Dać małpie brzytwę, czyli MiploTraffic dla Kowalskiego.

• 38 Odpowiedzi
  • 10568 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
Odp: Dać małpie brzytwę, czyli MiploTraffic dla Kowalskiego.
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 07, 2012, 09:42:33 »
Prześledziłem listę zablokowanych odcinków poprzez miplotraffic  oraz ich zgodność ze stanem faktycznym -->>  całe multum śmieci pozostawionych samym sobie  :shocked:

Sporą część zostawił ich nasz forumowy kierowca etatowy - jerzu

Prośba  - jerzu  jeżeli możesz zrób porządek ze swoimi starymi punktami jak również prośba do innych "autorów"  fikcyjnych blokad - przejrzyjcie swoje wytwory na Miplo i zgłoście do usunięcia co już się przeterminowało !

Kombinuję jak usunąć plik blokad z miplo - bo już skutecznie się z niego wyleczyłem!

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 07, 2012, 10:44:41 »
Mam wrażenie że coraz mniej osób stara się utrzymywać tą bazę aktualną. A niestety, w przypadku tak działającej usługi - czyli społecznie - im mniej osób będzie się angażowało tym mniej będzie ona dokładna. W ubiegłym roku jeszcze coś tam usunąłem bo znalazłem punkty blisko rok przeterminowane w okolicach Żywca które blokowały drogę wojewódzką. Od początku roku znalazłem już dwie dość istotne blokady które od dłuższego czasu są nieaktualne.
Ale chyba szkoda czasu. Skoro supportowi nie zależy to tym bardziej użytkownikom.

*

PapaD

« Odpowiedź #32 dnia: Luty 07, 2012, 11:27:17 »
.
« Ostatnia zmiana: Maj 27, 2012, 19:17:25 wysłana przez PapaD »

*

Offline Sygma

• 603
  • Sprzęt: iPhone 5
« Odpowiedź #33 dnia: Luty 07, 2012, 12:20:34 »
Jakoś ciekawe, że główny przedstawiciel tego miplo bałaganu na tym forum, jakoś nie kwapi się , żeby tu zabrać głos w sprawie.
który to  :mrgreen: ?
- Michał, dlaczego używasz AutoMapy ?
- Bo nie potrafię zpiracić innego programu do nawigacji..

*

Offline JR.Nysa

• 807
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 07, 2012, 13:21:00 »
Kika niezbędnych kategorii miplo.pl

- BTS - 46531 punkt(y/ów) na liście
- Kapliczka, Figura Świętych  - 8924 punkt(y/ów) na liście
- Dworzec, Przystanek autobusowy- 32769 punkt(y/ów) na liście
- Trafostacja-  11581 punkt(y/ów) na liście

4 bardzo ważne kategorie - to około  99.800

Dla porównania kategoria :

Informacje drogowe - 106922 punkt(y/ów) na liście

Całe miplo.pl to 555102 punkt(y/ów) na liście

Dla mnie  miplo idzie w zupełnie nieznanym kierunku.......

PS. Z MiploSync już nie korzystam.....  Pozostawienie przeterminowanych punktów POI ( zablokowany odcinek) ma chyba skutecznie zachęcić  do odejścia użytkowników od idei MiploSync. 

« Ostatnia zmiana: Luty 07, 2012, 13:45:03 wysłana przez JR.Nysa »

« Odpowiedź #35 dnia: Luty 07, 2012, 14:20:39 »
Mam wrażenie że coraz mniej osób stara się utrzymywać tą bazę aktualną...
A co się dziwić, skoro moderatorzy mają takie wymagania, że po pierwszym razie każdemu sie odechciewa.
Jechałem niedawno remontowaną ósemką do Warszawy, po drodze zauważyłem, że 2 połączenia dróg lokalnych z DK8 są nieprzejezdne więc dodałem blokady.
Moderator zażyczył sobie informacji jakiego rodzaju prace drogowe są prowadzone na tym odcinku drogi, jak długo potrwają i coś tam jeszcze.
A niby skąd mam takie rzeczy widzieć?  :O Mam dzwonić i pytać zarządcy drogi?
Widziałem rozkopaną drogę, która na pewno będzie dłuższy czas nieprzejezdna, więc chciałem dołożyć się do społecznego dzieła i ułatwić życie innym.
Ale dla moderatora ważniejsza jest buchalteria, niż fakt że droga jest nieprzejezdna.
Po 2 tygodniach oczekiwania (on czekał na opisy, ja na zatwierdzenie blokad) skasowałem swoje POI i więcej nowych ode mnie nie zobaczą.
Wymagać to sobie mogą, jak będą za takie informacje płacić.

*

Offline spinnek

• 396
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Tab (GT-P1000)
« Odpowiedź #36 dnia: Luty 07, 2012, 15:18:45 »
@mobik, all

Ja sie przełączyłem na zgłaszanie problemów via http://mapa.targeo.pl/remark/, kategoria "Wskazana ulica jest czasowo nieprzejezdna - Traffic". Mobik, może Ty też tak bedziesz robił? W sumie, im więcej nas się tym zajmuje, tym większa szansa, że ja się nie wrąbię w jakąś niedokończoną drogę, jak ostatnio dwa razy. A spróbuj może tamtędy zgłosić to, co Ci się nie udało via Miplotraffic?

Od momentu, kiedy się przekonałem, że tak można wprowadzać blokady czasowe - jak dla mnie miplotraffic (nie mylić z miplo) umarł. :)

BTW: LiveDrive BARDZO polega na dokłądności map - jesli jest informacja o korku, stara się przecież znaleźć jakiś objazd. Dwa razy wrąbałem się ostatnio w nieistniejącą drogę własnie z powodu LiveDrive, daletgo wiem, jak ważna jest dokłądność tamtejszych danych

*

Offline JR.Nysa

• 807
« Odpowiedź #37 dnia: Luty 07, 2012, 16:11:33 »
Mam wrażenie że coraz mniej osób stara się utrzymywać tą bazę aktualną...
A co się dziwić, skoro moderatorzy mają takie wymagania, że po pierwszym razie każdemu sie odechciewa.
Jechałem niedawno remontowaną ósemką do Warszawy, po drodze zauważyłem, że 2 połączenia dróg lokalnych z DK8 są nieprzejezdne więc dodałem blokady.
Moderator zażyczył sobie informacji jakiego rodzaju prace drogowe są prowadzone na tym odcinku drogi, jak długo potrwają i coś tam jeszcze.
A niby skąd mam takie rzeczy widzieć?  :O Mam dzwonić i pytać zarządcy drogi?
Widziałem rozkopaną drogę, która na pewno będzie dłuższy czas nieprzejezdna, więc chciałem dołożyć się do społecznego dzieła i ułatwić życie innym.
Ale dla moderatora ważniejsza jest buchalteria, niż fakt że droga jest nieprzejezdna.
Po 2 tygodniach oczekiwania (on czekał na opisy, ja na zatwierdzenie blokad) skasowałem swoje POI i więcej nowych ode mnie nie zobaczą.
Wymagać to sobie mogą, jak będą za takie informacje płacić.

mobik - miałem podobną sytuację i podobnie się skończyła. 

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #38 dnia: Luty 08, 2012, 00:00:37 »
Witajcie Dolek, Mobik i reszta Kolegów.

Mam wrażenie że coraz mniej osób stara się utrzymywać tą bazę aktualną. ....

Jestem pełen podziwu, że się Wam jeszcze chce.

Pozdrawiam

PS. NocnyMarku wybacz za off-topic.
Ciebie również pozdrawiam, :)