw do dyspozycji udostępnionych danych na rzecz Operatora
.

Dlatego również zbierają wszystkie możliwe, nawet najbardziej dziwaczne
z punktu widzenia użytkownika AM kategorie, bo to buduje rynkową wartość bazy,
taka 'uniwersalna' baza danych, zawierająca już teraz ćwierć miliona punktów,
a za rok czy dwa, milion POI albo więcej, ma znacznie większą wartość ofertową,
od bazy kilkukrotnie mniejszej i do tego specjalizowanej pod konkretny produkt (AM).

Uważam że Aqurat popełnił błąd nie kupując Miplo, a tylko idąc na taką 'luźną' formę współpracy.
Może się mylę, może nie, nie mam pojęcia co zawierają umowy zawarte między tymi firmami,
a to co piszę powyżej to tylko efekt ponad półtorarocznego przyglądania rozwojowi Miplo.
Bardzo chciałbym się mylić, ale moim zdaniem wszystko zmierza ku temu,
by w mniej czy bardziej odległej przyszłości Miplo  jako największy krajowy serwis POI,
oraz krzyżówka Panoramy Firm z Książką telefoniczną z geolokalizacją,
albo zerwało współpracę z AM, albo przynajmniej spróbowało,
wybić się na niezależność oferując swoje usługi wszystkim pozostałym
dostawcom oprogramowania nawigacyjnego. I z resztą nie tylko im,
pewnie niejedna firma będzie gotowa zapłacić za reklamę w takim serwisie.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #31 dnia: Styczeń 03, 2009, 22:48:58 »
Nocny ma niestety znów rację :(

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
  • Sprzęt: SGS4 GT-i9505 AndL501-no brand
« Odpowiedź #32 dnia: Styczeń 08, 2009, 19:29:00 »

Jako moderatora terenowego do szału doprowadziły mnie kategorie:
- Wysepki na jezdni
- Progi zwalniające
- Sygnalizacja świetlna
Swego czasu w Słupsku i okolicach wycinałem je wszystkie - co oczywiście się nie podobało  :ohreally:

:ok:
Ja się PYTAM, czy dążymy do zmniejszenia widoczności AM i Miplo?
Po grzyba te powyższe pierdoły są POI????
Nawigacja na drodze i nawigacja w górach :)
https://www.facebook.com/SerafinExpedition
-----------------------------------------------------
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #33 dnia: Styczeń 08, 2009, 19:36:14 »

- Wysepki na jezdni
- Progi zwalniające
- Sygnalizacja świetlna
Swego czasu w Słupsku i okolicach wycinałem je wszystkie - co oczywiście się nie podobało  :ohreally:

A którym miejscu jest NAKAZ pobierania tych punktów i zmniejszania sobie widoczności w AM ??

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
« Odpowiedź #34 dnia: Styczeń 08, 2009, 19:39:00 »
W końcu to obecnie płatny serwis - więc po co ktoś ma pracować za darmo. A wystarczyło by wprowadzić zasadę, że moderatorzy za darmo mają dostęp do bazy moderowanych punktów (wg. kategorii lub obszaru) nawet po wygaśnięciu MiploKodu.
Ja wogóle jestem pełen podziwu i nieustającego zadziwienia że moderatorzy pracują społecznie.
Byłem bardzo zdziowny tym faktem. Uważam że to sukces platformy Miplo że buduje image firmy opierając się o darmową pracę.

Tak ostrzej mówiąc to dla mnie jest zwyczajnie kpina z pracy tych ludzi.
Miplo pewnie na razie ma jednak wielu hmmmm "społeczników" więc się nie przejmuje obecnymi odejściami moderatorów.
kiedyś: MIOP350, MODECOM MX2, ALGA PRIMA AN-5050 HD BT, MODECOM MX3, MODECOM SX7

*

Offline igab

• 1119
  • Sprzęt: Clarion Map780+AM6.6EU
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 08, 2009, 20:05:43 »
Ja wogóle jestem pełen podziwu i nieustającego zadziwienia że moderatorzy pracują społecznie.
Byłem bardzo zdziowny tym faktem. Uważam że to sukces platformy Miplo że buduje image firmy opierając się o darmową pracę.
Nie dziwię się, że się dziwisz,
ale taka była idea powstania tego serwisu (aby to zrozumieć trzeba się daleko cofnąć do historii, to wszystko jest na forum można sobie pogrzebać),
ale jak Ktoś z idei zaczyna robić biznes to przestaje się to "kupy" trzymać.

Ja, moderowałem przez rok najbardziej wymagające kategorie, zrezygnowałem, (przez automatyczne wygaśnięcie uprawnień) ponieważ były obiecanki tworzenia MiploTraffic, ówcześnie niezrealizowane.

Powróciłem do moderowania (ze znacznym rozszerzeniem kategorii - generalnie Traffic'owe) - będę to na pewno robił do czasu aktualizacji map - chyba, że coś mnie zaskoczy.

Mam satysfakcję, że pomimo iż jestem moderatorem społecznym, pracuję tylko dla użytkowników "moich" punków, ponieważ te punkty są "ulotne" i nie mają żadnej wartości handlowej.

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 09, 2009, 07:10:04 »
Miplo pewnie na razie ma jednak wielu hmmmm "społeczników" więc się nie przejmuje obecnymi odejściami moderatorów.

Generalnie to support Miplo raczej nie przejmuje się użytkownikami, ani tym bardziej moderatorami. Jaki jest efekt widać - moderatorzy terenowi uciekają, bo to jedyny sposób aby uciec przed zalewem punktów typu sygnalizator świetlny, próg czy wysepki.

Z drugiej strony te bezsensowne kategorie pozostają bez moderatorów kategorii, bo nikt (nawet ich twórcy) nie chcą się zajmować tymi potworkami.

Dwa tygodnie temu napisałem do supportu zgłoszenie do moderacji kilku "bankowych" kategorii - do chwili obecnej nie dostałem odpowiedzi - oni (support) nie rozumieją, że ja tego nie muszę robić. W pewnym momencie moje zgłoszenie przestanie być aktualne, bo zajmę się czym innym - a czasu na zabawę w necie mam ograniczoną ilość.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 09, 2009, 08:57:01 »

- Wysepki na jezdni
- Progi zwalniające
- Sygnalizacja świetlna

A którym miejscu jest NAKAZ pobierania tych punktów i zmniejszania sobie widoczności w AM ??

Ja tego nie pobieram. Szczerze mówiąc nie rozumiem komu to do czego potrzebne? :O?
Czy w Miplo można wykluczyć pokazywanie tych POI na mapie?

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:02:37 »

Na mapie ogólnej NIE, ale przeglądając konkretną kategorię np. banki jakieś tam, wyświetla się lokalizacja tylko zawartości kategorii.

*

Offline sserafin

• 751
  • GPX są wokół Nas ;)
    • profil na facebook
« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:40:47 »
Na mapie ogólnej NIE, ale przeglądając konkretną kategorię np. banki jakieś tam, wyświetla się lokalizacja tylko zawartości kategorii.
Wielka szkoda.
TRZEBA KONIECZNIE NAD TYM POMYśLEć
Operowałbym sobie w tym zakresie który mnie interesuje.
Obawiam się aby nie powstała kategoria określająca znaki poziome"linie ciągłe, przerywane, strzałki" :D
W dużych miastach, sygnalizacja, wysepki, progi wręcz zakrywają istotne informacje.
Ja ugodowy gośc jestem.
Tylko jak komu przyjdzie szukać szpitala albo telefonu to mam nadzieję że kolejny próg nie będzie dominował na mapie MIPLO.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 09, 2009, 09:59:21 »
Nie przypuszcza aby ktoś szukał szpitala za pomocą przeglądania mapy głównej i jej przesuwania.
Raczej poda w polu wyszukiwania nazwę miejscowości oraz wybierze kategorię szpital.
W ten sposób uzyska listę obiektów w danym mieście z mapką na której uzyska zawężone do tej kategorii informacje o lokalizacji.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 09, 2009, 10:09:00 »
Cytat: sserafin
Wielka szkoda.
TRZEBA KONIECZNIE NAD TYM POMYśLEć

Sebastian, taki postulat zgłaszałem już ponad rok temu (wrzesień`07) ...

Do sprawnej moderacji jest potrzebny jednoczesny widok wielu kategorii z różnych grup,
ale nie wszystkich możliwych, a taka czerwona inwazja
na spółę z innymi śmieciowymi kategoriami potrafią skutecznie zasłonić wszystkie inne.

*

Offline Maciej Loret

• 613
    • Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
  • Sprzęt: Wizard, Eten X650 (R.I.P), NR560+AM, N52+Ovi
« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 13, 2009, 23:18:55 »
Coś się ruszyło, moje bankomaty już zatwierdzone...
Za wyjątkiem BPSów...
Pozdrawiam, Maciej Loret
Biuro Rachunkowe Małgorzata Loret
http://www.loret.bydgoszcz.pl

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 25, 2009, 23:01:37 »
Dziś byłem świadkiem interesujących wymian zdań w komentarzach do kilku POI na Miplo,
które czekają już minimum pół roku na zatwierdzenie.
Konwersacje zostały bardzo szybko skasowane przez support, ale szczęśliwie jedna z nich
zachowała się w cache mojej przeglądarki, więc mogę ją tu zaprezentować:

*

Offline kocureq

• 1216
    • Yet Another Tech Blog
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Note, Galaxy S4
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 26, 2009, 00:34:11 »
Pod dywan, pod dywan ;)
Palm m505 -> Treo 650 -> Eten M700 -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> Samsung Galaxy Note -> Samsung Galaxy S4

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 26, 2009, 21:55:32 »
Dziś byłem świadkiem interesujących wymian zdań

Też to widziałem i wcale nie było interesujące, a raczej nudne. :'(
Już nie tylko samo moderowanie ale i zaglądanie na tamtą stronę przestaje cieszyć. :'(
Stare błędy nie są naprawiane. Mimo naszych zgłoszeń, ikony POI na mapie dalej się dublują a plugin miplisync umieszcza sie sam na TODAY-u po każdej zapisanej zmianie konfiguracji programu nawet jak ktoś go nie chce. Punkty faktycznie w pierwszej kolejności są zatwierdzane tylko te co mają wpływ na ranking, a umieszczane zdjęcia maja czesto taką jakość że nawet mój pies by sie ich wstydził. Na to wszystko zawsze wyłania się jak Jozin Z Bazin taki jeden i twierdzi ze on jest Roch Kowalski a to jest jego pani Kowalska.
Nuda. :sleepy:

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 31, 2009, 03:13:58 »

'Poziomem wdzięczności' za społeczną pracę w serwisie Miplo też chyba zbytnio nie rozpieszcza.
(z wątku w dziale AM wiemy o 2 obdarowanych użytkownikach z pierwszej piątki rankingu
i moderatorze najwazniejszej kategorii)
Kolejną przyczyną (w moim przypadku była ona decydującą) są ambicje i priorytety właścicieli Miplo
które, jak to trafnie ująłeś idą w kierunku "Krzyżówki Panoramy Firm z Książką telefoniczną"
Przydatność bazy i wygoda wyszukiwania POI przez użytkowników AM
już od dawna nie mieszczą się tych priorytetach.

Jestem jednym z obdarowanych. Pierwszy raz  po paru latach spotkało mnie to "szczęście" i obdarowano mnie przedłużeniem subskrypcji o pół roku. Jak czytam od niedawna to forum to wielu  jego uczestników wielokrotnie osiągało jakieś profity z witryny miplo. Moderatorem byłem przez jakieś dwa miesiące. Efekt widać w profilu, który nie jest tajny jak u nie których kolegów. Ani wtedy ani teraz nie liczyłem na jakiekolwiek profity - nigdy! W związku z tym chciałbym się dowiedzieć co znaczy rozpieszczanie "Poziomem wdzięczności" i jaki to ma związek z poziomem stawiającego taką tezę. Zaprzestałem tej społecznej funkcji bo nie zgadzałem się z pewnymi sytuacjami ale nie będę z tego tytułu publicznie rozdrapywał ran jak to czynią niektórzy. Takie jest prawo właściciela witryny, może ale nie musi zgadzać się z naszymi postulatami. Co do "Książki telefonicznej" to zgadzam się, że część moderatorów ma ambicję tworzenia takowej. Wiele moich punktów nie zostało zaakceptowanych z powodu braku szczegółowego adresu bądź nr. telefonu. Z jednej strony rozumiem dążność do jak najbardziej szczegółowych danych o punkcie / tu pozwolę się nie zgodzić bo precyzja opisu zwiększa przydatność w bazie / to z drugiej strony moja argumentacja, że najważniejszy jest punkt i ewentualne brakujące dane można wprowadzić później nie przekonywała moderatora. Czasami udawało mi się go przekonać ale paru jest zatwardziałych. Odpuszczałem to sobie. Jak na razie to po za jednym przypadkiem, na początku witryny miplo kiedy byłem moderatorem, nie pisałem skargi do support.
I na koniec jeszcze jedno. Kolega ma zapędy do bycia Α i Ω wyznaczania co dobre a co złe, a jak się ma to do wypowiedzi jednego z uczestników. On tu publiczni przyznaje, że był moderatorem i niszczył punkty bo jemu nie odpowiadały. Kategorii, które istniały i istnieją. I taka postawa nie spotkała się poza jednym wyjątkiem z najmniejszym sprzeciwem. Przecież to niezgodne z regulaminem i jest nie etyczne. Czasami nie zgadzam się z PPepe, czasami go prowokuje ale w tym wypadku podzielam jego zdanie konto tego delikwenta powinno być zablokowane natychmiast!!!

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 31, 2009, 12:51:27 »
On tu publiczni przyznaje, że był moderatorem i niszczył punkty bo jemu nie odpowiadały. Kategorii, które istniały i istnieją. I taka postawa nie spotkała się poza jednym wyjątkiem z najmniejszym sprzeciwem. Przecież to niezgodne z regulaminem i jest nie etyczne. Czasami nie zgadzam się z PPepe, czasami go prowokuje ale w tym wypadku podzielam jego zdanie konto tego delikwenta powinno być zablokowane natychmiast!!!

Rozumiem, że chodzi o mnie.

Faktycznie kasowałem punkty typu wysepki na drodze, progi, ale ...... to co robiłem, było zgodne z regulaminem. Wtedy istniały jeszcze opisy kategorii, które określały jakie punkty nie powinny być dodawane (np. wysepki na skrzyżowaniach czy progi na parkingach w CH), to jako moderator terenowy je wycinałem. Co więcej wszystkie moje decyzje były zaakceptowane przez właściwego moderatora kategorii, zresztą twórcę tych kategorii.

Po którejś z kolei modernizacji serwisu opisy kategorii znikły, i teraz nie można spróbować określić jakie punkty powinny być dodawana i jak opisywane.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 31, 2009, 13:58:34 »
Opisy nie zniknęły, są nadal:
http://www.miplo.pl/index.php?s=&c=417
http://www.miplo.pl/index.php?c=541

Cytat: 1wal1
Cytat: nocnyMarek
'Poziomem wdzięczności' za społeczną pracę w serwisie Miplo też chyba zbytnio nie rozpieszcza.
(z wątku w dziale AM wiemy o 2 obdarowanych użytkownikach z pierwszej piątki rankingu
i moderatorze najważniejszej kategorii)

Jestem jednym z obdarowanych. Pierwszy raz  po paru latach spotkało mnie to "szczęście"
i obdarowano mnie przedłużeniem subskrypcji o pół roku.

Jeśli spojrzeć na stronę Ranking użytkowników to widać, że mieścisz się w podanym przeze mnie kryterium.
Miplo jest serwisem, który niemal w całości opiera się na pracy społecznej jego użytkowników,
(mniej lub bardziej aktywnych jest ponad 6tys.)

Jak czytam od niedawna to forum to wielu  jego uczestników wielokrotnie osiągało jakieś profity z witryny miplo...

A to będę bardzo wdzięczny za linki, widocznie skleroza mi już bardzo dokucza, albo wzrok nie ten,
bo ani tych wielu uczestników, ani wielokrotnych profitów jakoś nie pamietam czy dostrzec nie potrafię.

Kolega ma zapędy do bycia Α i Ω wyznaczania co dobre a co złe, a jak się ma to do wypowiedzi jednego z uczestników.
On tu publiczni przyznaje, że był moderatorem i niszczył punkty bo jemu nie odpowiadały...
...konto tego delikwenta powinno być zablokowane natychmiast!!!

Po prostu mam swój rozum i jak sadzę, potrafię go używać. Dlatego miedzy innymi
nie wyrażam tak skrajnych opinii jak ta Twoja, zaledwie na podstawie kilku linijek tekstu.
A o postępowaniu moderatora bazi22 mam akurat dokadnie odwrotne zdanie.
Nie uznaję każdego puktu za wartość samą w sobie, oceniam je przez pryzmat
przydatności w nawigacji, nie tylko dla wstawiającego te punkty autora, ale i innych użytkowników.

*

Offline DzerY

• 47
  • Sprzęt: Samsung Ace---HTC HD---MioMoov 330
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 31, 2009, 15:35:49 »
Od niedawna wstawiam punkty na stronie miplo. Uważam, że jest to "fajna" sprawa. Punkty ułatwiają podróżowanie i podnoszą atrakcyjność samej AM. Udało mi się do tej pory dodać kilkadziesiąt punktów - (na razie ograniczyłem się do wstawiania punktów z mojego miasta co za tym idzie są one dość dokładne i aktualne) - z czego tylko kilka zostało zatwierdzonych co faktycznie zasmuca mnie. Niestety takiemu "świeżakowi" jak ja można w ten sposób ostudzić zapał wprowadzania nowych punktów.
Może jest brak moderatorów z mojego rejonu??
"Boso ale w ostrogach"

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 31, 2009, 15:52:50 »
Od niedawna wstawiam punkty na stronie miplo.

Nie wstawiaj punktów korzystając z mapy na MIPLO, bo mapy tam są dość stare=niedokładne i w rzeczywistości punkt może stać gdzie indziej.

Udało mi się do tej pory dodać kilkadziesiąt punktów - (na razie ograniczyłem się do wstawiania punktów z mojego miasta co za tym idzie są one dość dokładne i aktualne) - z czego tylko kilka zostało zatwierdzonych co faktycznie zasmuca mnie. Niestety takiemu "świeżakowi" jak ja można w ten sposób ostudzić zapał wprowadzania nowych punktów.

Zapewne trafiłeś na rejon (jeden z wielu) w którym nie ma moderatora terenowego, a dodatkowo w kategoriach twoich punktów również nie ma moderatora albo się opi......la.

*

Offline DzerY

• 47
  • Sprzęt: Samsung Ace---HTC HD---MioMoov 330
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 31, 2009, 16:50:50 »
Nie wstawiam punktów za pomocą mapy ze strony miplo tylko za pomocą współrzędnych, poprostu źle się wyraziłem.
Więc jeśli jest tak, że nie ma moderatora rejonowego to może się zgłoszę na ochotnika.
List do supportu?
"Boso ale w ostrogach"

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 31, 2009, 16:59:04 »
Nie wstawiam punktów za pomocą mapy ze strony miplo tylko za pomocą współrzędnych, poprostu źle się wyraziłem.
Więc jeśli jest tak, że nie ma moderatora rejonowego to może się zgłoszę na ochotnika.
List do supportu?

Tak - kontakt do supportu ze wskazaniem jaki region chcesz moderować.

pamiętaj, że będziesz musiał również zajmować się niektórymi bezsensownymi kategoriami, oczywiście bezsensownymi wg mnie  :D

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 31, 2009, 17:06:04 »
I pamiętaj że będą na Tobie "wieszać psy" za nie zatwierdzanie poi   :E :E
« Ostatnia zmiana: Styczeń 31, 2009, 17:08:36 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #54 dnia: Luty 01, 2009, 01:46:17 »

A to będę bardzo wdzięczny za linki, widocznie skleroza mi już bardzo dokucza, albo wzrok nie ten,
bo ani tych wielu uczestników, ani wielokrotnych profitów jakoś nie pamietam czy dostrzec nie potrafię.

Po prostu mam swój rozum i jak sadzę, potrafię go używać. Dlatego miedzy innymi
nie wyrażam tak skrajnych opinii jak ta Twoja, zaledwie na podstawie kilku linijek tekstu.
A o postępowaniu moderatora bazi22 mam akurat dokadnie odwrotne zdanie.
Nie uznaję każdego puktu za wartość samą w sobie, oceniam je przez pryzmat
przydatności w nawigacji, nie tylko dla wstawiającego te punkty autora, ale i innych użytkowników.

Narazie co do linków, co do rozumu to przepraszam, postaraj się sam.

http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=11163.0

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 01, 2009, 02:13:54 »
Narazie co do linków, co do rozumu to przepraszam, postaraj się sam.

I co to ma być?
Podajesz dokładnie ten sam wątek, na który ja się powołuję pisząc uzasadnieniu swojej opinii:
"(z wątku w dziale AM wiemy o 2 obdarowanych użytkownikach z pierwszej piątki rankingu
i moderatorze najważniejszej kategorii)", To dokładnie Dolek, Ty i Bartek.
Gdzie jest tych "wielu uczestników", którzy "wielokrotnie osiągali jakieś profity z witryny miplo"?

*

Offline 1wal1

• 40
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 01, 2009, 03:15:38 »
Na razie co do linków, co do rozumu to przepraszam, postaraj się sam.

I co to ma być?
Podajesz dokładnie ten sam wątek, na który ja się powołuję pisząc uzasadnieniu swojej opinii:
"(z wątku w dziale AM wiemy o 2 obdarowanych użytkownikach z pierwszej piątki rankingu
i moderatorze najważniejszej kategorii)", To dokładnie Dolek, Ty i Bartek.
Gdzie jest tych "wielu uczestników", którzy "wielokrotnie osiągali jakieś profity z witryny miplo"?

No, skup się!

sorry 1+1+1 =? , ja jestem 4

Prreczytaj ten wątek z linku, który przesłałem, oczywiście końcówkę!
Napisane: Luty 01, 2009, 02:50:18
Ale jeżeli wstawianie POI to grzech to powiedz!
Napisane: Luty 01, 2009, 02:53:51
Jesteś rozżalony, że np. teatry nie maja składni tak jak Ty sobie wymyśliłeś. I tu się mylisz, przy wyszukiwaniu priorytet miejscowości jest ważniejszy niż widzimisię byłego moderatora! Jeżeli jest wiele miejscowości, w których jest ileś teatrów w każdej z nich, to chyba je łatwiej sortować  w składni która istnieje. To nie są np. szczyty.
Napisane: Luty 01, 2009, 03:12:22
A, po za tym to moja aktywność jest jako zarzut?  Gratulacje!

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 01, 2009, 09:10:01 »
Od niedawna wstawiam punkty na stronie miplo. Uważam, że jest to "fajna" sprawa. Punkty ułatwiają podróżowanie i podnoszą atrakcyjność samej AM. Udało mi się do tej pory dodać kilkadziesiąt punktów - (na razie ograniczyłem się do wstawiania punktów z mojego miasta co za tym idzie są one dość dokładne i aktualne) - z czego tylko kilka zostało zatwierdzonych co faktycznie zasmuca mnie. Niestety takiemu "świeżakowi" jak ja można w ten sposób ostudzić zapał wprowadzania nowych punktów.

Uprzejmie proszę o zapoznanie się z przesłaną korespondencją i uwagami /notatkami/ do POI.
Wprowadzanie danych z zapisami, w których nie będzie błędów jakie wskazuje w treści korespondencji, przyspieszy proces aktywacji.
Pozdrawiam.

*

Offline bazi22

• 913
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 01, 2009, 11:05:42 »
Jesteś rozżalony, że np. teatry nie maja składni tak jak Ty sobie wymyśliłeś. I tu się mylisz, przy wyszukiwaniu priorytet miejscowości jest ważniejszy niż widzimisię byłego moderatora! Jeżeli jest wiele miejscowości, w których jest ileś teatrów w każdej z nich, to chyba je łatwiej sortować  w składni która istnieje.

A wcale, że nie, bo jak w jakiej miejscowości będzie kilka teatrów to na ekranie wyszukiwania w AM ich nazwy nie zobaczysz, bo się nie zmieści.

np.

Szukając konkretnego te teatru go nie znajdziesz, tylko dowiesz się że w Poznaniu teatrów jest 10.

*

Offline leuon

• *
  • 80
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 01, 2009, 12:43:26 »
Od niedawna wstawiam punkty na stronie miplo. Uważam, że jest to "fajna" sprawa....

Fajna, ja mam tylko 14 oczekujących. To dużo ?