Automapa jest super?

• 25 Odpowiedzi
  • 7894 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline proot

• **
  • 127
  • Sprzęt: iPhone4 + Navigon, TomTom GO950
Automapa jest super?
« dnia: Lipiec 05, 2010, 10:40:41 »
http://www.automapa.pl/?PEI=220710&article_id=220925

Oni naprawdę nie czytają tego forum?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 10:31:06 wysłana przez proot »
Money does not make you happy but it quiets the nerves. /Sean O'Casey/

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
Odp: Automapa jest super?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2010, 10:43:54 »
Co chcesz od mapy?  :wink: :mrgreen:
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline Dolek

• 2023
  • Sprzęt: Waze znakomicie się sprawuje
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2010, 10:45:24 »

Oni na prawdę nie czytają tego forum?

Jacy ONI ??

Zauważyłeś nagłówek ??

Użytkownicy o AutoMapie

*

Offline kwojtow

• 1035
  • Sprzęt: Navroad VIVO ST, Sony Xperia Z, Asus A696
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2010, 10:59:01 »

Oni na prawdę nie czytają tego forum?

NAPRAWDĘ  !!!!   Łącznie ludzie !

*

mik39

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2010, 11:01:30 »
...moze nie maja dostepu do tego Forum, hahahaha! Nie ma jak dobre samopoczucie i "subiektywne" opinie. Jeszcze raz sie smieje ale to smiech przez lzy :)

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 05, 2010, 11:18:03 »
Taaak - szczególnie jak się porówna ilość postów opisujących problemy na tym forum i porówna się to z ilością postów na forum np poświęconym TomTomowi  :mrgreen:
Analogicznie porównując - wiele ludzi powie że Linux jest super ( jednak większość używa Windows ) 
Czyżby Am zmierzała w tą samą stronę - być systemem nawigacyjnemu dla Geek-ów ?   :P

*

mik39

« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 05, 2010, 11:20:16 »
Taaak - szczególnie jak się porówna ilość postów opisujących problemy na tym forum i porówna się to z ilością postów na forum np poświęconym TomTomowi  :mrgreen:
Analogicznie porównując - wiele ludzi powie że Linux jest super ( jednak większość używa Windows ) 
Czyżby Am zmierzała w tą samą stronę - być systemem nawigacyjnemu dla Geek-ów ?   :P
...podpisuje sie pod tym postem.

*

MarkNavi

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 05, 2010, 12:37:39 »
nie doczytałem tych bełkotów marketingowych do końca. W trakcie jak czytałem te wpisy przygotowane zapewne w dziale marketingu AM doszedłem do wniosku, że chyba faktycznie program + mapy są super, tylko tutaj na tym forum siedzą jacyś wiecznie niezadowoleni. Ale na szczęście to tak śladowa grupa, że statystycznie niezauważalna.  :grin:

*

Bilunia

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 05, 2010, 14:47:53 »
W trakcie jak czytałem te wpisy przygotowane zapewne w dziale marketingu AM doszedłem do wniosku, że chyba faktycznie program + mapy są super, tylko tutaj na tym forum siedzą jacyś wiecznie niezadowoleni. Ale na szczęście to tak śladowa grupa, że statystycznie niezauważalna.  :grin:
Nie wiem, czy to dobrze, ale czytasz w moich myślach  :ok:
"Oni" jeszcze nie doszli do tego, że sprawdzając pogodę przed wyjściem z domu, nie wystarczy zerknąć wyłącznie w jednym kierunku - gdzie jaśniej. :proud:

*

mik39

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 05, 2010, 14:53:32 »
Propaganda sukcesu:jest ok, bedzie jeszcze lepiej a "ci co tu stali, nie wiedza ze stoja"  :)
Zamiast tego belkotu moze warto tak pisac program aby byl zyczajnie ....dobry i nie bedzie trzeba tego typu "reklamy". Zalosne.

« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 05, 2010, 15:43:59 »
Działanie AutoMapa Traffic jest rewelacyjne. AutoMapa wyznacza trasy zupełnie inaczej, niż zwykle. Tak, jakby widziała wszystkie korki w mieście. Korzystam z niej, bo chcę oszczędzić czas w korkach!

J.K. 11 czerwca 2010
http://www.automapa.pl/?PEI=220710&article_id=220976

no, bardzo rewelacyjny... moze ci ludzie maja dobrze dzialajaca wersje AM ktorej my nie mamy?

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 05, 2010, 19:50:29 »
zostawcie już marketingowców w spokoju, oni myślą że ktokolwiek się na to nabierze
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

mik39

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 05, 2010, 21:35:03 »
zostawcie już marketingowców w spokoju, oni myślą że ktokolwiek się na to nabierze
...nie zgadzam sie z Toba. Ja bym wlasnie takie zachowania pietnowal. Nie moze byc tak, ze publikuje sie piesni pochwalcze na czesc. Jesli tak, to warto pokazac druga strone medalu. Jak demokracja to pelna geba  :E

« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 05, 2010, 22:18:35 »
Ich strona, to się chwalą, nie ma w tym nic nadzwyczajnego. Dziwne by było, gdyby pojawiły się przeciwne wpisy, wtedy faktycznie byłoby to jakieś wydarzenie. Co do czytania forum, to mogę zaryzykować stwierdzenie, że zdecydowana większość użytkowników AM nigdy nie słyszało o pdaclub.pl. Zaglądam tutaj od czasów wersji drugiej AM i z reguły ciężko znaleźć na forum jakieś pochwały tego programu. Oczywiście krytyka jest potrzebna, bo dzięki temu można wciąż poprawiać produkt i dążyć ku zadowoleniu jego użytkowników, jednak moim zdaniem AM jest naprawdę w porządku. Do moich potrzeb wystarcza i dla pozostałych zwykłych użytkowników pewnie też... Swoją drogą, to te wpisy może rzeczywiście są trochę przekombinowane ;).

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 05, 2010, 22:44:44 »
Nie takie "zasługi" czytałem na stronach żeby się nie zdziwić
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 06, 2010, 10:01:49 »
nie doczytałem tych bełkotów marketingowych do końca. W trakcie jak czytałem te wpisy przygotowane zapewne w dziale marketingu AM doszedłem do wniosku, że chyba faktycznie program + mapy są super, tylko tutaj na tym forum siedzą jacyś wiecznie niezadowoleni. Ale na szczęście to tak śladowa grupa, że statystycznie niezauważalna.  :grin:

Może to jest niewielka, ale jednak dość obiektywna grupa osób, które naprawdę poznali program...
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 06, 2010, 10:44:13 »
Uśmiałem się do łez...

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 06, 2010, 10:45:18 »
... Zaglądam tutaj od czasów wersji drugiej AM i z reguły ciężko znaleźć na forum jakieś pochwały tego programu. Oczywiście krytyka jest potrzebna,...
Bo większość dyskusji jest o błędach, ludzie szukają pomocy. Stąd można odnieść wrażenie, że AM to totalna niedoróbka. A punktowanie plusów wychodzi czasem w jakichś dyskusjach o funkcjonalności (np. bieżąca o interfejsie) :mrgreen:
Oczywiście dla jednych będą to plusy dla drugich minusy.
A wracając do meritum to ta część strony Automapy to porażka. Aż wali po oczach brakiem obiektywizmu i skromności.
Lepszy pomysł wdrożyła MapaMap - zrobili forum dla użytkowników na stronie. Co prawda nie zaglądałem tam jak to wygląda, ale idea jest ok.
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

MarkNavi

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 06, 2010, 14:52:40 »
Może to jest niewielka, ale jednak dość obiektywna grupa osób, które naprawdę poznali program...

Na pewno tak, ale taka grupa jest niewygodna do ujmowania jej w statystykach zadowolenia  :D  A tak w ogóle to bardzo podoba mi się to hasło  na stronie AutoMapy (to nad linkiem do pobierania programu), a mianowicie chodzi o tekst : "Gratuluję Państwu niewątpliwie najlepszej mapy na polskim rynku..."
Wszystko super, tylko że ta dobra mapa (PL), to chyba zasługa firmy Geosystems, a nie firmy Aqurat - producenta PROGRAMU AM, a nie mapy. OK OK gratulujemy producentowi PROGRAMU AutoMapa podpisania umowy z dostawcą mapy na dobrym poziomie. Ale przecież, to tylko taki złośliwy psztyczek od usera ogólnie zadowolonego z całości produktu.  :ok:
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2010, 15:27:44 wysłana przez MarkNavi »

*

Offline felixb

• 390
  • MapaMap 6.6.2 TOP i Automapa 6.10
  • Sprzęt: Mio 500 v2, Omnia II, ROM 23123_Normal od Ryrzego
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 06, 2010, 20:27:32 »
Użytkownicy o AutoMapie

Mistrzostwo świata

Znam wiele systemów do nawigacji, ale bezsprzecznie najbardziej podoba mi się AutoMapa. Naprawdę podziwiam, że udało się Państwu wykonać tak znakomity produkt, a 6.5 to mistrzostwo świata. Jak na takie ograniczenia sprzętowe i software'owe (archaiczny Windows CE) efekty wizualne są całkiem niezłe, a performance wręcz zachwycający. Pracuję w branży IT od kilku lat i muszę przyznać, że po finalnej wersji tego produktu, widać że został on rewelacyjnie pokierowany.

T.W. 23.06.2010
:D :mrgreen:
felix

*

Offline Yako

• 508
  • .: AutoMapa EU & iGO Primo :.
    • Jarosław Chmielewski - Wizytówka
  • Sprzęt: GoClever Navio 505
« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 06, 2010, 20:55:16 »
no i ??
Lecę się wzruszyć... :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 05:43:54 wysłana przez Yako »
Created By Yako - GSM PL +48 533 67 29 53

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 07, 2010, 08:47:08 »
Użytkownicy o AutoMapie

Mistrzostwo świata

Znam wiele systemów do nawigacji, ale bezsprzecznie najbardziej podoba mi się AutoMapa. Naprawdę podziwiam, że udało się Państwu wykonać tak znakomity produkt, a 6.5 to mistrzostwo świata. Jak na takie ograniczenia sprzętowe i software'owe (archaiczny Windows CE) efekty wizualne są całkiem niezłe, a performance wręcz zachwycający. Pracuję w branży IT od kilku lat i muszę przyznać, że po finalnej wersji tego produktu, widać że został on rewelacyjnie pokierowany.

T.W. 23.06.2010

:lol: :lol: :lol:

To już jest przegięcie. Ośmieszają się takimi tekstami.
efekty wizualne są całkiem niezłe
Chodzi o to animowane menu ?  :E

Mam wrażenie, że zmian w grafice w siódemce nie będzie. Po takich pochwałach raczej bym się tego nie spodziewał.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 08:52:36 wysłana przez iceneon »

*

Offline statler

• **
  • 209
  • Sprzęt: Moto G6 Plus
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 07, 2010, 09:36:49 »
Użytkownicy o AutoMapie

Mistrzostwo świata

T.W. 23.06.2010

:lol: :lol: :lol:

To już jest przegięcie. Ośmieszają się takimi tekstami.

Należy wziąć poprawkę, że wpisy "użytkowników Automapy" to po prostu marketing szeptany, rekomendacja niby zwykłego użytkownika, która ma przekonać potencjalnego klienta do zakupu programu. Dla osób twardo stąpających po ziemi i "wgryzionych" w aplikację, takie teksty mogą jednak wywoływać skutki uboczne...  :O~ :swirus: :-X
« Ostatnia zmiana: Lipiec 07, 2010, 09:48:47 wysłana przez statler »

*

Offline Darkph

• 493
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 07, 2010, 09:55:24 »
Hi Hi - osoby odpowiedzialne za PR w tej firmie powinny szukać sobie nowej pracy :-) , to co widzę to jest stosowanie psychologii społecznej na bardzo niskim poziomie. (No chyba że ten produkt jest targetowany do grupy o IQ poniżej 100 :-) )
Wykorzystana jest zasada "dowodu społecznego" - z tym że te "dowody" są tak naiwnie napisane że nawet nastolatek domyśli się że nikt o zdrowych zmysłach oprócz niedouczonego PR Aquartu nie nie jest w stanie napisać takich bzdur  :P

« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 07, 2010, 13:01:26 »
...to jest stosowanie psychologii społecznej na bardzo niskim poziomie...

Sprzedaż produktu na szeroką skalę w pewnym sensie wymusza sztuczne obniżenie tego poziomu. Program wyłącznie dla zaglądającej tu elity naszego społeczeństwa ;) niestety nie byłby dochodowy. Co do IQ, to średnia ogółu właśnie waha się ok. 100 punktów, może więcej, ale niewiele. Jeśli chcą sprzedać towar milionom przeciętnym użytkownikom, a nie tylko o IQ min. 150, to jakoś się im nie dziwię...

*

MarkNavi

« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 07, 2010, 14:37:07 »
bo to jest marketing za zasadzie "będzie Pan zadowolony"  :D