Czy da się w Auto Mapie ustawić kilka miejsc. przelotowych?

• 35 Odpowiedzi
  • 26208 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kleo6

• 14
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 06, 2007, 23:45:31 »
Cytat: "Piotr1"
Kleo6, WalZych - faktycznie. Jednym słowem, zapraszamy do zwiedzania, bo inaczej tych kilkuset metrowych zjazdów z nawrotem nie można nazwać

No wycieczka, wycieczka i to jest bolesne bo 600 m można jakoś tam strawić ale wycieczkę przez centrum w szczycie już nie przy produkcie za taka kasę. Zwłaszcza, że wydaje mi się, że programowo nie trzeba zbyt wiele aby taka funkcjonalność zrobić w programie, który ma masę innych opcji z których ja akurat nie korzystam wcale. No ale wszystkim jak widać dogodzić się nie da.
Pzorowionka

*

Offline kwieto

• 2785
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 07, 2007, 07:52:44 »
Cytat: "WalZych"
Wiele razy borykalem się z tym samym problemem. Na przykład z Grodziska Mazowieckiego do Lublina AM pcha mnie przez Warszawę, co jest znacznie gorszą opcją, niż przez Grójec / Radom. Tylko że jak wpiszesz "przez Radom", to zamiast po obwodnicy, jedziesz najpierw do śródmieścia.

Tutaj Tramp ma racje, TomTom radzi sobie z tym bez problemu.
Ciekawostka - najszybsza trase z Grodziska do Lublina (centrum-centrum) wyznacza przez Gore Kalwarie, omijajac Warszawe
Ludzie zazdroszczą ci nie tego, że coś zrobiłeś, ale tego że ci się chciało to zrobić.

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #32 dnia: Luty 07, 2007, 08:11:31 »
100% zgadzam się z tym, że dałoby się zaprogramować opcję, żeby program prowadził najefektywniejszą drogą przez obszar danego miasta. Miasto musiałoby nie byc zdefiniowane jako punkt, tylko jako obszar.
Na początku wydawało mi się oczywiste, że tak to jest i dopiero jak dwa razy "dałem się nabrać", to poszukałem sposobu obejścia tego problemu.
Rzeczywiście TT ma dobre algorytmy znajdowania trasy. Kiedyś z północy Krakowa miałem jechać w strone Żywca. TT od razu chciał mnie pchnąć na objazd autostradą, a AM przez miasto. Wybrałem AM i po pół godzinie stania w korku zawróciłem na autostrade. To jeden z powodów, dla których lubię TT. Ale jak w Pipidówku trzeba objechać zablokowaną drogę, to do dyspozycji jest tylko AM. Poza tym, jak chcecie wskazać jakiś punkt na mapie, to ile kliknięc trzeba wykonać i ile czasu stracić w TT? W AM3 i AM4 jest to od razu... Ale to nie wątek porównywania tych programów. Tylko tak w odpowiedzi, że ta omawiana funkcja jazdy "przez miasto" jest w TT, ale nie do końca się sprawdza

*

tramp

« Odpowiedź #33 dnia: Luty 07, 2007, 10:27:25 »
Cytat: "WalZych"
Tylko tak w odpowiedzi, że ta omawiana funkcja jazdy "przez miasto" jest w TT, ale nie do końca się sprawdza

działa idealnie nie wiem do czego kolega zmierza

jadąc z A do B i żądając Via City Centre miejscowości X otrzymujemy dokładnie to czego trzeba
przykładowo Berlin to Barcelona Via Paris

*

Offline sierek

• 568
  • Sprzęt: OnePlus9, Surface Pro 7
« Odpowiedź #34 dnia: Luty 07, 2007, 11:00:44 »
Wskazywanie punktów przed i za miastem w AM ma jeszcze jeden zasadniczy feler. Spróbójcie po przyjeździe na miejsce wybrać automatycznie trasę powrotną. Jesli po drodze były zaznaczone wyłącznie punkty VIA na drogach jednopasmowych pewnie się uda, natomiast na drogach dwupasmowych robi się totalna kaszana.
Ciągle z tym walczę jeżdżąc często z Bielska do Krakowa  w rózne miejsca, ze stałą opcją drogi przez autostradę. Każdy wyjazd to żmudna klepanina i zmusznie cudem AM by nie jechać przez Wadowice.

*

Offline stwf

• *
  • 81
  • Sprzęt: A716, BT GPS
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 09, 2007, 18:02:04 »
Używam (dość intesywnie) AM od ponad dwóch lat. Wyznaczanie punktów pośrednich zajmuje nieco czasu, na typowych trasach mam je w POI. Gdy jadę z Krakowa do Szczecina i chcę jechać np. przez Poznań (jako kierunek a nie miejsce do odwiedzenia) jest mi zasadniczo obojętne którędy jadę, aby tylko nie pobłądzić w mieście. Pomimo wielu błędów (nakaz zeskoku z wiaduktu na trasę pod nim ]:> ) uważam, że przez nieznane miasta prowadzi dobrze.
Z zasady nawigacja najpotrzebniejsza jest na trasach bocznych i ........ w aglomeracji śląskiej. Na normalnych drogach wystarczą mi drogowskazy.
A mnie się marzy kurna chata........