Automapa Support

• 50 Odpowiedzi
  • 11720 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
Odp: Automapa Support
« Odpowiedź #30 dnia: Sierpień 07, 2007, 10:37:55 »
Dzisiaj miałem problem ze  swoim urządzonkiem (dzieciak się dorwał) straciem AM4.1 RC-1 pobraną wczoraj.Napisałem do supportu prośbę o odblokowanie licencji o 23,16 a odp. pozytywną dostałem o 23,18 !!!!.Oczywiście zamiast sprawdzić link przed wysłaniem,mój błąd bo dało się ściągnąć .Czy oni pracują na 3 zmiany!?
Pozdrawiam
Czytałem 2x i nie za bardzo wiem dlaczego "odblokowywałeś" licencję....
Pośpieszył się i tyle.  :) Pora była późna, ręka była szybsza niż myśl  :wink:
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline andrep

• 432
  • Sprzęt: MioP550,VivoS6,Samsung M51 AM PL Android i AA
« Odpowiedź #31 dnia: Sierpień 07, 2007, 18:57:42 »
Witam , moje mio było "otwarte" na kablu przy PC i chłopak mi wprowadził zmiany w AM  że przestała wyznaczać trasy, ja  wiedząc że idę do pracy dzisiaj na 12 h  chciałem po powrocie mieć poprostu  możliwość ew.wgrania AM(w pracy niemam dostępu do kompa, a orłem w tej dziedzinie nie jestem)
Pozdrawiam

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 07, 2007, 21:33:14 »
Witam , moje mio było "otwarte" na kablu przy PC i chłopak mi wprowadził zmiany w AM  że przestała wyznaczać trasy, ja  wiedząc że idę do pracy dzisiaj na 12 h  chciałem po powrocie mieć poprostu  możliwość ew.wgrania AM(w pracy niemam dostępu do kompa, a orłem w tej dziedzinie nie jestem)
Pozdrawiam
To czemu nie wgrałeś ponownie?
Przecież można dowolną ilość razy wgrywać i kasować na tym samym urządzeniu.... a licencja zwalnia się gdy chce się wgrać na innym urządzeniu...
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 07, 2007, 21:40:56 »
Przecież można dowolną ilość razy wgrywać i kasować na tym samym urządzeniu.... a licencja zwalnia się gdy chce się wgrać na innym urządzeniu...
Niewiedza pewnie... Już widzę panikę w jego oczach  :terrified:
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline andrep

• 432
« Odpowiedź #34 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:09:49 »
Witam
 pisałem wcześniej że nie jestem orłem jeśli chodzi o komputery.Forum czytam i staram się uczestniczyć od ok roku,zapewniam że z moim Mio P550 miałem takie same kłopoty jak inni i z AM 3 i 4 również,ale najpierw czytałem i jeszcze raz czytałem różne wątki i jakoś sobie radziłem.
Pisząc w temacie support AM chciałem zwrócić uwagę  jak szybko zareagowali.Nie zadałem na forum żadnego pytania o pomoc chociaż czasem miałem przez brak wiedzy nieczynny Mio przez dzień lub dwa - a teraz takie dochodzenie czemu i po co - było pózno to też ma znaczenie
Pozdawiam wszystkich i dzięki za zainteresowanie

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #35 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:33:14 »
Niewiedza pewnie... Już widzę panikę w jego oczach  :terrified:
Pewnie taka jak u mnie gdy myslałem, że zepsułem Miplo.pl   :E
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #36 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:34:31 »
Spoko andrep  :ok:
Ważne jest, żeby się uczyć i wyciągać wnioski z błędów. Najlepiej czyiś, choć swoje najdłużej się pamięta ;).
Ileż to ja głupot w życiu narobiłem  :E
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #37 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:34:39 »
Witam
 pisałem wcześniej że nie jestem orłem jeśli chodzi o komputery.Forum czytam i staram się uczestniczyć od ok roku,zapewniam że z moim Mio P550 miałem takie same kłopoty jak inni i z AM 3 i 4 również,ale najpierw czytałem i jeszcze raz czytałem różne wątki i jakoś sobie radziłem.
Pisząc w temacie support AM chciałem zwrócić uwagę  jak szybko zareagowali.Nie zadałem na forum żadnego pytania o pomoc chociaż czasem miałem przez brak wiedzy nieczynny Mio przez dzień lub dwa - a teraz takie dochodzenie czemu i po co - było pózno to też ma znaczenie
Pozdawiam wszystkich i dzięki za zainteresowanie
Najważniejsze, że wszystko zakończyło się Happy End -em  :)

pozdrav
ISTQB Certified Tester

*

Offline andrep

• 432
« Odpowiedź #38 dnia: Sierpień 07, 2007, 22:56:20 »
Jest spoko !
Dzięki, a strach w oczach wczoraj był!

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #39 dnia: Sierpień 07, 2007, 23:48:10 »
Jest spoko !
A wyobraź sobie mój strach jak myslałem, że popsułem Miplo.pl ... już oczami wyobraźni widziałem CBA o 6 rano.... :mad:
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #40 dnia: Sierpień 07, 2007, 23:57:31 »
A wyobraź sobie mój strach jak myslałem, że popsułem Miplo.pl ... już oczami wyobraźni widziałem CBA o 6 rano.... :mad:

Qurde, oddawaj scyzoryk McGywer (czy jakoś tak...)

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #41 dnia: Sierpień 08, 2007, 09:11:05 »
Jest spoko !
Hmmm... Chyba CBŚ (Centralne Biuro Śledcze), bo chyba CBA (Centralne Biuro Antykorubcyjne) to chyba nie...
No chyba, że chodzi Ci o CBA (Centralne Biuro Adresowe Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji)  :mrgreen:
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #42 dnia: Sierpień 08, 2007, 09:33:45 »
Jest spoko !
Hmmm... Chyba CBŚ (Centralne Biuro Śledcze), bo chyba CBA (Centralne Biuro Antykorubcyjne) to chyba nie...
No chyba, że chodzi Ci o CBA (Centralne Biuro Adresowe Ministerstwa Spraw Wewnętrznych i Administracji)  :mrgreen:
Żyjemy w dziwnych czasach i żadna możliwośc nie jest wykluczona...
ISTQB Certified Tester

*

Offline mikal

• **
  • 178
  • Sprzęt: Asus A636, AM, TT, MapaMap
« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 08, 2007, 10:52:11 »

Jak nie , jak tak! Istniało uzasadnione podejrzenie, że został skorumpowany przez zagranicznych konkurentów AM. "Ten pan już niczego psuł nie będzie!" :grin: :grin: :grin:

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
    • http://lubke.pl
  • Sprzęt: HTC Touch Pro (Raphael)
« Odpowiedź #44 dnia: Sierpień 15, 2007, 11:12:56 »
a ja mam pytanie odnośnie samego tematu pytań, a właściwie jednego...

czy udało się jakoś rozwiązać problem nie wyłączania się urządzenia po zamknięciu AM? wczoraj zainstalowałem AM 4 i zauważyłem dokładnie to samo u siebie...

a w dodatku nadal pojawiają się problemy, które miałem w 3.9.x - GPS (pod BT) czasem się wiesza przy łączeniu i pomaga tylko wyjęcie baterii... myślałem, że chociaż to przestanie sprawiać problemy :/
"If it's just us, seems like an awful waste of space..."

*

Offline piotrus99

• *
  • 72
  • Sprzęt: MDAIII WM6
« Odpowiedź #45 dnia: Sierpień 15, 2007, 13:22:02 »
...a w dodatku nadal pojawiają się problemy, które miałem w 3.9.x - GPS (pod BT) czasem się wiesza przy łączeniu i pomaga tylko wyjęcie baterii... myślałem, że chociaż to przestanie sprawiać problemy :/

A ja mam to samo.
Co ciekawe, na moje zgłoszenie do supportu dostałem:

"Do tej pory nie mielismy zadnego podobnego zgloszenia.

Pozdrawiam
AutoMapa (pb)"

Widzę,ze nie jestem sam...
Może ktoś jeszcze ma takie błędy?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #46 dnia: Sierpień 15, 2007, 23:18:38 »
czy udało się jakoś rozwiązać problem nie wyłączania się urządzenia po zamknięciu AM? wczoraj zainstalowałem AM 4 i zauważyłem dokładnie to samo u siebie...

Napisz przynajmniej jaki masz sprzęt. A jeszcze lepiej uzupełnij profil :|

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #47 dnia: Sierpień 16, 2007, 00:11:08 »
Napisz przynajmniej jaki masz sprzęt. A jeszcze lepiej uzupełnij profil :|
profil miałem uzupełniony... pewnie po zmianie skryptu forum dane się nie przeniosły...

w każdym razie, sprzęt - SPV M3000, GPS pod bluetooth z SirfStar III (oznaczenie GPT-801)

ale z tego co kojarzę, problem pojawiał się nie tylko na wizardzie...

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #48 dnia: Sierpień 16, 2007, 19:07:33 »
profil miałem uzupełniony... pewnie po zmianie skryptu forum dane się nie przeniosły...

Też tego nie rozumię (że się nie przeniosły), ale zmiana miała miejsce kilka miesięcy temu...

w każdym razie, sprzęt - SPV M3000, GPS pod bluetooth z SirfStar III (oznaczenie GPT-801)

No, teraz jest szansa (niewielka), że ktoś Ci pomoże. A jak nie to pozostaje pocieszenie z pierwszego postu w tym wątku, że "nad tym pracują"  :E

*

Offline WereWolf

• **
  • 117
« Odpowiedź #49 dnia: Sierpień 17, 2007, 07:32:27 »

Też tego nie rozumię (że się nie przeniosły), ale zmiana miała miejsce kilka miesięcy temu...
po prostu dawno się nie udzielałem na forum, a nawet jeśli się udzielałem, to nie zwracałem na to uwagi...

No, teraz jest szansa (niewielka), że ktoś Ci pomoże. A jak nie to pozostaje pocieszenie z pierwszego postu w tym wątku, że "nad tym pracują"  :E
taa... powoli tracę nadzieję :P

napisałem do supportu AM, odpowiedzieli tylko standardowym zestawem setki pytań odnośnie sprzętu, softu itp., z których 9/10 w ogóle nie tyczy się tych problemów i poinformowali, że przekazali uwagi do działu technicznego, czy jak on się tam nazywa...

a tak na marginesie, to odnośnie wieszania gpsa, mam wrażenie, że jednak zdarza się to znacznie rzadziej niż w wersji 3.9.x, albo po prostu mam większe szczęście :)
co nie zmienia faktu, że jednak się zdarza...

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #50 dnia: Sierpień 17, 2007, 08:26:12 »
Pewnie wiele problemów z Wizardem, to wynik tasowania ROM-ów. Zmieniałeś?
Jeżdżę również na M3000 (ROM Orange) i AM4 bez szczególnych kłopotów w porównaniu z innymi urządzeniami.