Chyba koniec dyskusji

• 72 Odpowiedzi
  • 14517 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Chyba koniec dyskusji
« Odpowiedź #60 dnia: Czerwiec 27, 2007, 11:57:39 »
Zupełnie przypadkowo trafiłem na temat i tę stronę. Dzięki temu obśmiałem się jak norka i do tej pory jeszcze mną rzuca, więc jeśli będą jakieś literówki, to sorry, to ze śmiechu. Specjalnie dziękuję koledze Shrek.pl za zamieszczenie najzabawniejszego numerka, jaki w życiu czytałem. To naprawdę koniec dyskusji.
Jestem uchachany i usatysfakcjonowany.
Musiałem to napisać - imperatyw kategoryczny.
Pzdr

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
  • Sprzęt: LOOX N-560 GPS+ACER n35 GPS+ I-Phone 16 GB
« Odpowiedź #61 dnia: Czerwiec 27, 2007, 21:26:32 »
Wcale mnie nie dziwi wysoka ocena AM ;)
Wystarczy spojrzeć na tabelkę-omijają niewygodne aspekty i to nawet całkiem sprytnie. Nie można im nawet zarzucić kłamstwa.
Przykład:Odpowiedź w rubryce "wyznaczanie trasy" powinna brzmieć,że mapie nie wolno ufać,bo potrafi wpuścić w maliny. A co oni napisali? Dali wysoką ocenę...za wygodę jej wyszukiwania!!
Wyszukiwanie to nie wyznaczanie-wyszukiwanie jej rzeczywiście jest wygodne,bo to oznacza np.że wygodnie się wpisuje adresy i punkty docelowe.(a,że po jej wyznaczeniu zaczynają się jaja to już ani słowa). Cała reszta kwestii też jest sformułowana tak,żeby się nikt nie czepił-wystarczy czytac niżej "nanoszenie wyznaczonych punktów" czy "przeglądanie zaplanowanej trasy"-owszem-nie bardzo jest sie czego czepić i rzeczywiście-pytania nawet są sensowne,tylko ja mam wrażenie,że omijają drażliwe kwestie. Ani słowa o sposobie wyznaczania-tylko,że szybko rekalkuluje trasę normalnie,jak i po zjechaniu z trasy. Wszystko to prawda-tylko jedź sobie potem tą trasą z kursorem 300 metrów obok drogi ;D
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 27, 2007, 21:29:15 wysłana przez Yoggi »
Lepiej rok odsiedzieć w celi - niźli słuchać Wuwuzeli
Trąba bowiem tak ogłusza,że człowieka cierpi dusza.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #62 dnia: Czerwiec 27, 2007, 23:56:52 »
Cytat: Yoggi
Wszystko to prawda-tylko jedź sobie potem tą trasą z kursorem 300 metrów obok drogi ;D

Chętnie bym się tak przejechał, tylko ni za cholerę nie chce mi ten kursor odjechać, jak to się robi?  :P
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Dżeju

« Odpowiedź #63 dnia: Czerwiec 28, 2007, 17:05:16 »
Cytat: Yoggi
Wszystko to prawda-tylko jedź sobie potem tą trasą z kursorem 300 metrów obok drogi ;D

Chyba jednak ściemniasz  ;), bo mnie przez ok 10 tys. km nie udało się do tego doprowadzić - ponawiam pytanie kolegi Marka Nocnego - jak Ty to robisz  >:(

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #64 dnia: Czerwiec 28, 2007, 17:31:42 »
Chyba jednak ściemniasz  ;), bo mnie przez ok 10 tys. km nie udało się do tego doprowadzić - ponawiam pytanie kolegi Marka Nocnego - jak Ty to robisz  >:(

W moim wypadku pojawiło się to jeden raz na prostym odcinku trasy wylotowej z W-wy.
Czy było to przed czy po poprawce juz nie pamiętam, dla tego też nie krzyczę. ;)
Drobne inne namawianie mnie przez Hołka do zjechania na 1000m na polną drogę,
aby potem wrócić na trasę szybkiego ruchu  też miało miejsce.
Poza tym jako mieszkaniec okolic ul. Górczewskiej w W-wie znam błędy map w AM4,
no i ostatnio w Grodzisku Mazowieckim mój samochód osobowy
nie zmieścił się w ścieżce miedzy posesjami, która jest oznaczona jako ulica.
Troszkę czasem mnie wnerwia że na info odbiornika widzę że ma juz z 7 satelit z silnym sygnałem,
a fiksa jakoś nie chce naszej AutoMapie sie policzyć i trzeba czekać.
Dzięki powyższemu wierzę im, że takie kwiatki mogą zaistnieć,
ale ani nie wtóruje im w złożeczeniach, ani nie raguje na ich zaczepki.

Każdy program ma swoje wady, a ja z AM4 właściwie jestem zadowolony.
Na kolejna poprawkę czekam jednak z utęsknieniem.

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
« Odpowiedź #65 dnia: Czerwiec 28, 2007, 17:43:33 »
Chyba jednak ściemniasz  , bo mnie przez ok 10 tys. km nie udało się do tego doprowadzić - ponawiam pytanie kolegi Marka Nocnego - jak Ty to robisz 
Nie ściemniam. ;D Nie odpowiadałem na to,bo problem już przedstawiłem na forum-myślałem,że to Wy sobie oboje żartujecie. Pisałem o tym tutaj-nawet wkleiłem obrazki:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=68829.msg462891#msg462891
Tam wszystko jest opisane.
Nie wiedziałem,że akurat tego obaj nie czytaliście. Na 3 obrazkach mapa prowadzi obok drogi-choć w zasadzie wcale nie prowadzi,bo ciągnie do punktu w którym straciła kontakt z trasą-w następnym poście pokazałem,jak prowadzi-gdy jej nie odbija-slad praktycznie pokrywa sie z mapą (zatem mapy są dobre)
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 28, 2007, 17:47:48 wysłana przez Yoggi »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #66 dnia: Czerwiec 28, 2007, 18:17:35 »
Po pierwsze czytałem,
po drugie tam na screenach było 100 nie 300 metrów,
po trzecie bezpośrednią przyczyną był słaby sygnał GPS ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Yoggi

• Nasz Poeta
  • 507
« Odpowiedź #67 dnia: Czerwiec 28, 2007, 19:50:12 »
Po pierwsze czytałem,
To dobrze ;)
po drugie tam na screenach było 100 nie 300 metrów,
Trochę było,a ile to nie mierzyłem dokładnie.
po trzecie bezpośrednią przyczyną był słaby sygnał GPS ...
Być może-dziwnym trafem jednak tylko w 4.0 nie da się jechać z tego powodu. Siadłem znowu na 3.9.7 i jej słaby sygnał wcale nie przeszkadza w nawigowaniu. Zresztą ile metrów by nie było-fakt jest taki,że nie da się wtedy jechać. Rozumiem,że może być sygnał słaby przy niesprzyjających warunkach pogodowych,ale jej odbijało bez względu na wszystko. Czekam na AM 4.02-do tego czasu-nie ruszam czwórki. BTW: Właśnie mi się subskrybcja skończyła-zważywszy,że mam 3 miesiące na jej przedłużenie bodajże-na razie tego nie robię i czekam. Daję im dwa miesiące na nowa poprawkę. I oby była lepsza.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #68 dnia: Czerwiec 28, 2007, 20:57:03 »

To prawie jesteśmy sąsiadami  :)
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #69 dnia: Czerwiec 28, 2007, 21:38:58 »
BTW: Właśnie mi się subskrybcja skończyła-zważywszy,że mam 3 miesiące na jej przedłużenie bodajże-na razie tego nie robię i czekam. Daję im dwa miesiące na nowa poprawkę. I oby była lepsza.

Czasu masz znacznei więcej - zmieniono zasady i możesz w dowolnym czasie odnowić licencję. Tylko tyle, że jeśli odnowisz po 10 miesiącach to subskrybcje będziesz miał przez 2 miesiące, jeśli po 13 miesiącach, to tylko przez miesiąc ;) (tak, tak - nie ma pomyłki...)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Adamerso

• :)
  • 4139
  • abonent czasowo niedostępny
  • Sprzęt: Oneplus 9 pro + Teclast T50 PRO + Jornada 728 :))
« Odpowiedź #70 dnia: Czerwiec 28, 2007, 21:50:39 »
Tylko tyle, że jeśli odnowisz po 10 miesiącach to subskrybcje będziesz miał przez 2 miesiące, jeśli po 13 miesiącach, to tylko przez miesiąc ;) (tak, tak - nie ma pomyłki...)

hm.... a jeśli komuś się zachce odnowić po 15-16 miesiącach :) ? przedłuży mu się o -3 miesiące ? :)

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #71 dnia: Czerwiec 28, 2007, 22:02:31 »
hm.... a jeśli komuś się zachce odnowić po 15-16 miesiącach :) ? przedłuży mu się o -3 miesiące ? :)

Nie:
"Zakup subskrypcji przedłuża dostęp do aktualizacji programu oraz odpowiednich map na kolejne 12 miesięcy licząc od momentu wygaśnięcia poprzedniej subskrypcji.

Zakup upgrade zmienia rodzaj posiadanej licencji nie zmieniając terminu wygaśnięcia subskrypcji.

Jeśli jednak po zakupie subskrypcji lub upgrade subskrypcja była by krótsza niż 1 miesiąc zostaje ona automatycznie przedłużona na 1 miesiąc od daty zakupu."

Czyli jeśli chciałbyś odnowić po 15 miesiącach to w myśl ostatniego cytowanego akapitu po zakupie subskrypcji będzie ona krótsza niż miesiąc (te -3 mc ;) ) i w związku z tym zostanie ona automatycznie przedłużona na 1 miesiąc od daty zakupu subskrypcji.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #72 dnia: Czerwiec 29, 2007, 06:22:49 »

Czyli jeśli chciałbyś odnowić po 15 miesiącach to w myśl ostatniego cytowanego akapitu po zakupie subskrypcji będzie ona krótsza niż miesiąc (te -3 mc ;) ) i w związku z tym zostanie ona automatycznie przedłużona na 1 miesiąc od daty zakupu subskrypcji.
Tak - w myśl tego akapitu jeśli subskrypcja była wykupiona po 15 miesiącach po zakończeniu licencji przedłuża o miesiąc. Natomiast jeśli zakupiona była by po 9 miesiącach to wtedy było by tylko 3 miesiące subskrypcji .
Ja to tak przynajmniej zrozumiałem.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 29, 2007, 06:25:08 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G