Czy LiveDrive działa?

• 79 Odpowiedzi
  • 35545 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
Odp: Czy LiveDrive działa?
« Odpowiedź #60 dnia: Luty 09, 2011, 11:01:02 »
Na targeo dla przedziału 8:00-8:30 jest czerwono - niestety mnie możemy stosować targeo jako wykładni... już nie raz był przypadek, że przypadkiem po pewnym czasie kolorki się zmieniały.
Jak chcesz możesz podać przybliżony start, przybliżony koniec i godzinę startu - sprawdzę jutro :)
« Ostatnia zmiana: Luty 09, 2011, 11:19:12 wysłana przez jachraniak »

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #61 dnia: Luty 09, 2011, 11:12:45 »
Mi wczoraj na trasie o długości ok 260km Giżycko-Warszawa 250m od celu wyskoczył zielony pasek z napisem poprawa 1km - już nie rozumiem o co w tym chodzi....
Zgłosiłem to i za drugim razem udało mi się ich przekonać, że jest problem i przyjęli zgłoszenie....

Pozdrawiam
PS: u mnie też w w ich odpowiedzi było zapisane, że moje zgłoszenie znalazło się w katalogu SPAM....
ISTQB Certified Tester

*

Konrad4x

« Odpowiedź #62 dnia: Luty 09, 2011, 12:27:42 »
Na targeo dla przedziału 8:00-8:30 jest czerwono - niestety mnie możemy stosować targeo jako wykładni... już nie raz był przypadek, że przypadkiem po pewnym czasie kolorki się zmieniały.
Jak chcesz możesz podać przybliżony start, przybliżony koniec i godzinę startu - sprawdzę jutro :)

przybliżony start: Dowolny numer domu na ulicy Komisji Edukacji Narodowej, godzina 7:55
przybliżony koniec: np. Chmielna 73B

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #63 dnia: Luty 10, 2011, 08:12:02 »
start: KEN okolice nr 22
Koniec: Chmielna 73B
ETA 44min
Dane TRF przed wyznaczeniem trasy pobrałem raz (79KB). Rondo przy centralnym tak jak trzeba - z każdej strony na czarno  :mrgreen:

Co kolega powie :) Nie Kenem, a Rosoła. Nie Puławską i Niepodległości a Żwirki i Wigury :)
(Konrad pewnie teraz jedzie :) )

Żeby zrzuty były wyraźne wyłączyłem wizualizację AM'Traffic.

Połączone: [time]Luty 10, 2011, 08:27:10[/time]
Sześć osób zginęło dziś rano w zderzeniu busa z samochodem ciężarowym w Woli Zambrowskiej (Podlaskie), na drodze krajowej nr 66 - poinformowała policja. Ruch w miejscu wypadku odbywa się wahadłowo. Wypadek wydarzył się na trasie między Zambrowem a Wysokiem Mazowieckiem. Według pierwszych informacji, doszło do czołowego zderzenia, zginęły wszystkie osoby jadące busem.

takie są smutne wiadomości z Onetu (dzisiaj, 07:11)

Sprawdzam zatem jak wygląda Wola Zambrowska... A wygląda ciekawie bo... Bo jest oznaczenie wypadku - i nie pochodzi ono z Miplo! WOW! Na pewno pojawiło się w wyniku pobrania danych TRF!
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 09:25:02 wysłana przez jachraniak »

*

Konrad4x

« Odpowiedź #64 dnia: Luty 10, 2011, 09:50:48 »
Co kolega powie :) Nie Kenem, a Rosoła. Nie Puławską i Niepodległości a Żwirki i Wigury :)
(Konrad pewnie teraz jedzie :) )
Wiesz to nie jest kwestia, co kolega powie, tylko co powie mi AM po wyznaczeniu trasy. Dziś program kazał mi jechać Rzymowskiego i na rondzie skręcić w Marynarską, czego nie uczyniłem, bo raz na wizualizacji zobaczyłem, że jest tam total czerwono, co zauważyłem z daleka widząc korek na Marynarskiej po horyzont (auta stały już na ślimaku) tylko pojechałem prosto Wołoską , Woronicza, Alejami Niepodległości, Chałubińskiego i na rondzie onz skręciłem w lewo. A dlaczego na rondzie onz, a nie na rondzie przy dworcu centralnym ?  :D A to dlatego, że chyba ktoś przeczytał mojego wczorajszego posta w którym informowałem o braku danych LD na jednym z pasów przed tym rondem. A dziś o dziwo dane LD były i program kazał mi jechać dalej do ronda onz  :ok: i tu się zrehabilitował w moich oczach po wcześniejszej wpadce z pchaniem mnie na zakorkowaną ulicę Marynarską.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 09:52:19 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #65 dnia: Luty 10, 2011, 10:08:51 »
Wczoraj była szczątkowa ilośc danych (przynajmniej tak wynikało z Twojego zrzutu), dziś serwery "odpukać" chodzą więc jeździ się o wiele lepiej.
skręcić w Marynarską
czyli tak jak u mnie - w sumie normalne :)
program kazał mi jechać dalej do ronda onz
też dobrze... rozumiem że górą śmignąłeś i nie traciłeś czasu :ok:

« Odpowiedź #66 dnia: Luty 10, 2011, 10:45:15 »
Dzisiejsza sytuacja w Poznaniu:

Zgodnie z zapowiedzią w prasie zamknięta ul Szelągowska:
http://www.epoznan.pl/index.php?section=news&subsection=news&id=23489

W związku z powyższym zakorkowały się inne ulice: w targeo na czarno Armii Poznań i Wingorady
O dziwo w AM też :)

Szkoda tylko, że w blokadach Traffic nie wrzucono blokady ul Szelągowskiej.

Przepraszam za brak zrzutów, ale nie jestem zbyt biegły technicznie i sobie z tym nie radzę.

Dodam jeszcze, że w NE roboty na Szelągowskiej są pewnie wrzucone, bo są tutaj
http://radarynamapie.pl/
Nie wiem czy oznacza to blokadę tej ulicy w NE.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 10:54:19 wysłana przez jarocin »

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #67 dnia: Luty 10, 2011, 11:15:53 »
Co do Poznania... to już by był chyba jakiś przełom, gdyby się spradziło co kolega napisał... No ale u mnie się nie sprawdziło. Może spóźniłem się po prostu pół minuty i danych dla mnie już nie wystarczyło. :mrgreen:

Nie powiem na Targeo czarno jak trzeba :) Ale serwery LD znów dostały zadyszki... Szczątkowa ilość danych. Wystarczy spojrzeć.

Brak blokad.
« Ostatnia zmiana: Luty 10, 2011, 11:25:41 wysłana przez jachraniak »

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #68 dnia: Luty 11, 2011, 14:25:21 »
Tym którzy mają możliwość bycia online polecam LiveDrive. Szczególnie w dużych miastach,  nie zaszkodzi a może duuuuuuużo pomóc.
Jestem za używaniem LD (sam używam), jeśli ma to wpłynąć na poprawę jakości danych. Ale na dzień dzisiejszy nie ryzykowałbym ze stwierdzeniem "nie zaszkodzi"  :O. W Łodzi np. można się nadal nieprzyjemnie zdziwić, choć ostatnio zauważyłem niewielką poprawę w zakresie danych LD na głównych ulicach miasta. Może jednak ktoś z supportu czytał moje uwagi.

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #69 dnia: Luty 11, 2011, 16:51:25 »
A ja na plus:
wczoraj koło 7.00 naprzeciw M1 w Czeladzi duży mobilek wylądował w rowie. Jechałem koło 8.30 i korek się powiększał ale szedł jeden pas. Kiedy zaczęli go wyciągać droga w kierunku Katowic była zablokowana jakieś 10 minut. Spojrzałem w AM, widok 2D i szok - pas w tym miejscu na czarno... łał...  :O~

*

Offline jachraniak

• 2152
« Odpowiedź #70 dnia: Luty 11, 2011, 17:02:37 »
/CIACH/ LD, SR dzięki Państwa poświęceniu jest mi coraz bliższy i testuję go /CIACH/ Jeszcze raz dziękuję za wyjaśnienia.

cieszę się że mogę pomóc

Też jeżdżę w trybie 2D  :ok:

Taka mała ciekawostka - czasami sprawdzam ile to danych jest przy pobieraniu dla Warszawy punkt nawigacyjny to czerwona kropka Wa-wa zazwyczaj jest to ok 70-80KB. Właśnie widać jak ruszyła wiara na ferie... Dużo... dużo danych 90KB Naprawdę ładnie wszystko widać  :ok:

Połączone: Luty 11, 2011, 17:37:33
Potwierdza się założenie że LiveDrive ma przewagę nad Targeo Traffic... Nowo oddany odcinek S8 nie ma danych na targeo, są zaś w AM. :ok:
« Ostatnia zmiana: Luty 11, 2011, 17:37:33 wysłana przez jachraniak »

« Odpowiedź #71 dnia: Luty 15, 2011, 11:11:42 »
Dziś miałem okazję ponownie ucieszyć się tym, że LD w Poznaniu zadziałał.

Godz. 10:40 - wjeżdżam do Poznania "11" od strony Katowic, jadę w kierunku Winograd. Normalnie przejeżdżam przez Rondo Rataje - albo na wprost, albo w prawo na rondzie i tak zwykle AM mnie prowadzi. Dzisiaj 2 km przed Poznaniem trasa została przeliczone i AM kazała mi zjechać przed rondem w prawo w ul  Abpa Baraniaka. Jak dojeżdżałm zobaczyłem przed wykonaniem tego polecenie, że rzeczywiście na dojeździe do ronda zrobił się ogromny korek, przy czym bez wskazówki AM możliwe, że wpadłbym w niego, bo widać go było dopiero za górką, która zaczyna się za zjazdem, więc pewnie nie zdążyłbym zareagować.

Zyskałem ok. 20 minut. Oby tak dalej.

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #72 dnia: Luty 15, 2011, 12:15:39 »
Mam takie banalne pytanie. Czy dane LD są pobierane automatycznie czy trzeba to robic manualnie ?

*

Offline JR.Nysa

• 807
  • AM 6.17 PL , TomTom Android 1.4
  • Sprzęt: BLOW50YBT , Samsung Galaxy S 4 - i9505 5.0.1
« Odpowiedź #73 dnia: Luty 15, 2011, 12:55:48 »
Automatycznie podczas nawigacji.

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #74 dnia: Luty 15, 2011, 13:01:32 »
A jak mozna to sprawdzic ze dane zostały wlasnie pobrane ? I jakie musze byc spelnione warunki (ustawienia) zeby te dane pobierały się automatycznie podczas nawigacji ? Pytam bo chcialbym potestowac troszke LD.

*

Offline JR.Nysa

• 807
« Odpowiedź #75 dnia: Luty 15, 2011, 13:11:25 »
Menu-->> Ustawienia -->> AM Traffic
Dalej jak na zrzucie ekranu

*

Offline kwojtow

• 1035
« Odpowiedź #76 dnia: Luty 15, 2011, 13:54:21 »
Dzieki za pomoc. Tak wlasnie zamierzałem to poustawiac

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #77 dnia: Luty 15, 2011, 19:38:02 »
http://czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,9112990,Uwaga__korek_od_Tesco_po_Wyczerpy.html

Dane z AM w 90% pokrywają się z Targeo  :O

PS, Kolor z czarnego na czerwony zmienił się prawie jednocześnie i w AM i w Targeo.

« Ostatnia zmiana: Luty 15, 2011, 19:40:11 wysłana przez Waszko »

*

pliers

« Odpowiedź #78 dnia: Marzec 03, 2011, 13:11:26 »
Dziś w godzinach porannych na obwodnicy ozorkowa miał miejsce wypadek, droga była całkowicie zablokowana, z ciekawości po powrocie do domu sprawdziłem na targeo czy "coś było" i nic nie znalazłem. Ma ktoś wiedzę co na to LD w AutoMapie?

*

Offline JR.Nysa

• 807
« Odpowiedź #79 dnia: Marzec 03, 2011, 13:43:29 »
Dzisiaj

Helenów k. Ozorkowa  Wypadek

Po ściągnięciu Zdarzeń AM Traffic pojawia się wypadek.

Po zaciągnięciu danych LD! dla odcinka z wypadkiem brak danych LD! natomiast na podglądzie  widać jak ruch jest kierowany przez Policję na Ozorków ul. Zgierska (są dane LD!)

Wyznaczając trasę DK1 program prowadzi bez żadnych objazdów trasą zablokowaną. 

Mam nadzieję że poprawią to w nowej wersji i odcinki dróg  z danymi AM Traffic typu wypadek będą blokowane z automatu.