Moja logika, może trochę jest pokręcona, ale wygląda następująco:
Jako moderatora terenowego do szału doprowadziły mnie kategorie:
- Wysepki na jezdni
- Progi zwalniające
- Sygnalizacja świetlna
- Skrzynki pocztowe
Swego czasu w Słupsku i okolicach wycinałem je wszystkie - co oczywiście się nie podobało 
No cóż. Wypada mi napisać jedno.
Jako użytkownik serwisu miplo.pl zaakceptowałeś warunki użytkowania (http://www.miplo.pl/guide.php?a=terms), gdzie jest podane:
[...]
Podane Twoje działania stoją w sprzeczności z ww. zasadami bazy miplo.eu.
Co może w konsekwencji wiązać się z:
Podsumowując: takie działania chluby Ci nie przynoszą.
Dlatego nie godząc się na zaśmiecanie MIPLO, zrezygnowałem z moderacji. Zobacz z innej strony:
Każda kategoria zakładana jest na czyjś wniosek - ciekawe dlaczego większość z tych śmiesznych kategorii jest bez moderatorów - gdzie są ich twórcy?

Czyżby założyli durne kategorie, nabili sobie licznik i zrezygnowali.
Nie wiem czy następujące działania ułatwiają korzystanie z bazy punktów:
- dodawanie każdego sygnalizatora osobno
- dodawania milionów progów zwalniających na parkingach przy centrach handlowych
- dodawanie wysepek znajdujących się obrębie skrzyżowania oraz pasów zielenie jako wysepek
Ja takie punkty wycinałem - inni uznali że to jest potrzebne to niech się z tymi punktami wożą. Tylko ciekawe dlaczego od czasu gdy zrezygnowałem z funkcji moderatora terenowego (z grubsza powiaty: słupski, lęborski, sławieński i bytowski) nikt w tym rejonie inny za to się nie wziął.
A może moderatorzy rezygnują, bo muszą się użerać z użyszkodnikami dodającymi bezsensowne punkty.
Dlatego teraz jeśli wrócę jako moderator, to tylko dla tych kategorii które są
dla mnie ważne (np. mBank, BZWBK, cash4you, eCard, Shell, Statoil, 1-2-3, Neste).